Αντώνης Καράς: Πρότυπο της λεβέντικης ανορθωσιάτικης ψυχής

Ξεχωριστές μνήμες ξυπνάει κάθε χρόνο μια μέρα σαν την σημερινή σε όλους τους Ανορθωσιάτες, καθώς τέτοια μέρα, πριν από 21 χρόνια, έφυγε από την ζωή ο «προπονητής της προσφυγιάς», Αντώνης Καράς.

Η ψυχή του ήταν Ανόρθωσις. Δοσμένος για μια ζωή. Ταγμένος να υπηρετεί με ανείπωτο πάθος τη μεγάλη του αγάπη. Ο Αντώνης Καράς κόσμησε με την παρουσία του την ποδοσφαιρική ομάδα του Συλλόγου. Προσέφερε αξιοθαύμαστες και αξιομίμητες υπηρεσίες, για μια 25ετία περίπου, άλλοτε ως ποδοσφαιριστής και άλλοτε ως προπονητής.

Πάντοτε με υποδειγματική συνέπεια, αφοσίωση και αυταπάρνηση. Ένας αγνός, πιστός και ευσυνείδητος στρατιώτης της Ανόρθωσης. Ο Καράς συγκαταλέγεται ανάμεσα στα πιο εκλεκτά και αξιομνημόνευτα στελέχη του Συλλόγου.

Ο Αντώνης Τσούκκας, γνωστός με το προσωνύμιο Καράς, γεννήθηκε στο Παραλίμνι στις 20/7/1939. Εντάχθηκε στην Ανόρθωση το 1956 σε ηλικία 17 ετών. Αρχικά αγωνίστηκε στην αναπληρωματική ομάδα και από το 1959 κέρδισε θέση βασικού στην πρώτη ομάδα αγωνιζόμενος ως δεξιός μέσος. Ήταν ένας χαλκέντερος και περιπαθής ποδοσφαιριστής, ο οποίος ξεχείλιζε από μαχητικότητα. Πραγματικό παλληκάρι κατέθετε ψυχή μέσα στο γήπεδο για την επιτυχία της ομάδας.

Ήταν παροιμιώδες το γεμάτο πάθος και δύναμη παιχνίδι του, το σθένος και η αποφασιστικότητα του. Εξαιρετικός και ιδιαίτερα αποτελεσματικός στις προσωπικές μονομαχίες διέθετε πολύ καλό άλμα και κεφαλιά. Αποτελούσε σημαντικό γρανάζι της ακαταμάχητης εκείνης ομάδας, της αποκαλούμενης «Μεγάλης Κυρίας» και «Γαλανόλευκης Θύελλας», η οποία από το 1956 έως το 1964 μονοπωλούσε τους τίτλους.

Ο Καράς, ο οποίος από τα μέσα της δεκαετίας του 1960 έως το 1971 αγωνίστηκε στη θέση του κεντρικού αμυντικού, πανηγύρισε με την Ανόρθωση 4 πρωταθλήματα (το 1 με την αναπληρωματική ομάδα το 1958), 4 Κύπελλα και 2 Ασπίδες Πάκκου.

Στη δεκαετία του 1960 υπήρξε επίσης βασικό στέλεχος και της Εθνικής Κύπρου. Αγωνίστηκε στους πρώτους επίσημους αγώνες με το Ισραήλ (1960) και εν συνεχεία στα εντός και εκτός έδρας παιχνίδια με Γερμανία και Σουηδία (1965).

Έχαιρε μεγάλης εκτίμησης από τον φίλαθλο κόσμο της Κύπρου και ήταν ιδιαίτερα αγαπητός σε συμπαίκτες και αντιπάλους. Για το ήθος, την ακεραιότητα του χαρακτήρα του και το φιλότιμο του.

Το 1971 σε ηλικία 32 ετών πήρε την απόφαση να τερματίσει τη 15χονη ποδοσφαιρική του σταδιοδρομία στην Ανόρθωση, της οποία διετέλεσε για κάποιο διάστημα και αρχηγός. Από το 1971 έως το 1974 ανέλαβε καθήκοντα παίκτη-προπονητή στον Εθνικό Άσσιας.

Η απέραντη αγάπη και το γιγαντιαίο πάθος του για την Ανόρθωση διαφάνηκαν μετά την προσφυγιά το 1974. Στα δίσεκτα χρόνια μετά τον εκτοπισμό ήταν από τους πρωτεργάτες, οι οποίοι με κόπους και θυσίες διατήρησαν την Ανόρθωση εν ζωή. Ο Καράς στον ρόλο του προπονητή, επωμίστηκε αφιλοκερδώς το δύσκολο έργο της ανασυγκρότησης της ποδοσφαιρικής ομάδας αποτελώντας τον συνεκτικό της ιστό.

Ο «προπονητής της προσφυγιάς», όπως εύστοχα χαρακτηρίστηκε, εργάστηκε επίμονα, αγόγγυστα, μόχθησε σκληρά, υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες. Μοναδική του έγνοια να κρατηθεί η ομάδα, να μην διαλυθεί. Πάμπολλα τα παραδείγματα που καταδεικνύουν την ακλόνητη προσήλωση του.

Αυτενεργώντας, προσπαθούσε, μεταξύ άλλων, να εξεύρει χώρους για τις προπονήσεις της ομάδας. Προπονούσε τους παίκτες του άλλοτε σε χωράφια, άλλοτε σε χώρους έξω από στρατόπεδα ή σε γήπεδα σχολείων. Παρ’ όλες τις δυσκολίες της εποχής παρέμεινε αλύγιστος και απτόητος, κρατώντας αξιοζήλευτη στάση λεβεντιάς και υπερηφάνειας.

Όσες φορές προσπάθησε η διοίκηση να του δώσει κάποιο συμβολικό χρηματικό ποσό δεν το αποδέχθηκε, ζητώντας να χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες της ομάδας.

Εμψύχωνε τους ποδοσφαιριστές, τους μπόλιαζε με νεύρο, τους γιγάντωνε την αυτοπεποίθηση και το ηθικό, αποτελώντας πρώτα και κύρια ο ίδιος ιδανικό παράδειγμα αφοσίωσης, ανιδιοτελούς προσφοράς και αλτρουισμού. Πρότυπο της λεβέντικης ανορθωσιάτικης ψυχής. Με τους ποδοσφαιριστές του δημιούργησε ισχυρούς και αδιάσπαστους δεσμούς φιλίας. Η εκτίμηση και η αγάπη προς το πρόσωπο του, υπήρξε μέγιστη. Ένας σεβασμός αιώνιος.

Κορυφαία στιγμή , που βίωσε η Ανόρθωση κατά την τριετή παραμονή του στην τεχνική ηγεσία (1974-77), υπήρξε η κατάκτηση του Κυπέλλου το 1975. Με επικεφαλής τον Καρά εκείνη η ομάδα των ηρωικών ποδοσφαιριστών, στα πέτρινα χρόνια μετά τον ξεριζωμό, λάμπρυνε με την παρουσία της την ιστορία της Ανόρθωσης.

Από το 1977 έως το 1982 προσέφερε τις υπηρεσίες του στην Ανόρθωση από τη θέση του βοηθού προπονητή. Στη συνέχεια, από το 1982 έως το 1984, εργάστηκε ως προπονητή στην ομάδα της ΕΝΠ.

Το 1999 (πρώτη Φεβρουαρίου) τιμήθηκε με το Αριστείο της ΕΑΚ. Το 2011 το προπονητικό κέντρο της Ανόρθωσης μετονομάστηκε σε «Προπονητικό Κέντρο Αντώνης Καράς» ύστερα από ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου. Ως ένδειξή αναγνώρισης του τεράστιου έργου και της γενναιόδωρης προσφοράς του στην Ανόρθωση, τόσο ως ποδοσφαιριστής όσο και ως προπονητής.

Γέννηση: 20 Ιουλίου 1939, Παραλίμνι
Θέση: Μέσος – Αμυντικός
Καριέρα (Ανόρθωσις): 1958-1971
Συμμετοχές: 267
Τέρματα: 17
ΤΡΟΠΑΙΑ:
Πρωταθλήματα (3): 1960, 1962, 1963
Κύπελλα (4): 1959, 1962, 1964, 1971
Ασπίδες (2): 1962, 1964

Από το Βιβλίο «Ένας αιώνας Ανόρθωσις Αμμοχώστου»

Author: savvasp

Pubdate: 2020-03-27 12:09:38
Source: Source link
Attachment:

25η Μαρτίου 1821 – «Ελευθερία Ή Θάνατος»

«Ελευθερία ή Θάνατος». Εννέα συλλαβές, στο άκουσμα των οποίων συμπυκνώνεται η Ιστορία του σύγχρονου Ελληνισμού. Εννέα συλλαβές, οι οποίες ανέθρεψαν γενιές και γενιές σκλάβων, για να γίνουν οι σκλάβοι αγωνιστές, για να γίνουν οι αγωνιστές ήρωες, για να γίνουν οι ήρωες Έλληνες. Εννέα συλλαβές, που στάθηκαν θεμέλιο για να κτιστεί πάνω τους το νέο Ελληνικό Κράτος. «Ελευθερία ή Θάνατος», τόσες συλλαβές, όσες και οι εναλλαγές του γαλάζιου με το λευκό στην ένδοξη Ελληνική Σημαία.

Σαν σήμερα, πριν από σχεδόν δυο αιώνες, ο υπόδουλος Ελληνισμός αποφάσιζε να απαλλαγεί από την οθωμανική, την τουρκική τυραννία. «Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή, παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή» τραγουδούσαν τα παλικάρια τον Θούριο του Ρήγα, όταν αποφάσιζαν να τα βάλουν με γυμνά χέρια, απέναντι σε μια αιμοδιψή αυτοκρατορία. Άνισος και δύσκολος ο αγώνας, μα η δίψα για λευτεριά μεγάλη. «Μας έλεγαν τρελούς» έγραφε αργότερα ο Κολοκοτρώνης, αλλά χρειάζεται και τρέλα και θάρρος και ανδρεία και αυταπάρνηση για να εισέλθεις σε μια τέτοια μάχη.

Νέοι, ηλικιωμένοι ακόμα και γυναίκες ρίχτηκαν στη μάχη της επανάστασης, γράφοντας σελίδες χρυσές στη γεμάτη ηρωισμό Ελληνική Ιστορία. Αποδεικνύοντας, πως οι σύγχρονοι Έλληνες ήταν πραγματικοί απόγονοι του Λεωνίδα, του Θεμιστοκλή, του Μιλτιάδη. Στέλνοντας μηνύματα σε όλη την Ευρώπη, αναγκάζοντάς την να ξεπληρώσει το διαμαρτυρημένο γραμμάτιο, όταν άφηνε – τότε – την Πόλη και το Βυζάντιο να πέσουν στα χέρια των Οθωμανών.

Από την επανάσταση του Ελληνισμού, δεν μπορούσε βέβαια να απουσιάζει και η μαρτυρική μεγαλόνησος. Μπορεί να μην έγιναν μάχες στην Κύπρο, αλλά η προσφορά σε έμψυχο δυναμικό ήταν πέραν από εμφανής. Αγωνιστές, πυρπολητές, χρήματα, όλα στη διάθεση της μητέρας πατρίδας που μαχόταν ενάντια στον κοινό εχθρό. Βαρύς ο φόρος αίματος που πλήρωσε η Κύπρος, η οποία αιματοβάφτηκε στις 9 του Ιούλη 1821, με τον απαγχονισμό του Αρχιεπισκόπου Κυπριανού και των τριών μητροπολιτών και την σφαγή άλλων 470 Ελλήνων της Κύπρου.

Η Ανόρθωσις Αμμοχώστου,  αποτυπώνει με το έμβλημα της αυτήν ακριβώς τη φράση με την οποία επαναστάτησε ο Ελληνισμός, «Ελευθερία ή Θάνατος».

Author: savvasp

Pubdate: 2020-03-24 22:21:23
Source: Source link
Attachment:

Βαθιά θλίψη και ειλικρινή συλλυπητήρια

Η Ανορθωσις Αμμοχώστου εκφράζει τη βαθιά της θλίψη και τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Παντελή Παντελή, ο οποίος έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 34 ετών.

Ο Παντελής ήταν φανατικός υποστηρικτής της Ανόρθωσης και ακολουθούσε την ομάδα μας σε κάθε της αγώνα

Η κηδεία θα τελεστεί την Κυριακή στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής στα Λειβάδια η ώρα 10:00 το πρωί.

Αιωνία του η μνήμη, ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

Author: savvasp

Pubdate: 2020-03-21 16:19:48
Source: Source link
Attachment:

Τα στατιστικά των ποδοσφαιριστών μας

Επί ευκαιρίας της προσωρινής αναβολής που αποφασίστηκε στη τρέχουσα αγωνιστική περίοδο ελέω κορωνοϊού, ας ρίξουμε μια ματιά στα στατιστικά των ποδοσφαιριστών της ομάδας μας με την συμπλήρωση 23 αγωνιστικών στο πρωτάθλημα Cyta.

Το απόλυτο των συμμετοχών μετράνε οι δύο κεντρικοί αμυντικοί, Βργκοτς και Σίλντενφελντ, με τον Μπράνκο να προπορεύεται 46 λεπτά (2070 λεπτά συμμετοχής) έναντι του Γκόρντον (2026 λεπτά συμμετοχής). Στα 1875 λεπτά συμμετοχής βρίσκεται ο Ρούμπεν Ράγιος, ο οποίος έχει σημειώσει και αυτός με τη σειρά του 23 συμμετοχές.

Στη συνέχεια βρίσκουμε τους Κωστάκη Αρτυματά με 22 συμμετοχές (1877 λεπτά) και Λόρια με 21 αλλά με περισσότερα (1890) λεπτά συμμετοχής από τον Κύπριο μέσο.

Νταουσβίλι με 21 συμμετοχές (1385 λεπτά), Σελίν με 20 συμμετοχές αλλά με περισσότερα (1563) λεπτά συμμετοχής από τον Γεωργιανό μέσο και Ντούρις με 20 συμμετοχές (1051 λεπτά) ακολουθούν στη σχετική λίστα με τους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν 20 ή περισσότερα παιχνίδια.

Λίγο πιο κάτω βρίσκονται οι Γιώργος Γκαλίτσιος με 19 συμμετοχές (1697 λεπτά) Νίκος Καλτσάς με 18 συμμετοχές (1317 λεπτά συμμετοχής), Νίκα Κατσαράβα με 18 συμμετοχές (887 λεπτά) και Γιώργος Μανθάτης και αυτός στις 18 συμμετοχές (813 λεπτά).

Διψήφιο αριθμό συμμετοχών έχουν επίσης οι Τορνίκε Οκριασβίλι με 14 συμμετοχές (1109 λεπτά),
Ρενάτο Μαργκάσα με 11 (824 λεπτά συμμετοχής) όπως επίσης ο Βασιλακάκης με 11 (587 λεπτά).

Τη λίστα συμπληρώνουν οι Σαντίκ (9 συμμετοχές / 293 λεπτά) που αποτελεί παρελθόν από την ομάδα μας, ο Ιωάννου (8 συμμετοχές / 400 λεπτά), ο Ανανίτζε (6 συμμετοχές / 193 λεπτά), ο Εγγλέζου (5 συμμετοχές / 350 λεπτά), ο Χριστοφή (4 συμμετοχές / 185 λεπτά), ο Παναγιώτης Αρτυματάς (3 συμμετοχές / 55 λεπτά), ο Κοφί (3 συμμετοχές / 99 λεπτά) που ανήκει πλέον στον Ολυμπιακό Λευκωσίας και ο Γιώργος Παπαδόπουλος, ο οποίος αγωνίστηκε σε δύο παιχνίδια.

ΣΚΟΡΕΡ:

11 διαφορετικούς σκόρερ μετράει η ομάδα μας σε αυτές τις 23 αγωνιστηκές, με τον Ρούμπεν Ράγιος να βρίσκεται στην πρώτη θέση με τα περισσότερα τέρματα (14) και τους Κατσαράβα και Ντούρις να ακολουθούν με 6 και 5 τέρματα αντίστοιχα.

Αναλυτικά η λίστα με τους ποδοσφαιριστές που πέτυχαν έστω από 1 τέρμα:

 1. Ράγιος – 14 τέρματα
 2. Κατσαράβα – 6 τέρματα
 3. Ντούρις – 5 τέρματα
 4. Καλτσάς – 4 τέρματα
 5. Γκαλίτσιος – 4 τέρματα
 6. Σίλντενφελντ – 4 τέρματα
 7. Οκρισαβίλι – 3 τέρματα
 8. Βασιλακάκης – 1 τέρμα
 9. Νταουσβίλι – 1 τέρμα
 10. Χριστοφή – 1 τέρμα
 11. Σελίν – 1 τέρμα

ΑΣΙΣΤ:

Στη 1η θέση της λίστας με πάσες/μπαλιές που αφού έφτασαν σε κάποιο ποδοσφαιριστή στη συνέχεια κατέληξαν σε τέρμα βρίσκεται και πάλι ο Ρούμπεν Ράγιος, ο οποίος μετράει 8 ασίστ, με τον Καλτσά να τον ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής με μια λιγότερη.

Αναλυτικά η λίστα με τους ποδοσφαιριστές που έδωσαν έστω από μια ασιστ στο πρωτάθλημα:

1. Ράγιος 8

2. Καλτσάς 7

3. Κατσαράβα 5

4. Ντούρις 2

5. Σίλντενφελντ 2

6. Βργκότς 1

7. Νταουσβίλι 1

8. Σελίν 1

9. Γκαλίτσιος 1

10. Χριστοφή 1

11. Μαρκάσα 1

12. Μανθάτης 1

Author: savvasp

Pubdate: 2020-03-17 08:38:37
Source: Source link
Attachment:

Ανακοίνωση σχετικά με τον COVID-19

Η Ανόρθωσις Αμμοχώστου, σε συμμόρφωση με τις αποφάσεις του ΠτΔ και της Κυβέρνησης για αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού COVID-19, έχει λάβει μια σειρά από μέτρα. Στόχος, η προστασία των εργαζομένων και των οικογενειών τους καθώς επίσης και του κοινωνικού συνόλου απέναντι στο οποίο έχουμε ευθύνη να είμαστε σοβαροί και υπεύθυνοι.

1. Η λειτουργία των γραφείων συνεχίζεται κανονικά. Το προσωπικό θα είναι στη διάθεση των οπαδών και συνεργατών μας εργαζόμενο από το σπίτι του, μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας και τηλεφώνου, διεκπεραιώνοντας τις συνήθεις εργασίες του. Για οποιαδήποτε ερωτήματα, παρακαλούμε όπως γίνεται χρήση του [email protected]

2. Όλες οι πόρτες σε Στάδιο Αντώνης Παπαδόπουλος και Προπονητικό Κέντρο Αντώνης Καράς θα παραμένουν κλειστές και κλειδωμένες. Απαγορεύεται η είσοδος σε οποιονδήποτε δεν έχει εργασία.

3. Έχει γίνει απολύμανση όλων των χώρων εντός και πέριξ του Σταδίου Αντώνης Παπαδόπουλος και Προπονητικού Κέντρο Αντώνης Καράς από ειδικό συνεργείο. Η απολύμανση θα επαναλαμβάνεται σε καθημερινή βάση.

4. Έχει ετοιμαστεί και διενεμηθεί Εσωτερικό Πρωτόκολλο Πρόληψης του Κορωνοϊού COVID-19 σε όλους τους εργαζόμενους, ποδοσφαιριστές και στελέχη.

5. Τα Καταστήματα Αναμνηστικών σε Λάρνακα και Λεμεσό θα παραμείνουν κλειστά μέχρι νεωτέρας. Οι φίλαθλοι καλούνται να εξυπηρετηθούν από το ηλεκτρονικό κατάστημα www.anostore.com.

6. Οι προπονήσεις όλων των Αγωνιστικών Τμημάτων των Ακαδημιών και των Grassroots έχουν ήδη ανασταλεί μέχρι νεωτέρας.

7. Οι προπονήσεις της Α΄ Ομάδας έχουν ανασταλεί μέχρι και την Τετάρτη 18 Μαρτίου.

Καλούμε τα Μέλη και τους Φίλους μας, να προστατεύσουν τις οικογένειες και τους εαυτούς τους, να υπακούουν και να συμμορφώνονται στις υποδείξεις των αρμοδίων και να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους όσο το δυνατόν στο ελάχιστο.

Μένουμε σπίτι, κρατούμε ασφαλείς εμάς και τους αγαπημένους μας!

Author: savvasp

Pubdate: 2020-03-16 09:30:49
Source: Source link
Attachment:

Αυτοί που ξεπέρασαν τις 100 συμμετοχές με το Φοίνικα στο στήθος

Με αφορμή την συμπλήρωση των 100 συμμετοχών από τον Γκόρντον Σίλντενφελντ με την φανέλα της ομάδας μας, ψάξαμε και βρήκαμε πόσοι ποδοσφαιριστές τις έχουν ξεπεράσει, με τον Αντωνάκη Κκάφα να είναι ο ρέκορντμαν σε αυτή την λίστα, καταγράφοντας 450 συμμετοχές με το Φοίνικα στο στήθος, με τους Πανίκο Πούνα (442 συμμετοχές) και Νίκο Παναγιώτου (426 συμμετοχές) να ακολουθούν στη σχετικά λίστα.

Ένας από τους ποδοσφαιριστές που έχουν ξεπεράσει τις 100 συμμετοχές είναι επίσης ο Ρούμπεν Ράγιος με 123 συμμετοχές όπως επίσης και ο προπονητής της ομάδας μας, Τιμούρ Κεσπάγια, ο οποίος ως ποδοσφαιριστής, κατέγραψε 238 συμμετοχές με την φανέλα της Ανόρθωσης.

Αναλύτικα όσοι ποδοσφαιριστές έχουν ξεπεράσει τις 100 συμμετοχές:

Αχιλλέας Νικολάου (1977-85) – 103 συμμετοχές
Ράντοσλαβ Μιχάλσκι (2001-04) – 104 συμμετοχές
Άριστος Ραφαήλ (1948-56) – 104 συμμετοχές
Μωυσής Μάντζαλος (1946-1957) – 105 συμμετοχές
Ξάνθος Σαρρής (1936-37, 1945-55) – 107 συμμετοχές
Μάικ Ομπίκου (1989-92, 1999-2000) – 111 συμμετοχές
Κωνσταντίνος Σαμάρας (2003-09) – 112 συμμετοχές
Βλάνταν Τόμιτς (1997-2000, 2002-03) – 112 συμμετοχές
Αριάν Μπεκιάι (Τ) (2006-10) – 117 συυμετοχές
Σοφοκλής Αντώρκας (1977-85) – 117 συμμετοχές
Φώτος Χατζηδημητρίου (1973-79, 1981-82) – 117 συμμετοχές
Μάριος Νεοφύτου (1999-2003) – 117 συμμετοχές
Βάσος Μιχαήλς Τσαγγάρης (1991-1995) – 119 συμμετοχές
Πάνος Σιάηλος (1950-59, 1960-63) – 119 συμμετοχές
Σίνισα Γκόγκιτς (1993-97) – 119 συμμετοχές
Τζέφρι Λεϊβακαμπέσι (2008-11) – 121 συμμετοχές
Σώζος Ανδρέου (1992-98) – 121 συμμετοχές
Σάββας Πουρσαϊτίδης (2004-08) – 123 συμμετοχές
Ρούμπεν Ράγιος (2016-…) – 123 συμμετοχές
Χρίστος Μαραγκός (2004-07, 2009-11) – 126 συμμετοχές
Κλιμέντι Τσιταϊσβίλι (2003-06, 2007-09) – 126 στμμετοχές
Γιάννης Μέρτακας (1963-73) – 132 συμμετοχές
Δημήτρης Ασσιώτης (1992-98) – 138 συμμετοχές
Κώστας Χατζηγεωργίου – Κώτσιος (1945-56) – 140 συμμετοχές
Χριστοφής Χριστοφή – Ττοφής (1961-72) – 141 συμμετοχές
Άντης Κωνσταντίνου (1955-65) – 141 συμμετοχές
Ευγένιος Ζερβίδης Βοσκαρής (1949-60) – 142 συμμετοχές
Βασνάν Λαμπάν (2007-11) – 149 συμμετοχές
Θωμάς Χατζηνικολάου (1955-68) – 153 συμμετοχές
Ευθυμάκης Ευθυμίου (1980-89) – 155 συμμετοχές
Χριστάκης Νικολάου Κοβής (1970-76, 1978-85) – 157 συμμετοχές
Κώστας Χριστοφόρου Ρίζος (1990-96) – 157 συμμετοχές
Αλέξανδρος Χαμπίδης Πάπυρος (τ) (1955-65) – 158 συμμετοχές
Μιχάλης Αθηνοδώρου Τάρταρος (1972-79) – 158 συμμετοχές
Σωτήρης Γεωργίου (1975-86) – 160 συμμετοχές
Κόκος Παναγή (1990-1996) – 162 συμμετοχές
Πάμπος Χαραλάμπους (1952-63) – 163 συμμετοχές
Δημήτρης Ιωάννου (1995-2001) – 164 συμμετοχές
Δημήτρης Ζάγκυλος (1995-61, 1963-68) – 166 συμμετοχές
Νίκος Φρούσσος (2004-10) – 167 συμμετοχές
Ανδρέας Ιωάννου (1987-95) – 174 συμμετοχές
Μιχαλάκης Ιωάννου Σιαήλης (1953-65) – 176 συμμετοχές
Γιάννης Οκκάς (1997-2000, 2009-11) – 176 συμμετοχές
Πανίκος Ιακώβου (1957-59, 1962-69) – 177 συμμετοχές
Σπύρος Καστάνας (1989-96) – 188 συμμετοχές
Νίκος Κατσαβάκης (2004-10) – 190 συμμετοχές
Νίκος Τόπακας (1976-84) – 192 συμμετοχές
Μαυρίκιος Άσπρου (1954-67) – 195 συμμετοχές
Νικόλας Νικολάου (1973-83) – 196 συμμετοχές

Αυτοί που έφτασαν και ξεπέρασαν τις 200 συμμετοχές:

Άρτεμης Θεοχάρους (1969-80) – 200 συμμετοχές
Χρίστος Σολέας (1969-78) – 203 συμμετοχές
Νεόφυτος Τσούκκας (1979-88) – 203 συμμετοχές
Κωστάκης Ανδρέου Κοκκινής (1959-71) – 213 συμμετοχές
Ανδρέας Ανδρέου (1980-88) – 220 συμμετοχές
Λουκάς Λουκά (1997-2002, 2003-08) – 224 συμμετοχές
Τουμάζος Τουμάζου (1974-86) – 226 συμμετοχές
Κώστας Πιερής (1957-70) – 231 συμμετοχές
Μιχάλης Παμπόρης (1974-88, 1994-95) – 233 συμμετοχές
Χρίστος Κοτσώνης (1993-98, 1999-2004) – 235 συμμετοχές
Τιμούρ Κετσπάγια (1991-94, 2002-07) – 238 συμμετοχές
Κώστας Φώτη (1979-91) – 240 συμμετοχές
Κώστας Σταύρου (1985-91, 1993-98) – 242 συμμετοχές
Νίκος Κ. Νικολάου (2001-09) – 247 συμμετοχές
Άντρος Παναγιώτου (1987-96) – 248 συμμετοχές
Βάσος Μελαναρκίτης (1992-2001, 2003-04) – 262 συμμετοχές
Αντώνης Τσούκκας Καράς (1958-71) – 267 συμμετοχές
Σταύρος Φουκαρής (1991-2005) – 273 συμμετοχές

Αυτοί που έφτασαν και ξεπέρασαν τις 300 συμμετοχές:

Γιαννάκης Χρίστου Μάντης (1967-80) – 304 συμμετοχές
Χριστάκης Χρίστου Κίττος (1979-92, 94-95) – 306 συμμετοχές
Φάνος Στυλιανού (1967-79) – 317 συμμετοχές
Χάρης Χαραλάμπυος (1999-2001) – 331 συμμετοχές
Στέφανος Λυσάνδρου (1971-84) – 354 συμμετοχές
Κώστας Κωνσταντίνου (1974-88) – 357 συμμετοχές
Φοίβος Βραχίμης (1972-86) – 398 συμμετοχές

Αυτοί που έφτασαν και ξεπέρασαν τις 400 συμμετοχές:

Νίκος Παναγιώτου (1988-2004) – 426 συμμετοχές
Πανίκος Πούνας (1988-2004) -442 συμμετοχές
Αντωνάκης Κκάφας (1963-82) 450 συμμετοχές

Author: savvasp

Pubdate: 2020-03-16 08:18:46
Source: Source link
Attachment:

Κύπελλο Coca-Cola: Αλλαγή ώρας στο Ομόνοια-Ανόρθωση

Η ΚΟΠ ενέκρινε κοινό αίτημα της ομάδας μας και της Ομόνοιας για αλλαγή στην ώρα έναρξης του μεταξύ μας ημιτελικού αγώνα του Κυπέλλου Coca – Cola που είναι προγραμματισμένος για τις 22 Απριλίου.

Ο αγώνας θα αρχίσει στις 18:00 και όχι στις 16:00 που είχε αρχικά οριστεί.

Author: savvasp

Pubdate: 2020-03-13 09:27:08
Source: Source link
Attachment:

Ακαδημίες: Αναβάλλονται οι προπονήσεις των Αγωνιστικων Τμημάτων

Οι Ακαδημίες Ανόρθωσις Αμμοχώστου ανακοινώνουν ότι στο πλαίσιο λήψηw προληπτικών μέτρων για αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού, ανακοινώνεται η αναβολή (πλην της ομάδας Νέων U19) των προπονήσεων των Αγωνιστικών τμημάτων (U14, U15, U16, U17) που ήταν προγραμματισμένες για τις επόμενες εβδομάδες.

Author: savvasp

Pubdate: 2020-03-13 08:09:17
Source: Source link
Attachment:

Κ19: Πρόκριση στα ημιτελικά με νίκη επί της Ομόνοιας

Με τέρμα του Γεωργαλλίδη στο 94ο λεπτό, η ομάδα μας επικράτησε της Ομόνοιας με 1-0 και πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Νέων U19 Α’, Β’, Γ’ Κατηγορίας.

Πως αγωνίστηκε η ομάδα μας: Ρώσος, Χατζημιτσής, Κοντόζης,Κωνσταντίνου, Κόσιης, Κουμπαρή, Οκκάς, Ζαχαρίου, Καφατάρης, Γεωργαλλίδης, Διάκος

 

Author: savvasp

Pubdate: 2020-03-12 10:25:53
Source: Source link
Attachment:

100σταρης ο Γκόρντον Σίλντενφελντ (βίντεο)

Τις 100 συμμετοχές με την φανέλα της Ανόρθωσης έφτασε ο Γκόρντον Σίλντενφελντ στον αγώνα με την ΑΕΚ, ένα ιδιαίτερο για τον ίδιο παιχνίδι, στο οποίο μάλιστα ευτύχησε να πετύχει και τέρμα, με το οποίο διαμορφώθηκε το 3-0.

Ο Κροάτης κεντρικός αμυντικός αγωνίζεται στην ομάδα μας από το 2017 και ως γνωστό θα συνεχίσει με το περιβραχιόνιο στο χέρι και την επόμενη σεζόν, καθώς το συμβόλαιο του ανανεώθηκε αυτόματα για ένα ακόμη χρόνο.

Δείτε όσα δήλωσε ο Σίλντενφελντ στο επίσημο κανάλι της Ανόρθωσης, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 συμμετοχών με τον Φοίνικα στο στήθος (ΓΙΑ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΚΟΥΜΠΙ CC).

 

Συγχαρητήρια που έφτασες τις 100 συμμετοχές με τη φανέλα της Ανόρθωσης. Ποιες σκέψεις ήρθαν στο μυαλό σου με το που έμαθες ότι συμπλήρωσες 100 συμμετοχές, σκοράροντας μάλιστα και τέρμα;

«Δεν είχα κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό μου για να είμαι ειλικρινής. Το μόνο που είχα στο μυαλό μου ήταν πως θα μπορέσω να βοηθήσω την ομάδα μου να φτάσει στην νίκη και τους τρεις βαθμούς. Το χρειαζόμασταν στο σημείο που βρισκόμασταν και δεν ήταν καθόλου εύκολο με τον αντίπαλο που είχαμε να αντιμετωπίσουμε. Ήταν κάτι που οφείλαμε να κάνουμε εξάλλου, το γήπεδο ήταν γεμάτο, όλοι ήταν έτοιμοι να το χαρούν και να το πανηγυρίσουν και ευτυχώς για εμάς τα καταφέραμε. Παίξαμε αρκετά καλά, κερδίσαμε και αυτό είναι το πιο σημαντικό».

Η Ανόρθωση βρίσκεται στην διεκδίκηση και των δύο τίτλων όπως έχουν τα πράγματα. Τι θεωρείς πως χρειάζεται να γίνει για να μπορέσουμε να πετύχουμε τους στόχους μας;

«Θεωρώ πως χρειάζεται να πάμε βήμα βήμα. Αν ξεκινήσουμε να κοιτάζουμε μακριά τότε ίσως καταλήξουμε να αποτυγχάνουμε κάθε μέρα. Οπότε στόχος είναι να είμαστε καλύτεροι μέρα με τη μέρα και σίγουρα ο στόχος στο τέλος θα επιτευχθεί. Χρειάζεται να είμαστε συγκεντρωμένοι σε κάθε αγώνα και σε όποιον ακολουθεί κάθε φορά, έτσι ώστε να κερδίζουμε και στο τέλος της χρονιάς, αν το κάνουμε αυτό, σημαίνει πως θα πανηγυρίσουμε όλοι μαζί».

Ο κόσμος δείχνει να σας πιστεύει και να είναι στο πλευρό σας, πόσο σημαντικό είναι αυτό για εσάς;

«Ο κόσμος και η ατμόσφαιρα που δημιουργούν είναι και ένας από τους κυριότερους λόγους που παίζουμε ποδόσφαιρο. Δυστυχώς στα επόμενα δύο παιχνίδια δεν θα τους έχουμε στο πλευρό μας, λόγω των γνωστών λόγων και είναι κρίμα. Ελπίζω να τους έχουμε ωστόσο κοντά μας όσο το δυνατό πιο νωρίς, καθώς θεωρώ πως χωρίς αυτούς, η επίτευξη των στόχων μας ίσως δεν μπορεί να είναι εφικτή».

Author: savvasp

Pubdate: 2020-03-11 12:25:13
Source: Source link
Attachment: