«Ειδικά σε κάποιους πολιτικούς και δημοσιογράφους, να τους πω ότι…»

Ανάρτηση σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης από τον Δημήτρη Μασιά ο οποίος παραθέτει τη δική του άποψη για την πανδημία του κορωνοϊού.

Μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Τέλος θα ήθελα να πω σε όλο τον κόσμο ειδικά σε κάποιους πολιτικούς και δημοσιογράφους μπορώ και ονομαστικά να τους πω και όταν έρθει η ώρα θα το πράξω ότι ο Νοσοκόμος η ο Νοσηλευτής η ο πρώτος Βοηθός είναι ο άνθρωπος της πρώτης γραμμής ο πρώτος που θα μπει στην μάχη αλλά και ο τελευταίος που θα εγκαταλείψει!!».

Author: ShootandGoal Team

Pubdate: 2020-03-29 17:25:59
Source: Source link
Attachment: https://shootandgoal.cyprustimes.com/wp-content/uploads/2020/02/masias-1.jpg

Το… δράμα της Κύπριας πεθεράς: «Ο γιος μου είναι ευπαθής λόγω της άχρηστης της νύφης μου» (video)

Ο κορωνοϊός έχει δώσει την ευκαιρία σε πολλούς ανθρώπους να ξεδιπλώσουν ταλέντα, να σχολιάσουν πράγματα που κρατούσαν μέσα τους και να αξιοποιήσουν δημιουργικά τις ώρες μέσα στο σπίτι.

Στο διαδίκτυο στη Κύπρο κυκλοφορούν δύο βίντεο με τον μονόλογο της κλασσικής Κύπριας μάνας-πεθεράς η οποία είναι πεπεισμένη ότι ο γιος της κινδυνεύει την περίοδο της καραντίνας λόγω της νύφης της.

Δεν του μαγειρεύει, δεν τον προσέχει, δεν, δεν, δεν…

Δείτε το βίντεο:

Πάντως… η «νύφη» δεν άφησε τις δηλώσεις… ασχολίαστες και απάντησε στην «πεθερά», αν και όχι δικιά της:

Author: ShootandGoal Team

Pubdate: 2020-03-29 16:16:42
Source: Source link
Attachment: https://shootandgoal.cyprustimes.com/wp-content/uploads/2020/03/KIPRIA.jpg

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: «Με τη νοοτροπία κάποιων η προσπάθεια θα τιναχθεί στον αέρα / Δεν αντιλαμβάνονται»

Αρκετοί εξακολουθούν να συμπεριφέρονται ανεύθυνα, αναφέρει ο Υπουργος Υγείας – Ανησυχία για τη μεγάλη αύξηση επιβεβαιωμένων κρουσμάτων

Η μεγάλη αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων με ανησυχεί ιδιαίτερα αφού από την ιχνηλάτηση προκύπτει ότι ο ιός έχει μεταδοθεί στο οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον από άτομα, τα οποία κάθε άλλο παρά αυτοπεριορίστηκαν, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Υπουργός Υγείας.

Γεγονός το οποίο όπως χαρακτηρίζει «είναι λυπηρό γιατί εντοπίζουμε πολλές περιπτώσεις ατόμων που δεν περιορίζονται και μεταδίδουν τον κορωνοϊό χωρίς να το γνωρίζουν. Για να έχει αποτέλεσμα η προσπάθεια θα πρέπει να περιορίσουμε δραστικά τις επαφές μας. Από την ιχνηλάτηση των τελευταίων κρουσμάτων εντοπίσαμε φορείς του ιού με περισσότερες από 15 επαφές. Με αυτή τη νοοτροπία κάποιων η προσπάθεια θα τιναχθεί στον αέρα. Δυστυχώς φαίνεται ότι αρκετοί δεν αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα της κατάστασης και εξακολουθούν να συμπεριφέρονται ανεύθυνα.»

Καταλήγοντας υπογραμμίζει πως η διαδικασία της ιχνηλάτησης βοηθά τους ειδικούς να εντοπίζουν γρήγορα τις επαφές ενός επιβεβαιωμένου κρούσματος για να προλάβουμε τη διασπορά του. Για να έχει νόημα όμως θα πρέπει να υπάρχει πραγματικός περιορισμός.

Author: ShootandGoal Team

Pubdate: 2020-03-29 15:43:52
Source: Source link
Attachment: https://shootandgoal.cyprustimes.com/wp-content/uploads/2020/03/IPOURGOS-1.jpg

Ακόμη ένας θάνατος στην Κύπρο λόγω κορωνοϊού / Πατέρας του 47χρονου θύματος κορωνοϊού

Ένας ακόμη συνάνθρωπος μας έφυγε «χτυπημένος» από τον κορωνοϊό – Στους 6 ο αριθμός των νεκρών από την πανδημία στην Κύπρο – Η ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας

Δυσάρεστα νέα και σήμερα κατά την καθιερωμένη διάσκεψη τύπου των ειδικών του Υπουργείου Υγείας.

Όπως ανακοινώθηκε, ένας ακόμη συνάνθρωπος μας έφυγε «χτυπημένος» από τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν κατά τη διάσκεψη τύπου, πρόκειται για 68χρονο που νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και συγκεκριμένα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Είναι ο πατέρας του 47χρονου που απεβίωσε την Παρασκευή.

Δυστυχώς, ο αριθμός των νεκρών στην Κύπρο που ασθένησαν με κορωνοϊό, ανεβαίνει στους 6.

Σήμερα το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε άλλα 35 επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Κύπρο.

Author: ShootandGoal Team

Pubdate: 2020-03-29 15:05:13
Source: Source link
Attachment: https://shootandgoal.cyprustimes.com/wp-content/uploads/2020/03/KORONOIOS-1.jpeg

(ΕΚΤΑΚΤΟ) 35 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο

35 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο όπως ανακοινώθηκε πριν λίγο.

Περισσότερα σε λίγο.

 

Author: ShootandGoal Team

Pubdate: 2020-03-29 15:01:11
Source: Source link
Attachment: https://shootandgoal.cyprustimes.com/wp-content/uploads/2020/03/koronoiosffd.jpg

Κρούσματα κορωνοϊού σε υποκατάστημα της Τράπεζας Κύπρου / Κλείνει το υποκατάστημα, δεν αποκλείεται και άλλα

Κρούσματα κορωνοϊού σε υποκατάστημα της Τράπεζας Κύπρου – Κλείνει το υποκατάστημα των Λατσιών και λαμβάνονται όλα τα μέτρα – Δεν αποκλείεται να κλείσουν και άλλα υποκαταστήματα – Σε εξέλιξη η διαδικασία ιχνηλάτησης

Τα πρώτα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού σε υποκατάστημα της Τράπεζας Κύπρου στην Επαρχία Λευκωσίας είναι γεγονός, κάτι που οδηγεί τη διεύθυνση σε κλείσιμο του υποκαταστήματος στα Λατσιά, ενώ δεν αποκλείεται εάν κριθεί αναγκαίο να κλείσουν και άλλα υποκαταστήματα, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία ιχνηλάτησης.

Μετά την ενημέρωση που έγινε για κρούσματα η Τράπεζα Κύπρου ενεργοποίησε όλα τα πρωτόκολλά και έλαβε τα απαραίτητα μέτρα, μεταξύ αυτών διακοπή εργασιών του ίδιου του καταστήματος, όπως επίσης και άλλων επηρεαζόμενων καταστημάτων και άμεση απολύμανση των χώρων.

Το υποκατάστημα των Λατσιών θα παραμείνει κλειστό σίγουρα για περίοδο τριών ημερών και εάν κριθεί απαραίτητο αυτό θα παραταθεί.

Η Διεύθυνση της Τράπεζας -όπως και άλλων τραπεζών- είχε προχωρήσει και τις προηγούμενες μέρες σε προληπτικό κλείσιμο υποκαταστημάτων ώστε να γίνει η διαδικασία της απολύμανσης, καθώς υπήρχαν ύποπτα κρούσματα, θέτοντας ως προτεραιότητα την υγεία εργαζομένων και πελατών.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση προς το προσωπικό:

«Έχουμε τα πρώτα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονωϊού στην Τράπεζα μας, σε κατάστημα του Δικτύου Καταστημάτων της Επαρχίας Λευκωσίας, με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθούν τα σχετικά πρωτόκολλα διαχείρισης. Τα ενδεικνυόμενα μέτρα περιλαμβάνουν την διακοπή εργασιών του ίδιου του καταστήματος, όπως επίσης και άλλων επηρεαζόμενων καταστημάτων και άμεση απολύμανση των χώρων. Έχει ήδη ξεκινήσει, υπό την ευθύνη της Πολιτείας, η διαδικασίας ιχνηλάτησης για εντοπισμό ατόμων που πιθανόν να είναι εκτεθειμένοι και για τους οποίους θα συσταθεί αυτοαπομόνωση και άμεση λήψη δείγματος για εξέταση. Συνεπώς, συνάδελφοι αλλά και πελάτες που ενδέχεται να έχουν εκτεθεί στον ιό, θα λάβουν προσωπικά ενημέρωση από τις αρμόδιες αρχές και η Τράπεζα θα είναι σε συνεχή επαφή μαζί τους.

Τα μέτρα προστασίας και πρόληψης όπως σας έχουν ανακοινωθεί θα συνεχίσουν να υλοποιούνται. Καμία έκπτωση δεν μπορεί και δεν θα γίνει στα θέματα υγείας των συναδέλφων και των πελατών μας».

Author: ShootandGoal Team

Pubdate: 2020-03-29 13:11:35
Source: Source link
Attachment: https://shootandgoal.cyprustimes.com/wp-content/uploads/2020/03/TRAPEZA.jpg

Κάχα Κατσαράβα: «Ο Τιμούρ είναι ερωτευμένος με την Γεωργία και για αυτό πήρε το ρίσκο»

Ο Κάχα Κατσαράβα, πατέρας του Νίκα, έκανε δηλώσεις σε ΜΜΕ της Γεωργίας και αναφέρθηκε στον γιο του αλλά και στον Τιμούρ.

Σε γενικές γραμμές είπε:

Για τον Νίκα Κατσαράβα: «Είναι ανεξάρτητος άνθρωπος, αλλά πέρα από αυτό, εξακολουθώ να ανησυχώ γιατί στην Κύπρο δεν είναι εύκολη η κατάσταση»

Για τους Γεωργιανούς που παίζουν στην Ανόρθωση: «Ο Τιμούρ κάνει πολύ σημαντική δουλειά. Τώρα υπάρχουν 5 διεθνείς παίκτες μαζί του, κάτι που είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για την ομάδα μας. Η πανδημία θα τελειώσει σύντομα και ελπίζω αυτοί οι παίκτες να παίζουν περισσότερο μέχρι τον Ιούνιο. Αλλά από την άλλη πλευρά, φέρνοντας τόσους πολλούς παίκτες από μια χώρα ήταν μεγάλο ρίσκο και ευθύνη. Όσο καλό όσο και κακό είναι το φταίξιμο, πολλοί προπονητές δεν θα έπαιρναν αυτό το ρίσκο, αλλά ο Τιμούρ το πήρε γιατί ζει ερωτευμένος με την Γεωργία και κάνει εξαιρετική δουλειά για την ομάδα μας. Ο τερματοφύλακας και η επίθεση μας παίζουν μαζί.

Ο δημοσιογράφος σημειώνει πως οι Γεωργιανοί δεν έχουν μεγάλο όνομα στον κόσμο και ο Κάχα αναφέρει:
«Αυτός είναι ένας σημαντικός παράγοντας. Αλλά στην Κύπρο ξέρουν πολύ καλά ότι ο Τιμούρ είναι ένας αξιοπρεπής άνθρωπος, ένας εραστής των πραγμάτων και δεν θα έπαιρνε μια κακή απόφαση για την ομάδα. Πάντα κάνει την δουλειά του επαγγελματικά. Έφερε παίκτες που δικαιολόγησαν τις ελπίδες του κόσμου, όλοι τους έχουν γίνει πιο ισχυροί. Πέρσι η Ανόρθωση τερμάτισε 6η αλλά φέτος είναι στις πρώτες θέσεις και έχει ελπίδες να κερδίσει τον τίτλο».

Author: ShootandGoal Team

Pubdate: 2020-03-29 11:02:42
Source: Source link
Attachment: https://shootandgoal.cyprustimes.com/wp-content/uploads/2020/03/ImageHandler.ashx_.jpg

Ποια καθαριστικά σκοτώνουν τον κορωνοϊό

Αναμφισβήτητα, το πλύσιμο των χεριών είναι το κλειδί για την μείωση της εξάπλωσης της νόσου COVID-19.

Ο κοροναϊός εμφανίστηκε πριν από μόλις μερικούς μήνες, οπότε οι επιστήμονες δεν τον έχουν αποκρυπτογραφήσει ακόμα, ωστόσο, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα υπάρχουν μία σειρά από καθαριστικά προϊόντα που μπορούν με την σωστή και υπεύθυνη χρήση τους να υψώσουν ένα τοίχος προστασίας απέναντι στον φονικό ιό.

Αναμφισβήτητα, το πλύσιμο των χεριών είναι το κλειδί για την μείωση της εξάπλωσης της νόσου COVID-19.

Τι πρέπει να κάνουμε στα σπίτια μας για να εξαλείψουμε τον κοροναϊό που την προκαλεί;

Σαπούνι και νερό

Το σαπούνι και το νερό είναι η πρώτη γραμμή άμυνας για να αφαιρέσετε τον ιό από τις επιφάνειες. Ένα υγρό καθαριστικό σαπούνι θα επηρεάσει τα λίπη στο κέλυφος του ιού και θα τον “ανυψώσει” από τις επιφάνειες. Το νερό στη συνέχεια θα τον παρασύρει μακριά.

Φυσικά, πρέπει κι εσείς να πλένετε τα χέρια σας με σαπούνι και νερό κάθε φορά που εισέρχεστε στο σπίτι.

Χλωρίνη

Το δραστικό συστατικό στην οικιακή χλωρίνη (υποχλωριώδες νάτριο) είναι πολύ αποτελεσματικό στη θανάτωση του ιού. Βεβαιωθείτε ότι το αφήνετε να δράσει για 10-15 λεπτά, προτού σκουπίσετε με υγρό καθαρό πανί την επιφάνεια.

Η χλωρίνη λειτουργεί καταστρέφοντας την πρωτεΐνη και το ριβονουκλεϊνικό οξύ (RNA) του ιού. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε την οικιακή χλωρίνη σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Οινόπνευμα

Το οινόπνευμα αποτελείται κυρίως από αιθανόλη. Η αιθανόλη έχει αποδειχθεί ότι σκοτώνει τους κοροναϊούς σε μόλις 30 δευτερόλεπτα. Όπως και η χλωρίνη, το αλκοόλ καταστρέφει την πρωτεΐνη και το RNA από το οποίο αποτελείται ο ιός.

Βρέξτε ένα πανί με λίγο καθαρό οινόπνευμα και τρίψτε το πάνω σε μια επιφάνεια. Αυτό θα εξατμιστεί και δεν θα χρειαστεί να το σκουπίσετε.

Καθαριστικά μαντηλάκια επιφανειών

Το δραστικό συστατικό στα υγρά μαντηλάκια επιφανειών είναι ένα αντισηπτικό, συνήθως το χλωριούχο βενζαλκόνιο. Τα μαντηλάκια λειτουργούν με την φυσική απομάκρυνση των μικροβίων μέσω της πίεσης που εφαρμόζετε όταν τα χρησιμοποιείτε και τα μικρόβια στη συνέχεια κολλάνε στο μαντηλάκι.

Αφήνουν επίσης ένα στρώμα του αντισηπτικού στην επιφάνεια, το οποίο σκοτώνει τα μικρόβια. Το αντισηπτικό λειτουργεί καλά με τα βακτήρια καθώς και με άλλους κοροναϊούς (που μολύνουν κυρίως τρωκτικά και σκύλους) αλλά δεν φαίνεται να επηρεάζει την εξάπλωση του ανθρώπινου κοροναϊού.

Τα αντισηπτικά δρουν διασπώντας τα λίπη στα κύτταρα των παθογόνων, αλλά ο κοροναϊός SARS-CoV-2 δεν περιέχει πολλά λίπη. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν στοιχεία ότι τα αντισηπτικά μπορούν να σκοτώσουν ανθρώπινους κοροναϊούς.

Απολυμαντικά χεριών

Προσοχή: Το κύριο συστατικό των απολυμαντικών χεριών, που σκοτώνει τον ιό SARS-CoV-2 είναι η αιθανόλη. Όμως, η συγκέντρωσή της στα απολυμαντικά χεριών είναι πολύ σημαντική. Πρέπει να είναι πάνω από 70%, αλλιώς ή δεν θα σκοτώσει αποτελεσματικά τον ιό.

Ένα πράγμα που μπορείτε επίσης να κάνετε είναι να βεβαιωθείτε ότι αερίζετε καλά τους χώρους του σπιτιού που περνάτε πολλές ώρες. Ένα μολυσμένο άτομο θα παράγει χιλιάδες μικροσκοπικά σταγονίδια που περιέχουν τον ιό κάθε φορά που βήχει.

Ο ιός SARS-CoV-2 μπορεί να επιβιώσει στον αέρα για έως και τρεις ώρες. Έτσι, ανοίγοντας τα παράθυρα, μπορείτε να αφαιρέσετε και να διασκορπίσετε τα σταγονίδια και να μειώσετε την ποσότητα του ιού στον αέρα. Αυτό θα μειώσει τον κίνδυνο μόλυνσης για τους άλλους.

πηγη: iatropedia

Author: ShootandGoal Team

Pubdate: 2020-03-28 21:29:27
Source: Source link
Attachment: https://shootandgoal.cyprustimes.com/wp-content/uploads/2020/03/KATHARISTIKA.jpg

Απασχολεί το θέμα των τηλεοπτικών

Ένα σοβαρό θέμα που απασχολεί τις ομάδες είναι τι θα γίνει με το θέμα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων από τη στιγμή που δεν υπάρχει ποδόσφαιρο δεν μπορούν να εισπράξουν όλο το ποσό που προνοούν τα συμβόλαια.

Παράλληλα, όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα είναι δεδομένο πως όταν περάσει η κρίση, τα πάντα θα μπουν μέσα σε μια εντελώς νέα πραγματικότητα με πολύ διαφορετικά οικονομικά δεδομένα.

Είναι μια δύσκολη περίοδος για όλες τις ομάδες, και καλούνται να διαχειριστούν μία πολύ ευαίσθητη κατάσταση και ένα πολύ αβέβαιο μέλλον προκειμένου να εξασφαλίσουν την βιωσιμότητα τους.

Author: ShootandGoal Team

Pubdate: 2020-03-28 17:58:23
Source: Source link
Attachment: https://shootandgoal.cyprustimes.com/wp-content/uploads/2020/03/camera.jpg

Παρέλειψαν να ενημερώσουν ότι είναι συγγενείς ύποπτου κρούσματος / Εκκενώθηκε αστυνομικός σταθμός στη Λεμεσό

Σε συναγερμό τέθηκαν το απόγευμα τα μέλη της δύναμης στον Αστυνομικό Σταθμό Αγίου Ιωάννη στη Λεμεσό.

Δύο πρόσωπα που εντοπίστηκαν να περιφέρονται γύρω στις 4 το απόγευμα στη Λεωφόρο Ομονοίας, κλήθηκαν για εξακρίβωση στοιχείων στον Αστυνομικό Σταθμό Αγίου Ιωάννη, όπου και μετέβησαν. Παρέλειψαν ωστόσο να ενημερώσουν ότι είναι συγγενείς προσώπου που νοσηλεύεται στον 5ο όροφο του Νοσοκομείου Λεμεσού ως ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες της Cyprus Times, με το που έγινε η διαπίστωση ενημερώθηκε το 1420 και οι δύο που είναι συγγενείς, έλαβαν οδηγίες όπως παραμείνουν σε κατ’ οίκον περιορισμό, ενώ ο αστυνομικός σταθμός εκκενώθηκε και απολυμάνθηκε προληπτικά.

cyprustimes.com

Author: ShootandGoal Team

Pubdate: 2020-03-28 17:30:06
Source: Source link
Attachment: https://shootandgoal.cyprustimes.com/wp-content/uploads/2019/11/astynomia-1-1.jpg