Τα άκρα να χτυπούν σαν… κόμπρα

Ο ακραίος επιθετικός αγωνίζεται στο χώρο της επίθεσης από τις πτέρυγες. Υπάρχει δεξιός και αριστερός πλάγιος επιθετικός. Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο οι πλάγιοι επιθετικοί είναι πολύ σημαντικοί σε μια ομάδα.

Oι ακραίοι επιθετικοί θα πρέπει να έχουν καλή τεχνική της μπάλας και να είναι γρήγοροι έτσι ώστε να μπορούν να περάσουν τους αμυντικούς της αντίπαλης ομάδας έτσι ώστε να έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν μια φάση ή να κάνουν προσπάθεια για γκολ.

Επίσης ένας ακραίος επιθετικός είναι σημαντικός στην άμυνα αφού όταν αμύνεται η ομάδα πρέπει να επιστρέφει και να βοηθά την πτέρυγα του. Όπως καταλαβαίνεται είναι μια σημαντική θέση σε κάθε ομάδα και είναι σημαντικό για τις ομάδες να βρουν τους κατάλληλους.

Την φετινή περίοδο την ομάδα της Αμμοχώστου ανάλαβε ο Τιμούρ Κετσάγια ο οποίος ήξερε πολύ καλά από την αρχή πως για να πρωταγωνιστήσει ομάδα του θα έπρεπε να βρει τους καταλληλότερους για τα άκρα της επίθεσης.

Έτσι ο Γεωργιανός τεχνικός προχώρησε στις αποκτήσεις των Καλτσά, Μανθάτη, Οκριασβίλι, Χατζηβασίλη, ενώ στο ρόστερ παρέμεινε ο Εγγλέζου και ο Κυριάκου. Από το περσινό ρόστερ αποχώρησε ο Λαβόρδε ο οποίος δεν απέδωσε τα αναμενόμενα την περσινή περίοδο.

Κατά συνθήκη μπορούν να αγωνιστούν στα άκρα οι Ράγιος, Ντούρις, Κατσαράβα.

Με αυτές τις μεταγραφές ο κόουτς της Ανόρθωσης είναι σίγουρος πως η ομάδα του μπορεί να πρωταγωνιστήσει την φετινή περίοδο. Ζητούμενο από τον συγκεκριμένο τομέα είναι να δημιουργούντες οι προϋποθέσεις για το γκολ, είτε από οργανωμένες προσπάθειες είτε από αντεπιθέσεις με μετάβαση της μπάλας από την άμυνα στην επίθεση.

Ο Τιμούρ περιμένει ότι με την έναρξη του πρωταθλήματος τα βαριά πόδια παικτών θα… λυθούν και θα δούμε τους ακραίους να χτυπούν σαν… κόμπρα για να βοηθοήσουν την Ανόρθωση στο παραγωγικό κομμάτι.

The post Τα άκρα να χτυπούν σαν… κόμπρα appeared first on Balla.com.cy.

Author: Τίμος Νικολάου

Pubdate: 2019-08-20 17:07:58
Source: Source link
Attachment:

Κατάλογος επικίνδυνων αντικειμένων για κατοχή και μεταφορά τους σε αθλητικό χώρο, αγώνα ή εκδήλωση

Ανακοίνωση απο τον ΚΟΑ:

Πληροφορείται το κοινό ότι  θεατής ή φίλαθλος που φέρει ή μεταφέρει στον αθλητικό χώρο, αγώνα ή εκδήλωση, οποιοδήποτε αντικείμενο το οποίο περιλαμβάνεται στον κατάλογο  των επικίνδυνων αντικειμένων, είναι ένοχος πλημμελήματος και σε περίπτωση καταδίκης του υπόκειται σε χρηματική ποινή που δεν υπερβαίνει τα χίλια ευρώ.

Ο κατάλογος των επικίνδυνων αντικειμένων είναι:

 1. Μπουκάλια, τενεκεδάκια, γυάλινα/ μεταλλικά ποτήρια ή άλλα σκληρά δοχεία
 2. Πέτρες, κεραμίδια, χαλίκια, ξύλα, σίδερα, καρφιά ή άλλα παρόμοια επικίνδυνα αντικείμενα
 3. Καπνογόνα, βόμβες, εκρηκτικοί μηχανισμοί
 4. Πυροτεχνήματα, πυρσοί, βεγγαλικά, φωτοβολίδες
 5. Αναπτήρες, γκαζάκια, εύφλεκτα υλικά ή μέσα ανάφλεξης υλικών ή ανάμματος φωτιάς
 6. Μαχαίρια, σουγιάδες, ψαλίδια, κόφτες ή άλλα κοφτερά αντικείμενα ή επιθετικά όπλα
 7. Εργαλεία
 8. Λέιζερ
 9. Πανό, αφίσα, πλακάτ ή άλλο παρόμοιο μέσο με υβριστικά, προκλητικά, ρατσιστικά ή πολιτικά σύμβολα και / ή συνθήματα
 1. Ναρκωτικά
 2. Οινοπνευματώδη ποτά
 3. Οποιοδήποτε άλλο αντικείμενοθεωρηθεί επικίνδυνο ή και ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως επιθετικό όπλο

Ο ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2008 (Νόμος 48/1/ 2008, Άρθρο 26, παρ.2, Κατάσχεση και Φύλαξη Επικίνδυνων Αντικειμένων.

 

The post Κατάλογος επικίνδυνων αντικειμένων για κατοχή και μεταφορά τους σε αθλητικό χώρο, αγώνα ή εκδήλωση appeared first on Protathlima.

Author: giorgos

Pubdate: 2019-08-20 17:00:07
Source: Source link
Attachment:

Τι γίνεται με την αδειοδότηση του «Αντώνης Παπαδόπουλος»

Όπως σας ενημερώσαμε προ δεκαημέρου, η ομάδα μας ήταν σε επαφή με την Αρχή Αδειοδότησης.

Η αίτηση αδειοδότησης του γηπέδου μας, δεν εξετάστηκε ακόμη αφού είναι σε εξέλιξη βελτιωτικά έργα κάτι που αναμένεται να συμβεί τις προσεχείς μέρες, σε νέα συνεδρίαση της αρχής.

The post Τι γίνεται με την αδειοδότηση του «Αντώνης Παπαδόπουλος» appeared first on anorthosis24.net.

Author: Anorthosis24.net
Image: https://anorthosis24.net/wp-content/uploads/2017/12/antonis-papadopoulos.jpg
Pubdate: 2019-08-20 16:22:18
Source: Source link
Attachment:

Κατάλογος επικίνδυνων αντικειμένων

Με ανακοίνωση ο ΚΟΑ καταγράφει τον κατάλογο των επικίνδυνων αντικειμένων που απαγορεύονται στο γήπεδο…

Πληροφορείται το κοινό ότι θεατής ή φίλαθλος που φέρει ή μεταφέρει στον αθλητικό χώρο, αγώνα ή εκδήλωση, οποιοδήποτε αντικείμενο το οποίο περιλαμβάνεται στον κατάλογο των επικίνδυνων αντικειμένων, είναι ένοχος πλημμελήματος και σε περίπτωση καταδίκης του υπόκειται σε χρηματική ποινή που δεν υπερβαίνει τα χίλια ευρώ.

Ο κατάλογος των επικίνδυνων αντικειμένων είναι:
1. Μπουκάλια, τενεκεδάκια, γυάλινα/ μεταλλικά ποτήρια ή άλλα σκληρά δοχεία
2. Πέτρες, κεραμίδια, χαλίκια, ξύλα, σίδερα, καρφιά ή άλλα παρόμοια επικίνδυνα αντικείμενα
3. Καπνογόνα, βόμβες, εκρηκτικοί μηχανισμοί
4. Πυροτεχνήματα, πυρσοί, βεγγαλικά, φωτοβολίδες
5. Αναπτήρες, γκαζάκια, εύφλεκτα υλικά ή μέσα ανάφλεξης υλικών ή ανάμματος φωτιάς
6. Μαχαίρια, σουγιάδες, ψαλίδια, κόφτες ή άλλα κοφτερά αντικείμενα ή επιθετικά όπλα
7. Εργαλεία
8. Λέιζερ
9. Πανό, αφίσα, πλακάτ ή άλλο παρόμοιο μέσο με υβριστικά, προκλητικά, ρατσιστικά ή πολιτικά σύμβολα και / ή συνθήματα
10. Ναρκωτικά
11. Οινοπνευματώδη ποτά
12. Οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο θεωρηθεί επικίνδυνο ή και ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως επιθετικό όπλο

Ο ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2008 (Νόμος 48/1/ 2008, Άρθρο 26, παρ.2, Κατάσχεση και Φύλαξη Επικίνδυνων Αντικειμένων.

The post Κατάλογος επικίνδυνων αντικειμένων appeared first on Balla.com.cy.

Author: Balla.com.cy

Pubdate: 2019-08-20 16:04:19
Source: Source link
Attachment:

Livestreaming: Κύπρος U15-Ρουμανία

Ζωντανή μετάδοση του φιλικού αγώνα της Εθνικής μας ομάδας των Παίδων U15 με τη Ρουμανία στο Βουκουρέστι.

Κύπρος (Α. Χατζηαλεξάνδρου): 1.Δημήτρης Στυλιανίδης, 3.Σέργιος Φενερίδης, 4.Κωνσταντίνος Βενιζέλου, 5.Νικόλας Λάμπρου, 6.Κωνσταντίνος Παττίχης, 7.Ανδρέας Σάββα, 8.Γρηγόρης Χαραλάμπους, 9.Δημήτρης Σπυριδάκης, 10.Ανδρέας Αθανασίου, 14.Κωνσταντίνος Κορομίας, 20.Κυριάκος Σταύρου

Αναπληρωματικοι: Αναστάσιος Έλληνας, Νικόλας Κυριακίδης, Αλέξανδρος Κυριακίδης, Νικόλας Κόκκινος, Σωτήρης Φώτη, Γεώργιος Λουκά, Μάριος Βαλιαντής, Ορθόδοξος Ορθοδόξου, Θεμιστοκλής Θεμιστοκλέους.

The post Livestreaming: Κύπρος U15-Ρουμανία appeared first on Balla.com.cy.

Author: Balla.com.cy

Pubdate: 2019-08-20 15:54:10
Source: Source link
Attachment:

Περιμένοντας την επίσημη πρόταση

Ήταν… κοινό μυστικό πως ο Νίκα Κατσαράβα είναι υποψήφιος προς αποχώρηση από την Ανόρθωση. Έτσι και αλλιώς είναι δύσκολο να χωρέσουν στην ίδια ομάδα και ο Ντουρίς και ο Κατσαράβα και ο Σαντίκ. Γι’ αυτό κι ο κλήρος έπεσε στον Γεωργιανό σέντερ φορ, ο οποίος δεν έπεισε για την αξία του.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ανόρθωσης, Σάββας Πηλακούτας σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην περίπτωση του Κατσαράβα, αποκαλύπτοντας πως ομάδες του εξωτερικού ενδιαφέρθηκαν επίσημα για την απόκτηση του: «Υπάρχει επίσημο ενδιαφέρον από ομάδες του εξωτερικού για τον Κατσαράβα. Από τη δική μας πλευρά έχουμε εξηγήσει τι θέλουμε και αναμένουμε κατά πόσο αυτό θα μεταφραστεί σε συγκεκριμένη πρόταση. Δεν θέλουμε να πάει μακριά αυτό το θέμα, μιας και θέλουμε να γνωρίζουμε με ποιους ποδοσφαιριστές θα πορευτούμε». Ουσιαστικά οι κυανόλευκοι κάνουν υπομονή, έτσι ώστε το… επίσημο ενδιαφέρον να πάρει σάρκα και οστά και να γίνει συγκεκριμένη πρόταση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδιαφέρον για τον Γεωργιανό φορ επιδείχθηκε από ομάδες της Πολωνίας και της Κίνας.

Κατά τα άλλα οι κυανόλευκοι μετρούν αντίστροφα για την έναρξη του πρωταθλήματος. Πέντε ημέρες απέμειναν για την αναμέτρηση της Κυριακής κόντρα στην ΑΕΛ στο Τσίρειο και στην οικογένεια της «Κυρίας» τρέχουν για να ανεβάσουν τον βαθμό ετοιμότητας. «Το είπε ο ίδιος ο προπονητής ότι υπάρχουν πράγματα τα οποία θα πρέπει να διορθωθούν, αλλά παράλληλα ήταν αισιόδοξος ότι όλα θα είναι έτοιμα στην ώρα τους. Όντως τα ψέματα έχουν τελειώσει και φτάνουμε πολύ κοντά στην έναρξη των υποχρεώσεών μας με ένα μεγάλο ντέρμπι απέναντι στη σκληροτράχηλη ΑΕΛ, οπότε δεν θα είναι καθόλου εύκολη αρχή», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πηλακούτας, τονίζοντας ότι οι Σελίν και Λόρια κάνουν αγώνα δρόμου για να προλάβουν την πρεμιέρα: «Δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα αν θα είναι έτοιμοι αλλά καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να είναι διαθέσιμοι».

Μετά την πρεμιέρα, η Ανόρθωση θα έχει τρεις εβδομάδες απραξίας, οπόταν θεωρείται βέβαιο ότι οι παίκτες που δεν αντιμετωπίζουν σοβαρούς τραυματισμούς, θα είναι πανέτοιμοι. «Γίνεται μια προσπάθεια για φιλικό στο κενό το οποίο θα παρουσιαστεί. Χρειάζεται βέβαια υπομονή και προγραμματισμός από πλευράς μας για να εξυπηρετηθούν και οι ομάδες που εκπροσωπούν την Κύπρο στην Ευρώπη. Βέβαια υπάρχει και το κομμάτι των υπόλοιπων ομάδων, οι οποίες επηρεάζονται και στην προετοιμασία και στο πλάνο του εκάστοτε προπονητή», είπε ο εκπρόσωπος Τύπου της «Κυρίας».

Author: simos

Pubdate: 2019-08-20 15:37:25
Source: Source link
Attachment:

ΣΧΟΛΙΟ Ντλοβού για παίκτη της Ομόνοιας / “Καλός παίκτης κουμπάρε…”

Ο μάνατζερ του Χεν Εζρά, Ηλίας Ηλία ανέβασε φωτογραφία με τον Ισραηλινό, με τον πρώην παίκτη της Ανόρθωσης Ντίνο Ντλοβού να σχολιάζει:

“Καλός παίκτης κουμπάρε, έπαιξα δύο χρόνια μαζί του”

The post ΣΧΟΛΙΟ Ντλοβού για παίκτη της Ομόνοιας / “Καλός παίκτης κουμπάρε…” appeared first on ShootandGoal.

Author: evi

Pubdate: 2019-08-20 15:37:22
Source: Source link
Attachment:

Στα 12 ευρώ με ΑΕΛ

Ξεκίνησε η προπώληση των εισιτηρίων ενόψει της πρεμιέρας την Κυριακή στο Τσίρειο.

Αναλυτικά πιο κάτω η ανακοίνωση:

«Η Ανόρθωσις Αμμοχώστου ενημερώνει πως η προπώληση των εισιτηρίων, ενόψει της Κυριακάτικης εκτός έδρας αναμέτρησης (25/08, 19:00) με την ΑΕΛ στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος CYTA έχει ξεκινήσει από το διαδικτυακό σύστημα διάθεσης εισιτηρίων anotickets.com.

Η γενική είσοδος έχει οριστεί από το γηπεδούχο Σωματείο στα 12 ευρώ, στα 10 ευρώ είναι η τιμή του μαθητικού ενώ παιδικά εισιτήρια (παιδιά κάτων των 12 ετών) θα δίνονται δωρεάν στην είσοδο.

Τα ταμεία και οι είσοδοί 1 και 2 της Δυτικής κερκίδας θα ανοίξουν στις 17:30 για εξυπηρέτηση των οπαδών της ομάδας μας.»

The post Στα 12 ευρώ με ΑΕΛ appeared first on anorthosis24.net.

Author: Anorthosis24.net
Image: https://anorthosis24.net/wp-content/uploads/2018/02/28335941_1993663640660917_5363510112462217968_o.jpg
Pubdate: 2019-08-20 15:19:48
Source: Source link
Attachment:

ΝΤΛΟΒΟΥ για παίκτη της Ομόνοιας “Καλός παίκτης κουμπάρε…”

Σχόλιο κάτω από την δημοσίευση του ατζέντη του Χεν Εζρά, Ηλία Ηλία έκανε ο πρώην Ανορθωσιάτης, Ντίνο Ντλοβού.

Συγκεκριμένα έγραψε “Καλός παίκτης κουμπάρε, έπαιξα δύο χρόνια μαζί του”

The post ΝΤΛΟΒΟΥ για παίκτη της Ομόνοιας “Καλός παίκτης κουμπάρε…” appeared first on Protathlima.

Author: giorgos

Pubdate: 2019-08-20 15:10:24
Source: Source link
Attachment:

Έπρεπε να εξετάσει τις αιτήσεις αδειοδότησης των γηπέδων… μετά την πρεμιέρα

Με σημερινή της ανακοίνωση (20/08), η Αρχή Αδειοδότησης Σταδίων (ΑΑΣ) ενημέρωσε το φίλαθλο κοινό και τα ΜΜΕ, ότι σε συνεδρία που έκανε χθες Δευτέρα 19 Αυγούστου του 2019, εξέτασε τις αιτήσεις Αδειοδότησης που υπέβαλαν οι ιδιοκτήτες/διαχειριστές των γηπέδων των ομάδων Α΄ κατηγορίας της Κύπρου και όπως αναφέρει, μετά από λεπτομερή μελέτη των αιτήσεων, δεν έχει προχωρήσει στην αδειοδότηση πέντε σταδίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΚΟΚΚΙΝΟ… σε γήπεδα ομάδων Α΄ κατηγορίας από την Αρχή Αδειοδότησης Σταδίων (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ)

Πάντως, νωρίς συνεδρίασε η Α.Α.Σ. και έβγαλε τη συγκεκριμένη απόφαση.

Κανονικά, έπρεπε να περιμένει να ξεκινήσει το πρωτάθλημα και μετά να συνεδριάσει για το θέμα της αδειοδότησης των σταδίων…

Γ.Ι.

Author: Themasports.com

Pubdate: 2019-08-20 14:54:24
Source: Source link
Attachment: