“Η ΑΝΟΡΘΩΣΗ πρέπει να διεκδικεί τιτλους,το επιβάλει η ιστορία της”

Ο πρώην ποδοσφαιριστής και μετέπειτα προπονητής στην ομάδα μας, Χριστάκης Κασιανός μίλησε για την ομάδα και γενικότερα για το Κυπριακό ποδόσφαιρο.

Όσα είπε στον Super Sport FM 104.0:

«Η κλήρωση για το πρωτάθλημα μπορεί να μην έκανε αίσθηση, όμως, σιγά σιγά θα μπούμε σε ποδοσφαιρικούς ρυθμούς και πρωταθλήματος, θα δούμε αν θα μας αφήσει αυτό το θέμα με τον κορωνοϊό να ολοκληρώσουμε αυτό το πρωτάθλημα. Ευελπιστούμε να κρατήσουμε αυτή την εικόνα που έχουμε στην Κύπρο, είναι και το οικονομικό το οποίο είναι μεγάλο κεφάλαιο για τις ομάδες της Κύπρου με τα εισιτήρια και τα τηλεοπτικά. Πρέπει οι διοικήσεις να διαχειριστούν την όλη κατάσταση με σύνεση. Χρειάζεται προσοχή».
Η προετοιμασία και οι επόμενες μεταγραφές στην Ανόρθωση;
«Υπάρχει ένα δεδομένο, η Ανόρθωση δεν χρειάζεται να κάνει πολλές κινήσεις είναι πολύ πιο ευκολο να «χτίσεις» σε ένα δομημένο κορμό παρά ν’ αρχίσεις από την αρχή. Μέχρι στιγμής υπάρχουν οι ποδοσφαιριστές που τους ξέρει ο προπονητής και οι οποίοι δίνουν λύσεις σε συγκεκριμένες θέσεις. Ο προπονητής αποφασίζει… Οι ποδοσφαιριστές που θα έρθουν θα πρέπει να διεκδικήσουν επί ίσοις όροις θέση στην ομάδα. Η Ανόρθωση είναι σχεδόν έτοιμη ακόμα κι αν δεν γίνουν οι κινήσεις η ομάδα μπορεί να ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που μπορούν να καλύψουν κι άλλες θέσεις στην ομάδα, όπως είναι ο Οκριασβίλι. Η ομάδα έχει μπει σε ρυθμούς αυτό επιβάλει η ιστορία της Ανόρθωσης πρέπει να διεκδικεί τους τιτλους, αυτό το επιβάλει η ιστορία της. Θετικό δείγμα μπορεί να χαρακτηριστεί το περσινό. Αυτοί που φώναζαν ότι το πρωτάθλημα έπρεπε να ολοκληρωθεί έχουν δικαιωθεί αφού τα υπόλοιπα σε άλλες χώρες συνεχίζονται κανονικά».
Γενικότερα για το γεγονός ότι δεν μπορούν οι ομάδες να μεταβούν εύκολα στο εξωτερικό:
«Οι ομάδες προσπαθούν να κάνουν καλύτερη οικονομική περισυλλογή έχει αποδειχθεί ότι μπορούμε να επενδύσουμε στην εγχώρια αγορά. Να δουλέψουμε σε αυτό, να γίνουν φιλικά. Αυτό που πάμε στο εξωτερικό, είναι και πολλές φορές χαμένα λεφτά. Μπορούμε ως Κύπρος να επενδυσουμε σε αυτόν τον τομέα».

Author: paratiritis

Pubdate: 2020-07-08 11:44:26
Source: Source link
Attachment:

“Το πνεύμα της Ανορθώσεως δεν πτοάται…”

Σαν σήμερα, στις 8 Ιουλίου 1958, το Οίκημα της ομάδας μας στην Αμμόχωστο γινόταν ολοκαύτωμα από τους Βρετανούς αποικιοκράτες.

Ο εκκωφαντικός θόρυβος της έκρηξης, πέντε λεπτά μετά τις τρεις το απόγευμα, συντάρασσε ολόκληρη την Αμμόχωστο. Δεν επρόκειτο για κάποια βόμβα που τοποθέτησε η ΕΟΚΑ. Ήταν τα αντίποινα του Άγγλου κατακτητή, στην πρωινή ενέδρα της Οργάνωσης. Ήταν το οίκημα της Ανόρθωσης, στην στοά Χ”Μιχαήλ της οδού Ερμού, που τιναζόταν στον αέρα.

Ο ισχυρισμός του ανακριτή Λόνιγκαν, πως στο πάτωμα βρίσκονταν πακτωμένα εκρηκτικά και τυχόν μετακίνησή τους ήταν επικίνδυνη, ήταν τουλάχιστον γελοίος. Αρκετή πρόφαση όμως, για ν’ ανατινάξουν ολόκληρο το κτήριο, προκειμένου να καταστρέψουν – δήθεν – τα εκρηκτικά!

Στην πραγματικότητα, το πρωί της ίδια μέρας, στο απέναντι κατάστημα, «Δ.Ε. Παραλιμνίτης & ΣΙΑ», μέλη της ΕΟΚΑ είχαν φονεύσει ένα Άγγλο αξιωματικό και τον υπασπιστή του. Έτσι, οι Βρετανοί θέλοντας να πάρουν εκδίκηση για το πρωινό συμβάν αλλά και να απαλλαγούν από την ενοχλητική παρουσία της Ανόρθωσης και τη δράση των μελών της – κάποια εκ των οποίων ενδεχομένως να συνδέονταν με την ενέδρα – άρπαξαν την ευκαιρία. Θα απαλλάσσονταν μια για πάντα από την ενοχλητική παρουσία του Σωματείου. Ή τουλάχιστον, έτσι νόμιζαν…

Ο φλογερός πατριώτης, πρόεδρος του Συλλόγου μας, Αναστάσιος Οικονομίδης, επεφύλασσε πληρωμένη απάντηση στους Άγγλους, με στεντόρεια φωνή μέσα από τα συντρίμμια: «Πλανάσθε, το πνεύμα της Ανορθώσεως δεν πτοάται, δεν καταστρέφεται και η ωραία μας Ανόρθωσις, ως ο Φοίνιξ που είναι το έμβλημά της, αναγεννάται δια να συνεχίσει την ιστορικήν και μεγάλην πορεία της». Όπερ και εγένετο.

Η 8η Ιουλίου 1958, ήταν η ημέρα που η Ανόρθωσις παρασημοφορήθηκε για την εθνικοαπελευθερωτική της δράση στον Αγώνα. Οι κατακτητές, θέλησαν ανατινάζοντας τις πέτρες και τα τούβλα, να απαλλαγούν από την αντίσταση των αγωνιζόμενων Κυπρίων. Ωστόσο, δεν λογάριασαν πως το ελληνικό φρόνημα και ο πόθος για Λευτεριά και Ένωση, δεν φώλιαζε στα ντουβάρια του Συλλόγου, μα στις ψυχές των μελών του.

Δύσβατο το μονοπάτι της Ελευθερίας. Απαιτεί αρετή, τόλμη και θυσίες. Στο τέρμα του όμως, πάντα υπάρχει το ξέφωτο. Εκεί, όπου οι Αγωνιστές του ’55 οδήγησαν την Κύπρο το 1959».

Author: paratiritis

Pubdate: 2020-07-07 22:27:54
Source: Source link
Attachment:

Αγώνες με θεατές!

Τη διεξαγωγή αθλητικών πρωταθλημάτων παρουσία θεατών, τη χρήση αποδυτηρίων και άλλων κλειστών υποδομών, καθώς και τη λειτουργία κλειστών και ανοιχτών χώρων άθλησης επιτρέπει νέο διάταγμα που εξέδωσε ο Υπουργός Υγείας.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται, επιτρέπεται η διεξαγωγή αθλητικών πρωταθλημάτων στην παρουσία θεατών και η χρήση αποδυτηρίων και άλλων κλειστών παρεμφερών υποδομών, τηρουμένων των κατευθυντήριων οδηγιών του Υπουργείου Υγείας και του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού.

Μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι επιτρέπεται επίσης η λειτουργία κλειστών και ανοικτών χώρων άθλησης, περιλαμβανομένων υπαίθριων και κλειστών αθλητικών εγκαταστάσεων, γυμναστηρίων, σχολών χορού και άλλων ειδών σχολών, καθώς και άλλων αθλημάτων, στην παρουσία θεατών και η χρήση αποδυτηρίων και άλλων κλειστών παρεμφερών υποδομών, τηρουμένων των κατευθυντήριων οδηγιών του Υπουργείου Υγείας και του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού.

Επιτρέπεται η λειτουργία ιπποδρομιακών συναντήσεων με θεατές, τηρουμένων των κατευθυντήριων οδηγιών του Υπουργείου Υγείας και του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Author: paratiritis

Pubdate: 2020-07-07 14:17:23
Source: Source link
Attachment:

“Συγχαρητήρια και εις ανώτερα”

Ανάρτηση απο τον Εκτελεστικό πρόεδρο του ΠΑΣΠ,Σπύρο Νεοφυτίδη με αιχμές για την ΚΟΠ σχετικά με την “οργάνωση” και τον “σχεδιασμό” του ν’εου πρωταθλήματος.

Αναλυτικά

Έγινε σήμερα και η κλήρωση του νέου μας πρωταθλήματος με την νέα του μορφή και σχεδιασμό.
Κρατώντας τα δεδομένα της μαύρης απόφασης για την διακοπή από τις 15 Μαρτίου(100πρωταθληματα έχουν τελειωσει) και την επανέναρξη με τη βοήθεια του Θεού στις 22 Αυγούστου είχαμε φέτος μια αποχή των 5 μηνών από την αγωνιστική δράση. Τωρα βλέποντας τον νέο σχεδιασμό του νέου πρωταθλήματος που θα ξεκινήσει, εμείς οι άσχετοι του ποδοσφαίρου παρατηρούμε ότι:
Η πρώτη φάση και 2 απο τις ομάδες θα τελειώσει 13 Φεβρουαρίου.
Λαμβάνοντας υπόψιν ότι περίπου το πρωταθλημα τις Β κατηγορίας θα ξεκινησει στις 12 Σεπτεμβρίου σημαίνει ότι 2 ομαδες από την TOP κατηγορια μας καθίσανε 5 μήνες χωρίς αγωνιστική δραστηριότητα φέτος και θα καθίσουν 7 ΜΗΝΕΣ την νέα ποδοσφαιρική περίοδο εαν υποβιβαστουν απο την πρωτη φάση. Δηλαδή στο σύνολο 2 χρόνων θα χάσουν 12 μήνες δραστηριότητας.
Αυτο θα πει σωστός σχεδιασμός. ΣΥΓΧΑΡΗΤΉΡΙΑ και εις ανώτερα μπορούμε και με πρωταθλήματα 4 μηνών. Φαντάζομαι θα στηριχθουν και οικονομικά τα 2 αυτα σωματεία για τις υποχρεώσεις τους που θα έχουν???

Author: paratiritis

Pubdate: 2020-07-07 14:16:00
Source: Source link
Attachment:

“Τα θέατρα που έστεισαν πριν απο δύο μήνες”

Άστραψε και βρόντηξε ο πρόεδρος Ευγένιος Χαμπουλλάς σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις.

Μιλώντας στον Active (107,4 & 102,5),ερωτώμενος για τις πληροφορίες που αναφέρουν περί έγκρισης 500 θεατών στους αγώνες,ανάφερε:

«Οι ομάδες αιμορραγούν οικονομικά. Κάποιοι έχουν γραμμένο το ποδόσφαιρο στα παλαιότερα των υποδημάτων τους. Είναι ωραία η πασαρέλα των πολιτικών σε αγώνες, όμως εδώ τους έχουμε ανάγκη. Και μιλάω για όλους. Θα περιμένουμε και ελπίζουμε αυτή τη βδομάδα να έχουμε νέα βασισμένα στη λογική και όχι πίσω από τα φώτα. Θα περιμένουμε και ελπίζουμε να έχουμε νέα που να στηρίζονται στη λογική και όχι στα θέατρα που έστησαν πριν δύο μήνες όταν πήραν την απόφαση για διακοπή γιατί και τώρα οι ίδιοι θα είναι που θα πάρουν αποφάσεις», σημείωσε αρχικά και ακολούθως τοποθετήθηκε για το όριο παρουσίας οπαδών με εισιτήρια διαρκείας.

«Εάν αυτό ευσταθεί δεν έχω λόγια να χαρακτηρίσω το μέγεθος της βλακείας που χαρακτηρίζει κάποιους. Μίλησα με τον Πρόεδρο της ΚΟΠ και του ΚΟΑ και εξέφρασα τη δυσαρέσκεια μου και την αγωνία μου. Εύχομαι μέχρι την Παρασκευή να έχουμε νέα. Οι επιστήμονες θα προτείνουν 30%-33% και εύχομαι να το περάσει η Κυβέρνηση. Σύντομα αρχίζει το πρωτάθλημα και δεν έχουμε πρωτόκολλο», είπε.

Author: paratiritis

Pubdate: 2020-07-07 14:03:33
Source: Source link
Attachment:

Σούπερ ντέρμπι και στη μέση το Ευρωπαικό!

Στις 17 Σεπτεμβρίου η ομάδα μας θα αγωνιστεί ώς γνωστόν στον 2ο προκριματικό του Γιουρόπα Λίγκ.

Πριν το σημαντικό Ευρωπαικό αυτό ραντεβού και συγκεκριμένα στο διήμερο 12,13 Σεπτεμβρίου, η ομάδα μας θα κληθεί να αντιμετωπίσει την Ομόνοια στο “ΠΑΠ”.

Αμέσως μετά ,τρείς μέρες αργότερα θα κληθεί να παίξει ακόμα ένα σούπερ ντέρμπι με τον Απόλλωνα και πάλι στο “ΠΑΠ”.

Είναι μια δυσάρεστη εξέλιξη στην οποία η ομάδα καλείται να περάσει με τον καλύτερο δυνατό απολογισμό.

Author: paratiritis

Pubdate: 2020-07-07 13:58:41
Source: Source link
Attachment:

Το πρόγραμμα της ομάδας μας

Μετά την κλήρωση του πρωταθλήματος,το πρόγραμμα της ομάδας μας για τον πρώτο γύρο διαμορφώθηκε ώς εξης:

1η-ΑΝΟΡΘΩΣΗ – ΕΡΜΗΣ

2η-ΠΑΦΟΣ – ΑΝΟΡΘΩΣΗ

3η-ΑΝΟΡΘΩΣΗ – ΟΜΟΝΟΙΑ

4η-ΑΝΟΡΘΩΣΗ – ΑΠΟΛΛΩΝ

5η- ΕΘΝΙΚΟΣ – ΑΝΟΡΘΩΣΗ

6η-ΑΝΟΡΘΩΣΗ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

7η- ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ – ΑΝΟΡΘΩΣΗ

8η- ΑΝΟΡΘΩΣΗ – ΑΠΟΕΛ

9η-ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ – ΑΝΟΡΘΩΣΗ

10η-ΑΝΟΡΘΩΣΗ – ΑΕΚ

11η-ΑΕΛ – ΑΝΟΡΘΩΣΗ

12η-ΑΝΟΡΘΩΣΗ – ΕΝΠ

13η-ΔΟΞΑ – ΑΝΟΡΘΩΣΗ

Author: paratiritis

Pubdate: 2020-07-07 13:52:01
Source: Source link
Attachment:

΄Κατάκτηση των εγχώριων τίτλων!”(Βίντεο)

Δηλώσεις μετά το τέλος της κλήρωσης του πρωταθλήματος έκανε ο Σάββας Πηλακούτας ο οποίος ανάφερε οτι στόχος είναι και οι δυο εγχώριοι τίτλοι.

Αναλυτικά

«Αποφύγαμε να ξεκινήσουμε με κάποιο ντέρμπι. Κάνουμε πρεμιέρα με τον Ερμή και στη συνέχεια στην Πάφο. Θέλουμε να αρχίσουμε θετικά και να έχουμε ανάλογη πορεία όπως την περσινή με διαφορετική κατάληξη και αυτή η κατάληξη δεν είναι άλλη από την κατάκτηση των εγχώριων τίτλων. Αρχίσαμε προετοιμασία για να είμαστε έτοιμοι για την έναρξη του πρωταθλήματος. Θα βλέπουμε παιχνίδι με παιχνίδι με στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος και του κυπέλλου».

Για την πορεία του προγραμματισμού: «Όπως είδατε, έγιναν κινήσεις από την εγχώρια αγορά. Αποκτήθηκαν οι Ελουντού, Κορέια και Αμπαρτζουμιάν. Υπάρχουν ακόμα δύο κενές θέσεις. Γίνεται προσπάθεια από την επιτροπή προγραμματισμού για να συμπληρωθούν οι δύο θέσεις. Είμαστε σε συζητήσεις με παίκτες που είναι σε εξέλιξη το πρωτάθλημά τους και αυτή είναι η ιδιαιτερότητα σε σχέση με εμάς. Αναμένουμε να ολοκληρωθούν και ευελπιστούμε ότι θα υπάρχει κατάληξη. Με το που ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματά τους, αφού πάρουν μερικές μέρες άδεια θα μπορούν να ενσωματωθούν στην δικιά μας ομάδα. Δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα καμία συμφωνία, είμαστε σε συζητήσεις και ευελπιστούμε ότι αυτό θα γίνει στις επόμενες βδομάδες που θα πλησιάζει και το τέλος των πρωταθλημάτων τους».

Author: paratiritis

Pubdate: 2020-07-07 13:49:21
Source: Source link
Attachment:

Με Ερμή στην πρεμιέρα!

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η κλήρωση του πρωταθλήματος Ά Κατηγορίας για τη σεζόν 2020-21.

Η ομάδας μας στην πρώτη αγωνιστική του νέου μαραθωνίου κληρώθηκε να αντιμετωπίσει τον Ερμή Αραδίππου στο “Αντώνης Παπαδόπουλος”.

Η πρώτη αγωνιστική θα διεξαχθεί το διήμερο 22-23. Ακόμη δεν έγινε γνωστό εάν θα διεξαχθούν αγώνες και τις Δευτέρες κάτι που είναι πολύ πιθανόν να συμβεί. Ακριβείς ημερομηνίες και ώρες διεξαγωγής θα διεξαχθούν σε μεταγενέστερο στάδιο.

Author: paratiritis

Pubdate: 2020-07-07 13:45:29
Source: Source link
Attachment:

Ολοταχώς προς “Κατηγορία 3”

Προ ημερών η ΚΟΠ και η ηγεσία της έσπευσαν να ανακοινώσουν οτι το “Αντώνης Παπαδόπουλος” υποβιβάστηκε απο την αρμόδια επιτροπή της ΟΥΕΦΑ σε “Κατηγορίας 2” στάδιο απο “Κατηγορίας 3”.

Η πραγματικότητα είναι οτι επι ημερών Ανδρέα Παντελή έγινε ο σχετικός έλεγχος του “ΠΑΠ”,του οποίου ο αγωνιστικός χώρος καθώς και κάποια άλλα παρεμφερή ζητήματα έπαιρναν…απροβίβαστο βαθμό,με αποτέλεσμα τον υποβιβασμό του σταδίου.

Όπως ο μεγαλομέτοχος δήλωσε προ ημερών σε τηλεοπτική του συνέτευξη έτσι και ο πρόεδρος Ευγένιος Χαμπουλάς σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις διαβεβαίωσε οτι έγιναν όλα όσα χρειάζονταν για να επανέλθει το “ΠΑΠ” στην “Κατηγορία 3” ενώ ταυτόχρονα εξέφρασε και την… δυσφορία του για το πώς η Ομοσπονδία χειρίστηκε το όλο θέμα.

«Διερωτώμαι με ποιο τρόπο πλασάρουν κάποια πράγματα. Έχουν ξεκινήσει όλες οι διαδικασίες για τη συμπερίληψη του στα γήπεδα Κατηγορίας 3»,ανέφερε ο πρόεδρος.

Author: paratiritis

Pubdate: 2020-07-03 23:19:27
Source: Source link
Attachment:

Πικρία για Λέβι

Την πικρία και το θυμό του για τον Ρόνι Λέβι εξέφρασε στη Γενική Συνέλευση ο Χρίστος Πουλλαίδης.

Συγκεκριμένα δεν έκρυψε την πικρία του για την στάση του Ισραηλινού τεχνικού στις διαπραγματεύσεις για διακανονισμό της αποζημείωσης του.

“Υποτιθέμενο φίλο” χαρακτήρισε τον Ισραηλινό ο μεγαλομέτοχος.

Author: paratiritis

Pubdate: 2020-07-03 20:42:13
Source: Source link
Attachment:

Σκοπός η ανάπτυξη του αθλήματος…

Ενημέρωση απο το Γραφείο Τύπου της ομάδας χάντμπολ σχετικά με την Έκτακτη Καταστατική Συνέλευση της ΚΟΧ.

Αναλυτικά:

Μια από τις πάγιες θέσεις της Sabbianco Anorthosis Handball ψηφίστηκε σήμερα από την Έκτακτη Καταστατική Συνέλευση της Cyprus Handball Federation.

Ως Anorthosis Famagusta Handball από τον καιρό της ίδρυσης της ομάδας σκοπός ήταν και είναι η ανάπτυξη του αθλήματος σε ένα πλαίσιο επαγγελματισμού, διαφάνειας και ίσης εκπροσώπησης των πρωταγωνιστών των Διοργανώσεων της ΚΟΧ, των ίδιων των Σωματείων.

Σήμερα έγινε ένα βήμα απομένουν πάρα πολλά ακόμη.

Γραφείο Τύπου
Sabbianco Anorthosis Handball

Author: paratiritis

Pubdate: 2020-07-03 19:28:59
Source: Source link
Attachment:

Απολογισμός Γενικής Συνέλευσης

Ολοκληρώθηκε η ετήσια Γενική Συνέλευση της Εταιρείας, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αίθουσα Κυριάκος Θεοχάρους στο Στάδιο Αντώνης Παπαδόπουλος.

Τις εργασίες της συνέλευσης χαιρέτισε ο πρόεδρος της Εταιρείας, κ. Ευγένιος Χαμπουλλάς, ο οποίος αναφέρθηκε στα πεπραγμένα του διοικητικού συμβουλίου κατά την διάρκεια της ποδοσφαιρικής περιόδου 2019-20, ευχαριστώντας τον μεγαλομέτοχο κ. Χρήστο Πουλλαΐδη, τον Πρόεδρο του Σωματείου κ. Χρήστο Χατζηστεφάνου και τους υπόλοιπους μετόχους. 

Ακολούθως, έγινε αναφορά στον προϋπολογισμό της περιόδου 2020-21 από τον οικονομικό σύμβουλο της Εταιρείας, κ . Θεόδωρο Θεοδούλου. Επιπλέον παρουσιάστηκε η κατάσταση της αποπληρωμής των χρεών της προηγούμενης ποδοσφαιρικής περιόδου.

Στην συνέχεια αναλύθηκαν οι Οικονομικές Καταστάσεις της Εταιρείας για την περίοδο 01/01/19 μέχρι και την 31/12/19, από τον ελεγκτή της Εταιρείας, κ. Σάββα Τουμάζου.

Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε τους προϋπολογισμούς και τις οικονομικές καταστάσεις και επαναδιόρισε τους ελεγκτές Predeevo LTD.

Ταυτόχρονα, για την επόμενη διετία επανεκλέγηκαν ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας (Πρόεδρος Ευγένιος Χαμπουλλάς, Αναπληρωτής Πρόεδρος Ανδρέας Πουλλαΐδης, Ανδρέας Ανδρέου, Παναγιώτης Σαλαφώρης, Παναγιώτης Παναγή, Γιάννος Κωνσταντίνου).

Τέλος, η Γενική Συνέλευση ολοκληρώθηκε με την υιοθέτηση Ειδικού Ψηφίσματος για την τροποποίηση του Καταστατικού Εγγράφου της Εταιρείας, με τρόπο ώστε να επιτρέπεται η ειδοποίηση για Γενική Συνέλευση της Εταιρείας μέσω ανάρτησης στην ιστοσελίδα της Εταιρείας. Περαιτέρω τροποποιήθηκε το Καταστατικό με τρόπο ώστε να επιτρέπεται η αλλαγή του αριθμού των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της Εταιρείας.

Author: paratiritis

Pubdate: 2020-07-03 17:10:55
Source: Source link
Attachment:

Καμία κρούση!

Δεν έυσταθούν τα χθεσινά δημοσιεύματα περι νέας πρότασης της ομάδας μας για τον Δημήτρη Θεοδώρου της ΕΝΠ.

Αυτό ανέφερε ο Ευγένιος Χαμπουλάς στις δηλώσεις του.

Είπε:

«Διάβασα σήμερα το δημοσίευμα. Δεν το επιβεβαιώνω. Έγινε μια κρούση παλαιότερα και οι απαιτήσεις ήταν υπερβολικές. Δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα το δημοσίευμα. Δεν έχει γίνει καμία κρούση από την Ανόρθωση».

Author: paratiritis

Pubdate: 2020-07-03 12:41:32
Source: Source link
Attachment:

“Είμαι θυμωμένος με την πολιτεία, με τον ΚΟΑ και την ΚΟΠ”

Ραδιοφωνικές δηλώσεις παραχώρησε ο πρόεδρος της ομάδας μας, Ευγένιος Χαμπουλλάς,

Μίλησε στον Super Sport FM 104.0, για όλα τα θέματα που αφορούν την ομάδα.

Αναλυτικά:

Για τη συνέλευση που θα γίνει στις 17:30: «Είναι η κορυφαία εκδήλωση των εργασιών της εταιρείας. Γίνονται παρουσιάσεις όλων των θεμάτων που αφορούν την εταιρία. Γίνεται και ο απολογισμός του δ.σ. για τα πεπραγμένα. Καθορίζονται επίσης και οι στόχοι για τη νέα περίοδο».
Για το οικονομικό: «Γυρίζοντας το ρολόι πίσω, ένα χρόνο προηγουμένως, όταν ανέλαβα να παίξω το ρόλο του συντονιστή για να προχωρήσουμε μπροστά και βλέποντας που είμαστε σήμερα, έχω να πω ότι είμαι ευχαριστημένος. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ερμηνευτεί ως εφησυχασμός ή ως επιτυχία. Υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος για να φέρουμε την εταιρεία εκεί που πρέπει. Μόνο έτσι θα μπορεί η Ανόρθωση να είναι μόνιμα στα ψηλά σκαλοπάτια. Προς αυτή την κατεύθυνση έχουμε θέσεις τους στόχους για τη νέα αγωνιστική περίοδο».
Για το μπάτζετ: «Θα είναι περίπου το ίδιο με πέρσι».
Για το ότι δεν χρειάζονται πολλές προσθήκες όπως έγινε πέρσι: «Έχει γίνει αρκετή δουλειά στο θέμα του προγραμματισμού, έγιναν αρκετές προσθήκες και απομένουν κάποιες κινήσεις για να κλείσει το ρόστερ. Θα είναι μια περίεργη χρονιά με αστάθμητους παράγοντες όσον αφορά τα έσοδα μας. Υπάρχουν κάποιες δυσκολίες με τα εισιτήρια διαρκείας. Περιμένουμε κάποιες οδηγίες. Θέλω να εκφράσω την απαρέσκεια μου απέναντι στις αρχές του αθλητισμού για τον τρόπο που αντιμετωπίζουν το ποδόσφαιρο. Θα πρέπει να αποδώσω ευθύνες και στην ηγεσία της ΚΟΠ που έπρεπε να ήταν πιο ενεργή. Υπάρχει μια αδικαιολόγητη κωλυσιεργία. Εύχομαι μέχρι την άλλη βδομάδα να έχουμε καταλήξει κάπου»
Στην ΚΟΠ τι λένε; «Λένε ότι αναμένουν. Δεν υπάρχει η σωστή ευαισθησία για να βοηθηθεί ο χώρος του ποδοσφαίρου».
Λέχθηκε για ένα ποσοστό παρουσίας κόσμου στα γήπεδα στο 33%. Με ποιο ποσοστό παρουσίας θα είστε ικανοποιημένοι; «Ήταν μια σκέψη που έγινε πριν ένα μήνα. Αυτή τη στιγμή είναι πολύ διαφορετικά δεδομένα. Ευελπιστούμε να έχουμε στο πλευρό μας όσο πιο πολλούς φιλάθλους γίνεται. Ρωτούν και οι εταιρείες που θέλουν να διαφημίσουν. Δυστυχώς είμαι θυμωμένος με την πολιτεία, με τον ΚΟΑ και την ΚΟΠ. Εύχομαι αρχές της βδομάδες να ξεκαθαρίσουμε».
Θα γίνει υπέρβαση στο ρόστερ; «Έχει καθοριστεί το μπάτζετ. Οι υπερβάσεις γίνονται όταν κρίνεται αναγκαίο. Για μας δεν έχουν σημασία τα ονόματα, αλλά οι παίκτες ουσίας. Αυτή είναι η φιλοσοφία όλων μας».
Για τον Πεδρίνιο; «Γράφονται πολλά και για πολλούς. Ούτε εγώ μπαίνω σε καθημερινή ονοματολογία. Όταν υπάρχει πρόσφορο έδαφος και είμαστε στα τελικά στάδια, ενεργοποιούμε τους μηχανισμούς που πρέπει. Ονόματα πολλά. Προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι που μπορεί να ανακοινωθεί».
Αν προκύπτει εκ νέου ενδιαφέρον για τον Δημήτρη Θεοδώρου: «Διάβασα σήμερα το δημοσίευμα. Δεν το επιβεβαιώνω. Έγινε μια κρούση παλαιότερα και οι απαιτήσεις ήταν υπερβολικές. Δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα το δημοσίευμα. Δεν έχει γίνει καμία κρούση από την Ανόρθωση».
Για τα ευρωπαϊκά παιχνίδια: «Είναι θετικό το ότι ξεκινούμε Σεπτέμβριο. Το θετικό είναι ότι θα έχουμε κάποια παιχνίδι στα πόδια μας. Δεν θα πάει η ομάδα στην Ευρώπη χωρίς να έχει δώσει επίσημα παιχνίδια. Για το ότι είναι μονά τα παιχνίδια, αυτά είναι παγίδα. Μπορεί να λειτουργήσει υπέρ και εναντίον».
Για την τιμωρία έδρας που κουβαλά η Ανόρθωση: «Κάναμε κάποια διαβήματα προ 6μηνίας. Απαιτούσαμε τη διαγραφή της τιμωρίας. Πήραμε αρνητική απάντηση. Πριν περίπου τρεις βδομάδες, κάναμε νέα διαβήματα και αναμένουμε απάντηση. Ζητήσαμε να μετρήσει η τιμωρία σε περίπτωση που κληρωθούμε να παίξουμε στην έδρα μας».
Για τα έργα στο «Αντώνης Παπαδόπουλος»: «Διερωτώμαι με ποιο τρόπο πλασάρουν κάποια πράγματα. Έχουν ξεκινήσει όλες οι διαδικασίες για τη συμπερίληψη του στα γήπεδα Κατηγορίας 3».

Author: paratiritis

Pubdate: 2020-07-03 12:11:39
Source: Source link
Attachment:

Δύσκολος αντίπαλος στο “κυνήγι” για Πεδρίνιο

Δεν παίζει μόνη της η ομάδα μας για την απόκτηση του Πορτογάλου μέσου της Πάκος Φερέιρα, Πεδρίνιο!

Σύμφωνα με Ουγγρικά δημοσιέυματα,στο κυνήγι της απόκτησης του Πεδρίνιο βρίσκεται και η Φερεντσβάρος.

Το “έργο” της ομάδας μας γίνεται εξαιρετικά δύσκολο αφού η Φερεντσβάρος κατέκτησε το πρωτάθλημα Ουγγαρίας και πιθανόν να αποτελέσει δέλεαρ η συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λίγκ.

Author: paratiritis

Pubdate: 2020-06-29 14:05:08
Source: Source link
Attachment:

Πεδρίνιο ο εκλεκτός!!

Σε προχωρημένες επαφές με τον Πορτογάλλο επιτελικό μέσο Πέδρο Φιλίπε Μπαρμπόσα Μορέιρα βρίσκεται η ομάδα μας.

Πρόκειται για 27χρονο (20/12/1992) ο οποίος αγωνιζόταν στην Πάσος Φερέιρα.

Ο Πεδρίνιο όπως φαίνεται είναι ο υπ’ αριθμό 1 εκλεκτός του Τιμούρ Κετσπάγια!

Author: paratiritis

Pubdate: 2020-06-28 12:50:53
Source: Source link
Attachment:

“Θα αποφασίσει η δικαιοσύνη”

Για την πορεία της καταγγελίας εναντίον του Ανδρέα Παντελή ρωτήθηκε ο μεγαλομέτοχος.

Η απάντησή του

«Δεν το παρακολουθώ το θέμα. Ο πρόεδρος το παρακολουθεί και είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι πως θα πάει μέχρι το τέλος. Ήδη έγιναν κάποιες καταθέσεις, κατέθεσε και ο Παντελή. Πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης η υπόθεση. Είναι ποινικό αδίκημα, δεν εξαρτάται από εμάς. Αφορά την κοινωνία μας. Είναι το κράτος απέναντι σε κάποιον που έκανε ένα αδίκημα. Προχωρήσαμε σε καταγγελία, καταθέσαμε τα τεκμήρια μας και αναμένουμε από την κυπριακή δικαιοσύνη».

Author: paratiritis

Pubdate: 2020-06-25 19:15:12
Source: Source link
Attachment:

“Σίγουρα θα γίνει υπέρβαση”

Την σιγουριά του οτι θα γίνει οικονομική υπέρβαση για τις δυο θέσεις που είναι κενές όπως είπε αλλά και οτι δεν υπάρχει βιασύνη εξέφρασε ο Χρίστος Πουλλαίδης.

Αναλυτικά

«Τα θέματα τα χειρίζεται η ομάδα που έχουμε. Πρωτίστως ο προπονητής, αυτός αποφασίζει τι και ποιόν θέλει. Έχουμε κάνει τέσσερεις προσθήκες και μας απομένουν μόνο δύο. Επειδή είναι θέσεις κλειδιά δεν θα βιαστούμε. Θα πάρουμε τον χρόνο μας. Πάντοτε πρέπει να υπάρχει πλάνο, έχουμε δώσει στον προπονητή μας ευελιξία. Αν χρειαστεί να κάνει και τρίτη μετεγγραφή, τότε θα γίνει».

Για το οικονομικό σε σχέση με τις προσθήκες και αν θα γίνουν κινήσεις υπερβάσης: «Ήδη αυτές οι δύο θέσεις που είναι κενές, είναι θέσεις κλειδιά. Σίγουρα θα γίνει υπέρβαση. Τι σημαίνει αυτό; Πως δουλεύουμε σε ένα προκαθορισμένο προγραμματισμό. Δεν μπορούμε να φέρουμε παίκτη και να τον πληρώνουμε 500.000 ευρώ. Αυτό που μπορώ να πω, είναι πως θα διαθέσουμε περισσότερα απ’ όσα διαθέσαμε για τον Ανανίτζε. Θα φέρουμε πιο ποιοτικό».

Author: paratiritis

Pubdate: 2020-06-25 18:55:46
Source: Source link
Attachment:

“Έγιναν κάποιες κινήσεις για Ράγιος”

Αυτό είπε μεταξύ άλλων στην Cablenet o μεγαλομέτοχος της ομάδας μας Χρίστος Πουλλαίδης.

Αναλυτικά

“Η Ανόρθωση έχει πάρει τα μέτρα της, είχε κάνει κάποιες κινήσεις προς τον Ράγιος. Η μπάλα είναι στα πόδια του Ράγιος. Εμείς δεν έχουμε να προσθέσουμε ή να αλλάξουμε κάτι από αυτά. Η ομάδα προγραμματισμού και ο προπονητής ψάχνουν για άλλους παίκτες με τα χαρακτηριστικά που θέλουν και υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις”.

Αν υπάρχει περίπτωση να επιστρέψει ο Ράγιος, αν αλλάξει γνώμη: “Όλα αυτά εξετάζονται, είναι θέμα τάιμινγκ και μπάτζετ. Τα πράγματα αλλάζουν καθημερινά, δεν θα ήθελα να μπω σε αυτές τις υποθέσεις”.

Author: paratiritis

Pubdate: 2020-06-25 18:50:29
Source: Source link
Attachment:

Διακοπή μεταγραφικής περιόδου!

Τη διακοπή της μεταγραφικής περιόδου απο σήμερα μέχρι τις 11 Ιουλίου ανακοίνωσε η ΚΟΠ!

Οι ομάδες θα έχουν τη δυνατότητα να εγγράφουν ποδοσφαιριστές στο δυναμικό τους από τις 11 Ιουλίου 2020 μέχρι και τις 15 Σεπτεμβρίου 2020.

Η απόφαση αυτή λήφθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΠ και εγκρίθηκε από τη FIFA, ως επακόλουθο της πρόσφατης απόφασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της UEFA για αναπροσαρμογή της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου λόγω των αλλαγών που προέκυψαν στα Πρωταθλήματα εξαιτίας της Πανδημίας COVID-19.

Σύμφωνα με την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΟΠ, η μεταγραφική περίοδος που άρχισε στις 9 Ιουνίου, διακόπτεται σήμερα 25 Ιουνίου. Θα επαναρχίσει στις 11 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί στις 15 Σεπτεμβρίου.

Author: paratiritis

Pubdate: 2020-06-25 18:45:32
Source: Source link
Attachment:

Κλέβει τις εντυπώσεις..

Με το “Καλημέρα” φαίνεται να δείχνει οτι μπορεί να αποτελέσει σημαντική μονάδα και εργαείο στα χέρια του Τιμούρ Κετσπάγια ο Άντερσον Κορέια.

Ο Βραζιλιάνος αριστερός φούλμπακ αφήνει πολύ καλές εντυπώσεις στις πρώτες προπονήσεις της ομάδας μας στις Πλάτρες.

Author: paratiritis

Pubdate: 2020-06-25 11:23:33
Source: Source link
Attachment:

Επαναλειτουργεί το κλιμάκιο Λεμεσού

Την επαναλειτουργία του Κλιμακίου Λεμεσού ανακοίνωσε με δελτίο τύπου που εξέδωσε το τμήμα πετόσφαιρας της ομάδας μας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Η Επιτροπή Πετόσφαιρας Ανόρθωσης Αμμοχώστου, Κλιμάκιο Λεμεσού, σας πληροφορεί ότι η Ακαδημια μας θα επαναλειτουργήσει τον Σεπτέμβρη,για αγόρια και κορίτσια. Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 99550002.

Ηλικίες 6 – 14 χρονών

Μέρες προπόνησης: Τετάρτη 15.00-18.00

Σάββατο 9.00-12.00

Χώρος: Θεμιστόκλειο Αθλητικό Κέντρο».

Author: paratiritis

Pubdate: 2020-06-25 09:01:47
Source: Source link
Attachment:

Ζημιές πέραν των €2,5 εκατομμυρίων!

Mε έλλειμα €2.566.938 έκλεισε το ημερολογιακό έτος 2019 για την ομάδα μας.

Σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις που δημοσιεύτηκαν από την επίσημη ιστοσελίδα της ΚΟΠ  τα έσοδα για το προηγούμενο έτος ήταν €4.173.409, ενώ έκλεισε με έλλειμμα €2.566.938. Το συνολικά έξοδα του ποδοσφαιρικού τμήματος (μισθολόγιο και λειτουργικά) είναι 5.300.000 ευρώ.

Τα περιουσιακά στοιχεία της ομάδας μας με βάση την οικονομική κατάσταση είναι 5.514.963 ευρώ, ενώ το σύνολο των υποχρεώσεων ανέρχεται στα 10.936.548 ευρώ.

Author: paratiritis

Pubdate: 2020-06-25 08:58:09
Source: Source link
Attachment:

Υποβιβασμός κατηγορίας

Στον υποβιβασμό του «Α. Παπαδόπουλος» από κατηγορία «3» σε κατηγορία «2» απο την αρμόδια επιτροπή της ΟΥΕΦΑ και συνεπώς μπορούν να διεξαχθούν αγώνες μέχρι το δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League και του Europa League αντίστοιχα.

Αναλυτικά η ενημέρωση απο την ΚΟΠ:

*Το Στάδιο «Αντώνης Παπαδόπουλος» κατατάσσεται στην κατηγορία 2 και μπορούν να διεξαχθούν αγώνες μέχρι το δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League και του Europa League αντίστοιχα.

Σημειώνεται ότι μετά τα βελτιωτικά έργα που έχουν γίνει στο Στάδιο «Αντώνης Παπαδόπουλος», κατατέθηκε αίτημα από την ΑΝΟΡΘΩΣΗ στο αρμόδιο τμήμα της UEFA για επαναξιολόγηση και αναβάθμιση της κατηγορίας του σταδίου»

Author: paratiritis

Pubdate: 2020-06-25 08:53:13
Source: Source link
Attachment:

Τα αποτελέσματα του ελέγχου κριτηρίων UEFA

Η ΚΟΠ ανακοινώνει ότι τα Σωματεία που θα λάβουν μέρος στο Πρωτάθλημα Cyta περιόδου 2020 – 2021 εξασφάλισαν αδειοδότηση μέσα από τη διαδικασία ελέγχου κριτηρίων σε πρόσφατη συνεδρία της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Κριτηρίων.

Από τη διαδικασία του ελέγχου πέρασαν με επιτυχία τα ακόλουθα σωματεία:

ΑΕΚ Λάρνακας, ΑΕΛ Λεμεσού, ΑΝΟΡΘΩΣΗ Αμμοχώστου, ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας, ΑΠΟΛΛΩΝ Λεμεσού, ΔΟΞΑ Κατωκοπιάς, ΕΝ Παραλιμνίου, ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ Αμμοχώστου, ΟΜΟΝΟΙΑ Λευκωσίας, ΠΑΦΟΣ FC, ΕΘΝΙΚΟΣ Άχνας, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Λευκωσίας, ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ Πολεμιδιών.

Συνεχίζεται η εξέταση  για το φάκελο του σωματείου ΕΡΜΗΣ Αραδίππου.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου εξετάστηκαν τα στοιχεία που κατέθεσαν τα Σωματεία για τα νομικά κριτήρια, τα αθλητικά κριτήρια, τα οικονομικά κριτήρια, τα διοικητικά κριτήρια και τα κριτήρια υποδομής.

Σημειώνεται ότι για τα σωματεία της Α’ Κατηγορίας και μετά από απαίτηση της UEFA, δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα της ΚΟΠ τα έξοδα των αντιπροσώπων ποδοσφαιριστών και η οικονομική πληροφόρηση του κάθε σωματείου για το έτος 2019 για να επιτυγχάνεται πλήρη διαφάνεια και ενημέρωση του φίλαθλου κοινού.

Τα στοιχεία δημοσιεύονται στον ακόλουθο σύνδεσμο:

Επίσης για πρώτη φορά έχει πραγματοποιηθεί έλεγχος στα γυναικεία σωματεία και πέρασε με επιτυχία το σωματείο ΑΠΟΛΛΩΝ Ladies το οποίο θα αγωνιστεί στη διοργάνωση UEFA Women’s Champions League 2020-2021.

Κριτήρια υποδομής                                                                                
Τα στάδια που έχουν δηλωθεί από τα σωματεία Α’ Κατηγορίας έχουν εγκριθεί νοουμένου ότι θα ανανεωθεί η άδεια λειτουργίας τους από την Αρχή Αδειοδότησης Σταδίων.

Επίσης, σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση των σταδίων από το αρμόδιο τμήμα της UEFA για σκοπούς διεξαγωγής Ευρωπαϊκών αγώνων ισχύουν τα εξής

*Το Στάδιο ΓΣΠ κατατάσσεται στην κατηγορία 4 με δυνατότητα χρήσης για όλους τους ευρωπαϊκούς αγώνες.

*Το Στάδιο ΑΕΚ Αρένα κατατάσσεται στην κατηγορία 3 και μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέχρι τα play – offs του Europa League.

*Το Στάδιο «Αντώνης Παπαδόπουλος» κατατάσσεται στην κατηγορία 2 και μπορούν να διεξαχθούν αγώνες μέχρι το δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League και του Europa League αντίστοιχα.

Σημειώνεται ότι μετά τα βελτιωτικά έργα που έχουν γίνει στο Στάδιο «Αντώνης Παπαδόπουλος», κατατέθηκε αίτημα από την Ανόρθωση στο αρμόδιο τμήμα της UEFA για επαναξιολόγηση και αναβάθμιση της κατηγορίας του σταδίου.

*Το Τσίρειο Στάδιο κατατάσσεται στην κατηγορία 2 και μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο με το φως της ημέρας μέχρι το δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League και του Europa League αντίστοιχα.

Author: paratiritis

Pubdate: 2020-06-25 08:49:17
Source: Source link
Attachment:

Θλίψη για Αλέφαντο

Η Ανορθωσις Αμμοχώστου εκφράζει τη βαθιά της θλίψη και τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Νίκου Αλέφαντου, ο οποίος έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών.

Το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, από τα οποία δεν κατάφερε να βγει νικητής.

Ο Αλέφαντος ως γνωστό διετέλεσε χρέη προπονητή στην ομάδα μας, αρχές της δεκαετίας του 90.

Αιωνία του η μνήμη ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

Author: paratiritis

Pubdate: 2020-06-23 16:16:10
Source: Source link
Attachment:

Πρόταση στον Jasmin Scuk

Πρόταση στον Βόσνιο μέσο Γιασμίν Σκούκ έκανε η ομάδα μας.

Πρόκειται για 29χρονο (14/7/90)  ποδοσφαιριστή ο οποίος αγωνίζεται στην β κατηγορία της Τουρκίας με την BB Erzurumspor και το συμβόλαιο του ολοκληρώνεται.

Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, η ομάδα μας του κατέθεσε πολύ καλή οικονομική πρόταση αλλά η περίπτωση θεωρείται δύσκολη.

Κι αυτό γιατί η ομάδα στην οποία αγωνίζεται κυνηγά την άνοδο στην α΄ κατηγορία και αν το πετύχει θα είναι σε θέση να του προσφέρει πολύ καλό συμβόλαιο για ανανέωση.

Από τη β κατηγορία στην α κατηγορία ανεβαίνουν δύο ομάδες και η BB Erzurumspor βρίσκεται στη 2η θέση αυτή τη στιγμή, πέντε αγωνιστικές πριν από το τέλος.

Ο Jasmin Scuk πριν πάει στην Τουρκία έπαιξε στις Mladá Boleslav και Slavia Praha Τσεχίας. Φέτος μέχρι στιγμής κατέγραψε 27 συμμετοχές και 4 γκολ.

Author: paratiritis

Pubdate: 2020-06-23 15:44:41
Source: Source link
Attachment:

Πρόγραμμα προετοιμασίας και φιλικά

Ανακοίνωση εξέδωσε το γραφείο Τύπου της ομάδας μας,μέσω της οποίας ενημερώνει για τις λεπτομέρειες σχετικά με την προετοιμασία ενόψει της σεζόν 2020-21.

Αναλυτικά:

«Την έναρξη της προετοιμασίας της ομάδας μας για τη σεζόν 2020-21 σηματοδοτεί η σημερινή πρώτη συνάντηση των ποδοσφαιριστών και του τεχνικού τιμ στο «Αντώνης Παπαδόπουλος».

Από εκεί και πέρα, την Τρίτη η ομάδα θα αναχωρήσει για τις Πλάτρες, εκεί όπου θα παραμείνει μέχρι και το τέλος του μήνα. Στην συνέχεια, το στάδιο της προετοιμασίας θα μεταφερθεί σε Κακοπετριά, Λάρνακα («Αντώνης Καράς»), για να ολοκληρωθεί στις Πλάτρες, πριν η ομάδα επιστρέψει ξανά στο «Αντώνης Καράς», μπαίνοντας στην τελική ευθεία ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος.

Έχουν μέχρι στιγμής προγραμματιστεί τρεις φιλικοί αγώνες, απέναντι σε Απόλλωνα * (18 Ιουλίου), ΑΠΟΕΛ (2 Αυγούστου) και ΑΕΛ (8 Αυγούστου), χωρίς να αποκλείεται η διευθέτηση επιπλέον φιλικών παιχνιδιών και με άλλες ομάδες.

* Εκκρεμεί επιβεβαίωση την ημερομηνίας.

** Όλες οι προπονήσεις θα πραγματοποιούνται κεκλεισμένων των θυρών

Καλή Αρχή στο δύσκολο αγώνα για την κορυφή»!

Author: paratiritis

Pubdate: 2020-06-22 14:46:23
Source: Source link
Attachment:

“Να διεκδικήσουμε αυτά που μας έκλεψαν πέρσι”

Η μεγάλη μορφή της ομάδας μας, ο Μιχάλης Στεργίδης μίλησε στον Active και είπε αρκετά ενδιαφέροντα.

Αναλυτικά:

Για τη νέα σεζόν: «Για εμάς θα είναι συνέχεια της περσινής. Αρχίζουμε με τους καλύτερους οιωνούς. Έχουμε ένα πολύ καλό προπονητή, ένα οργανωμένο και αθόρυβο συμβούλιο, μια κερκίδα που είναι από τις καλύτερες στην Κύπρο. Ένα μεγαλομέτοχο που είναι συμπαραστάτης και υποστηρικτής της Ανόρθωσης. Αν ήταν πιο μικρός θα είναι στους μαχητές. Περιμένουμε να διεκδικήσουμε αυτά που μας έκλεψαν πέρσι. Οι στόχοι μας ήταν τρεις. Πρωτάθλημα, κύπελλο και Σούπερ Καπ. Ήταν όλα συνδεδεμένα συμφέροντα. Θα έχουμε ένα πρωτάθλημα με 14 ομάδες, σε ένα πρωτάθλημα που θα έπρεπε να παίζετε με 8. Έχει δύο ομάδες η Λεμεσός, δύο η Λευκωσία, μια η Λάρνακα, δύο η Αμμόχωστος. Η ΕΝΠ και ο Εθνικός. Τι γυρεύουν οι άλλες ομάδες στην πρώτη κατηγορία;».

Για τις κινήσεις ενίσχυσης της Ανόρθωσης (σ.σ. Ελουντού, Κορέια, Αμπαρτζουμιάν): «Έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στον προπονητή μας. Αυτοί που ήρθαν, ξέρουν ποιος είναι ο Τιμούρ, ότι θα βγάλει το μάξιμουμ των δυνατοτήτων τους. Χθες ήμασταν μαζί και τον ρώτησα τι κάνει η ομάδα μας. Και μου απάντησε, “συνεχίζει από εκεί που έμεινε”. Μου είπε πως η ομάδα θα είναι καλύτερη. Όταν ρώτησα για τον Ράγιος και αν θα ξαναέρθει, μου είπε “ουδείς αναντικατάστατος”. Ή τον έχει στην ομάδα ή τον έχει εντοπίσει τον αντικαταστάτη του».

Για τον κόσμο της Ανόρθωσης: «Αυτό που θέλουμε και το λέγαμε με τον Τιμούρ χθες. Αυτή η κερκίδα μας, η ενθουσιώδης, να είναι δίπλα μας. Θέλω να στείλω μήνυμα στους Μαχητές, σε αυτούς που είναι το νεύρο της κερκίδας. Τους θέλουμε δίπλα μας, μπορούν να σπρώξουν την ομάδα στις επιτυχίες. Είναι η γροθιά της Ανόρθωσης. Είναι στο σχέδιο της σκέψης λόγω της κάρτας φιλάθλου. Το να μένουν έξω από το γήπεδο, μπορούν να στηρίζουν την θέση τους, όχι όμως την Ανόρθωση. Θα βρεθεί η χρυσή τομή».

Author: paratiritis

Pubdate: 2020-06-22 12:44:46
Source: Source link
Attachment:

Κορρέα μέχρι το 2023!

Η Ανόρθωσις Αμμοχώστου ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας της με τον Παύλο Κορρέα, μέχρι το 2023.

Το συμβόλαιο του κεντρικού αμυντικού, το οποίο είχε διάρκεια 3 χρόνια, έληξε με την ολοκλήρωση της σεζόν, οπότε πάρθηκε η απόφαση να ανανεωθεί για ακόμη 3 χρόνια.

Μετά την υπογραφή του νέου του συμβολαίου, ο νεαρός αμυντικός παραχώρησε τις πρώτες του δηλώσεις.

Author: paratiritis

Pubdate: 2020-06-22 09:52:09
Source: Source link
Attachment:

Μεγάλος στόχος η επάνοδος στην μεγάλη κατηγορία”

Γεγονός είναι πλέον, η άνοδος της Ανδρικής ομάδας μας στο πρωτάθλημα της Β1` κατηγορίας, όσον αφορά την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο. Μια άνοδος, που εξασφαλίστηκε επάξια βάση και των αριθμών, όσον αφορά την προσπάθεια που έκαναν οι προπονητές και οι παίκτες της ομάδας μας και δε νομίζουμε ότι μπορεί να υπάρξει ακόμα και αντίπαλος που θα μπορούσε να αμφισβητήσει την ανωτερότητα της Ανόρθωσης, σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος! 

Η κατάκτηση της ανόδου, κατά την πρώτη φορά που το Ανδρικό τμήμα της Ανόρθωσης λειτούργησε μετά από 44 χρόνια, αποτέλεσε την επίτευξη του μεγάλου στόχου που είχε τεθεί από το ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου. 
Πλέον, ο στόχος αυτός αποτελεί ένα γεγονός και ήδη, ο προγραμματισμός για τη συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Β1`, βρίσκεται σε εξέλιξη. 
Μέσα από τις κινήσεις που θα γίνουν, μέσα από συνέπεια, μελετημένες κινήσεις και πάνω από όλα, με ζήλο, ο στόχος είναι όπως η Ανόρθωση να διαθέτει όλες εκείνες τις δυνατότητες που θα την καταστήσουν δυνατή και ικανή, ούτως ώστε του χρόνου, τέτοιες μέρες να προγραμματίζεται για να ανταπεξέλθει ευρισκόμενη στο χώρο όπου ανήκει! 

Δηλαδή στο πρωτάθλημα της 1ης κατηγορίας! 
Να ολοκληρώσει δηλαδή, τη λεγόμενη ολική επαναφορά τη στιγμή που μέσα από τις ακούραστες προσπάθειες δημιουργίας που έχει κάνει, να μπορέσει να στηριχθεί σε μεγάλο βαθμό, από τις δικές της δυνάμεις, από τα δικά της ταλέντα. 

Αυτές οι δυνάμεις, μέσα από την αγωνιστική αξία που διαθέτουν τα ταλέντα, που έχει στις τάξεις της η ομάδα μας, θα τύχουν της ανάλογης εκμετάλλευσης (με την καλή βέβαια έννοια) από τους ανθρώπους της ομάδας μας, ούτως ώστε μέσα από τη χρονιά που έρχεται, να επιτευχθεί ο στόχος ανόδου στο πρωτάθλημα των μεγάλων. 

Ένας στόχος, που φυσικά δεν θα είναι και τόσο εύκολο για να πραγματοποιηθεί. 
Όμως στην Ανόρθωση η πίστη υπάρχει! Διότι υπάρχουν οι κατάλληλοι άνθρωποι που θα επωμισθούν στις πλάτες τους αυτό το δύσκολο έργο, άνθρωποι ακούραστοι και ικανοί! 

Ολική επαναφορά
Μεγάλος στόχος δεν είναι άλλος εκτός από την επάνοδο στην κατηγορία των μεγάλων για την Ανόρθωση.
Αυτός άλλωστε ήταν και ο πρωταρχικός (αγωνιστικός) στόχος που είχε θέσει ο πρόεδρος της ομάδας μας κ. Αντώνης Μικελλίδης, από την ημέρα που πήρε την απόφαση, να αναβιώσει μέσα από την πρωτοβουλία του, την καλαθόσφαιρα στις τάξεις της Ανόρθωσης. 
Ένας δύσκολος –επαναλαμβάνουμε- στόχος, για τον οποίο όμως οι άνθρωποι της, θα κάνουν το παν, για να πραγματοποιηθεί. 
Ένας στόχος που θα είναι αφιερωμένος, όχι μόνο στη γη που μας γέννησε, την Αμμόχωστο, αλλά το «αγνάντεμα» του θα επεκταθεί μέχρι και την Κωνσταντινούπολη! 

Η Ανόρθωση λοιπόν, βρίσκεται όλο και πιο κοντά στην ολική επαναφορά στο καλαθοσφαιρικό στερέωμα της Κύπρου και οι απανταχού φίλοι της ανά τη νήσο, μπορούν να αισθάνονται αισιόδοξοι! 

Author: paratiritis

Pubdate: 2020-06-21 19:35:58
Source: Source link
Attachment:

Η εντολή δόθηκε..

Τον εκλεκτό του για τη θέση του “δεκαριού” φαίνεται να έχει εντοπίσει ο Τιμούρ Κετσπάγια και έδωσε άμεσα εντολές για διαπραγματεύσεις και εξασφάλιση υπογραφής.

Στοιχεία δεν έχουν διαρρεύσει,οι διαπραγματεύσεις τελούν υπο άκρα μυστικότητα αφού πρόκειται για εξαιρετική περίπτωση,όπως έχει διαρρεύσει, αφού πρέπει να αποφεχθεί εμπλοκή …ανεπιθύμητων τρίτων.

Μάλιστα οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν οτι το..κασέ του ποδοσφαιριστή είναι χαμηλότερο και απο την τελευταία πρόταση που έγινε στον Ράγιος!

Author: paratiritis

Pubdate: 2020-06-21 17:13:22
Source: Source link
Attachment:

“Μαζί μπορούμε να κατακτήσουμε τα πάντα”-(Βίντεο)

Τις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης της “Μεγάλης Κυρίας” παραχώρησε ο 29χρονος ποδοσφαιριστής λίγο μετά την υπογραφή των συμβολαίων.

Ποιες είναι οι πρώτες σου σκέψεις ως ποδοσφαιριστής της Ανόρθωσης;
«Είμαι χαρούμενος που γίνομαι μέλος της οικογένειας της Ανόρθωσης και βρίσκομαι εδώ. Υπόσχομαι ότι θα δώσω το καλύτερο μου εαυτό, έτσι ώστε να βοηθήσω την ομάδα να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα και ασφαλώς να μπορέσει να κατακτήσει τίτλους».
Ποιοι είναι οι δικοί σου στόχοι, ερχόμενος στην ομάδα μας;
«Οι στόχοι μου είναι το ίδιο ψηλοί με της ομάδας και να είστε βέβαιοι πως θα βγάλω τον καλύτερο μου εαυτό έτσι ώστε να τους πετύχουμε».
Και ένα μήνυμα για τον ιδιαίτερα απαιτητικό κόσμο της Ανόρθωσης;
«Ελάτε γήπεδο, απολαύστε το παιχνίδι και είμαι βέβαιος πως μαζί μπορούμε να κατακτήσουμε τα πάντα».

Author: paratiritis

Pubdate: 2020-06-21 08:29:48
Source: Source link
Attachment:

Αμπαρτζουμιάν διετίας!

Η Ανόρθωσις Αμμοχώστου ανακοινώνει τη σύναψη συνεργασίας με τον Αρμένιο αμυντικό, Χοφχάνες Αμπαρτζουμιάν, μέχρι το 2022.

Πρόκειται για 29χρονο διεθνή ποδοσφαιριστή με την Εθνική Αρμενίας, ο οποίος αγωνίζεται στο δεξί άκρο της άμυνας. Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε αγωνίστηκε σε 18 αγώνες με τη φανέλα της ΕΝΠ, πετυχαίνοντας 3 τέρματα ενώ μέτρησε και 3 ασίστ. Κατά το παρελθόν αγωνίστηκε στην Βαρντάρ Σκοπίων και την Μπάνατς Αρμενίας.

Καλωσορίζουμε τον Αμπαρτζουμιάν στην ομάδα μας και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία με το Φοίνικα στο στήθος!

Author: paratiritis

Pubdate: 2020-06-21 08:24:05
Source: Source link
Attachment:

Παραμένει η Άντρεα Χαραλάμπους

“Στα ΜΠΛΕ παραμένει και φέτος η Άντρεα Χαραλάμπους!

Η διεθνής κεντρική παίκτρια ανανέωσε το συμβόλαιο της με την ΑΝΟΡΘΩΣΗ και θα αποτελέσει και φέτος πολύτιμο στέλεχος της ομάδας μας!

Της ευχόμαστε υλοποίηση των στόχων της με τον Φοίνικα στο στήθος!”.

Author: paratiritis

Pubdate: 2020-06-20 17:35:36
Source: Source link
Attachment:

Προγνωστικά Σαββάτου(ΙΟΥΝ20)

Αγαπητοί μας Φίλοι..

Καλή σας Μέρα!!

Επανερχόμαστε σήμερα Σάββατο με τις υποδείξεις μας σε αγώνες ποδοσφαίρου.

Για σήμερα λοιπόν προτείνουμε μια τριάδα με καλή απόδοση και σχετικά καλό δείκτη επιτυχίας. Τοποθετούμε το ποντάρισμα στα €50, με συνολικό κέρδος €327(€277 καθαρό)

Αγώνας Υπόδειξη Απόδοση Αποτέλεσμα √ / x
Braunschweig – P.Munster 1 1.90
Aek Athens -Aris Over 2,5 1.96
Atl. Madrid – Valladolid 1 & over 1,5 1.76

Καλή τύχη και καλά Κέρδη!!!

Author: paratiritis

Pubdate: 2020-06-20 10:44:57
Source: Source link
Attachment:

“Μεγάλη πρόκληση για μένα”-(Βίντεο)

Τις πρώτες του δηλώσεις ώς ποδοσφαιριστής της ομάδας μας έκανε ο Τσάρλς Ελουντού.

Αναλυτικά:

Ποιες είναι οι πρώτες σου σκέψεις ως ποδοσφαιριστής της Ανόρθωσης;

«Είμαι πολύ χαρούμενος που αποτελώ πλέον, μέλος ενός τόσο μεγάλου Συλλόγου όπως η Ανόρθωση. Πραγματικά η χαρά μου είναι απερίγραπτη».

Αγωνίστηκες στο Αντώνης Παπαδόπουλος ως αντίπαλος, με τη Νέα Σαλαμίνα. Ποιο αίσθημα σου αφήνει αυτό το γήπεδο;

«Ήταν μεγάλη πρόκληση για μένα, κάθε φορά που αγωνιζόμουν σε αυτό το γήπεδο ως αντίπαλος. Αγωνιζόμουν απέναντι στην πιο μεγάλη ομάδα της Κύπρου και ήθελα πάντα να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό. Πλέον αποτελώ μέρος της ομάδας και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γι’ αυτό».

Οι οπαδοί μας όπως γνωρίζεις είναι ιδιαίτερα απαιτητικοί. Τι θα ήθελες να πεις σε αυτούς;

«Αυτό που θέλω να πω είναι πως πάντοτε σε κάθε αγώνα, θα δίνω τον καλύτερο μου εαυτό, όπως έκανα και στην Νέα Σαλαμίνα. Θα δουλέψω σκληρά με σκοπό να τους βλέπω και να τους κάνω χαρούμενους».

Θα βρεις και κάποιους γνωστούς σου στην ομάδα μας όπως ο Κορέια και ο Μαργκάσα.

«Ναι θα βρεθούμε ξανά με τον Μαργκάσα, θα είναι και ο Κορέια και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Το να βρίσκεις παίκτες, τους οποίους γνωρίζεις από πριν σε μια νέα ομάδα είναι πολύ καλό και βοηθά στο να υπάρχει καλύτερη συνεργασία».

Κάποιοι οπαδοί μας έχουν την απορία κατά πόσο θα βάψεις τα μαλλιά σου μπλε, αγωνιζόμενος με την ομάδα μας.

«Σίγουρα θα το κάνω. Στο πρώτο παιχνίδι που θα αγωνιστώ θα είναι βαμμένα μπλε».

Author: paratiritis

Pubdate: 2020-06-20 10:03:21
Source: Source link
Attachment:

Ανακοινώθηκε ο Ελουντού

Η Ανόρθωσις Αμμοχώστου ανακοινώνει τη σύναψη συνεργασίας με τον Καμερουνέζο μεσοεπιθετικό, Τσαρλς Ελουντού,.

Πρόκειται για 25χρονο ποδοσφαιριστή, ο οποίος αγωνίζεται στα «φτερά» της επίθεσης. Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε αγωνίστηκε σε 22 αγώνες με τη φανέλα της Νέας Σαλαμίνας, πετυχαίνοντας 2 τέρματα και δίνοντας 3 ασίστ.

Ο Καμερουνέζος μεσοεπιθετικός αγωνιζόμενος στο Κυπριακό πρωτάθλημα τα τελευταία 3 χρόνια, κατέγραψε 84 συμμετοχές, σκοράροντας συνολικά 12 τέρματα και μετρώντας 13 ασίστ.

Καλωσορίζουμε τον Ελουντού στην ομάδα μας και του ευχόμαστε όπως πετύχει όσο το δυνατό περισσότερα τέρματα με το Φοίνικα στο στήθος!

Author: paratiritis

Pubdate: 2020-06-20 10:00:00
Source: Source link
Attachment:

“Δεν θέλω να δείξω πως είμαι αχάριστος και πως θέλω να φύγω”

Συνέντευξη στην ιστοσελίδα «adjarasport.com», παραχώρησε ο Τορνίκε Οκριασβίλι.

Ο Γεωργιανός ανέφερε σχετικά με το αν θα παραμείνει ή όχι: «Θα έλεγα ότι είναι 50-50. Υπάρχουν προτάσεις, όμως περιμένω κάτι καλύτερο. Δεν θέλω να δείξω πως είμαι αχάριστος και πως θέλω να φύγω. Είχα καλή σεζόν με την Ανόρθωση. Δοκιμάστηκα λόγω των τραυματισμών μου και είμαι ευγνώμων που η ομάδα με βοήθησε να επανέλθω. Θέλω να είμαι δίπλα της, αλλά αν προκύψει μια ομάδα που θα ανεβάσει την καριέρα μου σε ψηλότερο επίπεδο, τότε θα πάω. Πιστεύω πως η Ανόρθωση θα το καταλάβει αυτό».

Ο 28χρονος ποδοσφαιριστής, αναφέρθηκε και στο γεγονός πως διατηρεί συμβόλαιο με την Ανόρθωση για ακόμα ένα χρόνο αλλά και για στο ενδεχόμενο επέκτασης: «Για να είμαι ειλικρινής, δεν το έχω σκεφτεί. Αν δεν βρεθεί καλύτερη ομάδα, τότε δεν έχω κανένα πρόβλημα να αγωνίζομαι στην Ανόρθωση. Η ομάδα μου θα πρέπει να πληρώσει για την μετεγγραφή μου, και τώρα όλες οι ομάδες έχουν οικονομικά προβλήματα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού».

Ο Οκριασβίλι, δεν παρέλειψε να σχολιάσει και τον προπονητή του, Τιμούρ Κετσπάγια: «Τον γνωρίζω εδώ και αρκετό καιρό. Από την πρώτη στιγμή που έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστώ στην Εθνική ομάδα. Μόνο θετικά μπορώ να πω για τον Κετσπάγια και είμαι ευγνώμων σε αυτόν γιατί με πίστεψε, δεν αμφέβαλλε για μένα και έκανα τα πάντα για τον δικαιώσω. Δουλεύει πολύ στις προπονήσεις και επικεντρώνεται στις ασκήσεις με τη μπάλα και στις συνεργασίες».

Τέλος, αναφέρθηκε και στην απόφαση τις UEFA για μονούς αγώνες στο Γιουρόπα Λιγκ (πρώτους τρεις προκριματικούς) και στις πιθανότητες της Ανόρθωσης: «Έχουμε καλή ομάδα και πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να φτάσουμε στους ομίλους της διοργάνωσης. Στους μονούς αγώνες όλα είναι 50-50. Η Ανόρθωση θα φτάσει στους ομίλους είτε με εμένα είτε χωρίς.

Author: paratiritis

Pubdate: 2020-06-19 17:28:55
Source: Source link
Attachment:

Άνεση χρόνου!

Τον εντοπισμό των ποδοσφαιριστών που θα κάνουν τη διαφορά θα μελετήσει με την…άνεσή του ο Τιμούρ Κετσπάγια.

Η έναρξη του πρωταθλήματος υπολογίζεται σε δυο μήνες(22/08/20) απο την ημερομηνία έναρξης της προετοιμασίας,ενώ η πρεμιέρα στις Ευρωπαικές διοργανώσεις σε τρείς μήνες(17/09/20).

Δεκάρι και οχτάρι κατα προτεραιότητα,σεντερ φορ,υπο προυποθέσεις, με διαφορετικά χαρακτηριστικά απο τους υφιστάμενους είναι οι τομείς που θα εστιάσει το τεχνικό επιτελείο,έχοντας την άνεση του χρόνου για να κάνουν τις καλύτερες επιλογές.

Βέβαια,θα ήταν ευχής έργον αν οι εκλεκτοί του Τιμούρ Κετσπάγια έδιδαν το παρόν τους την ερχόμενη Δευτέρα στην έναρξη της προετοιμασίας,ωστόσο μια καθυστέρηση εντός των πλαισίων δεν θα αποτελέσει πρόβλημα.

Author: paratiritis

Pubdate: 2020-06-17 15:47:26
Source: Source link
Attachment:

Πρεμιέρα στις 17 Σεπτεμβρίου-Ενημέρωση

Σε τρεις μήνες απο σήμερα θα μπει στα Ευρωπαικές της υποχρεώσεις η ομάδα μας.

Αναλυτική ενημέρωση:

«Aποφάσεις που αφορούν και τη δική μας ομάδα, η οποία θα ξεκινήσεις τις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις από το 2ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, πάρθηκαν σήμερα από την ΟΥΕΦΑ.

Συγκεκριμένα η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι όλοι οι προκριματικοί γύροι (συμπεριλαμβανομένου και των πλέι οφ) για το 2020/21 θα γίνουν με μονούς αγώνες.

Οι ημερομηνίες για το Γιουρόπα Λιγκ έχουν καθοριστεί ως εξής:

2ος προκριματικός γύρος: 17 Σεπτεμβρίου
3ος προκριματικός γύρος: 24 Σεπτεμβρίου
Πλέι οφ: 1η Οκτωβρίου
Ομίλοι Γιουρόπα Λιγκ: 22 και 29 Οκτωβρίου, 5 και 26 Νοεμβρίου, 3 και 10 Δεκεμβρίου»

Author: paratiritis

Pubdate: 2020-06-17 14:53:35
Source: Source link
Attachment:

Αποχωρεί ο Γιωργαλλίδης

Την αποχώρησή του από την ομάδα μας ανακοίνωσε ο Αντώνης Γιωργαλλίδης και ευχαρίστησε όλους στην ομάδα για τη συνεργασία που είχαν και δηλώνει έτοιμος να συνεχίσει το ποδόσφαιρο.

Το μήνυμα του Γιωργαλλίδη

«Και κάπου εδώ λέμε ξανά αντίο…. Αυτούς τους εννέα μήνες στην Ανόρθωση είχα τις καλύτερες αναμνήσεις ενώ είχα την τιμή να συνεργαστώ με αξιόλογους ανθρώπους. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε αυτούς που με εμπιστεύτηκαν, στον κόσμο της Ανόρθωσής, στη διοίκηση, στους συμπαίκτες μου, στους φυσιοθεραπευτές και φροντιστές (οι αφανείς ήρωες) και ειδικά στον προπονητή μου Τιμούρ Κετσπάγια. Το κεφάλαιο ποδόσφαιρο για μένα δεν έχει προς το παρόν τελειώσει . Υπάρχει συνέχεια… Be active….stay positive and work hard».

Author: paratiritis

Pubdate: 2020-06-17 14:50:26
Source: Source link
Attachment:

Μονοί Ευρωπαικοί αγώνες !

To πλάνο της ΟΥΕΦΑ περιλαμβάνει μονούς αγώνες από τον 1ο έως τον 3ο γύρο ενώ για τη φάση των πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, ανακοινώθηκε η διεξαγωγή διπλών παιχνιδιών.

Η Ομόνοια στο Τσάμπιονς Λιγκ και η Ανόρθωση, ο ΑΠΟΕΛ, ο Απόλλων στο Γιουρόπα Λιγκ, εννοείται πως έχουν πλέον ένα λόγο παραπάνω να προσδοκούν στις καλύτερες δυνατές κληρώσεις καθώς το περιθώριο… λάθους σε ένα 90λεπτο δεν μπορεί να διορθωθεί στον επαναληπτικό, κάτι που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.

Η έναρξη των προκριματικών για τη νέα σεζόν οριοθετείται ημερολογιακά για το τριήμερο 18-19-20 Αυγούστου

Author: paratiritis

Pubdate: 2020-06-17 14:00:18
Source: Source link
Attachment:

“Αυτά που έζησα στην Ανόρθωση ήταν έντονα”

Στο ραδιόφωνο του ΣΠΟΡ FM μίλησε ο Νικόλας Εγγλέζου, ο οποίος από φέτος θα αγωνίζεται με την φανέλα της Δόξας.

Μεταξύ άλλων μίλησε για την εμπειρία του στην ομάδα μας:

«Αυτά που έζησα στην Ανόρθωση ήταν έντονα. Καταλαβαίνεις πόσο μεγάλη ομάδα είναι. Από μια χρονιά γεμάτη προβλήματα στον πρωταθλητισμό».

«Όταν είσαι σε μια μεγάλη ομάδα όπως την Ανόρθωση είναι ένα μεγάλο όνειρο, όμως καταλαβαίνω πως δεν θα είχα χρόνο συμμετοχής και γι’ αυτό και οι δυο πλευρές αποφασίσαμε να λύσουμε τη συνεργασία μας».

Author: paratiritis

Pubdate: 2020-06-17 08:30:40
Source: Source link
Attachment:

Πήγε στην Κύπρο για να γράψει ιστορία

Η ιστοσελίδα «balonlatino.net» κάνει αναφορά στο πέρασμα του Σάβιο από την Κύπρο και σημειώνει πως η Ανόρθωση αρκετά χρόνια μετά ήταν σε πορεία κατάκτησης του πρωταθλήματος με στόχο να επαναλάβει το επίτευγμα του 2008, όμως η πανδημία του κορωνοϊού έβαλε τέλος στο όνειρο.

Αναλυτικά το δημοσίευμα

«Ο Σάβιο Μπορτολίνι ήταν ήταν μέλος της Ρεάλ Μαδρίτης από το 1997 έως το 2002. Κέρδισε τρία Τσάμπιονς Λιγκ, ένα ισπανικό Σούπερ καπ, ένα Intercontinental Cup και ένα πρωτάθλημα Ισπανίας. Ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής αφού αποχώρησε από τη Μαδρίτη και πέρασε από αρκετές ομάδες, πήγε στην Κύπρο για να γράψει ιστορία. Η Ανόρθωση Αμμοχώστου τον υπέγραψε για τη σεζόν 2008/09 και ήταν ο μοναδικός παίκτης από τη Λατινική Αμερική που ήταν μέρος της ιστορικής ομάδας, η οποία έγινε η πρώτη της Κύπρου που έπαιξε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας του COVID-19, η Ανόρθωση ήταν δεύτερη στο πρωτάθλημα με 46 βαθμούς, όσους και η πρωτοπόρος της βαθμολογίας Ομόνοια. Η ιδιαιτερότητα για την Ανόρθωση είναι πως η συμμετοχή το 2008 ήταν η μοναδική της στο Τσάμπιονς Λιγκ και φέτος ήταν στον δρόμο για να  επαναλάβει αυτό το κατόρθωμα, αλλά ο κορωνοϊός την σταμάτησε. Το κυπριακό πρωτάθλημα τερματίστηκε πρόωρα με την Ομοσπονδία να στέλνει την Ομόνοια στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Η Ανόρθωση πήρε τη δεύτερη θέση και θα αγωνιστεί στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγλ.

Ο βραζιλιάνικος εξτρέμ υπερασπίστηκε τα χρώματα του συλλόγου σε 14 αγώνες στο Τσάμπιονς Λιγκ και το εγχώριο πρωτάθλημα. Για το τοπικό πρωτάθλημα έπαιξε 10 παιχνίδια και σημείωσε τρία γκολ, χαρίζοντας ισάριθμες νίκες στην Ανόρθωση. Το πρώτο ήταν εναντίον της ΑΠΕΠ Πιτσιλιάς, το δεύτερο εναντίον του Απόλλωνα Λεμεσού και το τελευταίο εναντίον του Ατρόμητου Γεροσκήπου. Στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ο Σάβιο έπαιξε τέσσερις αναμετρήσεις, πιστώθηκε τρεις ασίστ και σκόραρε ένα γκολ. Η Ανόρθωση δεν μπόρεσε να προκριθεί από τη φάση των ομίλων, αλλά έμεινε στην ιστορία ως ο πρώτος κυπριακός σύλλογος που έπαιξε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η ομάδα περίμενε 10 σερί σεζόν για να διεκδικήσει ξανά συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ, ωστόσο η πανδημία σταμάτησε τα πάντα και η Ανόρθωση θα συνεχίσει να αγωνίζεται για αυτόν τον στόχο».

Author: paratiritis

Pubdate: 2020-06-17 07:45:14
Source: Source link
Attachment:

“Είμαι ενθουσιασμένος”

Ανυπομονεί να ενσωματωθεί με την ομάδα μας παρουσιάζεται το νέο απόκτημα Άντερσον Κορέια.

Σε δηλώσεις του στο γκολ είπε:

Πώς προέκυψε η συμφωνία με την Ανόρθωση;

«Συνέβη πολύ γρήγορα. Μου μίλησε για το ενδιαφέρον της ομάδας ο μάνατζέρ μου, μου ανέλυσε τα πλάνα μας για την καριέρα μου, καταφέραμε και ήρθαμε σε επικοινωνία και κλείσαμε τη συμφωνία».

-Πώς αισθάνεσαι;

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένος και νιώθω προετοιμασμένος για αυτήν την πρόκληση. Ένα όνειρό μου γίνεται πραγματικότητα: Να παίξω σε ευρωπαϊκή διοργάνωση».

-Για τον νέο σου προπονητή Τιμούρ Κετσπάγια τι γνωρίζεις;

«Σπουδαίος, τον σέβομαι πάρα πολύ. Πρόκειται για έναν θρύλο στο κυπριακό ποδόσφαιρο ως προπονητής και ως παίκτης. Το ίδιο ισχύει και για τον σύλλογο. Ελπίζω να κερδίσω τον δικό του σεβασμό αλλά και όλων στην ομάδα».

-Πώς νιώθεις που θα αγωνίζεσαι με τον Ελουντού και τον Μαργκάσα;

«Θα είναι υπέροχο που θα τους έχω ξανά μαζί μου. Ήταν ευλογία που ήταν συμπαίκτες μου στη Νέα Σαλαμίνα και θα είμαστε και στο εξής μαζί. Είναι εξαιρετικοί παίκτες, θα είναι ακόμη πιο εύκολο να προσαρμοστώ έχοντάς τους ως συμπαίκτες μου ξανά».

-Ασφαλώς στοχεύεις να έχεις το ίδιο εξαιρετικά στατιστικά και να τα πας ακόμη καλύτερα σωστά;

«Ασφαλώς. Και ελπίζω να βοηθήσω τη νέα ομάδα ακόμη περισσότερο με γκολ και ασίστ, προσπαθώντας πάντα να κάνω το καλύτερο».

-Συναντήθηκες καθόλου με τον Τιμούρ ή κάποιον από τους επικεφαλής της διοίκησης, τον πρόεδρο Ευγένιο Χαμπουλά ή τον μεγαλομέτοχο Χρίστο Πουλλαΐδη;

«Όχι και εύχομαι πολύ σύντομα να τους γνωρίσω από κοντά. Προσωπικά είμαι σε επικοινωνία μονάχα με τον προπονητή φυσικής κατάστασης Λάμπρο Ιωάννου και συζητάμε για την εκγύμναση μου».

-Χαριτολογώντας, εάν ο Τιμούρ Κετσπάγια σου δώσει εντολή και σε προετοιμάσει για αριστερό εξτρέμ πως θα το αντιμετωπίσεις;

«Εάν θα πρόκειται για το καλό της ομάδας γιατί όχι; Μπορώ. Ήδη στην Πορτογαλία που ήμουν πριν έλθω στη Νέα Σαλαμίνα, έπαιξε σε κάποια παιχνίδια σε αυτή τη θέση και τα πήγα καλά. Τη γνωρίζω. Δεν είναι η ακριβής θέση μου αλλά θεωρώ πως μπορώ να βοηθήσω παίζοντας σε αυτήν».

Author: paratiritis

Pubdate: 2020-06-15 17:33:09
Source: Source link
Attachment:

Επίτιμος Πρόξενος στο Μπαχρέιν

Επίτιμος πρόξενος της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Μπαχρέιν ο Χρίστος Πουλλαΐδης

Πράξη ανάθεσης στον επιχειρηματία Χρίστο Πουλλαΐδη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ως επίτιμο πρόξενο της Κυπριακής Δημοκρατίας στο βασίλειο του Μπαχρέιν, με έδρα την πρωτεύουσα Μανάμα, αποδεικνύοντας την «ιδιαίτερη εμπιστοσύνη στις ικανότητες και την ακεραιότητα του» όπως επί λέξει αναφέρεται στο σχετικό επίσημο έγγραφο.

Ως γνωστόν, ο Κύπριος επιχειρηματίες δραστηριοποιείται και διαπρέπει στο εξωτερικό, με τον όμιλο εταιρειών του να έχει διακριθεί ως ένας από τους ομίλους με τη μεγαλύτερη επιρροή στην περιοχή του Κόλπου.

Ο Χρήστος Πουλλαΐδης, επιχειρηματίας και μεγαλομέτοχος της Ανόρθωσης, ηγείται ενός κολοσσού με 12 εταιρείες, το Poullaides Group.

Το who is who

Ο Χρήστος Πουλλαΐδης γεννήθηκε στη Βατυλή όταν άρχιζε ο απελευθερωτικός αγώνας της ΕΟΚΑ. Φοίτησε στην Αγγλική Σχολή στη Λευκωσία και στη συνέχεια σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός, με υποτροφία της Κοινοπολιτείας, στο Imperial College στο Λονδίνο. Με το τέλος των σπουδών του επέστρεψε στην Κύπρο για να εργαστεί σε διάφορες κατασκευαστικές εταιρείας για σύντομο χρονικό διάστημα. Το 1982 αποδέχθηκε πρόταση για να εργαστεί στο Μπαχρέιν και το 1994 βρέθηκε στο Ντουμπάι, όπου και έγινε μέτοχος σε εργοληπτική εταιρεία. Από το 2002 ξεκίνησε να δραστηριοποιείται μόνος, δημιουργώντας τη δική του εταιρεία στο Μπαχρέιν. 17 χρόνια μετά κατάφερε να χτίσει έναν κολοσσό και να ηγείται ενός ομίλου 12 εταιρειών με παρουσία πέρα από το Μπαχρέιν, σε Κύπρο, Κατάρ, Ηνωμένο Βασίλειο και Βουλγαρία.

Author: paratiritis

Pubdate: 2020-06-15 10:20:10
Source: Source link
Attachment: