Τα λόγια που αγγίζουν κάθε Ανορθωσιάτη 

Σημαντικές ήταν οι τοποθετήσεις του προέδρου της εταιρείας της Ανόρθωσης Μιχάλη Χατζηπαντέλα. 

Χθες στην έκτακτη γενική συνέλευση αναφέρθηκε σε πολλά και περίεργα πράγματα που έγιναν όταν ανέλαβε την προεδρία της εταιρείας της Ανόρθωσης με σκοπό να την οδηγήσει στην επόμενη μέρα. 

Διακοπή ρεύματος, κουβέντα με Στρέπελ και υποβιβασμός και άλλα πολλά.  Το πιο σημαντικό όμως ήταν η τελευταία του παράγραφος στην ομιλία του. 

Όπως τόνισε ο ίδιος νιώθει πλέον ντροπή. Δεν ήθελε να το πιστέψει αλλά τώρα που μπήκε στα βαθιά και με όλα αυτά που συμβαίνουν στην ομάδα είναι αλήθεια. Η Ανόρθωση υποφέρει και είναι βαριά άρρωστη. Δεν το λέω εγώ αλλά ένας άνθρωπος που είναι μέσα στα πράγματα και βλέπει από πρώτο χέρι τι γίνεται την δεδομένη στιγμή. 

Παράλληλα τονίζει πως η Ανόρθωσης Αμμοχώστου μαζί με τον προσανατολισμό της κινδυνεύει να χάσει και την ανθρωπιά της. Δυο λέξεις οι οποίες αν χαθούν τότε πολύ δύσκολα η Κυρία θα σταθεί στα πόδια της. 

Όλοι στην Ανόρθωση θα πρέπει να βρουν τους τρόπους προκειμένου να ξεπεράσει τα προβλήματα της. Για τον κόσμο της για την ιστορία της για την Αμμόχωστο. 

Γιατί όπως τόνισε και ο κ. Χατζηπαντέλας τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμη και μόνο μέσα από την συσπείρωση η Ανόρθωση θα οδηγηθεί με ασφάλεια στην επόμενη δύσκολη μέρα.  

Sigmalive

”Μα ποιοι εφάαν τζαι εσπάσαν”

O Μιχάλης Χατζηπαντέλας στην ομιλία του στην έκτακτη Γενική Συνέλευση του σωματείου απάντησε σε έντονο ύψος στις «λασπολογίες» περί «καρεκλοκενταύρων», ανέλυσε τα δεδομένα που συνάντησε με την ανάληψη της ποδοσφαιρικής εταιρείας και τόνισε πως η Ανόρθωση κινδυνεύει να χάσει τον προσανατολισμό της και την ανθρωπιά της.

Αναλυτικά η ομιλία του Μιχάλη Χατζηπαντέλα

«Φίλες και φίλοι

Θα προσπαθήσω να είμαι πολύ σύντομος σε μια προσπάθεια να μοιραστώ μαζί σας κάποιες σκέψεις και κάποιες εμπειρίες μου, ως προσωρινός Πρόεδρος της Εταιρείας.

Θυμάμαι πολύ έντονα, ότι η ομάδα μας ήταν ακέφαλη και μόλις είχαμε ηττηθεί από τον Ερμή στον πρώτο αγώνα των πλέι οφ του γκρουπ του υποβιβασμού. Συναντηθήκαμε δύο φορές με τον μεγαλομέτοχο κ. Χρίστο Πουλλαϊδη, του ζητήσαμε να αναλάβει και μας αρνήθηκε ευγενικά.

Την ίδια στιγμή θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Σύλλογο και τον κ. Πουλλαϊδη για την έγκριση τους να αναλάβω την τιμητική θέση της προεδρίας της Εταιρείας.

Δεν έχει σημασία πώς και κάτω από ποιες συνθήκες ανέλαβα την προεδρία της Εταιρείας. Ακόμη και σήμερα, βουίζουν στ’ αυτιά μου, τα λόγια, συγγενών, φίλων, γνωστών, ακόμη και αντιπάλων: «Μα είσαι πελλός;»! Όπου πήγαινα άκουγα το ίδιο πράγμα: «Μα είσαι πελλός;»! Αισθάνθηκα, όμως, την ανάγκη, να βάλω ένα λιθαράκι για να ξεπεράσουμε την κρίση, έστω κι αν όλοι γνωρίζαμε ότι θα είχα πολύ σύντομη ημερομηνία λήξης.

Εν μέσω του θορύβου και του απόηχου του θέματος Ουζόχο, την πρώτη ημέρα που αναλάβαμε, ήρθε συνεργείο της Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου να μας κόψει το ρεύμα (!). Λίγο αργότερα παραλάβαμε ένα e-mail που έλεγε ότι η Όρενμπουργκ κατάγγειλε την Ανόρθωση στη FIFA αξιώνοντας 600 χιλιάδες ευρώ συν κάτι παράξενα πέναλτι! Και για να κλείσει καλά η… μέρα, μάς ενημέρωσαν από την Τράπεζα ότι η Ανόρθωση θα μπει στο ΚΑΠ λόγω ακάλυπτων επιταγών!

Ταυτόχρονα έπρεπε να διαχειριστώ και τα αγωνιστικά θέματα. Το έχω πει και δημόσια, ότι έπαθα το μεγαλύτερο σοκ όταν συνάντησα τον προπονητή μας, τον κ. Στρέπελ. Μου ανέφερε ότι οι παίκτες μας δεν ήθελαν να προπονηθούν και να παίξουν, διότι ήταν απλήρωτοι! Ότι το κλίμα στην ομάδα ήταν πολύ κακό κι ότι με αυτά τα δεδομένα κινδυνεύαμε να πέσουμε στη Β’ κατηγορία! Έκανα ότι δεν τον άκουσα… Έθεσα ως προτεραιότητα να πληρωθούν αμέσως οι παίκτες και αρχίσαμε σιγά – σιγά μια προσπάθεια να βελτιώσουμε το κλίμα και την ψυχολογία των αθλητών.

Δεν θέλω να μπω σε περισσότερες λεπτομέρειες μίας εμπειρίας, πρωτίστως τραυματικής και συγχρόνως, απίστευτα ψυχοφθόρας. Θα πω μόνο ότι άρχισαν να καταφθάνουν νέες προσφυγές, όπως αυτές του Ρόνι Λέβι και του Φελγκέιρας, ενώ σε κάποια στιγμή έπρεπε να καλύψουμε οικονομικές εκκρεμότητες που υπήρχαν με πρώην ποδοσφαιριστές όπως τον Παλάνκα, τον Σισέ και Βάρκιτς!

Σε αυτό το διάστημα πληρώσαμε δύο μισθούς των ποδοσφαιριστών και άλλες υποχρεώσεις ύψους 300 περίπου χιλιάδων ευρώ, για να περάσουμε τα Κριτήρια Μαρτίου. Από την υπηρεσία του VAT μας ενημέρωσαν ότι η Ανόρθωση πλήρωσε για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια… Ένα μεγάλο μέρος αυτών των χρημάτων προήλθε από τα μέλη και τον κόσμο της Ανόρθωσης. Είμαστε πραγματικά ευγνώμονες απέναντι σ’ αυτήν την υπέροχη «φυλή», του αγνούς Ανόρθωσιάτες που ευαισθητοποιούνται και βοηθούν ακόμη και από το υστέρημά τους. Με εισφορές, με λαχνούς, δείχνουν την άδολη αγάπη τους γι’ αυτόν τον Σύλλογο. Έγιναν και πολύ όμορφες εκδηλώσεις, όπως αυτή στη Παραλίμνι και στη Λεμεσό, ενώ προγραμματίζονται και κάποιες άλλες.

Εν τω μεταξύ, ήμασταν σε συνεχή επαφή με τον μεγαλομέτοχο κ. Χρίστο Πουλλαϊδη και ουσιαστικά αποφασίζαμε από κοινού. Κατόπιν συνεννόησης μαζί του, διορίστηκε αναπληρωτής πρόεδρος της δικής του επιθυμίας, ο κ. Μάριος Μιχαήλ καθώς επίσης και ο υπεύθυνος του ποδοσφαιρικού τμήματος, ο κ. Γιάννος Κωνσταντίνου. Ταυτόχρονα ήμασταν σε συνεχή επικοινωνία για τον προγραμματισμό της νέας περιόδου και όπως γνωρίζετε, έχουν γίνει κάποια πράγματα. Ο ίδιος, μάλιστα χειρίστηκε τα θέματα της Όρενμπουργκ, του ατζέντη Μαμούκα και του Ρόνι Λέβι και ο Γιαννος Κωνσταντίνου του θέμα του Λαβόρδε.

Είναι αλήθεια ότι στο πλαίσιο της επαφής μας με τον κ. Πουλλαϊδη, μας ζήτησε να διεξάγουμε μία έρευνα στα οικονομικά της Εταιρείας από τον Ιανουάριο του 2017 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2019. Για να εξεταστεί προσεκτικά τι έχει ξοδευτεί και που και να διερευνηθεί οποιαδήποτε οικονομική ανωμαλία. Συμφωνώ απολύτως και στο συγκεκριμένο θέμα ταυτίζομαι πλήρως με τον κ. Πουλλαίδη. Πάνω απ’ όλα διαφάνεια!

Περιμέναμε, ωστόσο, να περάσουμε επιτυχώς τα Κριτήρια Μαρτίου, όπως κι έγινε, περιμέναμε να σωθεί η ομάδα, όπως και έγινε, και ακολούθως να δράσουμε προς αυτήν την κατεύθυνση. Πόσο άσχημο θα ήταν να επικοινωνούμε καθημερινά με τον κόσμο, να ζητούμε τη βοήθεια του για λαχνούς 100 και 200 ευρώ και ταυτόχρονα να ανακοινώνουμε τον διορισμό εγκεκριμένου λογιστή και ποινικολόγου για διερεύνηση τυχόν ανωμαλιών στα οικονομικά;

Μέσα στην ανασφάλειά μας για την επόμενη ημέρα, μέσα στην αφόρητη πίεση, και το βάρος της τεράστιας ευθύνης σίγουρα θα κάναμε και λάθη. Κι απολογούμαι αν πικράναμε κάποιους ή αν κάποια πράγματα δεν τα καταφέραμε καλύτερα. Πάντοτε όμως, είχαμε και έχουμε απόλυτο σεβασμό και στους θεσμούς και πρωτίστως στον άνθρωπο.

Ξαφνικά, οι άνθρωποι που μπήκαν μπροστά για να ξεπερασθεί η κρίση στην Ανόρθωση άρχισαν να στοχοποιούνται! Άλλος λιγότερο κι άλλος περισσότερο. Κι επειδή, δυστυχώς, η διχόνοια είναι συχνό φαινόμενο στην ανορθωσιάτικη Οικογένεια, κάποιοι κατηγορούνταν και υβρίζονταν χυδαία. Λάσπη, κι άλλη λάσπη κι ότι κολλήσει!Ζούμε κι εμείς στη σύγχρονη εποχή και παρακολουθούμε κι εμείς τα Μέσα Ενημέρωσης και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Και Διαβάζαμε σχόλια «Τούτοι εφάαν τζαί εσπάσαν»!

Μα ποιοι «εφάαν τζαι εσπάσαν»;

Από που τα εφάαν;

Πότε τα εφάαν; Που βρέθηκαν τα χρήματα για να τα φάσιν;

Και κάτι τελευταίο… Προφανώς στο πλαίσιο της λασπολογίας, ξαφνικά άρχισαν κάποιοι να κατηγορούν ότι «γλυκαθήκαμε από την καρέκλα», «γαντζωθήκαμε στην καρέκλα μας». Έχουν και οι βλακείες και οι σαχλαμάρες τα όριά τους. Ποια καρέκλα; Βεβαίως και είναι ύψιστη τιμή η προσφορά στην Ανόρθωση, αλλά τη δική μου την καρέκλα, την παραχωρώ αυτή τη στιγμή!

Κι είμαι απόλυτα ειλικρινής. Όποιος επιθυμεί να αναλάβει πρόεδρος της Εταιρείας, εγώ θα τον χειροκροτήσω και θα τον στηρίξω πρώτος! Από αυτή τη στιγμή!

Κύριε επίτιμε πρόεδρε,

Ντρέπομαι που το λέω. Στο παρελθόν δεν ήθελα να το πιστέψω, αλλά πρέπει να είναι αλήθεια. Αυτό το οικοδόμημα που ονομάζεται Ανόρθωσις Αμμοχώστου, υποφέρει. Ο αγαπημένος μας σύλλογος, η έμπνευσή μας, η περηφάνιά μας, η ελπίδα μας, είναι άρρωστη βαριά! Και θα υποφέρει αν δεν αλλάξουμε μυαλά.

Πολύ φοβάμαι ότι η Ανόρθωση μαζί με τον προσανατολισμό της, κινδυνεύει να χάσει κι αυτό που λέμε την ανθρωπιά της. Αν δεν υποτάξουμε το εγώ μας, αν δεν πρυτανεύσει το ΕΜΕΙΣ, αν δεν στρέψουμε το βλέμμα στη βασιλεύουσα Αμμόχωστο για να πάρουμε δύναμη και να ξαναγίνουμε μια γροθιά, πολύ φοβάμαι ότι τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμη!

Σας ευχαριστώ…»

Sigmalive

«Ήρθε συνεργείο να μας κόψει το ρεύμα»

Ανάμεσα σε πολλά που ανέφερε στην γραπτή του δήλωση ο Πρόεδρος της εταιρείας της Ανόρθωσης, Μιχάλης Χατζηπαντέλας είπε για μια άγνωστη ιστορία μόλις είχε αναλάβει. «Την πρώτη ημέρα που αναλάβαμε, ήρθε συνεργείο της Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου να μας κόψει το ρεύμα» είπε συγκεκριμένα.

Sigmalive

ΣΟΚ με Στρέπελ, κίνδυνος για υποβιβασμό

Ο πρόεδρος της Ανόρθωσης, Μιχάλης Χατζηπαντέλας μίλησε για το πρώτο του ραντεβού με Γιούργκεν Στρέπελ και τόνισε ότι έπαθε το μεγαλύτερο σοκ. Είπε μάλιστα ότι ο Ολλανδός του ανέφερε ότι με αυτό το κλίμα ίσως κινδυνεύσει η ομάδα για υποβιβασμό.

«Ταυτόχρονα έπρεπε να διαχειριστώ και τα αγωνιστικά θέματα. Το έχω πει και δημόσια, ότι έπαθα το μεγαλύτερο σοκ όταν συνάντησα τον προπονητή μας, τον κ. Στρέπελ. Μου ανέφερε ότι οι παίκτες μας δεν ήθελαν να προπονηθούν και να παίξουν, διότι ήταν απλήρωτοι! Ότι το κλίμα στην ομάδα ήταν πολύ κακό κι ότι με αυτά τα δεδομένα κινδυνεύαμε να πέσουμε στη Β’ κατηγορία! Έκανα ότι δεν τον άκουσα… Έθεσα ως προτεραιότητα να πληρωθούν αμέσως οι παίκτες και αρχίσαμε σιγά – σιγά μια προσπάθεια να βελτιώσουμε το κλίμα και την ψυχολογία των αθλητών» είπε ο κ. Χατζηπαντέλας.

Sigmalive

Πρόγραμμα και μεταδόσεις 7ης των play-off

Με τους αγώνες της 7ης αγωνιστικής συνεχίζεται η Β’ φάση του Πρωταθλήματος Cyta. Μένουν τέσσερις αγωνιστικές για να ολοκληρωθεί το Πρωτάθλημα και ο κάθε βαθμός που παίρνουν ή χάνουν οι ομάδες, αποκτά πλέον μεγαλύτερη σημασία.

Το πρωτοπόρο ΑΠΟΕΛ έχει δύσκολη εκτός έδρας αποστολή αφού παίζει με την ΑΕΚ στο “ΑΕΚ Αρένα” την Κυριακή. Κυριακή θα γίνει και το ντέρμπι της Λεμεσού  μεταξύ Απόλλων και ΑΕΛ με τυπικά γηπεδούχο τον Απόλλωνα.

Στο Β’ όμιλο, οι ομάδες που μάχονται για παραμονή στην Κατηγορία, εντείνουν τις προσπάθειες τους για βαθμολογική συγκομιδή. Η ΕΝΠ που είναι προτελευταία, υποδέχεται την Ανόρθωση, η Αλκή παίζει με τον υποβιβασμένο Ερμή ενώ η Πάφος υποδέχεται τη Δόξα. 

Το πρόγραμμα και οι τηλεοπτικές μεταδόσεις: 

Α’ ΟΜΙΛΟΣ
Κυριακή 21 Απριλίου 2019
17:00 Απόλλων – ΑΕΛ (Primetel)
19:00 ΑΕΚ – ΑΠΟΕΛ (Cytavision Sports 1)
Δευτέρα 22 Απριλίου 2019
19:00 Νέα Σαλαμίνα – Ομόνοια (Cytavision Sports 1)

Β’ ΟΜΙΛΟΣ
Σάββατο 20 Απριλίου 2019
17:00 Ερμής Αραδίππου – Αλκή (Cytavision Sports 2)
19:00 Πάφος – Δόξα Κατωκοπιάς (Cytavision Sports 1)
Κυριακή 21 Απριλίου 2019
17:00 ΕΝ Παραλιμνίου – Ανόρθωση (Cytavision Sports 2)
 

Sigmalive

Τέλος Συνέλευσης και πρόταση Κίκη στο τραπέζι!

Στις 19:10 είχε αρχίσει η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ανόρθωσης, όπου ενημερώθηκαν όλα τα μέλη για τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν το Σύλλογο και το ποδοσφαιρικό τμήμα αλλά και τη λήψη σημαντικών αποφάσεων για το μέλλον της ομάδας.

Η όλη διαδικασία τελείωσε στις 22:30 και η πρόταση Κίκη Κωνσταντίνου συζητιέται από όλους μιας και ήταν η μοναδική που έπεσε στο τραπέζι. Συγκεκριμένα η εισήγηση αυτή τόνιζε όπως συσταθεί τριμελής επιτροπής η οποία θα προσεγγίσει τον Χρίστο Πουλλαϊδη εντός πέντε ημερών. 

Ο Χρίστος Πουλλαϊδης δεν έδωσε το παρών του, με τον Αντρέα Πουλλαΐδη και Αντρέα Μιχαήλ να εκπροσωπούν την πλευρά του.

Η εξέλιξη της Γενικής Συνέλευσης:

Πήρε θέση ο Κίκης και εισηγήθηκε!

Για στημένα και…στοιχήματα

Τους έλεγε ότι ήταν πουλημένος στην Σπαρτάκ Μόσχας!

«Καλώ τον Πουλλαίδη να αναλάβει άμεσα την εταιρεία χωρίς MοU»

Γέμισε η αίθουσα!

 

Ο λόγος της απουσίας Πουλλαϊδη από την ΓΣ

Χωρίς Πουλλαϊδη η ΓΣ

 

 

 

 

 

 Sigmalive

Πήρε θέση ο Κίκης και εισηγήθηκε!

Στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ανόρθωσης (18/4) δεν θα μπορούσε να λείπει ο επίτιμος πρόεδρος Κίκης Κωνσταντίνου.

Ο κύριος Κωνσταντίνου, σύμφωνα με το Anorthosis24 πήρε θέση και εισηγήθηκε όπως συσταθεί τριμελής επιτροπής η οποία θα προσεγγίσει τον Χρίστο Πουλλαϊδη εντός πέντε ημερών. Η πρόταση του εγκρίθηκε χωρίς όμως να λογαριάζει τον… ξενοδόχο και την άλλη πλευρά των διαπραγματεύσεων.

Sigmalive

Τους έλεγε ότι ήταν πουλημένος στην Σπαρτάκ Μόσχας!

Όπως ανέφερε ο Λούης Λοϊζου σε ομιλία του στην αποψινή (18/4) κρίσιμη ‘Εκτακτη Γενική Συνέλευση της Ανόρθωσης ο Ανδρέας Παντελή τους διαβεβαίωνε πως ο Νίκα Κατσαράβα ήταν προπωλημένος στη Σπαρτάκ Μόσχας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο κύριος Λοϊζου:

«Ο Ανδρέας Παντελή δεν συμπερίλαβε τις €400.000 για Κατσαριάβα και μας είπε ότι θα το αναλάβει προσωπικά με τον Κυριακό Γιάγκου και ότι είναι πουλημένος στην Σπάρτακ Μόσχας για το ποσό των €700.000».

Sigmalive

«Καλώ τον Πουλλαίδη να αναλάβει άμεσα την εταιρεία χωρίς MοU»

Στην ομιλία του ο πρόεδρος του σωματείου Λοίζος Λοΐζου προς τα μέλη έκανε αναδρομή από το 2016 μέχρι σήμερα, το έλλειμα που είχε η ομάδα, το μπάτζετ, για το τι είχε συμβεί τον Δεκέμβριο του 2018, τις συναντήσεις με Ανδρέα Παντελή και Μήτρου και την υπόσχεση που δόθηκε για τη μεταγραφή Κατσαράβα.  

Ο κ. Λοίζου έκανε αρκετές αναφορές για το μέλλον του συλλόγου, στέλνοντας καταληκτικό μήνυμα στα μέλη να εγκρίνουν το ψήφισμα μεταβίβασης το 21% των μετοχών στον Χρίστο Πουλλαϊδη καλώντας παράλληλα τον μεγαλομέτοχο να αναλάβει άμεσα την εταιρεία χωρίς MοU.
 

Sigmalive