«Ήταν ο Ουζόχο, ήρθαν να κόψουν το ρεύμα, συν… | Reporter Cyprus

Σε έντονο ύφος μίλησε ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής εταιρείας της Ανόρθωσης, Μιχάλης Χατζηπαντέλας στη χθεσινή (18/4) έκτακτη Γενική Συνέλευση του σωματείου.

Απαντώντας σε όλα όσα ακούστηκαν τον τελευταίο καιρό μετά την ανάληψη της προεδρίας από τον Ανδρέα Παντελή, παρέθεσε τα γεγονότα από τη δική του πλευρά κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις συζητήσεις με τον Χρήστο Πουλλαϊδη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Έντονες διαφωνίες και μικρές εντάσεις – Παίκτης της Ανόρθωσης ο Κατσαράβα»

Η ομιλία του Μιχάλη Χατζηπαντέλα:

«Φίλες και φίλοι

Θα προσπαθήσω να είμαι πολύ σύντομος σε μια προσπάθεια να μοιραστώ μαζί σας κάποιες σκέψεις και κάποιες εμπειρίες μου, ως προσωρινός Πρόεδρος της Εταιρείας.

Θυμάμαι πολύ έντονα, ότι η ομάδα μας ήταν ακέφαλη και μόλις είχαμε ηττηθεί από τον Ερμή στον πρώτο αγώνα των πλέι οφ του γκρουπ του υποβιβασμού. Συναντηθήκαμε δύο φορές με τον μεγαλομέτοχο κ. Χρίστο Πουλλαϊδη, του ζητήσαμε να αναλάβει και μας αρνήθηκε ευγενικά.

Την ίδια στιγμή θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Σύλλογο και τον κ. Πουλλαϊδη για την έγκριση τους να αναλάβω την τιμητική θέση της προεδρίας της Εταιρείας.

Δεν έχει σημασία πώς και κάτω από ποιες συνθήκες ανέλαβα την προεδρία της Εταιρείας. Ακόμη και σήμερα, βουίζουν στ’ αυτιά μου, τα λόγια, συγγενών, φίλων, γνωστών, ακόμη και αντιπάλων: «Μα είσαι πελλός;»! Όπου πήγαινα άκουγα το ίδιο πράγμα: «Μα είσαι πελλός;»! Αισθάνθηκα, όμως, την ανάγκη, να βάλω ένα λιθαράκι για να ξεπεράσουμε την κρίση, έστω κι αν όλοι γνωρίζαμε ότι θα είχα πολύ σύντομη ημερομηνία λήξης.

Εν μέσω του θορύβου και του απόηχου του θέματος Ουζόχο, την πρώτη ημέρα που αναλάβαμε, ήρθε συνεργείο της Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου να μας κόψει το ρεύμα (!). Λίγο αργότερα παραλάβαμε ένα e-mail που έλεγε ότι η Όρενμπουργκ κατάγγειλε την Ανόρθωση στη FIFA αξιώνοντας 600 χιλιάδες ευρώ συν κάτι παράξενα πέναλτι! Και για να κλείσει καλά η… μέρα, μάς ενημέρωσαν από την Τράπεζα ότι η Ανόρθωση θα μπει στο ΚΑΠ λόγω ακάλυπτων επιταγών!

Ταυτόχρονα έπρεπε να διαχειριστώ και τα αγωνιστικά θέματα. Το έχω πει και δημόσια, ότι έπαθα το μεγαλύτερο σοκ όταν συνάντησα τον προπονητή μας, τον κ. Στρέπελ. Μου ανέφερε ότι οι παίκτες μας δεν ήθελαν να προπονηθούν και να παίξουν, διότι ήταν απλήρωτοι! Ότι το κλίμα στην ομάδα ήταν πολύ κακό κι ότι με αυτά τα δεδομένα κινδυνεύαμε να πέσουμε στη Β’ κατηγορία! Έκανα ότι δεν τον άκουσα… Έθεσα ως προτεραιότητα να πληρωθούν αμέσως οι παίκτες και αρχίσαμε σιγά – σιγά μια προσπάθεια να βελτιώσουμε το κλίμα και την ψυχολογία των αθλητών.

Δεν θέλω να μπω σε περισσότερες λεπτομέρειες μίας εμπειρίας, πρωτίστως τραυματικής και συγχρόνως, απίστευτα ψυχοφθόρας. Θα πω μόνο ότι άρχισαν να καταφθάνουν νέες προσφυγές, όπως αυτές του Ρόνι Λέβι και του Φελγκέιρας, ενώ σε κάποια στιγμή έπρεπε να καλύψουμε οικονομικές εκκρεμότητες που υπήρχαν με πρώην ποδοσφαιριστές όπως τον Παλάνκα, τον Σισέ και Βάρκιτς!

Σε αυτό το διάστημα πληρώσαμε δύο μισθούς των ποδοσφαιριστών και άλλες υποχρεώσεις ύψους 300 περίπου χιλιάδων ευρώ, για να περάσουμε τα Κριτήρια Μαρτίου. Από την υπηρεσία του VAT μας ενημέρωσαν ότι η Ανόρθωση πλήρωσε για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια… Ένα μεγάλο μέρος αυτών των χρημάτων προήλθε από τα μέλη και τον κόσμο της Ανόρθωσης. Είμαστε πραγματικά ευγνώμονες απέναντι σ’ αυτήν την υπέροχη «φυλή», του αγνούς Ανόρθωσιάτες που ευαισθητοποιούνται και βοηθούν ακόμη και από το υστέρημά τους. Με εισφορές, με λαχνούς, δείχνουν την άδολη αγάπη τους γι’ αυτόν τον Σύλλογο. Έγιναν και πολύ όμορφες εκδηλώσεις, όπως αυτή στη Παραλίμνι και στη Λεμεσό, ενώ προγραμματίζονται και κάποιες άλλες.

Εν τω μεταξύ, ήμασταν σε συνεχή επαφή με τον μεγαλομέτοχο κ. Χρίστο Πουλλαϊδη και ουσιαστικά αποφασίζαμε από κοινού. Κατόπιν συνεννόησης μαζί του, διορίστηκε αναπληρωτής πρόεδρος της δικής του επιθυμίας, ο κ. Μάριος Μιχαήλ καθώς επίσης και ο υπεύθυνος του ποδοσφαιρικού τμήματος, ο κ. Γιάννος Κωνσταντίνου. Ταυτόχρονα ήμασταν σε συνεχή επικοινωνία για τον προγραμματισμό της νέας περιόδου και όπως γνωρίζετε, έχουν γίνει κάποια πράγματα. Ο ίδιος, μάλιστα χειρίστηκε τα θέματα της Όρενμπουργκ, του ατζέντη Μαμούκα και του Ρόνι Λέβι και ο Γιαννος Κωνσταντίνου του θέμα του Λαβόρδε.

Είναι αλήθεια ότι στο πλαίσιο της επαφής μας με τον κ. Πουλλαϊδη, μας ζήτησε να διεξάγουμε μία έρευνα στα οικονομικά της Εταιρείας από τον Ιανουάριο του 2017 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2019. Για να εξεταστεί προσεκτικά τι έχει ξοδευτεί και που και να διερευνηθεί οποιαδήποτε οικονομική ανωμαλία. Συμφωνώ απολύτως και στο συγκεκριμένο θέμα ταυτίζομαι πλήρως με τον κ. Πουλλαίδη. Πάνω απ’ όλα διαφάνεια!

Περιμέναμε, ωστόσο, να περάσουμε επιτυχώς τα Κριτήρια Μαρτίου, όπως κι έγινε, περιμέναμε να σωθεί η ομάδα, όπως και έγινε, και ακολούθως να δράσουμε προς αυτήν την κατεύθυνση. Πόσο άσχημο θα ήταν να επικοινωνούμε καθημερινά με τον κόσμο, να ζητούμε τη βοήθεια του για λαχνούς 100 και 200 ευρώ και ταυτόχρονα να ανακοινώνουμε τον διορισμό εγκεκριμένου λογιστή και ποινικολόγου για διερεύνηση τυχόν ανωμαλιών στα οικονομικά;

Μέσα στην ανασφάλειά μας για την επόμενη ημέρα, μέσα στην αφόρητη πίεση, και το βάρος της τεράστιας ευθύνης σίγουρα θα κάναμε και λάθη. Κι απολογούμαι αν πικράναμε κάποιους ή αν κάποια πράγματα δεν τα καταφέραμε καλύτερα. Πάντοτε όμως, είχαμε και έχουμε απόλυτο σεβασμό και στους θεσμούς και πρωτίστως στον άνθρωπο.

Ξαφνικά, οι άνθρωποι που μπήκαν μπροστά για να ξεπερασθεί η κρίση στην Ανόρθωση άρχισαν να στοχοποιούνται! Άλλος λιγότερο κι άλλος περισσότερο. Κι επειδή, δυστυχώς, η διχόνοια είναι συχνό φαινόμενο στην ανορθωσιάτικη Οικογένεια, κάποιοι κατηγορούνταν και υβρίζονταν χυδαία. Λάσπη, κι άλλη λάσπη κι ότι κολλήσει!Ζούμε κι εμείς στη σύγχρονη εποχή και παρακολουθούμε κι εμείς τα Μέσα Ενημέρωσης και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Και Διαβάζαμε σχόλια «Τούτοι εφάαν τζαί εσπάσαν»!

Μα ποιοι «εφάαν τζαι εσπάσαν»;

Από που τα εφάαν;

Πότε τα εφάαν; Που βρέθηκαν τα χρήματα για να τα φάσιν;

Και κάτι τελευταίο… Προφανώς στο πλαίσιο της λασπολογίας, ξαφνικά άρχισαν κάποιοι να κατηγορούν ότι «γλυκαθήκαμε από την καρέκλα», «γαντζωθήκαμε στην καρέκλα μας». Έχουν και οι βλακείες και οι σαχλαμάρες τα όριά τους. Ποια καρέκλα; Βεβαίως και είναι ύψιστη τιμή η προσφορά στην Ανόρθωση, αλλά τη δική μου την καρέκλα, την παραχωρώ αυτή τη στιγμή!

Κι είμαι απόλυτα ειλικρινής. Όποιος επιθυμεί να αναλάβει πρόεδρος της Εταιρείας, εγώ θα τον χειροκροτήσω και θα τον στηρίξω πρώτος! Από αυτή τη στιγμή!

Κύριε επίτιμε πρόεδρε,

Ντρέπομαι που το λέω. Στο παρελθόν δεν ήθελα να το πιστέψω, αλλά πρέπει να είναι αλήθεια. Αυτό το οικοδόμημα που ονομάζεται Ανόρθωσις Αμμοχώστου, υποφέρει. Ο αγαπημένος μας σύλλογος, η έμπνευσή μας, η περηφάνιά μας, η ελπίδα μας, είναι άρρωστη βαριά! Και θα υποφέρει αν δεν αλλάξουμε μυαλά.

Πολύ φοβάμαι ότι η Ανόρθωση μαζί με τον προσανατολισμό της, κινδυνεύει να χάσει κι αυτό που λέμε την ανθρωπιά της. Αν δεν υποτάξουμε το εγώ μας, αν δεν πρυτανεύσει το ΕΜΕΙΣ, αν δεν στρέψουμε το βλέμμα στη βασιλεύουσα Αμμόχωστο για να πάρουμε δύναμη και να ξαναγίνουμε μια γροθιά, πολύ φοβάμαι ότι τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμη!

Σας ευχαριστώ…»

Author:

Pubdate: 2019-04-19 06:51:36
Source: Source link
Attachment: http://omada.reporter.com.cy/temp/images/1200×1200/cache_1200x1200_Analog_medium_394869_38645_1942019.JPG

«Έντονες διαφωνίες και μικρές εντάσεις –… | Reporter Cyprus

Αρκετές είναι οι εκκρεμότητες στην Ανόρθωση μετά και τη χθεσινή (18/4) Γενική Συνέλευση στην οποία έδωσαν το παρών τους μέλη του Σωματείου αλλά και οι εκπρόσωποι του Χρήστου Πουλλαΐδη.

 

Ο εκπρόσωπος Τύπου της «Κυρίας», Σάββας Πηλακούτας κλήθηκε να σχολιάσει τις εξελίξεις που προκύπτουν σχετικά με τα διοικητικά θέματα της ομάδας, μιλώντας στον Super Sport FM 104.0.

 

Οι δηλώσεις του:
 

Το αρχικό του σχόλιο: «Φάνηκε η αγωνία του κόσμου από την προσέλευσή του. Ήταν γεμάτη από κόσμο και μέλη της Ανόρθωσης που ήθελαν να μάθουν τις τελευταίες εξελίξεις. Το Δ.Σ. του συλλόγου ξεκίνησε μέσα από ομιλίες να εξηγεί και να ενημερώνει πως προχώρησαν οι συναντήσεις με τον Χρήστο Πουλλαΐδη. Υπήρξαν έντονες διαφωνίες και μικρές εντάσεις και είναι λογικό όταν προκύπτουν διαφωνίες. Τέθηκε το αίτημα για την επιτροπή που θα έρθει σε επαφή με την πλευρά του κύριου Πουλλαΐδη. Η επιτροπή θα έρθει σε επαφές μέσα στις επόμενες τρεις μέρες και θεωρούμε ότι μπορεί να γίνει αυτό. Θα γίνουν οι απαραίτητες συναντήσεις, έγιναν ξεκάθαρα κάποια πράγματα προς τον κόσμο για να γνωρίζει πολύ καλύτερα τα γεγονότα».

 

«Δεν θέλουμε να επαναλάβουμε τα ίδια λάθη, είναι λογικό ο κόσμος να έχει απορίες και να ρωτά. Πέρα απ’ όσα έγιναν υπάρχουν και οι οικονομικές εκκρεμότητες που πρέπει να λύσουμε για να μην δεχθούμε ποινές αρκετά βαρετές για την ομάδα μας. Όλα πρέπει να γίνουν αρκετά σύντομα».

 

«Το άλλο θέμα που τέθηκε ήταν ότι οποιαδήποτε κατάληξη και να έχει το θέμα με τον κύριο Πουλλαΐδη θα γίνει γνωστό μέσα από τη Γενική Συνέλευση. Εφόσον αυτό δεν γίνει θα δούμε πως θα προχωρήσουμε».

 

Για όσα ακούστηκαν για τη μεταγραφή του Κατσαράβα: «Ο παίκτης παραμένει στην ομάδα αυτή τη στιγμή. Ας μην παίρνουμε λέξη προς λέξη όλα όσα λέχθηκαν στη Γενική Συνέλευση».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Author:

Pubdate: 2019-04-19 06:34:07
Source: Source link
Attachment: http://omada.reporter.com.cy/temp/images/1200×1200/cache_1200x1200_Analog_medium_394867_37056_1942019.JPG

Έξοδος ΑΠΟΕΛ στην «Αρένα», λεμεσιανό ντέρμπι… | Reporter Cyprus

Με τους αγώνες της 7ης αγωνιστικής συνεχίζεται η Β’ φάση του Πρωταθλήματος Cyta. Μένουν τέσσερις αγωνιστικές για να ολοκληρωθεί το Πρωτάθλημα και ο κάθε βαθμός που παίρνουν ή χάνουν οι ομάδες, αποκτά πλέον μεγαλύτερη σημασία.

Το πρωτοπόρο ΑΠΟΕΛ έχει δύσκολη εκτός έδρας αποστολή αφού παίζει με την ΑΕΚ στο “ΑΕΚ Αρένα” την Κυριακή. Κυριακή θα γίνει και το ντέρμπι της Λεμεσού  μεταξύ Απόλλων και ΑΕΛ με τυπικά γηπεδούχο τον Απόλλωνα.

Στο Β’ όμιλο, οι ομάδες που μάχονται για παραμονή στην Κατηγορία, εντείνουν τις προσπάθειες τους για βαθμολογική συγκομιδή. Η ΕΝΠ που είναι προτελευταία, υποδέχεται την Ανόρθωση, η Αλκή παίζει με τον υποβιβασμένο Ερμή ενώ η Πάφος υποδέχεται τη Δόξα. 

Το πρόγραμμα και οι τηλεοπτικές μεταδόσεις: 

Α’ ΟΜΙΛΟΣ
Κυριακή 21 Απριλίου 2019

17:00 Απόλλων – ΑΕΛ (Primetel)
19:00 ΑΕΚ – ΑΠΟΕΛ (Cytavision Sports 1)
Δευτέρα 22 Απριλίου 2019
19:00 Νέα Σαλαμίνα – Ομόνοια (Cytavision Sports 1)

Β’ ΟΜΙΛΟΣ
Σάββατο 20 Απριλίου 2019

17:00 Ερμής Αραδίππου – Αλκή (Cytavision Sports 2)
19:00 Πάφος – Δόξα Κατωκοπιάς (Cytavision Sports 1)
Κυριακή 21 Απριλίου 2019
17:00 ΕΝ Παραλιμνίου – Ανόρθωση (Cytavision Sports 2)

Author:

Pubdate: 2019-04-19 05:57:14
Source: Source link
Attachment: http://omada.reporter.com.cy/temp/images/1200×1200/cache_1200x1200_Analog_medium_394865_106999_1942019.JPG

Ανόρθωση: Έτσι θα γίνει η επαναπροσέγγιση… | Reporter Cyprus

Την επαναπροσέγγιση του Χρίστου Πουλλαΐδη με ξεκάθαρο στόχο την αποκατάσταση της επικοινωνίας των δύο πλευρών και την επίτευξη συμφωνίας αποφάσισε η Έκτακτη Γενική Συνέλευση του σωματείου της Ανόρθωσης που ολοκληρώθηκε έπειτα από τρεις ώρες.

Τις γέφυρες επικοινωνίας με τον μεγαλομέτοχο της εταιρείας θα αναλάβει να αποκαταστήσει μια τριμελής επιτροπή, τη σύσταση της οποίας εισηγήθηκε ο πρώην πρόεδρος του συλλόγου, Κίκης Κωνσταντίνου.

Η συγκεκριμένη επιτροπή θα έχει αποστολή μέσα στο άμεσο μέλλον (εντός πέντε ημερών) να επαναρχίσει και να ολοκληρώσει τη διαπραγματεύση με τον Πουλλαΐδη, προκειμένου να βρεθεί ο τρόπος επιστροφής σε αυτόν του 21% των μετοχών και ταυτόχρονα η φόρμουλα δραστηριοποίησής του ξανά στα διοικητικά της εταιρείας, προκειμένου να «τρέξει» απρόσκοπτα τόσο η διευθέτηση των εκκρεμοτήτων αυτής της σεζόν όσο και ο προγραμματισμός της επόμενης. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Author:

Pubdate: 2019-04-18 20:05:21
Source: Source link
Attachment: http://omada.reporter.com.cy/temp/images/1200×1200/cache_1200x1200_Analog_medium_394844_50949_1842019.JPG

«Εν έδια λοαρκασμό κι έλεγε: ένε με τις… | Reporter Cyprus

Σαφέστατες κατηγορίες για τη διαχείριση των οικονομικών του συλλόγου προσήψε στον Ανδρέα Παντελή ο Λούης Λοΐζου. Με όσα σκιαγράφησε στην ομιλία του στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση ο πρόεδρος του σωματείου άφησε αιχμές κατά του πρώην προέδρου της εταιρείας, τον οποίο μέμφεται ότι κινείτο ανεξέλεγκτα.

Παρατίθεται το χαρακτηριστικό απόσπασμα:
Ο Αντρέας Παντελή πραγματοποιεί μεταγραφές προς ενίσχυση της (σ.σ. .ομάδας), χωρίς καμία πληροφόρηση προς το σύλλογο (εν έδια λοαρκασμό που λαλούμε).

Σε συνεχόμενες υποδείξεις μας και κραυγές αγωνίας μας και προτροπές προς τον Αντρέα Παντελή να προσέχει πόσα σπαταλά πάντα μας έλεγε με έντονο ύφος «ένε με τις μπακίρες που κάμνεις ομάδα», άμα θέλετε βγείτε στον κόσμο και πείτε ότι δεν θα επιτρέψετέ να γίνουν μεταγραφές.
 

Author:

Pubdate: 2019-04-18 19:22:44
Source: Source link
Attachment: http://omada.reporter.com.cy/temp/images/1200×1200/cache_1200x1200_Analog_medium_394838_68343_1842019.JPG

«Ο Πουλλαΐδης δάνειζε τον Παντελή χωρίς… | Reporter Cyprus

Σε μια αποστροφή της μακροσκελούς ομιλίας του προς τα μέλη της Ανόρθωσης ο πρόεδρος του σωματείου, Λούης Λοΐζου, ανέφερε πως οι καλές σχέσεις του Χρίστου Πουλλαΐδη με τον Ανδρέα Παντελή είχαν οδηγήσει τον μεγαλομέτοχο της εταιρείας να δανείζει τον (πρώην) πρόεδρο δίχως να ενημερώνει γι’ αυτό το σύλλογο.

«Ο Ανδρέας Παντελή φαίνεται να έχει καλές σχέσεις με τον Χρίστο Πουλλαϊδη, αφού ο κύριος Πουλλαίδης τον δάνειζε, όταν χρειαζόταν, χωρίς ενημέρωση του συλλόγου, επιπρόσθετα ενημερωνόταν απευθείας για τα τεκταινόμενα του ποδοσφαιρικού τμήματος και της εταιρείας», ανέφερε ο Λοΐζου επιβεβαιώνοντας μέχρι… κεραίας το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του paparazzo στην omada.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ: Το δάνειο Πουλλαΐδη στον Αντρέα Παντελή!
 

Author:

Pubdate: 2019-04-18 19:08:41
Source: Source link
Attachment: http://omada.reporter.com.cy/temp/images/1200×1200/cache_1200x1200_Analog_medium_394834_56833_1842019.JPG

Ανόρθωση: Η πρόταση του σωματείου στον… | Reporter Cyprus

Στο πλαίσιο της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του σωματείου της Ανόρθωσης ο πρόεδρός του, Λούης Λοΐζου, κατέθεσε την πρόταση-εισήγησή του τόσο προς τα μέλη όσο και προς τον μεγαλομέτοχο της εταιρείας, Χρίστο Πουλλαΐδη, προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο των διαπραγματεύσεων και ο σύλλογος να ατενίσει μ’ αισιοδοξία το μέλλον του.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ: Το e-mail και η απορία του Πουλλαΐδη

«Αγαπητοί φίλοι,
σας καλωσορίζω στην Έκτακτη Γενική μας Συνέλευση. Κύριοι και κυρίες, κατ’ αρχήν θα ήθελα, αφού δεν μου ξαναδόθηκε η ευκαιρία, να σας ευχαριστήσω που με εξελέξατε στο αξίωμα του προέδρου του Συλλόγου της Ανόρθωσις. Στόχος μου πάντα ήταν με τις ενέργειες και τη συμπεριφορά μου να τιμώ το αξίωμα του Προέδρου της Ανόρθωσις. Το οποίο αξίωμα υπηρέτησαν και κόσμησαν εξέχουσες και ιστορικές προσωπικότητες όχι μόνο της Κυπριακής κοινωνίας αλλά και ολόκληρου του Ελληνισμού.

Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω από την αρχή ότι ήμουν και παραμένω προσηλωμένος στην επιστροφή του κυρίου Πουλλαΐδη στα διοικητικά, διότι η Ανόρθωση τον χρειάζεται. Το δήλωνα και το δηλώνω, όπου βρεθώ. Σκοπός μου πάντα ήταν το ΟΧΙ στη σύγκρουση αλλά η συναίνεση. Τα εν οίκω μη εν δήμω.

Η φιλοσοφία μου, στην οποία ήμουν προσηλωμένος, ήταν ότι στην Ανόρθωση θα έπρεπε οι δημόσιες αντιπαραθέσεις και τα ρεζιλίκια να σταματήσουν τα οποία πάντα διέσυραν την Ανόρθωση και όχι αυτούς που τα έκαναν. Για αυτό και η απουσία μου από συχνές εμφανίσεις στα ΜΜΕ και μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Δεν ήμουν ανύπαρκτος, δεν με ενδιέφερε η δημόσια προβολή και το επικοινωνιακό παιχνίδι αλλά η ουσία. Με ενδιέφερε μόνο η Ανόρθωση.

Δυστυχώς για λόγους πέραν των προθέσεων και δυνατοτήτων μου δεν τα κατάφερα και δεν αποφύγαμε τα ρεζιλίκια και τις δημόσιες αντιπαραθέσεις. Τον τελευταίο χρόνο και πιο έντονα τις τελευταίες μέρες εγώ προσωπικά και το συμβούλιο μου έχει διασυρθεί και συκοφαντηθεί από κατευθυνόμενα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ιστοσελίδες όσο κανένας άλλος.

Κύριοι, ούτε παιχνίδια στήσαμε ούτε στοιχήματα παίξαμε ούτε χρήματα της Ανόρθωσις φάγαμε και ούτε προσβάλαμε την Ανόρθωση με την συμπεριφορά μας. Το παρόν συμβούλιο απαρτίζεται από αγνούς, τίμιους και ταγμένους Ανορθωσιάτες που κοσμούν την Ανόρθωση. Δεν μπορούν νεοφανείς Ανορθωσιάτες να χαρακτηρίζουν αυτούς τους ανθρώπους καρεκλοκένταυρους και ότι ασελγούν στην Ανόρθωση. ΠΟΙΟΥΣ; Τον Κώστα Γιωρκάτζιη, τον Αδάμο Μοντάνιο, τον Μάκη Κοντό, τον Τάσο Αναστασιάδη, τον Μιχάλη Βασιλείου, τον Μάμα Πατέρα, τον Χρίστο Χατζηστεφάνου, τον Μιχάλη Χατζηπαντέλα και όλους τους άλλους.

Λόγω των πιο πάνω θα κάνω μια αναδρομή από της ανάληψης καθηκόντων του Ανδρέα Παντελή μέχρι το περιβόητο MοU και θα παραθέσω όλα τα γεγονότα που επισυνέβησαν τα τελευταία 2 χρόνια, τα οποία θα βοηθήσουν την Γενική Συνέλευση να σχηματίσει εικόνα, μακριά από σκοπιμότητες και κατευθυνόμενα δημοσιεύματα, για το τι συνέβηκε και τι συμβαίνει στο σύλλογο μας.

Η αναδρομή γίνεται ούτως, ώστε να κρίνεται αμερόληπτα και να μπορέσετε, ως το ανώτατο όργανο του συλλόγου, να δώσετε οδηγίες για περαιτέρω χειρισμούς. Επίσης θα ήθελα να τονίσω ότι στην αναδρομή που θα κάνω και, όταν θα φτάσω στην ξαφνική και χωρίς λόγο κόντρα που προέκυψε μεταξύ του Συλλόγου και του κυρίου Πουλλαΐδη, δεν καταλογίζω ιδιοτέλεια σε καμία πλευρά. Απλώς η κάθε πλευρά έβλεπε από διαφορετική σκοπιά τα γεγονότα και με τον τρόπο αυτό καθόριζε τις ενέργειες της.

Εμείς είμαστε με την πλευρά της Ανόρθωσις. Θα παρακαλούσα όπως με παρακολουθήσετε χωρίς διακοπές και στο τέλος θα μπορούμε να συζητήσουμε ότι θέλετε.

1) Η επανεμφάνιση του Αντρέα Παντελή στην Ανόρθωση γίνεται το Σεπτέμβριο του 2016 όταν ο κύριος Πουλλαϊδης, πρόεδρος της εταιρείας τότε πιεζόμενος από τον κόσμο διαπραγματεύεται μαζί του την επιστροφή του ως διευθυντή / εκτελεστικού προεδρου.

2) Στις 30/11/2016 ο κύριος Πουλλαΐδης εν μέσω οικονομικού και αγωνιστικού αδιεξόδου παραιτείται από το συμβούλιο της εταιρείας και παραχωρεί πληρεξούσιο στον Σύλλογο για τις μετοχές που κατέχει. Η παραίτηση και η παραχώρηση του πληρεξουσίου δημοσιεύεται πρώτα σε ιστοσελίδες και μετά κοινοποιείται στο σύλλογο.

Μετά την δημοσιοποίηση αρκετών ασαφών επιστολών και προτάσεων στις 27/12/2016 με επιστολή του ο Χρίστος Πουλλαϊδης δηλώνει έτοιμος να παραχωρήσει δωρεάν στο σύλλογο το 21% των μετοχών της εταιρείας που κατέχει.(ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1) Στις 3/01/2017 υπογράφεται η συμφωνία δωρεάς μεταξύ του Χρίστου Πουλλαϊδη και του Συλλόγου η οποία αναφέρει τα εξής : (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 2) .

Γίνονται προσπάθειες από τον τότε πρόεδρο του συλλόγου Χαράλαμπο Μανώλη για εξεύρεση προέδρου για να ηγηθεί της εταιρείας και εμφανίζεται ο Ανδρέας Παντελή. Μετά από πίεση του κόσμου της Ανόρθωσις ο τότε πρόεδρος Χαράλαμπος Μανώλη συνομολογεί συμφωνία με τον Αντρέα Παντελή . Την οποία συμφωνία παρουσιάζει στην Γενική Συνέλευση στις 17/01/2017. Στην Γενική Συνέλευση δίνει το παρών του και ο κύριος Χρίστος Πουλλαϊδης. Η Γενική Συνέλευση κατά πλειοψηφία, εκτός ορισμένες εξαιρέσεις, μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού, εγκρίνει την συμφωνία με τον Αντρέα Παντελή (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 3)

Ο Αντρέας Παντελή αναλαμβάνει την ομάδα σε πολύ κακή αγωνιστική κατάσταση και την οδηγεί στην πρώτη εξάδα με την εικόνα του πλέον να αναβαθμίζεται και η επιρροή του στο κόσμο της Ανόρθωσις να ανεβαίνει. .

Τον Αύγουστο του 2017 ο Χαράλαμπος Μανώλη παραιτείται από την προεδρία του Συλλόγου και αναλαμβάνει ο υποφαινόμενος πρόεδρος του Συλλόγου .

Με την ανάληψη των καθηκόντων μου άρχισα να πιέζω τον Αντρέα Παντελή ότι πρέπει να παρουσιάσει στο Σύλλογο τον προϋπολογισμό του και στις 22/09/2017 ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ από το 2014, χρονιά ίδρυσης της εταιρείας, ο σύλλογος παίρνει στα χέρια του τον προϋπολογισμό .

Μας παρουσίασε το budget για σεζόν 2017-2018 που σύμφωνα με τους δικούς του υπολογισμούς θα είχε έλλειμα €506.000, το οποίο θα κάλυπτε με δικές του εισφορές, του συμβουλίου του και έξτρα χορηγίες.

Εμείς διαγνώσαμε ότι το έλλειμμα θα ήταν στις €900.000.

Στις 10/11/2017 γίνεται συνάντηση μεταξύ Ανδρέα Παντελή, Κυριακού Γιάγκου, Μαρίνου Μήτρου, Τάσου Αναστασιάδη, Κώστα Γιωργκάτζιη και Λοίζου Λοίζου για εξεύρεση τρόπων αντιμετώπισης του ελλείματος και αποφασίζονται διάφορα events με σκοπό την κάλυψη του ελλείματος.

Εν τω μεταξύ η ομάδα πηγαίνει πολύ καλά και πετυχαίνει την έξοδο στην Ευρώπη, για την σεζόν 2017-2018, μετά από πολλά χρόνια.

Ο Ανδρέας Παντελή φαίνεται να έχει καλές σχέσεις με τον Χρίστο Πουλλαϊδη, αφού ο κύριος Πουλλαίδης τον δάνειζε, όταν χρειαζόταν, χωρίς ενημέρωση του συλλόγου, επιπρόσθετα ενημερωνόταν απευθείας για τα τεκταινόμενα του ποδοσφαιρικού τμήματος και της εταιρείας.

Ο Αντρέας Παντελή αναβαθμίζεται ακόμη περισσότερο, ενώ αυξάνεται η επιρροή του στο κόσμο και η οποιαδήποτε προσπάθεια μας για έλεγχο πλέον προσέκρουε στην άρνηση του για έλεγχο και την αλαζονεία πλέον που είχε μετά την επιτυχία, και την απειλή ότι θα μας κατάγγελλε στο κόσμο ότι για σκοπούς δικούς μας πάμε να χαλάσουμε το καλό κλίμα στην ομάδα.

Ήδη κάποιοι άρχισαν να κατηγορούν το σύλλογο ότι προσπαθεί να υποσκάψει τον Αντρέα Παντελή. Υπό αυτές τις συνθήκες σίγουρα δεν μπορούσαμε να κάνουμε και πολλά πράγματα.

Στις 31/05/2018 γίνεται εκλογική Συνέλευση του Συλλόγου και εκλέγεται ο συνδυασμός του Λοϊζου Λοϊζου . Από αυτή την στιγμή ξεκινά το παρών συμβούλιο του συλλόγου.

Στις 14/06/2018 γίνεται Γενική Συνέλευση της Εταιρείας και ο Αντρέας Παντελή επανεκλέγεται πρόεδρος της Εταιρείας χωρίς ένσταση από τον Σύλλογο και τον μεγαλομέτοχο Χρίστο Πουλλαίδη .

Ο Σύλλογος διορίζει 3 μέλη στο συμβούλιο της εταιρείας ενώ ο μεγαλομέτοχος Χρίστος Πουλλαίδης , ενώ είχε το δικαίωμα να διορίσει δεν διορίζει κανένα.

Εν τω μεταξύ ο προγραμματισμός της Ποδοσφαιρικής ομάδας συνεχίζεται και ο Αντρέας Παντελή πραγματοποιεί μεταγραφές προς ενίσχυση της, χωρίς καμία πληροφόρηση προς το σύλλογο ( εν έδια λοαρκασμό που λαλούμε)

Σε συνεχόμενες υποδείξεις μας και κραυγές αγωνίας μας και προτροπές προς τον Αντρέα Παντελή να προσέχει πόσα σπαταλά πάντα μας έλεγε με έντονο ύφος « ένε με τις μπακίρες που κάμνεις ομάδα», άμα θέλετε βγείτε στον κόσμο και πείτε ότι δεν θα επιτρέψετέ να γίνουν μεταγραφές.

Στις 12/7/2018 και 19/7/2018 η ποδοσφαιρική ομάδα παίζει στην Ευρώπη με την Λάτσι Αλβανίας με τα γνωστά αποτελέσματα.

Στις 21/8/2018 γίνεται συνάντηση μεταξύ των Αντρέα Παντελή, Κυριακού Γιάγκου, Μαρίνου Μήτρου, Τάσου Αναστασιάδη, Κώστα Γιωργκάτζιη για το budget της χρονιάς 2018-2019 .

Στο οποίο δείχνει έσοδα €4.688.000 έξοδα €5.210.000. Έλλειμμα €522.000 εάν προσθέσουμε και τις €600.000 επένδυση στο Durits μείον €300.000 συνεισφορά του Δ.Σ. της εταιρείας = έλλειμμα €821.000

Δεν συμπερίλαβε τις €400.000 για Κατσαριάβα και μας είπε ότι θα το αναλάβει προσωπικά ο Αντρέας Παντελή και ο Κυριακός Γιάγκου και ότι είναι πουλημένος στην Σπάρτακ Μόσχας για το ποσό των €700.000

Τελευταία ενημερωθήκαμε ότι ο Αντρέας Παντελή και Κυριακός Γιάγκου είχαν υπογράψει σχετική συμφωνία με την Εταιρεία να αναλάβουν προσωπικά το κόστος Κατσαράβα ( ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 3Α)

Στη συνάντηση αυτή για πρώτη φορά συμφωνήσαμε να γίνεται αρίθμηση όλων των συμφωνιών και καταχώρηση σε σχετικό αρχείο ούτως ώστε ανά πάσα στιγμή οποιοσδήποτε να μπορεί να έχει εικόνα για τις συμφωνίες και τα ποσά.

Στις 27/08/2018 θέσαμε ερωτήματα προς την εταιρεία και στις 29/08/2018 ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας , Μαρίνος Μήτρου, μας επιβεβαίωσε ότι το budget , με την προσθήκη τερματοφύλακα και αριστερού ακραίου αμυντικού, θα ανέλθει σε €5.000.000.

Εμείς διεγνώσαμε ότι το έλλειμα θα είναι €2.000.000 περιλαμβανομένου και €1.000.000 για μεταγραφές.

Εν τω μεταξύ με την έναρξη του πρωταθλήματος η ομάδα δεν ξεκινά καλά και η εικόνα του Αντρέα Παντελή μέσα στο κόσμο αρχίζει να φθείρεται εν μέσω φημών για κακοδιαχείρηση και αδιαφανών συμφωνιών.

Αντιπροσωπεία του συλλόγου συνεχίζει να προσπαθεί να κάνει συναντήσεις μαζί του και να πιέζει για διαφάνεια και περισσότερη πληροφόρηση .

Η ομάδα παρά τα σκαμπανεβάσματα δείχνει να είναι μέσα στους στόχους. Υπό το βάρος των γεγονότων του 2008 θεωρήσαμε ότι η αντιμετώπιση του Αντρέα Παντελή θα έπρεπε να είναι ιδιαίτερα προσεκτική και να μην εκπέμπει μηνύματα αναμόχλευσης των έριδων του παρελθόντος.

Στις 14/10/2018 δημοσιεύονται στο τύπο φωτογραφίες του Αντρέα Παντελή με τον Χρίστο Πουλλαϊδη σε φιλικό περιβάλλον να παρακολουθούν μαζί τον αγώνα Βουλγαρία – Κύπρος στη Σόφια.

Στις 21/10/2018 ο Χρίστος Πουλλαϊδης αποστέλλει επιστολή στο πρόεδρο του Συλλόγου (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 4)

Στις 25/10/2018 ο Λοϊζος Λοϊζου στέλνει ανάλογη επιστολή προς τον Αντρέα Παντελή και αναμένει την απάντηση του . (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 5)

Στις 13/11/2018 ο Αντρέας Παντελή απαντά στο Λοϊζο Λοϊζου ( ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 6)

Στις 14/11/2018 προωθώ την απάντηση Αντρέα Παντελή στον Χρίστο Πουλλαϊδη.

Στις 20/11/2018 ο Χρίστος Πουλλαϊδης απαντά απόλυτα ικανοποιημένος με της απαντήσεις του Αντρέα Παντελή (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 6Α)

Ο Σύλλογος συνεχίζει τις επαφές με τον Αντρέα Παντελή και προσπαθεί διακριτικά να τον ελέγξει χωρίς να δημιουργούμε δημόσιες αντιπαραθέσεις και ρεζιλίκια προς τέρψην κάποιων άλλων όχι Ανορθωσιατών .

Το Δεκέμβριο και Ιανουάριο η ομάδα αγωνιστικά δείχνει να μπαίνει σε τροχιά εξόδου στην Ευρώπη .

Ο σύλλογος συνεχίζει να πιέζει με διάφορους τρόπους τον Αντρέα Παντελή ούτως ώστε να πάρει την απόφαση να απομακρυνθεί.

Εν τω μεταξύ προκύπτει το θέμα Ουζόχο στις 2/2/2019.

Στις 12/02/2019 ο σύλλογος στέλνει επιστολή στον Αντρέα Παντελή (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 7)

Στις 22/02/2019 ο Χρίστος Πουλλαϊδης αποστέλει επιστολή στο Λοϊζο Λοϊζου (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 8)

Στις 24/02/2019 ο Αντρέας Παντελή υποβάλλει την παραίτηση του στην οποία αναφέρεται … ( ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 9)

Από αυτή την στιγμή ο Σύλλογος ήταν έτοιμος και προετοιμασμένος και αναλαμβάνει την διαχείριση της εταιρείας με τον αντιπρόεδρο του συλλόγου Μιχάλη Χατζηπαντέλα. Την επόμενη μέρα της παραίτησης του Αντρέα Παντελή μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου βρέθηκαν στα γραφεία, αποδητήρια και συνεχίστηκε στο μέτρο του δυνατού η απρόσκοπτη λειτουργία της ομάδας.

Η Εταιρεία διεξάγει τις έρευνες και ελέγχους για τυχόν ατασθαλίες και κακοδιαχείριση του Αντρέα Παντελή.

M.O.U

Λίγες μέρες πριν παραιτηθεί ο Αντρέας Παντελή είχαμε συνάντηση με τον Χρίστο Πουλλαϊδη και Μάριο Μιχαήλ., εγώ και ο Κώστας Γιωργκάτζιης. Αφού στην συνάντηση εκφράστηκαν οι ανησυχίες και των δύο μεγαλομετόχων για την κατάσταση στην εταιρεία προτείναμε και δηλώσαμε στον Χρίστο Πουλλαίδη την ετοιμότητα μας να εισηγηθούμε στην Γενική Συνέλευση να του μεταβιβαστεί το 21% των μετοχών που μας δώρισε και να αναλάβει πάλι την εταιρεία, κάτι που δεν απέρριψε.

Με επιστολή του προς εμένα στις 22/02/2019 αναφέρει μεταξύ άλλων « θα πρέπει οι 238,000 μετοχές που δόθηκαν στο Σύλλογο από εμένα στις 03/01/2016, να επιστραφούν σε μένα, προκειμένου να μπορώ να ασκήσω αποτελεσματική διοίκηση, διορίζοντας Διοικητικό Συμβούλιο. Άλλωστε αυτό δικαιολογείται και από το γεγονός ότι έχουν παραβιαστεί όροι της συγκεκριμένης συμφωνίας»

Στις 24/02/2019 παραιτείται ο Αντρέας Παντελή.

Στις 05/03/2019 συνοδεύω τον κύριο Χρίστο Πουλλαϊδη σε αγώνα βόλεϊ γυναικών στο Κίτιο και πάλι εκφράζω την ετοιμότητα για μεταβίβαση του 21% των μετοχών και μου λέει να περιμένω.

Στις 15/03/2019 ο κύριος Πουλλαίδης υπογράφει όπως το δάνειο €1.500.000 που είχε παραχωρήσει στην εταιρεία κατά την διάρκεια της προεδρίας του να ανταλλαγεί με μετοχές της εταιρείας ούτως ώστε να περάσουμε τα κριτήρια. Το ίδιο έπραξε και ο σύλλογος για ποσό €1.000.000 που του χρωστούσε η εταιρεία.

Στις 13/03/2019 μου αποστέλλεται το 1ο MOU από τον Μαρίνο Μήτρου (επομένως όχι 45 μέρες όπως συκοφαντούν μέχρι τις 12/4/2019 που το απέσυραν) το οποίο μου ζητήθηκε άμεσα , χωρίς μελέτη και συζήτηση να υπογράψω και δεν αποδέχτηκα.

Το 1ο MOU ήταν πολύ πρόχειρο, κακογραμμένο και αντιφατικό, το οποίο έχριζε οπωσδήποτε μελέτη και επεξεργασία.

Χαρακτηριστικά αναφέρω 2-3 άρθρα :

α) Ζητά να γίνει συμβαλλόμενο μέρος της συμφωνίας το Αντώνης Παπαδόπουλος Αμμόχωστος Δημόσια Λτδ, Κτηματική Εταιρεία.

β) 1.3 Ζητά έκδοση προνομιούχων μετοχών προς τον κύριο Πουλλαϊδη κάτι που μόνο ο σύλλογος δικαιούται να κατέχει .

γ) 1.5.1 Ζητά μείωση της ετήσιας χορηγίας έναντι των χρεών του Συλλόγου από €500.000 σε €100.000 χωρίς να εξετάζει εάν αποπληρώνονται τα χρέη του Συλλόγου.

δ) 1.5.3 Τροποποίηση του όρου 5.1.1(β) της συμφωνίας διαχείρισης για μείωση του τέλους χρήσης και εκμετάλλευσης των γηπεδικών εγκαταστάσεων προς την Κτηματική Εταιρεία και αντικατάσταση του μηνιαίου τέλους από €10.0000 σε …… Σημειώστε ότι το πιο πάνω ποσό αφορούσε την εξόφληση του δανείου του γηπέδου.

Όρος του MOU ήταν η εμπιστευτικότητα και μετά κατηγορήθηκα ότι δεν το δημοσιοποίησα στο 20μελες Διοικητικό Συμβούλιο το οποίο εν πάση περιπτώση ενημερώθηκε σε συνεδρία του για την ύπαρξη του MOU περιληπτικά.

Όπως αντιλαμβάνεστε σίγουρα το μνημόνιο έχριζε επεξεργασίας.

Την επεξεργασία και διαπραγμάτευση ανέλαβαν εκ μέρους του συλλόγου ο Αδάμος Μοντάνιος, ο Κώστας Γιωργκάτζιης και Τάσος Αναστασιάδης. Άνθρωποι καταρτισμένοι επαγγελματίες, έντιμοι και πάνω από όλα διαλλακτικοί.

Η ανταλλαγή απόψεων με την πλευρά Πουλλαϊδη γινόταν με email, διορθώναμε , διόρθωναν πίσω αυτοί και η όλη διαδικασία ήταν χρονοβόρα χωρίς να καταλήγουν σε συμφωνία. Ζήτησα κατ’ επανάληψη η συζήτηση να μεταφερθεί στο τραπέζι που ήταν πιο εύκολο να επιλυθούν οι διαφορές αλλά για λόγους που γνωρίζει η πλευρά Πουλλαϊδη αυτό δεν έγινε κατορθωτό.

Στις 04/04/2019 γίνεται συνάντηση μεταξύ του Κώστα Γιωρκάτζιη με τον Μάριο Μιχαήλ , εκπροσώπου του κυρίου Πουλλαϊδη. Την επόμενη μέρα με ενημερώνει ο Μάριος Μιχαήλ ότι έχουν συμφωνήσει με τον Κώστα Γιωρκάτζιη σε όλα και έχουν βρει και το ποσό της ετήσιας χορηγίας έναντι των χρεών και μου αναφέρει το ποσό των €180.000. Το αναφέρω στον Γιωρκάτζιη και μου λέει ότι δεν είναι τέτοιο το νούμερο που βρήκαν και ότι υπήρχαν και άλλες διαφορές τις οποίες θα επεξεργαστεί με τρόπο που θα επιλύονταν και για τις δύο πλευρές.

Συμφωνούμε με τον Μάριο Μιχαήλ να συνεχιστεί η επεξεργασία και από βδομάδας να συναντηθούμε στο τραπέζι αυτή τη φορά για κλείσιμο του MOU.

Σημειώστε ότι κάθε φορά που έκαναν δικές τους αλλαγές χωρίς την δική μας σύμφωνη γνώμη, πίεζαν για υπογραφή.

Το πρωί της Τρίτης 09/04/2019 είχα συνάντηση με τον κύριο Πουλλαϊδη για συζήτηση διάφορων θεμάτων και αναφέραμε όπως εντός της βδομάδας να ολοκληρωθεί η επεξεργασία του μνημονίου και να συμφωνηθεί .

Την Τετάρτη 10/04/2019 το απόγευμα η ομάδα επεξεργασίας του μνημονίου Αδάμος Μοντάνιος, Κώστας Γιωρκάτζιης και Τάσος Αναστασιάδης ολοκλήρωσαν.

Τηλεφώνησα στο Μάριο Μιχαήλ και του είπα ότι αύριο το πρωί μπορούμε να συναντηθούμε γύρω από το τραπέζι για να κλείσουμε και να υπογράψουμε, μου είπε ότι θα μου τηλεφωνούσε σε μια ώρα για να κλείσουμε την ώρα συνάντησης. Δεν μου τηλεφώνησε ποτέ .

Τον έψαξα την επόμενη μέρα, Πέμπτη 11/04/2019 και μου απάντησε το απόγευμα. Μου απολογήθηκε και μου είπε ότι ήταν άρρωστος με βρογχοπνευμονία . Μου ανέφερε ότι την επόμενη μέρα αν ήταν καλά θα μου τηλεφωνούσε για να συνεννοηθούμε. Του τηλεφώνησα εγώ και δεν μου απαντούσε. Το βράδυ πήγε στη συνεδρία της Εταιρείας και μεταξύ άλλων πληροφόρησε το Δ.Σ. της εταιρείας ότι αποσύρουν και το MOU.

Όπως αντιλαμβάνεστε δεν δώσαμε κανένα δικαίωμα στην πλευρά Πουλλαϊδη για την απόσυρση του MOU πέρα του ότι εκπροσωπούσαμε καθαρά το συμφέρον του συλλόγου, θεωρούσαμε ότι είμαστε μια αναπνοή από την υπογραφή του.

Κάτι σημαντικό που θέλω να προσθέσω είναι ότι πουθενά στο MOU δεν αναφερόταν ότι με την υπογραφή του, πότε θα επέστρεφε στα διοικητικά της εταιρείας ο κύριος Πουλλαίδης

Τα υπόλοιπα είναι πλέον γνωστά. Πληροφορήθηκα την απόσυρση του μνημονίου μέσω των Μ.Μ.Ε.

Κάτι που θέλω να προσθέσω είναι ότι κατά την διάρκεια όλης αυτής της διαδικασίας ο κύριο Πουλλαϊδης συμμετείχε στις εργασίες της Εταιρείας. Διαπραγματεύτηκε τον Τιμούρ και συμφώνησαν και το budget με συγκεκριμένους αριθμούς, διαπραγματεύεται τον Λέβι, διαπραγματεύεται την Όρενμπουρκ και βάζουν χρονοδιαγράμματα πληρωμής χωρίς να εξετάσει την δυνατότητα της εταιρείας για πληρωμή, με πρώτη πληρωμή το ποσό των €150.000 στις 18/04/2019

Μετά την πιο πάνω εξέλιξη με το MOU, το πρωί του Σαββάτου συζητήσαμε με τον Μιχάλη Χατζηπαντέλα να προσπαθήσει να πάρει παράταση από τους αντιπροσώπους της Όρεμπουρκ γύρω στις 10 μέρες για να δούμε από πού θα έβρισκε τα χρήματα. Μου ανέφερε ότι μίλησε μαζί τους και αποδέχτηκαν. Την Δευτέρα 15/04/2019 πήραμε email ότι δεν δέχονται. Τα συμπεράσματα δικά σας

Τώρα θα σας πω και το πιο σημαντικό που αφορά το MOU και το οποίο για πρώτη φορά αποκαλύπτω .

Στο ηλεκτρονικό μήνυμα το οποίο στις 13/03/2019 μου αποστάληκε το MOU υπάρχει πρότερη ενδοεταιρική αλληλογραφία βάσει της οποίας ο Κωνσταντίνος Γεωργιάδης Group CFO Poullaides Group of Companies , ζητά μεταξύ άλλων να πληροφορηθεί για «total plot size if possible split between stadium parking and other»

Δηλαδή ζητά να πληροφορηθεί για το μέγεθος του οικοπέδου και όλων των χώρων του γηπέδου περιλαμβανομένου και του parking.

Στο MOU , παρ. 17 γίνεται αναφορά για εξεύρεση επενδυτή για το οποίο ο Σύλλογος δεν θα αρνηθεί χωρίς εύλογο λόγο να δώσει την συγκατάθεση του καθώς και εμπλοκή της Κτηματικής σαν συμβαλλόμενο μέρος.

Σημειώστε ότι όποιος ελέγχει το Σύλλογο ελέγχει και την Κτηματική άρα και το γήπεδο.

Κάτω από αυτές τις προϋποθέσεις σαν Πρόεδρος του Ιστορικότερου Συλλόγου του τόπου έκρινα ότι ήταν αναγκαίο το προτεινόμενο από τον Χρίστο Πουλλαϊδη MOU να μελετηθεί ενδελεχώς και να διαμορφωθεί ούτως ώστε να διασφαλιστεί η επιβίωση του Συλλόγου .

Η επιβίωση του Συλλόγου είναι πάνω από οποιοδήποτε προσωπικό ιδιοτελές συμφέρον και επιδίωξη.

ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Σκοπός μου πάντα ήταν να τιμήσω και να προστατεύσω το αξίωμα του Πρόεδρου της ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ διότι κάποιοι σπουδαίοι προκάτοχοι μου με την δική τους αξία το έκαναν θεσμό και ο θεσμός πρέπει να έχει πάντα τον ανάλογο σεβασμό.

Δυστυχώς τον τελευταίο καιρό βρέθηκα στο μάτι του κυκλώνα για παιχνίδια που αποφάσισαν άλλοι.

Έχω παραθέσει τα γεγονότα . Δεν έχουμε την οικονομική δυνατότητα για την διαχείριση των σημερινών αναγκών της εταιρείας.

Επειδή το ήθος και ο χαρακτήρας μου δεν μου επιτρέπουν να παίζω τέτοια παιχνίδια θέτω τον εαυτό μου στην κρίση της Γενικής Συνέλευσης που με εξέλεξε.

Καλώ την Γενική Συνέλευση να εγκρίνει ψήφισμα μεταβίβασης το 21% των μετοχών στον Χρίστο Πουλλαϊδη και καλώ τον Χρίστο Πουλλαίδη να αναλάβει άμεσα την εταιρεία χωρίς MοU και όλοι μας είμαστε στο πλευρό του για το μεγαλείο της ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ», ανέφερε στην ομιλία του ο Λοΐζου/.

Author:

Pubdate: 2019-04-18 18:50:36
Source: Source link
Attachment: http://omada.reporter.com.cy/temp/images/1200×1200/cache_1200x1200_Analog_medium_394832_345554_1842019.JPG

Ανόρθωση: Το e-mail και η απορία του Πουλλαΐδη | Reporter Cyprus

Στο πλαίσιο της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του σωματείου της Ανόρθωσης αναγνώστηκε e-mail του Χρίστου Πουλλαΐδη, το οποίο είχε αποσταλεί τη Δευτέρα 15 Απριλίου.

Το e-mail του μεγαλομετόχου της εταιρείας, το οποίο ανέγνωσε στους παρευρισκομένους ο Λούης Λοΐζου (σ.σ. πρόεδρος του σωματείου), αναφέρει την απορία του για το λόγο συζήτησης στη συνέλευση ενός Μνημονίου Συναντίληψης που πλέον δεν υπάρχει στο τραπέζι.

Ταυτόχρονα ενημερώνει τόσο για την απουσία του Πουλλαΐδη από τη συνέλευση (επικαλούμενος επαγγελματικές υποχρεώσεις), καθώς και την εκπροσώπησή του από δύο άτομα, τα οποία θα απαντήσουν εκ μέρους του στα όποια ερωτήματα των μελών του σωματείου.

Author:

Pubdate: 2019-04-18 16:36:52
Source: Source link
Attachment: http://omada.reporter.com.cy/temp/images/1200×1200/cache_1200x1200_Analog_medium_394815_282413_1842019.JPG

Ανόρθωση: Απών ο Πουλλαΐδης, ποιοι πήραν τη θέση του

Ο μεγαλομέτοχος της εταιρείας εκπροσωπείται στην έκτακτη γενική συνέλευση του σωματείου
Author:

Pubdate: 2019-04-18 16:13:33
Source: Source link
Attachment: http://omada.reporter.com.cy/temp/images/1200×1200/cache_1200x1200_Analog_medium_394811_266221_1842019.JPG

Στον αυτόματο πιλότο η Ανόρθωση!

Εξαιρετικά κρίσιμες είναι οι στιγμές που βιώνει η Ανόρθωση αφού στη σημερινή έκτακτη Γενική Συνέλευση
Author:

Pubdate: 2019-04-18 12:09:34
Source: Source link
Attachment: http://omada.reporter.com.cy/temp/images/1200×1200/cache_1200x1200_Analog_medium_394771_118978_1842019.JPG