Το “αντίο” της Ανόρθωσης στον ηγέτη Πάμπο Χαραλάμπους

Η συλλυπητήρια ανακοίνωση της Ανόρθωσης για τον χαμό του Πάμπου Χαραλάμπους:

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών, ο Πάμπος Χαραλάμπους, ηγετική ποδοσφαιρική φυσιογνωμία της Ανόρθωσης και ένας από τους βασικότερους συντελεστές των μεγάλων επιτυχιών στις δεκαετίες 1950-60.

Ο Πάμπος Χαραλάμπους διετέλεσε αρχηγός της αποκαλούμενης «Μεγάλης Κυρίας», της ακατανίκητης εκείνης ομάδας, η οποία την οκταετία 1956-1965 μεσουρανούσε στο κυπριακό ποδοσφαιρικό στερέωμα, μονοπωλώντας τους τίτλους. Εξίσου σημαντική θεωρείται και η μετέπειτα προσφορά του ως παράγοντας του Συλλόγου.

Ο Πάμπος Χαραλάμπους γεννήθηκε στην Αμμόχωστο στις 6/2/1936. Αγωνιζόταν σ’ όλες τις θέσεις της άμυνας κυρίως, όμως, ως δεξιός και κεντρικός μπακ. Εξαιρετικός και αξιόπιστος αμυντικός δεν άργησε να διακριθεί στα γήπεδα, καθώς με το σοβαρό, πειθαρχημένο και μυαλωμένο παιχνίδι του αποτελούσε εγγύηση στα μετόπισθεν της ομάδας. Αποδεκτός και σεβαστός σε συμπαίκτες και αντιπάλους, η παρουσία του στην Ανόρθωση υπήρξε πληθωρική, ηγετική και εξαιρετικά σημαντική.

Το 1955 σε ηλικία μόλις 19 ετών, ο Πάμπος Χαραλάμπους ορίστηκε αρχηγός της ομάδας από τον τότε προπονητή της Ανόρθωσης, Ιωάννη Βάζο, ο οποίος διέβλεψε τα ηγετικά του προσόντα. Παρέμεινε αρχηγός της ομάδας έως τον Δεκέμβριο του 1963 όταν αποσύρθηκε από την ενεργό δράση.

Είχε τη χαρά να πανηγυρίσει με την Ανόρθωση 5 πρωταθλήματα, 2 κύπελλα και 1 Ασπίδα Πάκκου, βιώνοντας ανεπανάληπτες στιγμές. Είχε επίσης τη μεγάλη τιμή να είναι και ο αρχηγός της πρώτης επίσημης Εθνικής Κύπρου, η οποία συστάθηκε το 1960 μετά την Ανεξαρτησία της Κύπρου. Αγωνίστηκε στους δύο, εντός και εκτός έδρας αγώνες με το Ισραήλ.

Μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής του σταδιοδρομίας συνέχισε να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του στον Σύλλογο από διάφορα πόστα. Αγνός και ιδεολόγος Ανορθωσιάτης, υπηρέτησε με απέραντη αγάπη και προσήλωση το Σύλλογο ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου σε διάφορες χρονικές περιόδους (1966-1970, 1983-1987, 1995-1997) και ως βοηθός προπονητής (1965-68).

Παράλληλα, διετέλεσε επί σειρά ετών μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΟΠ ως εκπρόσωπος της Ανόρθωσης (1970 και τη δωδεκαετία 1981-1993), όπως επίσης και πρόεδρος και έφορος των εθνικών ομάδων, γενικός γραμματέας και πρόεδρος της τεχνικής επιτροπής διαιτησίας.

Ο Πάμπος Χαραλάμπους συγκαταλέγεται ανάμεσα στις σημαντικότερες φυσιογνωμίες της Ανόρθωσης. Το όνομα του είναι άρρηκτα ταυτισμένο με τη χρυσή περίοδο 1956-64.

Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή η ώρα 12:00 στον Ιερό Ναό Κοσμά του Αιτωλού, στην Σφαλαγγιώτισσα.

Αιωνία του η μνήμη, ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

The post Το “αντίο” της Ανόρθωσης στον ηγέτη Πάμπο Χαραλάμπους appeared first on Protathlima.

Author: evi

Pubdate: 2019-06-20 07:40:19
Source: Source link
Attachment:

ΠΗΛΑΚΟΥΤΑΣ / “Δεν έχουν λυθεί όλα μας τα θέματα / Υπάρχουν αρκετά έξοδα αυτό το διάστημα”

Δηλώσεις στο ραδιόφωνο του Super Sport FM 104,0 παραχώρησε ο εκπρόσωπος τύπου της Ανόρθωσης, Σάββας Πηλακούτας ο οποίος αναφέρθηκε σε όλα όσα αφορούν την “Κυρία”.

Οι δηλώσεις του:

Μπορεί να έχουν πληρωθεί και να έχουν φύγει μεγάλο ποσά από την Ανόρθωση προς κάποιες εκκρεμότητες, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι έχουν λυθεί όλα τα προβλήματα έτσι; Υπάρχουν κι άλλες εκκρεμότητες: «Αν και έγινε και εξακολουθεί να γίνεται μια προσπάθεια από όλους στο δ.σ, δεν έχουν λυθεί όλα μας τα θέματα, γίνεται προσπάθεια να λυθούν με διάφορες προσπάθειες αυτά που βρίσκονται στο προσκήνιο, ένας τρόπος να βοηθήσει και ο κόσμος είναι και τα διαρκείας. Τα περισσότερα έσοδα είναι μέσω των διαρκείας. Υπάρχουν αρκετά έξοδα αυτό το διάστημα, στο θέμα κυρίως των μεταγραφών».

Το ποσό που θέλει η Ανόρθωση είναι περίπου 100 χιλιάδες; «Είναι μικρότερο. Η φιλοσοφία της διοίκησης είναι να μην μιλάμε τόσο πολύ για το οικονομικό. Αφορά άμεσες υποχρεώσεις αλλά και προηγούμενες και καλείται η διοίκηση να πληρώσει».

Σε προχωρημένο στάδιο ο προγραμματισμός σας. Κάποιες περιπτώσεις είναι και μακριά και κοντά: «Με κάποιους έχει υπογραφεί προσύμφωνο για να έχουμε συνεργασία, για να ολοκληρωθούν όμως οι κινήσεις πρέπει να έρθουν στην Κύπρο, να περάσουν από τις απαραίτητες εξετάσεις και να αποτελέσουν την επόμενη μεταγραφή. Μέχρι να επισημοποιηθεί η συνεργασία με οποιοδήποτε, πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες. Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένονται στην Κύπρο, αφού ξεκινούν οι προπονήσεις ανεπίσημα 24 Ιουνίου».

Αρχίζετε την προετοιμασία την επόμενη εβδομάδα έτσι; «Η 1η προπόνηση των ποδοσφαιριστών είναι στις 24 του μήνα στο «Αντώνης Καράς». Η επίσημη 1η προπόνηση θα γίνεις στις 3 Ιουλίου, θα γνωστοποιηθούν κάποιες λεπτομέρειες μέσω τις ιστοσελίδας μας».

Πόσα είναι τα διαρκείας που έχουν διατεθεί; «Περισσότερα από 700, λιγότερα από 800. Τελειώνει η δυνατότητα αυτών που είχαν διαρκείας, να ανανεώσουν. Πάντα, ο κόσμος περιμένει τελευταία στιγμή. Θεωρούμε πάντως πως βρισκόμαστε σε ικανοποιητικό επίπεδο σε σχέση με την εποχή. Ευελπιστούμε να συνεχιστούν με αυτό τον τρόπο. Ο κόσμος αναμένει να δει και την ομάδα αγωνιζόμενη ή κάποια μεταγραφή, είναι και άλλα πράγματα που έχει στα υπόψιν του».

The post ΠΗΛΑΚΟΥΤΑΣ / “Δεν έχουν λυθεί όλα μας τα θέματα / Υπάρχουν αρκετά έξοδα αυτό το διάστημα” appeared first on Protathlima.

Author: evi

Pubdate: 2019-06-20 07:22:38
Source: Source link
Attachment:

«Έφυγε» ο αρχηγός της “Μεγάλης Κυρίας” Πάμπος Χαραλάμπους

Απεβίωσε ο Πάμπος Χαραλάμπους, πρώην αρχηγός της Ανόρθωσης. 

Ο Πάμπος Χαραλάμπους αποτέλεσε μια μεγάλη και ηγετική φυσιογνωμία της Ανόρθωσης. Γεννήθηκε στην Αμμόχωστο το 1936, με το 1951 να ξεκινά τις προπονήσεις με την Ανόρθωση.

Το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα, χρονολογείται το 1952, επί ημερών Κώστα Βασιλείου, ο οποίος σταδιακά τον καθιέρωσε στην ομάδα. Αγωνιζόταν και στις τέσσερις θέσεις της άμυνας, ωστόσο πιο πολύ αγωνίστηκε ως δεξιός οπισθοφύλακας και ως κεντρικός αμυντικός.

Σοβαρός πειθαρχημένος και μυαλωμένος στο παιχνίδι του, ήταν ο βράχος της ομάδας που μεσουρανούσε εκείνο το διάστημα στην Κύπρο. Σε ηλικία 19 χρονών, ο τότε προπονητής της ομάδας μας, Ιωάννης Βάζος του έδωσε και το περιβραχιόνιο του αρχηγού, ανταμείβοντας με αυτό τον τρόπο την ηγετική φυσιογνωμία του Πάμπου Χαραλάμπους.

Διετέλεσε αρχηγός μέχρι και τον Δεκέμβριο του 1963, όταν και αποσύρθηκε από την ενεργό δράση σε ηλικία 27 ετών. Ο Πάμπος Χαραλαμπούς με τον Φοίνικα στο στήθος, πανηγύρισε πέντε πρωταθλήματα, δύο κύπελλα και μία ασπίδα, ζώντας με την Ανόρθωση μεγάλες στιγμές. Επίσης, διετέλεσε και ο πρώτος αρχηγός της Εθνικής Κύπρου, η οποία συστάθηκε μετά την ανεξαρτησία του νησιού, το 1960, με τον Πάμπο Χαραλάμπους να αγωνίζεται στα δύο παιχνίδια με το Ισραήλ.

Η προσφορά του Πάμπου Χαραλάμπους, δεν σταμάτησε με την αποχώρηση του από την Ανόρθωσης. Ως αγνός Ανορθωσιάτης, υπηρέτησε τον σύλλογο από διάφορα πόστα του διοικητικού συμβουλίου σε διάφορες χρονικές περιόδους (1966-70, 83-87,95-97). Παράλληλα υπήρξε και βοηθός προπονητής για μία τριετία 1965-68. Επίσης, για πολλά χρόνια διετέλεσε εκπρόσωπος της Ανόρθωσης στο διοικητικό συμβούλιο της ΚΟΠ.

Στέλνουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια προς τους οικείους του. Αιωνία η μνήμη σου Πάμπο Χαραλάμπους και ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει.

The post «Έφυγε» ο αρχηγός της “Μεγάλης Κυρίας” Πάμπος Χαραλάμπους appeared first on Protathlima.

Author: parpettasx

Pubdate: 2019-06-20 07:07:46
Source: Source link
Attachment:

ΝΕΕΣ δηλώσεις Μικελτάντζε / “Εντελώς ακατανόητος ο λόγος που έφυγα”

Νέες δηλώσεις από τον Μπέκα Μικελτάντζε σχετικά με την αποχώρηση του από την Ανόρθωση στην Γεωργιανή εφημερίδα “Lelo” ο οποίος ανάφερε:

«Είναι εντελώς ακατανόητος για μένα ο λόγος που έφυγα. Η ηγεσία του συλλόγου άλλαξε, ο Τιμούρ Κετσπάγια ανάλαβε προπονητής και έπρεπε να φύγω. Ο Τιμούρ με γνώριζε και αρχικά ενδιαφέρθηκε για μένα, αλλά μετά κάτι άλλαξε».

Όσο για το αν ισχύουν αυτά που γράφτηκαν ότι ζήτησε αναπροσαρμογή συμβολαίου με καλύτερους όρους είπε:

«Δεν ισχύει τίποτε. Αντίθετα, ο μισθός που έπαιρνα ως ο 21χρονος ποδοσφαιριστής ήταν αποδεκτός. Όταν ανακοινώθηκε ο Τιμούρ ήμουν χαρούμενος, σκέφτηκα ότι θα ήταν επαγγελματίας μαζί μου. Αλλά τώρα δεν υπάρχει λόγος να το σκέφτομαι και δεν μετανιώνω γιατί πολλά πράγματα έχουν αλλάξει από την αποχώρηση από την Κύπρο. Πρώτα απ’ όλα, άρχισα να συνεργάζομαι με νέο ατζέντη. Άρχισε γρήγορα τις διαπραγματεύσεις και έκανε καλύτερες επιλογές. Μου είπε ότι τέσσερα ρώσικα και τρία ευρωπαϊκά σωματεία ενδιαφέρονται για μένα. Σύντομα θα ξέρω που θα αγωνίζομαι».

The post ΝΕΕΣ δηλώσεις Μικελτάντζε / “Εντελώς ακατανόητος ο λόγος που έφυγα” appeared first on Protathlima.

Author: evi

Pubdate: 2019-06-19 17:53:13
Source: Source link
Attachment:

ΤΕΛΙΚΟ η Ομόνοια / Νίκησε την Ανόρθωση στα πέναλτι!

Την πρόκριση τους στον τελικό του Παγκυπρίου Κυπέλλου Βετεράνων πανηγυρίζουν οι παλαίμαχοι της Ομόνοιας επί των αντίστοιχων της Ανόρθωσης.

Στην κανονική του διάρκεια το παιχνίδι ήταν στο 2-2 με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα πέναλτι με την Ομόνοια να επικρατεί με 5-4 και να παίρνει την πρόκριση.

The post ΤΕΛΙΚΟ η Ομόνοια / Νίκησε την Ανόρθωση στα πέναλτι! appeared first on Protathlima.

Author: evi

Pubdate: 2019-06-19 16:55:03
Source: Source link
Attachment:

“Μάτια” της Λέγκια σε Κύπριους διεθνείς / Έστειλε σκάουτερ στο Σκωτία-Κύπρος

Δημοσίευμα στο εξωτερικό αναφέρει ότι Κύπριοι διεθνείς βρίσκονται στο στόχαστρο της Λέγκια Βαρσοβίας η οποία προσέλαβε ως διεθνή σκάουτερ τον Rui Marques και τον έστειλε να παρακολουθήσει τον πρόσφατο αγώνα της Εθνικής Κύπρου απέναντι στη Σκωτία εκτός έδρας και να αξιολογήσει τους ποδοσφαιριστές του Μπεν Σιμόν.

Ο Rui Marques είναι ένας από τους κορυφαίους παίκτες σε Fantasy Games ο οποίος κέρδισε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε βραβεία. Προσλήφθηκε από την Πολωνική ομάδα για να εντοπίσει παίκτες που αγωνίζονται στην Ευρώπη.

Μάλιστα ο ίδιος με δηλώσεις του στην “The Sun” είπε:

«Με έστειλαν στη Σκωτία για τον αγώνα κόντρα στην Κύπρο, έπρεπε να αξιολογήσω κάποιους Κύπριους παίκτες ως πιθανές επενδύσεις. Όταν ήμουν στην Πορτογαλία, η ομάδα αγόρασε δύο παίκτες που ήταν στην τελική μου έκθεση. Ένας από τους δύο πωλήθηκε έξι μήνες αργότερα με κέρδος ενός εκατομμυρίου λιρών»

The post “Μάτια” της Λέγκια σε Κύπριους διεθνείς / Έστειλε σκάουτερ στο Σκωτία-Κύπρος appeared first on Protathlima.

Author: evi

Pubdate: 2019-06-19 16:32:58
Source: Source link
Attachment:

Γκολομπάρτ/Βργκοτς

Αν ο Γκολομπάρτ πάει τελικά στην Μακάμπι Νετάνια, θα καλύψει το κενό του… Ανορθωσιάτη Βργκοτς ο οποίος ήταν ο βασικός στόπερ της ομάδας!

The post Γκολομπάρτ/Βργκοτς appeared first on Protathlima.

Author: giorgos

Pubdate: 2019-06-19 15:00:18
Source: Source link
Attachment:

Κίνηση RESPECT στην Ανόρθωση από Λαβόρδε

Ως γνωστό, με την αποχώρηση του Ρικάρντο Λαβόρδε από την Ανόρθωση πριν το τέλος της σεζόν, είχε συμφωνηθεί όπως δοθεί στον παίκτη ένα ποσό κοντά στις 150 χιλιάδες ευρώ, ενώ εκείνος θα έφευγε για την πατρίδα του.

Το ποσό είχε συμφωνηθεί να δοθεί μέχρι το τέλος Μαΐου.

Όπως πληροφορούμαστε, η Ανόρθωση έδωσε στον Κολομβιανό τις 50 χιλιάδες και προχώρησε σε συμφωνία μαζί του για να του δοθούν με δόσεις οι άλλες 100 χιλιάδες.

Ο Λαβόρδε έδειξε πολύ διαλλακτικός και με καλή διάθεση δεν δυσκόλεψε την Ανόρθωση. Έδειξε χαρακτήρα, σεβασμό και με αυτό τον τρόπο ευκόλυνε την διοίκηση της προσφυγικής ομάδας.

Πόσους μπορεί να φιλοξενήσει το γήπεδο στο Λιοπέτρι;

The post Κίνηση RESPECT στην Ανόρθωση από Λαβόρδε appeared first on Protathlima.

Author: giorgos

Pubdate: 2019-06-19 08:22:42
Source: Source link
Attachment:

Πόσους μπορεί να φιλοξενήσει το γήπεδο στο Λιοπέτρι;

Ως γνωστό η πρώτη προπόνηση της Ανόρθωσης θα γίνει στο γήπεδο στο Λιοπέτρι.

Το συγκεκριμένο στάδιο όπως μαθαίνουμε μπορεί να φιλοξενήσει 2500 κόσμο στις εξέδρες ενώ άλλοι 500 μπορούν να είναι όρθιοι.

The post Πόσους μπορεί να φιλοξενήσει το γήπεδο στο Λιοπέτρι; appeared first on Protathlima.

Author: giorgos

Pubdate: 2019-06-19 08:14:41
Source: Source link
Attachment:

Από φέτος VAR στο Κυπριακό πρωτάθλημα

Νέα έθιμα στο Κυπριακό ποδόσφαιρο καθώς την φετινή περίοδο θα μπει στο VAR στην ζωή μας.

Όπως πληροφορούμαστε πάρθηκε η απόφαση όπως στους αγώνες μπαράζ θα υπάρχει το VAR σε όλα τα παιχνίδια και από την επόμενη χρονιά…θα ξεκινήσει κανονικά από την αρχή του πρωταθλήματος.

Ήδη η ΚΟΠ ξεκίνησε όλες τις διαδικασίες για να είναι όλα έτοιμα με την έναρξη των μπαράζ.

The post Από φέτος VAR στο Κυπριακό πρωτάθλημα appeared first on Protathlima.

Author: charalambos

Pubdate: 2019-06-19 06:33:36
Source: Source link
Attachment: