«Πολύ φοβάμαι ότι τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμη», 24Sports & News


Μαύρος καπνός θα λέγαμε ότι βγήκε από την χθεσινή συνέλευση της Ανόρθωσης. Μέσω της ομιλίας του προέδρου της εταιρείας της ομάδας, Μιχάλη Χατζηπαντέλα, ο προβληματισμός είναι έντονος και έκδηλος.

Αναλυτικά η ομιλία του:

«Φίλες και φίλοι

Θα προσπαθήσω να είμαι πολύ σύντομος σε μια προσπάθεια να μοιραστώ μαζί σας κάποιες σκέψεις και κάποιες εμπειρίες μου, ως προσωρινός Πρόεδρος της Εταιρείας.

Θυμάμαι πολύ έντονα, ότι η ομάδα μας ήταν ακέφαλη και μόλις είχαμε ηττηθεί από τον Ερμή στον πρώτο αγώνα των πλέι οφ του γκρουπ του υποβιβασμού. Συναντηθήκαμε δύο φορές με τον μεγαλομέτοχο κ. Χρίστο Πουλλαϊδη, του ζητήσαμε να αναλάβει και μας αρνήθηκε ευγενικά.

Την ίδια στιγμή θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Σύλλογο και τον κ. Πουλλαϊδη για την έγκριση τους να αναλάβω την τιμητική θέση της προεδρίας της Εταιρείας.

Δεν έχει σημασία πώς και κάτω από ποιες συνθήκες ανέλαβα την προεδρία της Εταιρείας. Ακόμη και σήμερα, βουίζουν στ’ αυτιά μου, τα λόγια, συγγενών, φίλων, γνωστών, ακόμη και αντιπάλων: «Μα είσαι πελλός;»! Όπου πήγαινα άκουγα το ίδιο πράγμα: «Μα είσαι πελλός;»! Αισθάνθηκα, όμως, την ανάγκη, να βάλω ένα λιθαράκι για να ξεπεράσουμε την κρίση, έστω κι αν όλοι γνωρίζαμε ότι θα είχα πολύ σύντομη ημερομηνία λήξης.

Εν μέσω του θορύβου και του απόηχου του θέματος Ουζόχο, την πρώτη ημέρα που αναλάβαμε, ήρθε συνεργείο της Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου να μας κόψει το ρεύμα (!). Λίγο αργότερα παραλάβαμε ένα e-mail που έλεγε ότι η Όρενμπουργκ κατάγγειλε την Ανόρθωση στη FIFA αξιώνοντας 600 χιλιάδες ευρώ συν κάτι παράξενα πέναλτι! Και για να κλείσει καλά η… μέρα, μάς ενημέρωσαν από την Τράπεζα ότι η Ανόρθωση θα μπει στο ΚΑΠ λόγω ακάλυπτων επιταγών!

Ταυτόχρονα έπρεπε να διαχειριστώ και τα αγωνιστικά θέματα. Το έχω πει και δημόσια, ότι έπαθα το μεγαλύτερο σοκ όταν συνάντησα τον προπονητή μας, τον κ. Στρέπελ. Μου ανέφερε ότι οι παίκτες μας δεν ήθελαν να προπονηθούν και να παίξουν, διότι ήταν απλήρωτοι! Ότι το κλίμα στην ομάδα ήταν πολύ κακό κι ότι με αυτά τα δεδομένα κινδυνεύαμε να πέσουμε στη Β’ κατηγορία! Έκανα ότι δεν τον άκουσα… Έθεσα ως προτεραιότητα να πληρωθούν αμέσως οι παίκτες και αρχίσαμε σιγά – σιγά μια προσπάθεια να βελτιώσουμε το κλίμα και την ψυχολογία των αθλητών.

Δεν θέλω να μπω σε περισσότερες λεπτομέρειες μίας εμπειρίας, πρωτίστως τραυματικής και συγχρόνως, απίστευτα ψυχοφθόρας. Θα πω μόνο ότι άρχισαν να καταφθάνουν νέες προσφυγές, όπως αυτές του Ρόνι Λέβι και του Φελγκέιρας, ενώ σε κάποια στιγμή έπρεπε να καλύψουμε οικονομικές εκκρεμότητες που υπήρχαν με πρώην ποδοσφαιριστές όπως τον Παλάνκα, τον Σισέ και Βάρκιτς!

Σε αυτό το διάστημα πληρώσαμε δύο μισθούς των ποδοσφαιριστών και άλλες υποχρεώσεις ύψους 300 περίπου χιλιάδων ευρώ, για να περάσουμε τα Κριτήρια Μαρτίου. Από την υπηρεσία του VAT μας ενημέρωσαν ότι η Ανόρθωση πλήρωσε για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια… Ένα μεγάλο μέρος αυτών των χρημάτων προήλθε από τα μέλη και τον κόσμο της Ανόρθωσης. Είμαστε πραγματικά ευγνώμονες απέναντι σ’ αυτήν την υπέροχη «φυλή», του αγνούς Ανόρθωσιάτες που ευαισθητοποιούνται και βοηθούν ακόμη και από το υστέρημά τους. Με εισφορές, με λαχνούς, δείχνουν την άδολη αγάπη τους γι’ αυτόν τον Σύλλογο. Έγιναν και πολύ όμορφες εκδηλώσεις, όπως αυτή στη Παραλίμνι και στη Λεμεσό, ενώ προγραμματίζονται και κάποιες άλλες.

Εν τω μεταξύ, ήμασταν σε συνεχή επαφή με τον μεγαλομέτοχο κ. Χρίστο Πουλλαϊδη και ουσιαστικά αποφασίζαμε από κοινού. Κατόπιν συνεννόησης μαζί του, διορίστηκε αναπληρωτής πρόεδρος της δικής του επιθυμίας, ο κ. Μάριος Μιχαήλ καθώς επίσης και ο υπεύθυνος του ποδοσφαιρικού τμήματος, ο κ. Γιάννος Κωνσταντίνου. Ταυτόχρονα ήμασταν σε συνεχή επικοινωνία για τον προγραμματισμό της νέας περιόδου και όπως γνωρίζετε, έχουν γίνει κάποια πράγματα. Ο ίδιος, μάλιστα χειρίστηκε τα θέματα της Όρενμπουργκ, του ατζέντη Μαμούκα και του Ρόνι Λέβι και ο Γιαννος Κωνσταντίνου του θέμα του Λαβόρδε.

Είναι αλήθεια ότι στο πλαίσιο της επαφής μας με τον κ. Πουλλαϊδη, μας ζήτησε να διεξάγουμε μία έρευνα στα οικονομικά της Εταιρείας από τον Ιανουάριο του 2017 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2019. Για να εξεταστεί προσεκτικά τι έχει ξοδευτεί και που και να διερευνηθεί οποιαδήποτε οικονομική ανωμαλία. Συμφωνώ απολύτως και στο συγκεκριμένο θέμα ταυτίζομαι πλήρως με τον κ. Πουλλαίδη. Πάνω απ’ όλα διαφάνεια!

Περιμέναμε, ωστόσο, να περάσουμε επιτυχώς τα Κριτήρια Μαρτίου, όπως κι έγινε, περιμέναμε να σωθεί η ομάδα, όπως και έγινε, και ακολούθως να δράσουμε προς αυτήν την κατεύθυνση. Πόσο άσχημο θα ήταν να επικοινωνούμε καθημερινά με τον κόσμο, να ζητούμε τη βοήθεια του για λαχνούς 100 και 200 ευρώ και ταυτόχρονα να ανακοινώνουμε τον διορισμό εγκεκριμένου λογιστή και ποινικολόγου για διερεύνηση τυχόν ανωμαλιών στα οικονομικά;

Μέσα στην ανασφάλειά μας για την επόμενη ημέρα, μέσα στην αφόρητη πίεση, και το βάρος της τεράστιας ευθύνης σίγουρα θα κάναμε και λάθη. Κι απολογούμαι αν πικράναμε κάποιους ή αν κάποια πράγματα δεν τα καταφέραμε καλύτερα. Πάντοτε όμως, είχαμε και έχουμε απόλυτο σεβασμό και στους θεσμούς και πρωτίστως στον άνθρωπο.

Ξαφνικά, οι άνθρωποι που μπήκαν μπροστά για να ξεπερασθεί η κρίση στην Ανόρθωση άρχισαν να στοχοποιούνται! Άλλος λιγότερο κι άλλος περισσότερο. Κι επειδή, δυστυχώς, η διχόνοια είναι συχνό φαινόμενο στην ανορθωσιάτικη Οικογένεια, κάποιοι κατηγορούνταν και υβρίζονταν χυδαία. Λάσπη, κι άλλη λάσπη κι ότι κολλήσει!Ζούμε κι εμείς στη σύγχρονη εποχή και παρακολουθούμε κι εμείς τα Μέσα Ενημέρωσης και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Και Διαβάζαμε σχόλια «Τούτοι εφάαν τζαί εσπάσαν»!

Μα ποιοι «εφάαν τζαι εσπάσαν»;

Από που τα εφάαν;

Πότε τα εφάαν; Που βρέθηκαν τα χρήματα για να τα φάσιν;

Και κάτι τελευταίο… Προφανώς στο πλαίσιο της λασπολογίας, ξαφνικά άρχισαν κάποιοι να κατηγορούν ότι «γλυκαθήκαμε από την καρέκλα», «γαντζωθήκαμε στην καρέκλα μας». Έχουν και οι βλακείες και οι σαχλαμάρες τα όριά τους. Ποια καρέκλα; Βεβαίως και είναι ύψιστη τιμή η προσφορά στην Ανόρθωση, αλλά τη δική μου την καρέκλα, την παραχωρώ αυτή τη στιγμή!

Κι είμαι απόλυτα ειλικρινής. Όποιος επιθυμεί να αναλάβει πρόεδρος της Εταιρείας, εγώ θα τον χειροκροτήσω και θα τον στηρίξω πρώτος! Από αυτή τη στιγμή!

Κύριε επίτιμε πρόεδρε,

Ντρέπομαι που το λέω. Στο παρελθόν δεν ήθελα να το πιστέψω, αλλά πρέπει να είναι αλήθεια. Αυτό το οικοδόμημα που ονομάζεται Ανόρθωσις Αμμοχώστου, υποφέρει. Ο αγαπημένος μας σύλλογος, η έμπνευσή μας, η περηφάνιά μας, η ελπίδα μας,είναι άρρωστη βαριά! Και θα υποφέρει αν δεν αλλάξουμε μυαλά.

Πολύ φοβάμαι ότι η Ανόρθωση μαζί με τον προσανατολισμό της, κινδυνεύει να χάσει κι αυτό που λέμε την ανθρωπιά της. Αν δεν υποτάξουμε το εγώ μας, αν δεν πρυτανεύσει το ΕΜΕΙΣ, αν δεν στρέψουμε το βλέμμα στη βασιλεύουσα Αμμόχωστο για να πάρουμε δύναμη και να ξαναγίνουμε μια γροθιά, πολύ φοβάμαι ότι τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμη!

Σας ευχαριστώ…» !Source link

Οι απαντήσεις, ο προβληματισμός και η αναμενόμενη στροφή, 24Sports & News


Πέραν των τριών ωρών κράτησε η χθεσινή (18/4) έκτακτη γενική συνέλευση του σωματείου Ανόρθωση, η οποία επιχείρησε να ρίξει φως στις εξελίξεις όχι μόνο των τελευταίων εβδομάδων, αλλά και όλης της σεζόν. Ο πρόεδρος του σωματείου, Λούης Λοϊζου επιχείρησε μιαν ιστορική αναδρομή από το 2016 και έπειτα, προσπαθώντας να δώσει απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα που είχαν να κάνουν με το περιβόητο μνημόνιο συναντίληψης, τις διαπραγματεύσεις με τον Χρίστο Πουλλαϊδη και τη δράση του Ανδρέα Παντελή.

Κάποιες τοποθετήσεις ικανοποίησαν και ήταν στα πλαίσια της λογικής, όπως για παράδειγμα το γεγονός ότι το MoU ήταν εμπιστευτικό, δικαιολογώντας έτσι τα «βέλη» περί μυστικοπάθειας και κοινοποίησης στα μέλη του σωματείου στις 12 Απριλίου, όταν αυτό αποσύρθηκε.

Κάποιες άλλες δεν ικανοποίησαν (και τόσο) όπως για παράδειγμα οι προφορικές παρατηρήσεις προς τον Ανδρέα Παντελή για την αλόγιστη σπατάλη χρημάτων με τον τελευταίο ουσιαστικά να εκτοξεύει απειλές και να προκαλεί τον Λούη Λοϊζου να βγει στον κόσμο και να ανακοινώσει ότι φρενάρει τον προγραμματισμό.

Προέκυψαν δε και… «λαβράκια» αφού για την περιβόητη υπόθεση Νίκα Κατσαράβα και τις 400 χιλιάσες ευρώ οι οποίες δεσμεύτηκαν για την απόκτηση ενός ποδοσφαιριστή χωρίς συμβόλαιο με άλλη ομάδα, ο Ανδρέας Παντελή είχε δηλώσει ότι θα αναλάβει προσωπικά το χρέος κι αυτό θα καλυφθεί από την μεταπώλησή του στην Σπαρτάκ Μόσχας. Μάλιστα κυκλοφόρησε και η φήμη ότι τόσο ο πρώην πρόεδρος της εταιρίας, όσο και ο στένος του τότε συνεργάτες Κυριακός Γιάγκου, είχαν υπογράψει σχετικό έγγραφο δεσμευόμενοι να αποπληρώσουν οποιεσδήποτε απαιτήσεις.

Το τέλος της βραδιάς βρήκε τον επίτιμο πρόεδρο Κίκη Κωνσταντίνου να καλεί σε ενότητα αλλά και σύσταση τριμελούς επιτροπής για επαναδιαπραγμάτευση με τον Χρίστο Πουλλαϊδη. Οι προθέσεις του τελευταίου είναι άγνωστες καθώς από τη μια ο ίδιος απουσίαζε λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων και από την άλλη, είχε εκπροσώπους ώστε να πληροφορηθεί για όλα όσα συνέβησαν στην αίθουσα «Κυριάκος Θεοχάρους».

Ταυτόχρονα οι υποθέσεις στο οικονομικό κομμάτι τρέχουν με τους Ρώσους της Όρενμπουργκ να αναμένουν χθες δόση 150 χιλιάδων ευρώ η οποία είναι άγνωστο αν έχει καταβληθεί και τον Ρικάρντο Λαβόρδε να δίνει προθεσμία ενός μήνα για καταβολή των φετινών δεδουλευμένων.Source link

Τι θα κάνει;, 24Sports & News


Η συνέλευση αποφάσισε τη σύσταση τριμελούς επιτροπής για να συζητήσει εκ νέου με τον Χρήστο Πουλλαίδη προκειμένου να βρεθεί λύση.

Ο ίδιος ανέφερε πως το ΜοU είναι σαν να μην υπάρχει. Θα αλλάξει τη στάση του; Πλέον το μπαλάκι για τις εξελίξεις είναι στην πλευρά του.Source link

Εγκρίθηκε η σύσταση τριμελούς επιτροπής διαπραγμάτευσης, 24Sports & News


Η μακροσκελής τοποθέτηση του Λούη Λοϊζου κάλυψε μεγάλο μέρος της έκτακτης γενικής συνέλευσης του σωματείου της Ανόρθωσης, επιχειρώντας να δώσει απαντήσεις σε θέματα τα οποία καίνε και συζητήθηκαν αρκετά από τον κόσμο της «Μεγάλης Κυρίας». Ο πρόεδρος του σωματείου αναφέρθηκε στις κατηγορίες περί κακού ελέγχου των κινήσεων του Ανδρέα Παντελή, τη μυστικοπάθεια για το περιβόητο μνημόνιο συναντίληψης, καλώντας παράλληλα τον Χρίστο Πουλλαϊδη να προσέλθει εκ νέου στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης.

Το ουσιαστικό αποτέλεσμα της αποψινής (18/4) ήταν η έγκριση των μελών του σωματείου για σύσταση τριμελούς επιτροπής η οποία εντός πενταημέρου θα αναλάβει την προσέγγιση και τη διαπραγμάτευση με τον Χρίστο Πουλλαϊδη ώστε να βρεθεί η φόρμουλα επιστροφής του 21% των μετοχών, το οποίο θα τον καταστήσει ξανά μεγαλομέτοχο.

Θυμηθείτε πως το 24sports.com.cy κατέγραψε τις εξελίξεις στην αίθουσα «Κυριάκος Θεοχάρους»:

 22:10 Λήξη της έκτακτης γενικής συνέλευσης

21:50 Τη δική του τοποθέτηση πραγματοποιεί ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Φιλάθλων Ανόρθωσις Αμμοχώστου

21:30 Στο τραπέζι πέφτει εισήγηση από τον επίτιμο πρόεδρο Κίκη Κωνσταντίνου, για σύσταση τριμελούς επιτροπής η οποία θα προσεγγίσει εκ νέου τον Χρίστο Πουλλαϊδη εντός πέντε ημερών η οποία και εγκρίνεται

21:20 Χαρακτηριστική είναι η έκκληση του Λούη Λοϊζου προς τα μέλη του σωματείου και τον Χρίστο Πουλλαϊδη, τελειώνοντας την τοποθέτησή του με την ατάκα:

«Καλώ την Γενική Συνέλευση να εγκρίνει ψήφισμα μεταβίβασης το 21% των μετοχών στον Χρίστο Πουλλαϊδη και καλώ τον Χρίστο Πουλλαίδη να αναλάβει άμεσα την εταιρεία χωρίς MοU και όλοι μας είμαστε στο πλευρό του για το μεγαλείο της Ανόρθωσις»

21:10 Αδυναμία να αντιληφθεί τους λόγους που οδήγησαν σε απόσυρση του MoU επικαλέστηκε ο πρόεδρος του σωματείου ο οποίος ανέφερε ότι θεώρησε τη συμφωνία κλειστή ωστόσο αυτή ματαιώθηκε το βράδυ της 12ης Απριλίου

21:00 Σε υποβολή πρώτου MoU στις 13 Μαρτίου αναφέρθηκε ο Λούης Λοϊζου, το οποίο χαρακτήρισε κακογραμμένο και αντιφατικό

20:50 Από τις αρχές Φεβρουαρίου χρονολογούνται οι συζητήσεις για επιστροφή του 21% των μετοχών στον Χρίστο Πουλλαϊδη ώστε αυτός να καταστεί μεγαλομέτοχος

20:40 Στα 5 εκατομμύρια ευρώ εκτοξεύτηκε το μπατζετ της σεζόν σύμφωνα με γνωμάτευση τον περασμένο Αύγουστο, υπολογίζοντας την απόκτηση αριστερού ακραίου αμυντικού και τερματοφύλακα

20:30 Έλλειμα ύψους 821 χιλιάδων ευρώ διαπιστώθηκε σε συνάντηση η οποία έγινε μετά τον αποκλεισμό από την αλβανική Λάτσι και το Γιουρόπα Λιγκ

20:20 Για την μετακίνηση του Νίκα Κατσαράβα και το ποσό των 400 χιλιάδων ευρώ ο Ανδρέας Παντελή είχε αναφέρει σύμφωνα με τον Λούη Λοϊζόυ ότι θα το αναλάμβανε προσωπικά και ότι ο ποδοσφαιριστής ήταν συμφωνημένος για μεταπώληση στην Σπάρτακ Μόσχας για 700 χιλιάδες ευρώ

20:10 Για την ανησυχία για τον τρόπο υλοποίησης του προγραμματισμού της φετινής σεζόν ο πρόεδρος του σωματείου είπε:

«Εν τω μεταξύ ο προγραμματισμός της Ποδοσφαιρικής ομάδας συνεχίζεται και ο Αντρέας Παντελή πραγματοποιεί μεταγραφές προς ενίσχυση της, χωρίς καμία πληροφόρηση προς το σύλλογο ( εν έδια λοαρκασμό που λαλούμε)

Σε συνεχόμενες υποδείξεις μας και κραυγές αγωνίας μας και προτροπές προς τον Αντρέα Παντελή να προσέχει πόσα σπαταλά πάντα μας έλεγε με έντονο ύφος « ένε με τις μπακίρες που κάμνεις ομάδα», άμα θέλετε βγείτε στον κόσμο και πείτε ότι δεν θα επιτρέψετέ να γίνουν μεταγραφές».

19:55 Για τις πρώτες επαφές με τον Ανδρέα Παντελή, ο Λούης Λοϊζου ανέφερε:

«Με την ανάληψη των καθηκόντων μου άρχισα να πιέζω τον Αντρέα Παντελή ότι πρέπει να παρουσιάσει στον Σύλλογο τον προϋπολογισμό  του και στις 22/09/2017 ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ από το 2014 , χρονιά ίδρυσης της εταιρείας, ο σύλλογος παίρνει στα χέρια του τον προϋπολογισμό .

Μας παρουσίασε το budget για σεζόν 2017-2018 που σύμφωνα με τους δικούς του υπολογισμούς θα είχε έλλειμα €506.000, το οποίο θα κάλυπτε με δικές του εισφορές , του συμβουλίου του και έξτρα χορηγίες. Εμείς διαγνώσαμε ότι το έλλειμα θα ήταν στις €900.000.»

19:40 Η αναδρομή των γεγονότων για την επιστροφή του Ανδρέα Παντελή στα διοικητικά δρώμενα της Ανόρθωσης έγινε ως εξής:

«Η επανεμφάνιση του Αντρέα Παντελή στην Ανόρθωση γίνεται το Σεπτέμβριο του 2016 όταν ο κύριος Πουλλαϊδης, πρόεδρος της εταιρείας τότε πιεζόμενος από τον κόσμο διαπραγματεύεται μαζί του την επιστροφή του ως διευθυντή / εκτελεστικού προεδρου.

Στις 30/11/2016 ο κύριος Πουλλαϊδης εν μέσω οικονομικού και αγωνιστικού αδιεξόδου παραιτείται από το συμβούλιο της εταιρείας και παραχωρεί πληρεξούσιο στον Σύλλογο για τις μετοχές που κατέχει. Η παραίτηση και η παραχώρηση του πληρεξουσίου δημοσιεύεται πρώτα σε ιστοσελίδες και μετά κοινοποιείται στο σύλλογο».

19:35 Ασπίδα προστασίας προς τους συνεργάτες ύψωσε ο πρόεδρος του σωματείου αναφέροντας:

«Ούτε παιχνίδια στήσαμε ούτε στοιχήματα παίξαμε ούτε χρήματα φάγαμε και ούτε προσβάλαμε την Ανόρθωση με την συμπεριφορά μας. Το παρόν συμβούλιο απαρτίζεται από αγνούς, τίμιους και ταγμένους Ανορθωσιάτες που κοσμούν την Ανόρθωση. Δεν μπορούν νεοφανείς Ανορθωσιάτες να χαρακτηρίζουν αυτούς τους ανθρώπους καρεκλοκένταυρους και ότι ασελγούν στην Ανόρθωση.

19:30 Υπέρ της επιστροφής και της συνεργασίας με τον Χρίστο Πουλλαϊδη τάχθηκε ο Λούης Λοϊζου αναφέροντας:

«Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω από την αρχή ότι ήμουν και παραμένω προσηλωμένος στην επιστροφή του κυρίου Πουλλαϊδη στα διοικητικά διότι η Ανόρθωση τον χρειάζεται»

19:25 Η έγγραφη απάντηση του Χρίστου Πουλλαϊδη είχε ως εξής:

«Έχω λάβει το email σας με ημερομηνία 15 Απριλίου που αφορά την παρουσία μου στην έκταση ΓΣ του συλλόγου στις 18 Απριλίου. Θα ήθελα να σας πληροφορήσω ότι δεν θα μπορέσω να παρευρεθώ λόγω προγραμματισμένων επαγγελματικών υποχρεώσεων και συναντήσεων οι οποίες έχουν διευθετηθεί πιο πριν. Θα στείλω όμως τους αντιπροσώπους μου και θα έχουν όλες τις επιστολές και ντοκουμέντα που απαιτούνται για να τεκμηριωθούν οι απόψεις μας και να απαντηθούν οι ερωτήσεις των μελών. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί να γίνει συζητήση για το MoU αφού αυτό έχει ήδη απορριφθεί από τις 12 Απριλίου και είναι σαν να μην υπάρχει».

19:15 Στην αρχική του τοποθέτηση ο πρόεδρος του σωματείου Λούης Λοϊζου αναφέρθηκε στην επιστολή η οποία αποστάληκε το πρωί της Δευτέρας προς τον Χρίστο Πουλλαϊδη με την οποίαν τον προσκάλεσε στην συγκέντρωση της 18ης Απριλίου

19:10 Ξεκίνησε το διαδικαστικό κομμάτι της έκτακτης γενικής συνέλευσης με 40 περίπου λεπτά καθυστέρησης

18:55 Αν και βρίσκεται στην Κύπρο, ο Χρίστος Πουλλαϊδης δεν δίνει το παρόν τους στην συνάντηση ωστόσο εκεί βρίσκεται ο γιός του, Ανδρέας Πουλλαϊδης

18:50 Ο επίτιμος πρόεδρος της Ανόρθωσης, Κίκης Κωνσταντίνου θα παρακολουθήσει από κοντά τα όσα θα συζητηθούν, όπως και ο παραιτηθείς από το συμβούλιο του σωματείου, Παναγιώτης Σαλαφόρης

18:45 Το παρόν τους δίνουν και τα μέλη του Πανελλήνιου Σύνδεσμου Φιλάθλων Ανόρθωσις Αμμοχώστου τα οποία είναι εγγεγραμένα στο σωματείο

18:40 Αρκετά μέλη του σωματείου έσπευσαν την υστάτη να καταβάλουν το ποσό το οποίο προνοείται ως συνδρομή προκειμένου να έχουν δικαίωμα παρουσίασης στη σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση, γεγονός το οποίο προϊδεάζει για μαζική προσέλευση στις εγκαταστάσεις του «Αντώνης Παπαδόπουλος».

18:35 Παρατηρείται καθυστέρηση στην έναρξη της διαδικασίας σε σχέση με την αρχική ώρα ορισμού της

18:25 Ο πρόεδρος του σωματείου Λούης Λοϊζου και ο πρόεδρος της εταιρίας Μιχάλης Χατζηπαντέλας έχουν αφιχθεί στην αίθουσα «Κυριάκος Θεοχάρους»

 

Το κείμενο ανανεώνεται…Source link

Ενημέρωσε γραπτώς για την απουσία του ο Χρίστος Πουλλαϊδης, 24Sports & News


Δεν παρευρέθηκε στην έκτακτη γενική συνέλευση του σωματείου ο Χρίστος Πουλλαϊδης, αν και έλαβε πρόσκληση από τον πρόεδρο Λούη Λοϊζου, ενημερώνοντας έγκαιρα και γραπτώς ότι επαγγελματικές υποχρεώσεις δεν θα του το επέτρεπαν.

Με απαντητική επιστολή την περασμένη Τρίτη, ο Χρίστος Πουλλαϊδης ξεκαθάρισε:

«Έχω λάβει το email σας με ημερομηνία 15 Απριλίου που αφορά την παρουσία μου στην έκταση ΓΣ του συλλόγου στις 18 Απριλίου. Θα ήθελα να σας πληροφορήσω ότι δεν θα μπορέσω να παρευρεθώ λόγω προγραμματισμένων επαγγελματικών υποχρεώσεων και συναντήσεων οι οποίες έχουν διευθετηθεί πιο πριν.

Θα στείλω όμως τους αντιπροσώπους μου και θα έχουν όλες τις επιστολές και ντοκουμέντα που απαιτούνται για να τεκμηριωθούν οι απόψεις μας και να απαντηθούν οι ερωτήσεις των μελών. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί να γίνει συζητήση για το MoU αφού αυτό έχει ήδη απορριφθεί από τις 12 Απριλίου και είναι σαν να μην υπάρχει».Source link

Σε εξέλιξη η έκτακτη γενική συνέλευση του σωματείου, 24Sports & News


Η μεγάλη εβδομάδα έρχεται πρόωρα για τη «Μεγάλη Κυρία» καθώς σήμερα (18/4) είναι προγραμματισμένη η έκτακτη γενική συνέλευση του σωματείου, η οποία στόχο έχει να ενημερώσει αρχικά τα μέλη για τα τεκταινόμενα των τελευταίων εβδομάδων και να εξεύρει λύσεις για τη δύσκολη οικονομική κατάσταση.

Ιδιαίτερα το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου με επικεφαλή τον Λούη Λοϊζου, καλείται να δώσει μεταξύ άλλων εξηγήσεις για δύο σημαντικά ζητήματα τα οποία απασχολούν τον κόσμο των κυανολεύκων της Αμμοχώστου και έχουν συζητηθεί πολλές φορές ακόμα και πρόσφατα.

Συγκεκριμένα ερωτήματα προκύπτουν για τον ελλειπή έλεγχο της δραστηριότητας του Ανδρέα Παντελή η οποία απέφερε έλλειμα τριών εκατομμυρίων ευρώ, όπως επίσης για τη μυστικοπάθεια στο χειρισμό του περιβόητου μνημονίου συναντίληψης το οποίο πλέον δεν είναι στο τραπέζι διαπραγμάτευσης με τον Χρίστο Πουλλαϊδη.

 

18:45 Το παρόν τους δίνουν και τα μέλη του Πανελλήνιος Σύνδεσμος Φιλάθλων Ανόρθωσις Αμμοχώστου τα οποία είναι εγγεγραμένα στο σωματείο

18:40 Αρκετά μέλη του σωματείου έσπευσαν την υστάτη να καταβάλουν το ποσό το οποίο προνοείται ως συνδρομή προκειμένου να έχουν δικαίωμα παρουσίασης στη σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση, γεγονός το οποίο προϊδεάζει για μαζική προσέλευση στις εγκαταστάσεις του «Αντώνης Παπαδόπουλος».

18:35 Παρατηρείται καθυστέρηση στην έναρξη της διαδικασίας σε σχέση με την αρχική ώρα ορισμού της

18:25 Ο πρόεδρος του σωματείου Λούης Λοϊζου και ο πρόεδρος της εταιρίας Μιχάλης Χατζηπαντέλας έχουν αφιχθεί στην αίθουσα «Κυριάκος Θεοχάρους»

 

Το κείμενο ανανεώνεται…Source link

Σε εξέλιξη η έκταση γενική συνέλευση του σωματείου, 24Sports & News


Η μεγάλη εβδομάδα έρχεται πρόωρα για τη «Μεγάλη Κυρία» καθώς σήμερα (18/4) είναι προγραμματισμένη η έκτακτη γενική συνέλευση του σωματείου, η οποία στόχο έχει να ενημερώσει αρχικά τα μέλη για τα τεκταινόμενα των τελευταίων εβδομάδων και να εξεύρει λύσεις για τη δύσκολη οικονομική κατάσταση.

Ιδιαίτερα το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου με επικεφαλή τον Λούη Λοϊζου, καλείται να δώσει μεταξύ άλλων εξηγήσεις για δύο σημαντικά ζητήματα τα οποία απασχολούν τον κόσμο των κυανολεύκων της Αμμοχώστου και έχουν συζητηθεί πολλές φορές ακόμα και πρόσφατα.

Συγκεκριμένα ερωτήματα προκύπτουν για τον ελλειπή έλεγχο της δραστηριότητας του Ανδρέα Παντελή η οποία απέφερε έλλειμα τριών εκατομμυρίων ευρώ, όπως επίσης για τη μυστικοπάθεια στο χειρισμό του περιβόητου μνημονίου συναντίληψης το οποίο πλέον δεν είναι στο τραπέζι διαπραγμάτευσης με τον Χρίστο Πουλλαϊδη.

Αρκετά μέλη του σωματείου έσπευσαν την υστάτη να καταβάλουν το ποσό το οποίο προνοείται ως συνδρομή προκειμένου να έχουν δικαίωμα παρουσίασης στη σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 18:30, γεγονός το οποίο προϊδεάζει για μαζική προσέλευση στις εγκαταστάσεις του «Αντώνης Παπαδόπουλος».

 

Το κείμενο ανανεώνεται…Source link

Προπώληση με ΕΝΠ, 24Sports & News


Η Ανόρθωσις Αμμοχώστου ενημερώνει πως η προπώληση των εισιτηρίων, ενόψει της Κυριακάτικης εκτός έδρας αναμέτρησης (21/04, 17:00) με την ΕΝΠ στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής των πλέι οφ έχει ξεκινήσει από το διαδικτυακό σύστημα διάθεσης εισιτηρίων anotickets.com, όπως και από τα σημεία προπώλησης Παγκύπρια.

Η γενική είσοδος έχει οριστεί από το γηπεδούχο Σωματείο στα 15 ευρώ, στα 10 ευρώ το μαθητικό και στο 1 ευρώ το παιδικό. Τα ταμεία και οι είσοδοί θα ανοίξουν στις 15:30. Οι οπαδοί μας θα καθίσουν στην Ανατολική κερκίδα.

Λεπτομέρειες διάθεσης
Διάθεση στο κατάστημα αναμνηστικών του σταδίου «Αντώνης Παπαδόπουλος»
Πέμπτη 15:00 – 18:00
Παρασκευή 09:00-13:00 & 14:00 – 18:00
Σάββατο 09:00-14:00
Διάθεση στο «Θεμιστόκλειο»
Πέμπτη-Παρασκευή 16:00-20:00
Σάββατο 10:00-14:00
Διάθεση στην Επαρχία Αμμοχώστου – Κατάστημα Αθλητικών Ειδών San Siro (Δερύνεια), 23820700
Πέμπτη-Παρασκευή 09:30-19:00
Σάββατο 09:30-13:00Source link

«Οι ίντριγκες, οι σκοπιμότητες, τα ψέματα και τα εγώ, κυριαρχούσαν», 24Sports & News


Το μέλος του Δ.Σ. του σωματείου της Ανόρθωσης, Παναγιώτης Σαλαφώρης με ανάρτηση του στα κοινωνικά δίκτυα δήλωσε την παραίτησή του, ενώ μεταξύ άλλων σχολιάζει με καυστικό τρόπο τα όσα συμβαίνουν στα ενδότερα της ομάδας το τελευταίο διάστημα. 

Αναλυτικά:

Όπως χιλιάδες Ανορθωσιάτες μέσα από την 108η χρονιά της ιστορίας της ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ, έτσι και εγώ, ήμουν, είμαι και θα είμαι ένας πιστός της υπηρέτης. Από την παιδική ηλικία στην εφηβεία, από τα φοιτητικά στα επαγγελματικά, από τις οικογενειακές στις κοινωνικές υποχρεώσεις, τα Σαββατοκύριακα το πρόγραμμα έγραφε πάντα ΑΝΟΡΘΩΣΗ.

Από το καλοκαίρι του 2016 είχα την τεράστια τιμή να υπηρετήσω την αγαπημένη μας Ανόρθωση, μέσα από τα Διοικητικά Συμβούλια τόσο του Σωματείου όσο και της Εταιρείας. Αυτό που ήταν ευρέως γνωστό εδώ και πολλά χρόνια, κυρίως μετά το μακρινό πλέον 2008, έγινε για μένα ακόμη πιο εμφανές μετά την ανάμιξη μου στα διοικητικά. Αυτό δεν ήταν άλλο από την απουσία ενότητας και διαφάνειας. Αν και τα οικονομικά και αγωνιστικά θέματα ήταν πάντα στην κορυφή της ατζέντας, εντούτοις τα συστατικά της επιτυχίας, όπως η ενότητα και η διαφάνεια, ήταν μόνο ωραίες βαρύγδουπες κουβέντες. Οι ίντριγκες, οι σκοπιμότητες, τα ψέματα και τα «εγώ», κυριαρχούσαν. Η φιλοσοφία του «All in», να διοικήσουμε για να πετύχουμε εμείς και αν δεν τα καταφέρουμε, οι επόμενοι ας κάνουν καλά, πρέπει να σταματήσει.

Η αλήθεια είναι ότι όσο στα διοικητικά ήταν ο κ. Πουλλαΐδης, η φιλοσοφία αυτή δεν υφίστατο. Τώρα, είναι η ώρα που πρέπει να κοιτάξουμε την μεγάλη εικόνα. Να δούμε πως θα σώσουμε το δάσος που καίγεται και όχι μόνο λίγα δέντρα. Οφείλουμε να λειτουργήσουμε υπεύθυνα, συλλογικά και με ενότητα να προχωρήσουμε να λύσουμε τα μεγάλα μας προβλήματα.

Για να το πετύχουμε αυτό, εισηγούμαι τα πιο κάτω:

1. Αρχικά πρέπει να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη προς τις Διοικήσεις, τόσο της Εταιρείας όσο και του Συλλόγου. Αυτό προϋποθέτει εκλογικές συνελεύσεις.

2. Να επικαιροποιηθεί η συμφωνία διαχείρισης ανάμεσα στην Εταιρεία και στον Σύλλογο, ώστε να μην «στραγγαλίζεται» αφενός η Ποδοσφαιρική Εταιρεία και αφετέρου ο Σύλλογος να μην στηρίζεται σε εισοδήματα που εκ των πραγμάτων ουδέποτε θα εισπράξει.

3. Να παρουσιαστεί ορθολογικό Εταιρικό Πλάνο. Η Ποδοσφαιρική Εταιρεία πρέπει να βασίζεται σε εταιρικά πρότυπα, με σαφείς διατάξεις στον τρόπο λειτουργίας της, χρηστή διοίκηση, λογοδοσιμότητα και διαφάνεια.

4. Να δημιουργηθούν εκείνες οι ευνοϊκές προϋποθέσεις που θα διευκολύνουν την ταχύτερη δυνατή εξεύρεση επενδυτή (προϋποθέσεις που θα προκύψουν μέσα από την υλοποίηση των σημείων 2 και 3).

5. Να δημιουργηθεί πλάνο εκσυγχρονισμού του Συλλόγου ώστε να καταστεί οικονομικά αυτάρκης. Να εξεταστεί δηλαδή το ενδεχόμενο κεντρικής διαχείρισης όλων των τμημάτων τόσο για οικονομικά όσο και για θέματα προβολής και διαφήμισης.

6. Να συσταθεί επιτροπή, η οποία θα εξετάσει το ενδεχόμενο καταστατικών αλλαγών, με σκοπό τον εκσυγχρονισμό του Συλλόγου. Ως εκ τούτου, καταθέτω τις πιο πάνω εισηγήσεις και αρχής γενομένης από το πρώτο σημείο υποβάλλω την παραίτηση μου από μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου.

Δεν έχω καμία αμφιβολία πως η Ανόρθωση μας, ως διαχρονικά έχει αποδείξει και το σύμβολο μας καταδεικνύει, χάρις στην αγνή και άδολη αγάπη όλων εμάς, του κόσμου της, θα ορθοποδήσει προσφέροντας νέες στιγμές υπερηφάνειας σε όλους μας.Source link

Ανόρθωση: Επίσκεψη στο Ειδικό σχολείο Άγιος Λάζαρος24sports team

24sports team

[email protected]

Αντιπροσωπεία της Ανόρθωσης με τον Σάββα Πηλακούτα, τον Διευθυντή Μάρκετινγκ Σπυρίδων Λεοντάρη και τους Ντούρις και Στρούνα πέρασαν λίγη ώρα με τα παιδιά και τους υπεύθυνους του ειδικού σχολείου Άγιος Λάζαρος το πρωί (18/4).

Αναλυτικά:

«Στο πλαίσιο της κοινωνικής μας δράσης ως Ανόρθωσις Αμμοχώστου, αντιπροσωπεία της ομάδας μας, αποτελούμενη από τους ποδοσφαιριστές Μίχαλ Ντούρις και Αντράζ Στρούνα, τον Υπεύθυνο επικοινωνίας Σάββα Πηλακούτα, τον Διευθυντή Μάρκετινγκ Σπυρίδων Λεοντάρη όπως επίσης και τον μεγάλο χορηγό της ομάδας μας Megabet Plus, επισκέφθηκαν σήμερα (18/04) το πρωί το Ειδικό Σχολείο Αγίος Λάζαρος στην Λάρνακα.

Η αντιπροσωπεία της Ανόρθωσης συνομίλησε με τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς, δίνοντας διάφορα δώρα και αναμνηστικά σε όλους από την Μπουτίκ της ομάδας μας ενώ έγινε γνωστό την στιγμή εκείνη πως η Megabet Plus προχώρησε σε μια ιδιαίτερα σημαντική δωρεά στο σχολείο, προσφέροντας λεωφορείο που θα διευκολύνει τους μαθητές στην μεταφορά τους στο σχολείο.

Ο Σάββας Πηλακούτας μιλώντας στα παιδιά, αφού πρώτα ευχαρίστησε τους δασκάλους για την πρόσκληση και την Megabet Plus για τη δωρεά της, ευχήθηκε στη συνέχεια ο,τι καλύτερο για τις γιορτές του Πάσχα και τόνισε πως η πόρτα της Ανόρθωσης για οποιοδήποτε παιδί επιθυμεί να παρευρεθεί στο γήπεδο μαζί με το συνοδό του για να παρακολουθήσουν από κοντά αγώνα θα είναι πάντοτε ανοιχτή.

* Ευχαριστούμε το Ειδικό σχολείο Άγιος Λάζαρος για την άψογη φιλοξενία και εκφράζουμε την ίδια στιγμή τον απεριόριστο σεβασμό και εκτίμηση μας στους εκπαιδευτικούς για το δύσκολο έργο που επιτελούν».24sports link