Δεν θα μπει όλη η ομάδα σε καραντίνα

Απάντηση για το σημαντικό θέμα του θετικού κρούσματος σε ομάδα έδωσε ο πρόεδρος του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου και υπεύθυνος της ιατρικής ομάδας της ΚΟΠ για το ιατρικό πρωτόκολλο Δρ. Πέτρος Αγαθαγγέλου με δηλώσεις του στον ΣΠΟΡ ΦΜ:

«Αν έχουμε θετικό κρούσμα σε ομάδα, τότε δεν μπορείς να βάλεις όλη την ομάδα σε καραντίνα. Θα μείνει αυτός σε καραντίνα για 14 μέρες και οι υπόλοιποι επιστρέφουν σε προπονήσεις, αν βγουν αρνητικά τα τεστ. Επαναλαμβάνονται τα τεστ έπειτα από μια εβδομάδα με 10 μέρες. Θα γίνει συζήτηση αν οι ομάδες μπορούν να επωμιστούν το κόστος των τεστ. Είναι και το οικονομικό σκέλος».

Author: ShootandGoal Team

Pubdate: 2020-07-09 16:50:03
Source: Source link
Attachment: https://shootandgoal.cyprustimes.com/wp-content/uploads/2020/07/agathaggelou.jpg

(ΦΩΤΟΣ) Μαγεύει σε κάθε ευκαιρία ο Τιμούρ

Έχει “αρρώστια” με την μπάλα ο Τιμούρ Κετσπάγια και φροντίζει να το δείχνει κάθε μέρα στις προπονήσεις της Ανόρθωσης.

Ο φωτογραφικός φακός της ομάδας τον “συνέλαβε” σε κάποιο κενό της σημερινής προπόνησης να κάνει γκελάκια με την μπάλα με το στυλ που είχε και σαν ποδοσφαιριστής.
Author: ShootandGoal Team

Pubdate: 2020-07-09 13:54:01
Source: Source link
Attachment: https://shootandgoal.cyprustimes.com/wp-content/uploads/2020/07/timour1.jpg

Φιλία διάρκειας…15 χρόνων!

Είναι γνωστό ότι ο Κώστας Χριστοδούλου Καραβίδας, με την ιδιότητα του μάνατζερ είχε φέρει πριν από 15 χρόνια (2005) στην Κύπρο τον Ρικάρντο Φερνάντες για λογαριασμό του ΑΠΟΕΛ.

Από τότε ο νυν πρόεδρος της Δόξας και ο παλαίμαχος άσος έχουν αναπτύξει μια ιδιαίτερη φιλία την οποία υπενθύμισε με ανάρτηση του ο Ρίκκι.

Στην φωτογραφία ξεχωρίζει η παλιά φωτό των δυο τους, όταν από παίκτης της Ακατέμικα ο Πορτογάλος άσος γινόταν παίκτης του ΑΠΟΕΛ.

Author: ShootandGoal Team

Pubdate: 2020-07-09 13:34:39
Source: Source link
Attachment: https://shootandgoal.cyprustimes.com/wp-content/uploads/2020/07/karavidas_rikki.jpg

(ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΟ) Έκλεισε Μάντσον Κυπριακή ομάδα

Στην Κύπρο θα συνεχίσει την καριέρα του ο Μάντσον Ενρίκε Νασιμέντο Σάντος. Αυτό αποκάλυψε ο δημοσιογράφος Ευάγγελος Μίχος μιλώντας στον Active (107,4 & 102,5).

O δυναμικός ανασταλτικός μέσος αγωνίστηκε την τελευταία τριετία στον Ατρόμητο, με τη φανέλα του οποίου κατέγραψε 60 συμμετοχές και πέτυχε ένα γκολ.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ευάγγελος Μίχος:

«Να δώσω μια είδηση, ο Μάτσον που έμεινε ελεύθερος από τον Ατρόμητο όπως είπε σε συμπαίκτες του συμφώνησε με ομάδα της Κύπρου. Δεν ξέρω ποια είναι αυτή η ομάδα που συμφώνησε με τον Βραζιλιάνο μέσο, όμως όπως έχει πει συμφώνησε με κυπριακή ομάδα. Αυτό που ξέρω είναι πως το ποσό που ζητά είναι περίπου 160.000 ευρώ. Αγωνίζεται καθαρά ως ανασταλτικός μέσος».

Author: ShootandGoal Team

Pubdate: 2020-07-09 12:22:22
Source: Source link
Attachment: https://shootandgoal.cyprustimes.com/wp-content/uploads/2020/07/mantson.jpg

Καταγγελίες για υπεξαίρεση σε ιστορική ομάδα/Παγοποιήθηκαν λογαριασμοί

Στην αποκάλυψη ότι παγοποιήθηκαν λογαριασμοί μεγάλης ομάδας, προχώρησε ο Πανίκος Χατζηλιασής στην εκπομπή «Derby» του ΠΟΛΙΤΗΣ 107.6.

Λόγος, είναι οι καταγγελίες από μέλος του διοικητικού συμβουλίου του σωματείου για σοβαρές οικονομικές ατασθαλίες και συγκεκριμένα για υπεξαίρεση χιλιάδων ευρών.

Διαβάστε όσα ανέφερε ο παρουσιαστής της εκπομπής «Derby»:

«Eδώ και μέρες έχουν παγοποιηθεί πλήρως και απόλυτα όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί μεγάλου και ιστορικού σωματείου της χώρας. Παγοποιήθηκαν λογαριασμοί πολύ μεγάλης ομάδας. Όπως εγκύρως πληροφορούμαστε υπάρχει καταγγελία από υψηλόβαθμο στέλεχος του σωματείου για υπεξαίρεση χιλιάδων ευρώ. Ο γνωστός και ισχυρός παράγοντας έχει συγκεντρώσει μάλιστα στοιχεία και ντοκουμέντα που αποδεικνύουν τη συγκεκριμένη οικονομική τρύπα. Μεγάλη τρύπα.

Για ευνόητους λόγους δεν έχουν ενημερωθεί προς το παρόν αρμόδιες διωκτικές αρχές. Παρασκηνιακά γίνεται τεράστια, πολύ μεγάλη προσπάθεια να αποφευχθούν τα ρεζιλίκια που δεν αρμόζουν στην ιστορία της μεγάλης ομάδας. Ορίστηκε πάντως γενική συνέλευση και οι εμπλεκόμενες πλευρές την περιμένουν με ιδιαίτερη αγωνία.

Για την καταγγελόμενη υπεξαίρεση, για τις καταγγελόμενες οικονομικές ατασθαλίες, έλαβαν γνώση και οι οργανωμένοι φίλοι της ομάδας. Οι ultras τα έμαθαν χαρτί και καλαμάρι.

Η αποκαλυπτική μας είδηση δεν επιδέχεται καμίας αμφισβήτησης, είναι διασταυρωμένη στον απόλυτο βαθμό».

Author: ShootandGoal Team

Pubdate: 2020-07-09 11:55:10
Source: Source link
Attachment: https://shootandgoal.cyprustimes.com/wp-content/uploads/2020/07/football-money.jpg

Επίσημο για αύξηση των ξένων από την ΚΟΠ (προκήρυξη πρωταθλήματος)

Η ΚΟΠ δημοσιεύει την Προκήρυξη του Πρωταθλήματος Cyta 2020-2021 η οποία εγκρίθηκε στην τελευταία συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας.

Οι κύριες αλλαγές που έχουν εγκριθεί στην Προκήρυξη του Πρωταθλήματος Cyta, περιόδου 2020/2021 και στον Κανονισμό Εγγραφών και Μεταγραφών Ποδοσφαιριστών είναι οι ακόλουθες:

(α) Αύξηση ξένων ποδοσφαιριστών για τις ομάδες Α’ Κατηγορίας, από πέντε (5) σε επτά (7), χωρίς να επηρεάζουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο τους αριθμούς των ποδοσφαιριστών που δικαιούνται τα σωματεία να έχουν στον κατάλογό τους.

(β) Να επιτραπεί σε επιπλέον τρία άτομα να βρίσκονται στον χώρο δίπλα στον πάγκο των ομάδων, νοουμένου ότι υπάρχουν οι κατάλληλες σκεπασμένες εγκαταστάσεις ότι θα εγγράφονται στο Φύλλο Αγώνος και ότι θα επιθεωρηθούν οι εγκαταστάσεις από το αρμόδιο τμήμα της Ομοσπονδίας και θα εγκριθούν.Σε στάδια που δεν υπάρχουν τέτοιες εγκαταστάσεις ο αριθμός των επιπρόσθετων ατόμων που θα εγγράφονται στο Φύλλο Αγώνος θα παραμείνει στους οκτώ (8).

(γ) Να μπορεί να γίνει μεταγραφή άνεργου ποδοσφαιριστή σε αντικατάσταση άλλου ποδοσφαιριστή μέχρι τέσσερεις (4) μέρες μετά την λήξη της μεταγραφικής περιόδου.

(δ) Να μπορεί να συμπληρωθεί κενή θέση ποδοσφαιριστή που έχει προκύψει από διαγραφή από τον κατάλογο Α, νοουμένου ότι η εγγραφή θα γίνει εντός μεταγραφικής περιόδου Ιανουαρίου.

(ε) Να επιτρέπεται τον Ιανουάριο να συμπληρώσουν τα σωματεία τον κατάλογο Α, έστω και εάν δεν ήταν συμπληρωμένος προηγουμένως.

(στ) Να υπάρχει μεταγραφική περίοδος ανέργων ποδοσφαιριστών μετά το τέλος  της μεταγραφικής περιόδου Ιανουαρίου για τέσσερεις (4) μέρες.

(ζ) Χρήση οποιασδήποτε μορφής ηλεκτρονικής επικοινωνίας από άτομα της τεχνικής ομάδας όταν σχετίζεται άμεσα με την ευημερία ή την ασφάλεια ή για λόγους τακτικής/ προπονητικής του ποδοσφαιριστή, αλλά μόνο μικρά, κινητά, φορητό εξοπλισμό (π.χ. μικρόφωνο, ακουστικά, κινητό τηλέφωνο/smartphone,  smartwatch, τάμπλετ, φορητό υπολογιστή), μπορούν να χρησιμοποιηθούν.  Άτομο της τεχνικής ομάδας που χρησιμοποιεί μη εξουσιοδοτημένο εξοπλισμό ή συμπεριφέρεται με ακατάλληλο τρόπο ως αποτέλεσμα της χρήσης του ηλεκτρονικού εξοπλισμού ή εξοπλισμού επικοινωνίας θα αποβάλλεται από το γήπεδο.

(η) Το Πρόγραμμα για πότισμα του γηπέδου θα πρέπει να ανακοινώνεται από την γηπεδούχο ομάδα με επιστολή προς την Ομοσπονδία την τελευταία εργάσιμη ημέρα πριν την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα.

-Το πότισμα θα πρέπει να γίνεται σε ολόκληρο το γήπεδο, όχι μόνο σε ορισμένες περιοχές.  Θα πρέπει να ολοκληρωθεί 60 λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα. Ωστόσο, μετά από απόφαση της γηπεδούχου ομάδας, περαιτέρω πότισμα θα μπορεί να πραγματοποιηθεί μετά από αυτό το χρονικό διάστημα, υπό την προϋπόθεση ότι πραγματοποιείται:
– Mεταξύ δέκα (10) με πέντε (5) λεπτών πριν την έναρξη του αγώνα και/ή κατά την διάρκεια του ημιχρόνου (το μέγιστο πέντε (5) λεπτά.
– Ο διαιτητής έχει το δικαίωμα να κάνει αλλαγές στο πρόγραμμα του ποτίσματος του γηπέδου.

(θ) Ξένοι ποδοσφαιριστές που απέκτησαν Κυπριακό Διαβατήριο και αγωνίστηκαν σε επίσημο αγώνα της Εθνικής Ανδρών Κύπρου, μπορούν να περιλαμβάνονται στα δέκα (10) συμβόλαια ποδοσφαιριστών, οι οποίοι κατά το 18ο έτος της ηλικίας τους ή προηγούμενα ήταν γραμμένοι ως ποδοσφαιριστές στο Αρχείο Ποδοσφαιριστών της ΚΟΠ. Οι ποδοσφαιριστές αυτοί όμως για αγωνιστικούς σκοπούς δεν θα θεωρούνται ως ποδοσφαιριστές που ήταν κατά το 18ο έτος της ηλικίας τους ή προηγούμενα εγγεγραμμένοι ως ποδοσφαιριστές στο Αρχείο Ποδοσφαιριστών της ΚΟΠ.

(ι) Για κάθε αγώνα θα ορίζονται επίσης από την μέρα που θα εφαρμοστεί το VAR Και για όσους αγώνες αποφασίσει η Ομοσπονδία, ένας Video Assistant Referee, ένα Assistant Video Assistant Referee και ένα Replay Operator.

Δείτε εδώ την προκήρυξη του Πρωταθλήματος Cyta 2020 – 2021.

ΕΔΩ!

Author: ShootandGoal Team

Pubdate: 2020-07-09 11:26:09
Source: Source link
Attachment: https://shootandgoal.cyprustimes.com/wp-content/uploads/2020/07/1594281511.jpg

Επιλέγουν πότε θα παίξουν

Η απόφαση της ΚΟΠ για τις κίτρινες κάρτες, δίνει την ευκαιρία στην ομάδα και τον ποδοσφαιριστή να επιλέγει πότε θα παίξει σε περίπτωση τιμωρίας.

Δείτε εδώ!

Author: ShootandGoal Team

Pubdate: 2020-07-09 11:19:47
Source: Source link
Attachment: https://shootandgoal.cyprustimes.com/wp-content/uploads/2019/11/yellow-card.jpg

Επιστρέφει στην βάση της η Ανόρθωση

Η ΑΤΜ sports management ενημερώνει για την ολοκλήρωση της προετοιμασίας της Ανόρθωσης στο Αθλητικό Κέντρο Σολέας.

Αναλυτικά:

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η προετοιμασία της Ανόρθωσης Αμμοχώστου στο Αθλητικό Κέντρο Σολέας, και πιο συγκεκριμένα από το γήπεδο της Κακοπετριάς.

Εκεί πραγματοποίησε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της κάτω από τις άψογες συνθήκες, υπηρεσίες αλλά και εγκαταστάσεις που της παραχωρήθηκαν. Έτσι μέσα σε ένα οικογενειακό κλίμα πραγματοποίησε το check out της από το ξενοδοχείο όπου φιλοξενήθηκε.

Με τη σειρά μας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την ομάδα της Αμμοχώστου για την επιλογή του Αθλητικού Κέντρου Σολέας και ευελπιστούμε μία καλή πορεία στο Europa League αλλά και υλοποίηση των στόχων της στο εγχώριο πρωτάθλημα.

Author: ShootandGoal Team

Pubdate: 2020-07-09 11:12:18
Source: Source link
Attachment: https://shootandgoal.cyprustimes.com/wp-content/uploads/2020/07/ano-1.jpg

Δρ. Αγαθαγγέλου: «Το πιο εφικτό ποσοστό είναι το 30-33%»

Ο Δρ. Πέτρος Αγαθαγγέλου, επικεφαλής της επιστημονικής επιτροπής που όρισε η ΚΟΠ και ετοίμασε το πρωτόκολλο για το ποδόσφαιρο, μίλησε στον Super Sport FM 104,0 και ανέφερε αρκετά και ενδιαφέροντα, ειδικά για το θέμα με το ποσοστό προσέλευσης του κόσμου στα γήπεδα.

Αναλυτικά:

-«Το κύριο μέλημα είναι να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, έχοντας ασφάλεια για όλους»

-«Είναι θέμα υγειονομικών πρωτοκόλλων , είναι οι βασικές οδηγίες που διασφαλίζουν την προστασία υγιεινής είτε αφορά αθλητή, είτε θεατή και σε περίπτωση θετικού κρούσματος να το αντιμετωπίζουμε με τον σωστό τρόπο»

-«Το πρωτόκολλο έχει διαμορφωθεί και ξεκαθαρίζουμε ότι πρέπει να τύχει της έγκρισης από το υπουργείο Υγείας, θα γίνει συνάντηση για οριστικοποίηση του πρωτοκόλλου την ερχόμενη εβδομάδα»

-«Το πρώτο είναι η ασφάλεια, αλλά είναι και η βιωσιμότητα των σωματείων και γίνεται μεγάλη συζήτηση για το κόσμο που θα επιτρέπεται να πηγαίνει στο γήπεδο. Έχει προταθεί τουλάχιστον το 30% και είναι εφικτό, αλλά δεν είναι τα ίδια δεδομένα σε όλα τα γήπεδα, ακόμη και το 50% είναι εφικτό. Πρέπει να δοθεί ένα ποσοστό βιωσιμότητας και μετά να συζητηθεί ένα περαιτέρω ποσοστό. Στόχος είναι το πρωτάθλημα να γίνει στην παρουσία φίλαθλων».

-«Το υπουργείο Υγείας μιλούσε για το 50% της χωρητικότητας, είναι ένας αυθαίρετος αριθμός, αλλά πάνω απ’ όλα είναι η ασφάλεια και μετά η οικονομική στήριξη στα σωματεία. Το πιο εφικτό ποσοστό συνδυάζοντας αυτά τα δύο είναι το 30-33%»

-«Στη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί, θα γίνει ανταλλαγή απόψεων στις βασικές αρχές υγιεινής, δεν υπάρχει σημαντική απόκλιση στις θέσεις της ΚΟΠ και του Υπουργείου».

Author: ShootandGoal Team

Pubdate: 2020-07-09 10:43:33
Source: Source link
Attachment: https://shootandgoal.cyprustimes.com/wp-content/uploads/2020/07/1594194796.jpg

Καραγιάννης: «Βάσει τετραγωνικών το ποσοστό στα γήπεδα/Μπορεί και 30%»

Ο καθηγητής μοριακής ιολογίας Πέτρος Καραγιάννης μίλησε στον Super Sport fm 104.0 και ανέλυσε το πολύκροτο θέμα με το ποσοστό των φιλάθλων που θα μπορεί να μπαίνει στα γήπεδα όταν αρχίσει το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα.

Ποιο θα είναι το ποσοστό που θα αποφασίσετε για τον κόσμο στα γήπεδα: «Δεν έχει συζητηθεί καθόλου από την επιδημιολογική ομάδα, περιμένουμε τα πρωτόκολλα και τις εισηγήσεις. ΑΝ οι χώροι ενός σταδίου επιτρέπουν βάσει τετραγωνικών να μπει ένας αριθμός που θα υπερβαίνει το 30% θα μπορούσε να γίνει. Όποια και να είναι τα πρωτόκολλα θα πρέπει να ακολουθηθούν κατά γράμμα»

Δηλαδή μπορεί σε ένα γήπεδο να επιτραπεί το 15% και σε άλλο το 30%; «Ναι φυσικά. Όλα θα εξαρτώνται από την αποστασιοποίηση. Πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί για το ποιος θα κάτσει δίπλα από ποιον. Αν είναι από την ίδια οικογένεια θα μπορέσουν να κάτσουν σε μια γραμμή χωρίς απόσταση δύο μέτρων όπως γίνεται και σε άλλες περιπτώσεις. Έτσι μπουν να κάτσουν περισσότεροι. Αυτό χρειάζεται κάποια οργάνωση να γίνει εφικτό».

Γιατί τόση αυστηρότητα στο ποδόσφαιρο; «Δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο, εδώ παραπονιούνται νυχτερινά κέντρα. Δεν είναι επιλεγμένη η αυστηρότητα. Δεν είμαστε εμείς που απαγορεύσαμε ένα αρχίσουν κάποιοι ποδοσφαιρικοί αγώνες πριν το καλοκαίρι. Θέλουμε να αρχίσουν οι αγώνες και να αρχίσουν με ασφάλεια»

Φαίνεται να κυριαρχεί ο  φόβος ανάμεσα στον κόσμο. «Περιμένουμε να είναι μειωμένος ο αριθμός καθώς υπάρχει ακόμα φόβος έστω και με αυτή την καλή εικόνα. Υπάρχουν άτομα που δεν βγήκαν από το σπίτι».

Κάποιοι άλλοι συμπεριφέρονται σαν να και δεν υπάρχει τίποτα: «Οι νεαρότεροι θέλουν να κυκλοφορήσουν και να περάσουν καλά, θωρούν ότι επανήλθαμε στην κανονικότητα. Αυτοί που μένουν στο σπίτι είναι περισσότερο άτομα μεγάλης ηλικίας».

Για την μαζικότητα την ώρα εισόδου και εξόδου του κόσμου από το γήπεδο: «Όταν αρχίζει το ματς δεν πρέπει να μπαίνουν όλοι μέσα και όταν τελειώνει να μην φεύγουν όλοι μαζί γιατί θα διαλύεται αυτό που θα πετύχουμε με την αποστασιοποίηση την ώρα του αγώνα. Ένα παράδειγμα στην σχολή τυφλών σε μια παράταση μπήκε ένας στο κέντρο της σκηνής και φώναζε να φεύγει ο κόσμος ανάλογα με την σειρά που καθόταν. Δεν το βλέπω ν να γίνεται με τους φιλάθλους αυτό».

Πότε θα παρθεί απόφαση για το συγκεκριμένο θέμα με τον κόσμο στα γήπεδα; «Αν υπάρχει κινητικότητα όσον αφορά τα πρωτόκολλα και προσεγγιστεί η συμβουλευτική επιτροπή τότε θα εκφράσουμε γνώμη και θα προωθηθούν πίσω για να υπάρχει ανταπόκριση για διευθέτηση ή αλλαγή. Θα υπάρξει ένα μπρος-πίσω μέχρι να υλοποιηθούν».

Author: ShootandGoal Team

Pubdate: 2020-07-09 10:21:05
Source: Source link
Attachment: https://shootandgoal.cyprustimes.com/wp-content/uploads/2020/07/petros-karagiannis.jpg

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ αλλαγή στους πειθαρχικούς κανονισμούς της ΚΟΠ

Η ΚΟΠ δημοσιεύει τους Πειθαρχικούς της κανονισμούς για την ποδοσφαιρική περίοδο 2020 – 2021.

Μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, προκύπτει η ακόλουθη αλλαγή στους κανονισμούς:

-Ποδοσφαιριστές που συμπληρώνουν κίτρινες κάρτες να μπορούν να εκτίσουν την ποινή τους σε ένα από τους επόμενους δύο αγώνες του Πρωταθλήματος που τους επιβλήθηκε η ποινή. Για να μην εκτιθεί η ποινή την αμέσως επόμενη αγωνιστική θα πρέπει την πρώτη εργάσιμη ημέρα μετά την συμπλήρωση των καρτών να ενημερώνεται η Ομοσπονδία γραπτώς, ότι δεν θα εκτίσει την αγωνιστική της τιμωρίας την επόμενη, αλλά στην μεθεπόμενη αγωνιστική.

Δείτε τους Πειθαρχικούς Κανονισμούς πιο κάτω:

ΕΔΩ

Author: ShootandGoal Team

Pubdate: 2020-07-09 09:48:58
Source: Source link
Attachment: https://shootandgoal.cyprustimes.com/wp-content/uploads/2020/05/kop.jpg

«Αφαίρεση βαθμών αν δεν βάζουν Κύπριους ποδοσφαιριστές»

Για τις δυσκολίες που θα έχουν οι ομάδες στην προετοιμασία για τη νέα περίοδο λόγω της μεγάλης αποχής, αλλά και για το νέο πρωτάθλημα, μίλησε ανάμεσα σε άλλα στην εκπομπή «Κάνε Παιχνίδι» στον ΣΠΟΡ FM 95.0 ο προπονητής Άγγελος Ευθυμίου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την ενασχόλησή του τη δεδομένη στιγμή: «Κάνω μόνο επιμόρφωση, δεν βρήκα κάποια ομάδα. Είχα προσεγγίσεις αλλά όχι κάτι επίσημο. Προτίμησα να έχω κάτι καλό στα χέρια μου για να δουλέψω. Είμαι στη διαδικασία για το UEFA Pro. Αυτό που σου δίνει είναι πολύ σημαντικό, μεγάλες βοήθειες και επιμόρφωση για να είσαι καλύτερος προπονητής».

Για το πώς θα μπορέσουν να προετοιμαστούν κατάλληλα οι ομάδες για τη νέα σεζόν: «Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και ατομική ανάλυση κάθε ποδοσφαιριστή. Πρέπει να γίνουν εξειδικευμένα προγράμματα για τον κάθε παίκτη».

Για το κατά πόσον υπάρχει ανάγκη για μεγάλα ρόστερ όπως διαμορφώνεται η κατάσταση: «Είναι αναγκαίο, χρειάζεσαι μεγάλο ρόστερ. Στο τέλος της χρονιάς θα έχουμε τους περισσότερους τραυματισμούς, λόγω της μεγάλης αποχής».

Για το νέο πρωτάθλημα: «Θα είναι πολύ ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα και πολύ ενδιαφέρον. Βλέπω ότι η Πάφος έμαθε από τα λάθη της. Δεν βλέπω άλλη ομάδα που να μπορεί να παλέψει για την εξάδα εκτός από τις πρώτες έξι, συν την Πάφο. Μερικοί πιστεύουν ότι 14 ομάδες είναι πολλές, όμως επειδή υποβιβάζονται τέσσερις θα είναι συναρπαστικό».

Για τον τρόπο αξιοποίησης των ακαδημιών: «Αν θέλουμε να προωθήσουμε Κύπριους πρέπει να αναγκάσουμε τις ομάδες να βάζουν Κύπριους να παίξουν. Για μένα πρέπει να υπάρχει μεγάλο πρόστιμο και μετά αφαίρεση βαθμών. Όπως υποτιμούν τους Κύπριους προπονητές, υποτιμούν και τους Κύπριους ποδοσφαιριστές».

Author: ShootandGoal Team

Pubdate: 2020-07-09 08:44:14
Source: Source link
Attachment: https://shootandgoal.cyprustimes.com/wp-content/uploads/2020/07/32089355_10211931088417232_2950372640902086656_n.jpg

Παιχταράδες!

Παιχταράδες οι Οκριαβίλι και Ντουασβίλι!

Οι δύο Γεωργιανοί, στην πρώτη τους σεζόν ανέβασαν επίπεδο την «Κυρία» και φέτος οι φίλοι της ομάδας περιμένουν περισσότερα.

Author: ShootandGoal Team

Pubdate: 2020-07-09 08:25:45
Source: Source link
Attachment: https://shootandgoal.cyprustimes.com/wp-content/uploads/2020/07/okri-dua.jpg

Κορρέα: «Νιώθω πανέτοιμος να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της » (video)

Στο κάμερα της Ανόρθωσης μίλησε ο αμυντικός της ομάδας Πάυλος Κορρέα.

Author: ShootandGoal Team

Pubdate: 2020-07-09 07:40:25
Source: Source link
Attachment: https://shootandgoal.cyprustimes.com/wp-content/uploads/2020/07/imagew.jpg

Με χαμόγελα η προετοιμασία της «Κυρίας» (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Φωτορεπορτάζ από την προετοιμασία της ομάδας στην Κακοπετριά, ανέβασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η Ανόρθωση.

Πολλά χαμόγελα και..ιδρώτας.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Author: ShootandGoal Team

Pubdate: 2020-07-09 06:48:09
Source: Source link
Attachment: https://shootandgoal.cyprustimes.com/wp-content/uploads/2020/07/ano.jpg

Επιμένει ο Τιμούρ για να τον κάνει μέλος της “Κυρίας”

Ο Γιασμίν Στσουκ αποτελεί την βασική επιλογή του Τιμούρ Κετσπάγια για την μεσαία γραμμή και ο τεχνικός της Ανόρθωσης είναι αποφασισμένος να περιμένει όσο μπορεί τον Βόσνιο μέσο για να τον κάνει μέλος της ομάδας του.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι επαφές της Ανόρθωσης με τον ποδοσφαιριστή είναι σε προχωρημένο στάδιο και είναι θέμα χρόνου να προκύψει οριστική συμφωνία.

Author: ShootandGoal Team

Pubdate: 2020-07-08 19:44:07
Source: Source link
Attachment: https://shootandgoal.cyprustimes.com/wp-content/uploads/2020/06/JASMIN.jpg

Το μεταγραφικό πλάνο της “Κυρίας”

Δυο μέσους ψάχνει ο Τιμούρ Κετσπάγια για να ολοκληρώσει το φετινό παζλ της Ανόρθωσης, εκτός αν προκύψει κάποια άλλη ανάγκη δηλαδή αν υπάρξει κάποια αποχώρηση που στο παρών στάδιο δεν φαίνεται να προκύπτει.

Η ομάδα της Αμμοχώστου έχει 13 παίκτες στον κατάλογο Α και με τις δυο προσθήκες στην μεσαία γραμμή θα κλείσει τον προγραμματισμό της. Οι Λόρια, Γκαλίτσιος, Σιλντενφελτ, Βργκοτς, Σελίν, Νταουσβίλι, Οκριασβίλι, Αμπαρτζουμιάν, Κατσαράβα, Καλτσάς, Ντούρις, Κορέϊα, Ελουντού είναι αυτοί που έχουν καπαρώσει θέση στους άνω των 22 ενώ δεν αποκλείεται αν το θελήσει ο τεχνικός της Ανόρθωσης να αποκτήσει και παίκτες του καταλόγου Β.

Το θετικό είναι πως ο Μαργκάσα πλέον δεν πιάνει θέση ξένου ενώ η προτεραιότητα στον μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας είναι η απόκτηση ενός επιθετικού μέσου αφού αποχώρησαν τόσο ο Ανανίτζε όσο κυρίως ο Ράγιος.

Χρονικά περιθώρια δεν έχουν μπει αφού ο Τιμούρ θέλει να βρει τον κατάλληλο που θα κάνει την διαφορά για την ομάδα του την νέα σεζόν.

Author: ShootandGoal Team

Pubdate: 2020-07-08 15:06:46
Source: Source link
Attachment: https://shootandgoal.cyprustimes.com/wp-content/uploads/2020/06/timour-platres.jpg

ΕΝΤΟΝΗ αντίδραση για Λαγιέκ

Έντονη αντίδραση από τον Χρίστο Σκαπούλη με αφορμή την επικείμενη ανανέωση του συμβολαίου του Λαγιέκ. Ο πρώην διεθνής διαιτητής, παρατηρητής και εκπαιδευτής διαιτησίας με ανακοίνωση του τονίζει ότι ο κ. Λαγιέκ έπρεπε να απολυθεί και όχι να του ανανεωθεί στο συμβόλαιο.

Σύμφωνα με τον κ. Σκαπούλη η απόφαση της ΚΟΠ προκαλεί ερωτηματικά αφού ακόμα και η ΟΥΕΦΑ αναγκάσθηκε να επέμβει για κάποιες αποφάσεις του ενώ τονίζει ότι ο κ. Λαγιέκ έχει αποτύχει σε όλους τους τομείς.

Author: ShootandGoal Team

Pubdate: 2020-07-08 12:18:14
Source: Source link
Attachment: https://shootandgoal.cyprustimes.com/wp-content/uploads/2020/04/SKAPOULLIS.jpg

Κωνσταντινίδης: «Μπορεί να εφαρμοστεί το 1/3 της χωρητικότητας του κάθε σταδίου»

Στον Super Sport fm 104.0 μίλησε ο Γενικός Διευθυντής του ΓΣΠ Φοίβος Κωνσταντινίδης.

«Ο κόσμος και τα σωματεία αγωνιούν, ειδικά τα σωματεία καθώς έχουν να βάλουν χρήματα στα ταμεία τους από τον Φεβρουάριο. Βέβαια έχουν να βγάλουν χρήματα από τον Φεβρουάριο (γέλια). Είναι καλή η επιδημιολογική εικόνα μας και περιμένω ότι θα επιτραπεί σε κάποιο αριθμό θεατών» είπε αρχικά για το θέμα με τον κόσμο στα γήπεδα.

Γνωρίζετε κάτι περισσότερο για το ποσοστό; «Η θέση της ΚΟΠ είναι 33%. Οποιοδήποτε ποσοστό αποφασιστεί θα είναι ένα ποσοστό που θα πρέπει να είναι διαχειρίσιμο. Το 1/3 εφαρμόζεται με την έκδοση ενός εισιτηρίου κάθε τρεις θέσεις. Διασφαλίζει τις αποστάσεις. Θα πρέπει τα στάδια και οι ομάδες να χρησιμοποιήσουν περισσότερους επιτηρητές για να διασφαλιστούν όλα αυτά. Παίζει ρόλο και η πειθαρχία του κόσμου και ο κόσμος απέδειξε ότι έχει πειθαρχία και έχει και τον φόβο μέσα του. Η δική μου άποψη είναι ότι μπορεί να εφαρμοστεί το 1/3 της χωρητικότητας του κάθε σταδίου. Μπορούν τα σωματεία αν θέλουν να πουλούν διαρκείας π.χ. για το ΓΣΠ θα εκδοθούν 6.500 διαρκείας και 500 εισιτήρια για κάθε ματς ξεχωριστά».

Τι θα σημαίνει για τα σωματεία χωρίς κόσμο στα γήπεδα; «Δεν θα πω οικονομική καταστροφή αλλά σοβαρό οικονομικό πρόβλημα. Δεν θα είναι μόνο για τα σωματεία αλλά για ολόκληρη την βιομηχανία του ποδοσφαίρου. Σε ένα μήνα μπορούν να υπάρξουν θεατές με καλή θέληση. Το θέμα είναι πόσοι. Μπορεί να αρχίσουμε με έναν αριθμό και με βάση την συμπεριφορά του κόσμου να υπάρξει αύξηση».

Για το θέμα με τους εσωτερικούς χώρους: «Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας είναι η διαδικασία υγιεινής στους εσωτερικούς χώρους, ειδικά τα αποδυτήρια, οι αίθουσες διασκέψεων και άλλα. Υπάρχουν πλάνα, το θέμα είναι κατά πόσον μπορούν να αντεπεξέλθουν οι υποδομές. Δεν μπορούν να κάνουν όλοι μαζί ντους, να γίνεται απολύμανση και άλλα. Πρέπει να γίνει λεπτομερές πρωτόκολλο για την ώρα διεξαγωγής του αγώνα με βάση και τις υποδομές».

Θα υπάρχει τεράστιο πρόβλημα στις μικρότερες κατηγορίες: «Εδώ έχουμε πρόβλημα με μερικά στάδια α΄ κατηγορίας, πολύ περισσότερο στις μικρές κατηγορίες. Πρέπει έγκαιρα να γίνουν προσπάθειες και έργα στο κάθε γήπεδο».

Για την επιστολή που στείλατε στην ΚΟΠ για τις οφειλές των ομάδων στα στάδια: «Ζητήσαμε να μπουν τα κριτήρια. Είναι σημαντικά τα έξοδα των ομάδων για τα γήπεδα. Το ενοίκιο του γηπέδου είναι πολύ χαμηλό σε σχέση με τους προϋπολογισμούς των ομάδων. Πρέπει να διασφαλιστεί μέσω των κριτηρίων ότι οι ομάδες πρέπει να το πληρώνουν. Δεν πήραμε ακόμα απάντηση αλλά πληροφορήθηκα ότι η αρχική θέση της ομοσπονδίας είναι αρνητική. Θα δούμε σαν στάδια τι θα πράξουμε. Να δούμε την απάντηση πρώτα επίσημα, τους λόγους και αν η ΚΟΠ έχει άλλες εισηγήσεις για να βοηθηθούμε. Έχει υποχρέωση η ΚΟΠ να τα κάνει αυτό».

Περνά δύσκολη φάση του ΓΣΠ; «Όλα τα γήπεδα περνούν δύσκολη φάση. Ένα γήπεδο με μεγαλύτερες ομάδες έχει μεγαλύτερα έξοδα αλλά όλοι έχουν μεγάλες απώλειες καθώς έχουν να πληρωθούν από τον Φεβρουάριο. Έγινε η επανασπορά, έρχονται φιλικά παιχνίδια».

Πως τα βγάζετε πέρα με τις υποχρεώσεις σας; «Χρωστάμε κι εμείς αλλού, είναι αλυσίδα».

Author: ShootandGoal Team

Pubdate: 2020-07-08 10:49:37
Source: Source link
Attachment: https://shootandgoal.cyprustimes.com/wp-content/uploads/2020/03/GSP.jpg

Έτοιμο το πρωτόκολλο αγώνων-Παραδίδεται στο Υπουργείο Υγείας

Το Πρωτόκολλο διεξαγωγής Ποδοσφαιρικών αγώνων που ετοιμάστηκε από την ΚΟΠ, σε συνεργασία με την Ιατρική Επιτροπή της Ομοσπονδίας έχει ολοκληρωθεί και εντός της ημέρας, θα παραδοθεί στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας καθώς και στον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού.

Το πρωί, ο Πρόεδρος της ΚΟΠ Γιώργος Κούμας μαζί με το Γενικό Διευθυντή Ανθούλη Μυλωνά, τον Τεχνικό Διευθυντή Σάββα Κωνσταντίνου και λειτουργούς της Ομοσπονδίας, είχαν συνάντηση με αντιπροσωπεία της Ιατρικής Επιτροπής η οποία αποτελείτο από τον επικεφαλής της Επιτροπής Δρ. Πέτρο Αγαθαγγέλου, το Δρ. Γεώργιο Μιλτιάδους και το Δρ. Λοϊζο Αντωνιάδη. Στην Επιτροπή συμμετέχουν επίσης ο Δρ. Χάρης Αρμεύτης και ο Δρ. Γεώργιος Πάνος.

Author: ShootandGoal Team

Pubdate: 2020-07-08 08:09:11
Source: Source link
Attachment: https://shootandgoal.cyprustimes.com/wp-content/uploads/2020/07/308ff41ef.jpg

Ιωάννου: Πιο ώριμος και πιο έτοιμος από ποτέ

Τρίτη σεζόν με την φανέλα της Ανόρθωσης για τον Μιχάλη Ιωάννου, προϊόν των ακαδημιών της Κυρίας.

Ο νεαρός μέσος μετά από την περσινή πολύ καλή σεζόν με 8 συμμετοχές και 400 λεπτά, αποκόμισε εμπειρίες και είναι πιο ώριμος από ποτέ να βοηθήσει την ομάδα της Αμμοχώστου.

Δουλεύει σκληρά στην προετοιμασία και θα παλέψει για μία μόνιμη θέση στην εντεκάδα.

Άλλωστε ο νεαρός είναι περιουσιακό στοιχείο της Ανόρθωσης στον οποίο οι άνθρωποι της ομάδας μπορούν να επενδύσουν.

 

Author: ShootandGoal Team

Pubdate: 2020-07-08 07:38:03
Source: Source link
Attachment: https://shootandgoal.cyprustimes.com/wp-content/uploads/2020/07/ioannou.jpg

Κασιανός: «Δικαιώθηκαν αυτοί που φώναζαν για ολοκλήρωση του πρωταθλήματος»

Ο Χριστάκης Κασιανός παραχώρησε δηλώσεις στον Super Sport FM 104.0 για την Ανόρθωση και γενικότερα για το Κυπριακό ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά:
«Η κλήρωση για το πρωτάθλημα μπορεί να μην έκανε αίσθηση, όμως, σιγά σιγά θα μπούμε σε ποδοσφαιρικούς ρυθμούς και πρωταθλήματος, θα δούμε αν θα μας αφήσει αυτό το θέμα με τον κορωνοϊό να ολοκληρώσουμε αυτό το πρωτάθλημα. Ευελπιστούμε να κρατήσουμε αυτή την εικόνα που έχουμε στην Κύπρο, είναι και το οικονομικό το οποίο είναι μεγάλο κεφάλαιο για τις ομάδες της Κύπρου με τα εισιτήρια και τα τηλεοπτικά. Πρέπει οι διοικήσεις να διαχειριστούν την όλη κατάσταση με σύνεση. Χρειάζεται προσοχή».

Η προετοιμασία και οι επόμενες μεταγραφές στην Ανόρθωση;

«Υπάρχει ένα δεδομένο, η Ανόρθωση δεν χρειάζεται να κάνει πολλές κινήσεις είναι πολύ πιο ευκολο να «χτίσεις» σε ένα δομημένο κορμό παρά ν’ αρχίσεις από την αρχή. Μέχρι στιγμής υπάρχουν οι ποδοσφαιριστές που τους ξέρει ο προπονητής και οι οποίοι δίνουν λύσεις σε συγκεκριμένες θέσεις. Ο προπονητής αποφασίζει… Οι ποδοσφαιριστές που θα έρθουν θα πρέπει να διεκδικήσουν επί ίσοις όροις θέση στην ομάδα. Η Ανόρθωση είναι σχεδόν έτοιμη ακόμα κι αν δεν γίνουν οι κινήσεις η ομάδα μπορεί να ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που μπορούν να καλύψουν κι άλλες θέσεις στην ομάδα, όπως είναι ο Οκριασβίλι. Η ομάδα έχει μπει σε ρυθμούς αυτό επιβάλει η ιστορία της Ανόρθωσης πρέπει να διεκδικεί τους τιτλους, αυτό το επιβάλει η ιστορία της. Θετικό δείγμα μπορεί να χαρακτηριστεί το περσινό. Αυτοί που φώναζαν ότι το πρωτάθλημα έπρεπε να ολοκληρωθεί έχουν δικαιωθεί αφού τα υπόλοιπα σε άλλες χώρες συνεχίζονται κανονικά».

Γενικότερα για το γεγονός ότι δεν μπορούν οι ομάδες να μεταβούν εύκολα στο εξωτερικό:

«Οι ομάδες προσπαθούν να κάνουν καλύτερη οικονομική περισυλλογή έχει αποδειχθεί ότι μπορούμε να επενδύσουμε στην εγχώρια αγορά. Να δουλέψουμε σε αυτό, να γίνουν φιλικά. Αυτό που πάμε στο εξωτερικό, είναι και πολλές φορές χαμένα λεφτά. Μπορούμε ως Κύπρος να επενδυσουμε σε αυτόν τον τομέα».

Author: ShootandGoal Team

Pubdate: 2020-07-08 06:58:12
Source: Source link
Attachment: https://shootandgoal.cyprustimes.com/wp-content/uploads/2020/07/kasianos.jpg

8η Ιουλίου 1958: Η ημέρα που η Ανόρθωσις παρασημοφορήθηκε

Ο εκκωφαντικός θόρυβος της έκρηξης, πέντε λεπτά μετά τις τρεις το απόγευμα, συντάρασσε ολόκληρη την Αμμόχωστο. Δεν επρόκειτο για κάποια βόμβα που τοποθέτησε η ΕΟΚΑ. Ήταν τα αντίποινα του Άγγλου κατακτητή, στην πρωινή ενέδρα της Οργάνωσης. Ήταν το οίκημα της Ανόρθωσης, στην στοά Χ”Μιχαήλ της οδού Ερμού, που τιναζόταν στον αέρα…

Ο ισχυρισμός του ανακριτή Λόνιγκαν, πως στο πάτωμα βρίσκονταν πακτωμένα εκρηκτικά και τυχόν μετακίνησή τους ήταν επικίνδυνη, ήταν τουλάχιστον γελοίος. Αρκετή πρόφαση όμως, για ν’ ανατινάξουν ολόκληρο το κτήριο, προκειμένου να καταστρέψουν – δήθεν – τα εκρηκτικά!

Στην πραγματικότητα, το πρωί της ίδια μέρας, στο απέναντι κατάστημα, «Δ.Ε. Παραλιμνίτης & ΣΙΑ», μέλη της ΕΟΚΑ είχαν φονεύσει ένα Άγγλο αξιωματικό και τον υπασπιστή του. Έτσι, οι Βρετανοί θέλοντας να πάρουν εκδίκηση για το πρωινό συμβάν αλλά και να απαλλαγούν από την ενοχλητική παρουσία της Ανόρθωσης και τη δράση των μελών της – κάποια εκ των οποίων ενδεχομένως να συνδέονταν με την ενέδρα – άρπαξαν την ευκαιρία. Θα απαλλάσσονταν μια για πάντα από την ενοχλητική παρουσία του Σωματείου. Ή τουλάχιστον, έτσι νόμιζαν…

anastasios-oikonomides

 

 

 

 

 

Ο φλογερός πατριώτης, πρόεδρος του Συλλόγου μας, Αναστάσιος Οικονομίδης, επεφύλασσε πληρωμένη απάντηση στους Άγγλους, με στεντόρεια φωνή μέσα από τα συντρίμμια: «Πλανάσθε, το πνεύμα της Ανορθώσεως δεν πτοάται, δεν καταστρέφεται και η ωραία μας Ανόρθωσις, ως ο Φοίνιξ που είναι το έμβλημά της, αναγεννάται δια να συνεχίσει την ιστορικήν και μεγάλην πορεία της». Όπερ και εγένετο.

Η 8η Ιουλίου 1958, ήταν η ημέρα που η Ανόρθωσις παρασημοφορήθηκε για την εθνικοαπελευθερωτική της δράση στον Αγώνα. Οι κατακτητές, θέλησαν ανατινάζοντας τις πέτρες και τα τούβλα, να απαλλαγούν από την αντίσταση των αγωνιζόμενων Κυπρίων. Ωστόσο, δεν λογάριασαν πως το ελληνικό φρόνημα και ο πόθος για Λευτεριά και Ένωση, δεν φώλιαζε στα ντουβάρια του Συλλόγου, μα στις ψυχές των μελών του.

Δύσβατο το μονοπάτι της Ελευθερίας. Απαιτεί αρετή, τόλμη και θυσίες. Στο τέρμα του όμως, πάντα υπάρχει το ξέφωτο. Εκεί, όπου οι Αγωνιστές του ’55 οδήγησαν την Κύπρο το 1959.

Author: ShootandGoal Team

Pubdate: 2020-07-08 06:39:37
Source: Source link
Attachment: https://shootandgoal.cyprustimes.com/wp-content/uploads/2020/07/oikima_anatinaxi-anorthosis900-flip.jpg

«Έχω προτάσεις από ομάδες της Κύπρου»

Προτάσεις από τρεις ομάδες της Κύπρου υποστηρίζει ότι έχει ο Ρίτσαρντ Αλμέιδα.

Ο 31χρονος μέσος έμεινε ελεύθερος από την Μπανίγια, ομάδα των Η.Α.Ε και ψάχνει τον νέο σταθμό της καριέρας του.

Στον παρελθόν έπαιξε κόντρα στο ΑΠΟΕΛ με την φανέλα της Καραμπάχ, ενώ έχει και την υπηκοότητα του Αζερμπαϊτζάν.

Ο Αλμέιδα δέχτηκε επίσης προτάσεις  από Παναθηναϊκό και ομάδες της Τουρκίας.

 

Author: ShootandGoal Team

Pubdate: 2020-07-07 19:15:17
Source: Source link
Attachment: https://shootandgoal.cyprustimes.com/wp-content/uploads/2020/07/almeida.jpg

Έρχεται «σκληρός» Σεπτέμβρης για την Ανόρθωση

Μετά και την κλήρωση του πρωταθλήματος CYTA, στην Ανόρθωση κατάλαβαν ότι ο Σεπτεμβριος θα είναι ένας από τους πιο απαιτητικούς μήνες της χρονιάς.

Συγκεκριμένα η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια την 3η αγωνιστική (12 ή 13/09) θα αντιμετωπίσει στο «Παπαδόπουλος» την Ομόνοια σε ένα από τα πολλά ντέρμπι του πρωταθλήματος.

Λίγες μέρες αργότερα η «Κυρία» θα παίξει στην Ευρώπη. Η προγραμματισμένη ημερομηνία για τον 2ο προκριματικό είναι 17 Σεπτεμβρίου, ημέρα Πέμπτη.

Τέλος για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος φιλοξενεί τον Απόλλωνα στις 19 ή 20 του ίδιου μήνα.

Με λίγα λόγια η Ανόρθωση θα δώσει 3 παιχνίδια σε 9 μέρες. Αν το ευρωπαϊκό παιχνίδι απαιτεί ταξίδι, τότε τα πράγματα γίνονται αυτόματα πιο δύσκολα.

Author: ShootandGoal Team

Pubdate: 2020-07-07 18:02:38
Source: Source link
Attachment: https://shootandgoal.cyprustimes.com/wp-content/uploads/2020/07/anorthosis-47.jpg

Ανόρθωση/Ευρώπη

Περιμένουν την απάντηση της UEFA στην Ανόρθωση για το αν θα διαγραφεί η τιμωρία του «Παπαδόπουλος» στα ευρωπαϊκά παιχνίδια.

Ο πρόεδρος της «Κυρίας» σε δηλώσεις του νωρίτερα σήμερα, σχολίασε:

«Όχι, δεν έχουμε κάτι νεότερο. Κάναμε κάποιες παραστάσεις και ζητάμε ανεξάρτητα εάν δεν παίξουμε στο Αντώνης Παπαδόπουλος να διαγραφεί η τιμωρία. Αναμένουμε και θέλω να πιστεύω πως αρχές της επόμενης βδομάδας θα έχουμε απάντηση».

Author: ShootandGoal Team

Pubdate: 2020-07-07 17:46:59
Source: Source link
Attachment: https://shootandgoal.cyprustimes.com/wp-content/uploads/2019/11/papadopoulos-17.jpg

«ΣΚΛΗΡΗ» απάντηση Χαμπούλα για Κύπριους:«Δεν αξίζουν 100,000 ευρώ»

Σε δηλώσει του στο ραδιόφωνο του Αctive, ο πρόεδρος της Ανόρθωσης Ευγένιος Χαμπουλάς απάντησε στην Ένωση και την ενόχληση της για τις δηλώσεις του πρώτου για τον Δημήτρη Θεοδώρου..

Ο πρόεδρος της Κυρίας είπε:

«Λυπάμαι αν ενόχλησαν οι δηλώσεις μου, αλλά αυτές είναι οι απόψεις μου τις οποίες εξέφρασα όπως κάνω πάντα όταν ερωτούμε. Εγώ δεν πιστεύω ότι σήμερα υπάρχει Κύπριος παίκτης και μάλιστα που να έχει ισχύ το συμβόλαιό του για μικρή διάρκεια και να αξίζει περισσότερα από 100.000 ευρώ. Η Ανόρθωση δεν μπαίνει σε πλειστηριασμό, εμείς καθορίζουμε το ποσό όταν αγοράζουμε. Παίκτες υπάρχουν πολλοί και είναι μετά χαράς που διαπιστώνουμε ότι είναι πολλοί Κύπριοι νεαροί που αγωνίζονται σε άλλες ομάδες και στέλνουν μηνύματα μέσω τρίτων για να έρθουν στην Ανόρθωση, διότι αναγνωρίζουν ότι το ποδοσφαιρικό τμήμα λειτουργεί επαγγελματικά και η Ανόρθωση γίνεται ελκυστική».

Author: ShootandGoal Team

Pubdate: 2020-07-07 13:42:47
Source: Source link
Attachment: https://shootandgoal.cyprustimes.com/wp-content/uploads/2020/07/xampy.jpg

Σημαντική εξέλιξη: Με κόσμο η επιστροφή στα γήπεδα

Τη διεξαγωγή αθλητικών πρωταθλημάτων παρουσία θεατών, τη χρήση αποδυτηρίων και άλλων κλειστών υποδομών, καθώς και τη λειτουργία κλειστών και ανοιχτών χώρων άθλησης επιτρέπει νέο διάταγμα που εξέδωσε ο Υπουργός Υγείας.
Ειδικότερα, όπως αναφέρεται, επιτρέπεται η διεξαγωγή αθλητικών πρωταθλημάτων στην παρουσία θεατών και η χρήση αποδυτηρίων και άλλων κλειστών παρεμφερών υποδομών, τηρουμένων των κατευθυντήριων οδηγιών του Υπουργείου Υγείας και του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού.

Μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι επιτρέπεται επίσης η λειτουργία κλειστών και ανοικτών χώρων άθλησης, περιλαμβανομένων υπαίθριων και κλειστών αθλητικών εγκαταστάσεων, γυμναστηρίων, σχολών χορού και άλλων ειδών σχολών, καθώς και άλλων αθλημάτων, στην παρουσία θεατών και η χρήση αποδυτηρίων και άλλων κλειστών παρεμφερών υποδομών, τηρουμένων των κατευθυντήριων οδηγιών του Υπουργείου Υγείας και του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού.

Επιτρέπεται η λειτουργία ιπποδρομιακών συναντήσεων με θεατές, τηρουμένων των κατευθυντήριων οδηγιών του Υπουργείου Υγείας και του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού.

Author: ShootandGoal Team

Pubdate: 2020-07-07 12:35:19
Source: Source link
Attachment: https://shootandgoal.cyprustimes.com/wp-content/uploads/2020/07/podosfairo-1.jpg

«Αν ισχύει δεν έχω λόγια για το μέγεθος της βλακείας/Η αδιαφορία που επιδεικνύουν…»!

Έντονος ήταν ο πρόεδρος της Ανόρθωσης, Ευγένιος Χαμπουλλάς μιλώντας στον Active (107,4 & 102,5) για το θέμα της παρουσίας οπαδών στα γήπεδα τη νέα σεζόν.

Για την κλήρωση του πρωταθλήματος, είπε: «Δεν υπάρχουν δύσκολες και εύκολες κληρώσεις. Όλες οι ομάδες είναι φιλόδοξες και επικίνδυνες. Είναι ισορροπημένη η κλήρωση στο ξεκίνημα για εμάς. Γνωρίζαμε εδώ και άκυρο ότι θα έχουμε και την Ευρώπη και η ομάδα προετοιμάζεται κατάλληλα και με το πρόγραμμα σε σχέση με τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις».

Για την τιμωρία έδρας του Αντώνης Παπαδόπουλος στην Ευρώπη για ένα παιχνίδι υπάρχει νεότερο; «Όχι, δεν έχουμε κάτι νεότερο. Κάναμε κάποιες παραστάσεις και ζητάμε ανεξάρτητα εάν δεν παίξουμε στο Αντώνης Παπαδόπουλος να διαγραφεί η τιμωρία. Αναμένουμε και θέλω να πιστεύω πως αρχές της επόμενης βδομάδας θα έχουμε απάντηση».

Γίνεται μεγάλη συζήτηση για το ποσοστό παρουσίας φιλάθλων τη νέα σεζόν. Η ΚΟΠ προτείνει στο Υπουργείο Υγείας ποσοστό 33%: «Η αδιαφορία που επιδεικνύουν όλοι οι εμπλεκόμενοι στην έγκριση του πρωτοκόλλου για την παρουσία φιλάθλων είναι άνευ προηγουμένου. Εδώ και τρεις μήνες σταμάτησε το πρωτάθλημα, γνωρίζουν όλα τα προβλήματα των σωματείων, την αδυναμία του κράτους και της ΚΟΠ για οικονομική ενίσχυση, παγοποίηση χορηγικών συμβάσεων. Όλοι περιμένουν για να μάθουν την παρουσία φιλάθλων. Θα έπρεπε όλοι να είχαν επιλύσει αυτό το ζήτημα εδώ και ένα μήνα. Οι ομάδες αιμορραγούν οικονομικά. Κάποιοι έχουν γραμμένο το ποδόσφαιρο στα παλαιότερα των υποδημάτων τους. Είναι ωραία η πασαρέλα των πολιτικών σε αγώνες, όμως εδώ τους έχουμε ανάγκη. Και μιλάω για όλους. Θα περιμένουμε και ελπίζουμε αυτή τη βδομάδα να έχουμε νέα βασισμένα στη λογική και όχι πίσω από τα φώτα. Θα περιμένουμε και ελπίζουμε να έχουμε νέα που να στηρίζονται στη λογική και όχι στα θέατρα που έστησαν πριν δύο μήνες όταν πήραν την απόφαση για διακοπή γιατί και τώρα οι ίδιοι θα είναι που θα πάρουν αποφάσεις».

Ισχύει ότι συζητείται όριο 500 εισιτηρίων διαρκείας για κάθε ομάδα; «Εάν αυτό ευσταθεί δεν έχω λόγια να χαρακτηρίσω το μέγεθος της βλακείας που χαρακτηρίζει κάποιους. Μίλησα με τον Πρόεδρο της ΚΟΠ και του ΚΟΑ και εξέφρασα τη δυσαρέσκεια μου και την αγωνία μου. Εύχομαι μέχρι την Παρασκευή να έχουμε νέα. Οι επιστήμονες θα προτείνουν 30%-33% και εύχομαι να το περάσει η Κυβέρνηση. Σύντομα αρχίζει το πρωτάθλημα και δεν έχουμε πρωτόκολλο».

Πώς θα αντιδράσετε εάν ισχύει κάτι τέτοιο; «Θα τους πω ότι θα έχει 500 άτομα στο γήπεδο την ίδια ώρα που θα έχει 500 άτομα στις υπεραγορές και 500 στο καζίνο. Πιστεύω πως μπορούν να γίνουν διευθετήσεις για να παρθούν τα σωστά μέτρα ασφαλείας».

Author: ShootandGoal Team

Pubdate: 2020-07-07 12:32:10
Source: Source link
Attachment: https://shootandgoal.cyprustimes.com/wp-content/uploads/2020/07/chamboullas.jpg

(ΒΙΝΤΕΟ) Δεν ξεχνά την τέχνη του ο Τιμούρ

Ο φίλος της Ανόρθωσης, Χαρίλαος Παπαϊωάννου, ανέβασε βίντεο από την προπόνηση της Ανόρθωσης στην Κακοπετριά.

Στο 4:43 του βίντεο, ο τεχνικός της Ανόρθωσης Τιμούρ Κετσπάγια, βάζει ένα καταπληκτικό τέρμα, όπως εκείνα που έβαζε όταν ήταν ποδοσφαιριστής.

Απολαύστε το:

Author: ShootandGoal Team

Pubdate: 2020-07-07 12:14:34
Source: Source link
Attachment: https://shootandgoal.cyprustimes.com/wp-content/uploads/2020/07/Screenshot-2020-07-07-at-15.11.07.jpg

Tα “χώνει” για το πρόγραμμα

Ανάρτηση απο τον Εκτελεστικό Πρόεδρο του ΠΑΣΠ, Σπύρο Νεοφυτίδη, μετά την κλήρωση του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά:

Έγινε σήμερα και η κλήρωση του νέου μας πρωταθλήματος με την νέα του μορφή και σχεδιασμό.

Κρατώντας τα δεδομένα της μαύρης απόφασης για την διακοπή από τις 15 Μαρτίου(100πρωταθληματα έχουν τελειωσει) και την επανέναρξη με τη βοήθεια του Θεού στις 22 Αυγούστου είχαμε φέτος μια αποχή των 5 μηνών από την αγωνιστική δράση. Τωρα βλέποντας τον νέο σχεδιασμό του νέου πρωταθλήματος που θα ξεκινήσει, εμείς οι άσχετοι του ποδοσφαίρου παρατηρούμε ότι:

Η πρώτη φάση και 2 απο τις ομάδες θα τελειώσει 13 Φεβρουαρίου.

Λαμβάνοντας υπόψιν ότι περίπου το πρωταθλημα τις Β κατηγορίας θα ξεκινησει στις 12 Σεπτεμβρίου σημαίνει ότι 2 ομαδες από την TOP κατηγορια μας καθίσανε 5 μήνες χωρίς αγωνιστική δραστηριότητα φέτος και θα καθίσουν 7 ΜΗΝΕΣ την νέα ποδοσφαιρική περίοδο εαν υποβιβαστουν απο την πρωτη φάση. Δηλαδή στο σύνολο 2 χρόνων θα χάσουν 12 μήνες δραστηριότητας.

Αυτο θα πει σωστός σχεδιασμός. ΣΥΓΧΑΡΗΤΉΡΙΑ και εις ανώτερα μπορούμε και με πρωταθλήματα 4 μηνών. Φαντάζομαι θα στηριχθουν και οικονομικά τα 2 αυτα σωματεία για τις υποχρεώσεις τους που θα έχουν???

Author: ShootandGoal Team

Pubdate: 2020-07-07 11:21:11
Source: Source link
Attachment: https://shootandgoal.cyprustimes.com/wp-content/uploads/2020/04/PASP-Neofitides.jpg

ΠΗΛΑΚΟΥΤΑΣ: «Είμαστε σε συζητήσεις με παίκτες»

Ο Χαράλαμπος Πηλακούτας μετά το τέλος της κλήρωσης ανάφερε:

Κάνουμε πρεμιέρα με τον Ερμή, θέλουμε να ξεκινήσουμε θετικά και θέλουμε παρόμοια πορεία όπως την περσινή. Η προετοιμασία της ομάδας είναι σε εξέλιξη και θα είμαστε έτοιμοι όταν έρθει η έναρξη της σεζόν ώστε να διεκδικήσουμε μέχρι τέλους πρωτάθλημα και κύπελλο.

Πήραμε αρκετούς παίκτες από την εγχώρια αγορά, γίνεται προσπάθεια για ακόμη δύο μεταγραφές, είμαστε σε συζητήσεις με παίκτες που βρίσκονται σε εξέλιξη τα πρωταθλήματα και αναμένουμε να ολοκληρωθούν. Ευελπιστούμε ότι θα υπάρξουν κατάληξη και θα μπορούν να ενσωματωθούν στην ομάδα. Δεν υπάρχει συμφωνία, βρισκόμαστε σε επαφή μαζί τους και ελπίζουμε ότι στις επόμενες εβδομάδες θα έχουμε ανακοινώσεις.

Author: ShootandGoal Team

Pubdate: 2020-07-07 10:30:48
Source: Source link
Attachment: https://shootandgoal.cyprustimes.com/wp-content/uploads/2020/07/pilakoutas.jpg

ΟΜΙΛΙΑ ΚΟΥΜΑ / Η διακοπή, το VAR και το 33%

Η ομιλία του προέδρου της ΚΟΠ Γιώργου Κούμα στην κλήρωση του Πρωταθλήματος Cyta ενόψει της αγωνιστικής περιόδου 2020-2021.

«Αγαπητοί πρόεδροι και εκπρόσωποι των Σωματείων, κύριε Ανώτατε Εκτελεστικέ Διευθυντή της Cyta Ανδρέα Νεοκλέκους,  αγαπητοί εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, σας καλωσορίζω στην κλήρωση του Πρωταθλήματος Cyta περιόδου 2020-2021.

Κάθε νέο Πρωτάθλημα, αποτελεί για όλους μας μια καινούργια πρόκληση. Φέτος, η πρόκληση είναι ακόμη μεγαλύτερη, αν λάβουμε υπόψη τις συνθήκες που προκάλεσαν τη διακοπή των περσινών μας διοργανώσεων.

Υπό τις περιστάσεις που επικρατούσαν τότε, λάβαμε μια δύσκολη και οδυνηρή απόφαση, λαμβάνοντας υπόψη, πρώτα απ΄ όλα την υγεία όλων των εμπλεκομένων αλλά και για να έχουμε τον χρόνο να διασφαλίσουμε  την απρόσκοπτη έναρξη αλλά και ολοκλήρωση των διοργανώσεων της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΟΠ για διακοπή των διοργανώσεων ήταν αποτέλεσμα πάρα πολλών διεργασιών, οι οποίες βρίσκονταν σε εξέλιξη από την ημερομηνία διακοπής των πρωταθλημάτων, σε συνεννόηση πάντοτε με τις αρχές της πολιτείας, στα πλαίσια των μέτρων που είχαν ληφθεί και των διαταγμάτων που βρίσκονταν σε ισχύ στα πλαίσια της πανδημίας του COVID-19.

Είχε προηγηθεί η εκ μέρους της ΚΟΠ ετοιμασία εμπεριστατωμένου ποδοσφαιρικού Πρωτοκόλλου το οποίο είχε σταλεί εκ των προτέρων προς όλους τους αρμόδιους κυβερνητικούς φορείς, μέσα από το οποίο αναλύονταν με λεπτομέρεια οι ελάχιστες συνθήκες που απαιτούνταν για την επανέναρξη των πρωταθλημάτων.

Από τη συζήτηση που ακολούθησε, ξεκαθάρισε ότι η επιδημιολογική ομάδα που περιβάλλει την κυβέρνηση, ήταν αντίθετη στην υιοθέτηση του εν λόγω ποδοσφαιρικού πρωτοκόλλου και επέμεινε στην εφαρμογή των διαταγμάτων, τα οποία είχαν εκδοθεί.

Στην τότε απόφαση μας, λάβαμε υπόψη όπως έχω προαναφέρει, την υγεία όλων των εμπλεκομένων, καθώς επίσης, τη μη υιοθέτηση του ποδοσφαιρικού Πρωτοκόλλου από την Κυβέρνηση, τη μη ικανότητα των ομάδων για ικανοποιητική προετοιμασία καθώς και την οικονομική βιωσιμότητα των ομάδων.

Αυτά, όσον αφορά την απόφαση μας στις 15 Μαϊου για διακοπή των διοργανώσεων.

Πως προχωράμε από εδώ και μπρος.

Πρόσφατα, προχωρήσαμε στη σύσταση ιατρικής ομάδας με εγνωσμένου κύρους επιστήμονες από την Κύπρο και το εξωτερικό για δημιουργία πρωτοκόλλου το οποίο θα διασφαλίζει την ομαλή διεξαγωγή των διοργανώσεων της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Το πρωτόκολλο έχει ολοκληρωθεί και σύντομα η επιδημιολογική μας ομάδα θα έχει συνάντηση με το Υπουργείο Υγείας για να καταλήξουμε στο τελικό πρωτόκολλο το οποίο θα εφαρμόσουμε στις διοργανώσεις μας.

Εξαντλούμε όλα τα περιθώρια για να αρχίσει η νέα ποδοσφαιρική χρονιά με την παρουσία φιλάθλων στις κερκίδες και ελπίζω πως σύντομα θα είμαστε σε θέση να μιλήσουμε με περισσότερες λεπτομέρειες για το θέμα αυτό.

Μπορεί η πανδημία να είναι σε ύφεση στην πατρίδα μας, όμως οι συνέπειες  κυρίως οι οικονομικές, που έχει προκαλέσει και στο ποδόσφαιρο, είναι ιδιαίτερα εμφανείς.

Η ΚΟΠ στηρίζει τα σωματεία της στο βαθμό του δυνατού, όμως και τα ίδια τα σωματεία, είμαι σίγουρος πως θα προσαρμοστούν στις ανάγκες που οι νέες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν και στο χώρο του ποδοσφαίρου το απαιτούν.

Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη σημασία οι χορηγικές συνεργασίες με μεγάλους οργανισμούς, όπως η Cyta. Για αυτό, εκφράζω για άλλη μια φορά τις θερμές ευχαριστίες μου προς τη Cyta η οποία παραμένει από τους βασικούς αιμοδότες του ποδοσφαίρου μας.

Στο σημείο αυτό, να αναφέρω πως ΚΟΠ και CYTA έχουν καταλήξει σε συμφωνία για τις διαφοροποιήσεις που θα υπάρξουν στα συμβόλαια των ομάδων που τα τηλεοπτικά τους δικαιώματα ανήκουν στην ΚΟΠ για την περίοδο που δεν υπήρχε αγωνιστική δράση λόγω της Πανδημίας.

Η επόμενη ποδοσφαιρική χρονιά θα είναι ξεχωριστή για το Κυπριακό ποδόσφαιρο και για άλλο ένα λόγο. Είναι η χρονιά κατά την οποία θα εφαρμοστεί στο Πρωτάθλημα μας το VAR. Ήδη, έχει γίνει πολλή δουλειά, κυρίως στον τομέα της εκπαίδευσης και του εξοπλισμού, προκειμένου να είμαστε έτοιμοι να έχουμε αυτό το πολύ σημαντικό εργαλείο στη διάθεση των διαιτητών μας στο νέο πρωτάθλημα.

Δυστυχώς, η Πανδημία μας πήρε πίσω όσον αφορά την προσπάθεια για χρήση του VAR από το ξεκίνημα του νέου  πρωταθλήματος. Όμως, αισιοδοξώ πως θα είμαστε σε θέση να χρησιμοποιήσουμε το VAR από τον ερχόμενο Δεκέμβριο με την έναρξη του δεύτερου γύρου του Πρωταθλήματος Cyta.

Για τους λόγους που όλοι γνωρίζεται, το νέο Πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή 14 ομάδων. Θα είναι μια μεταβατική χρονιά προκειμένου να επιστρέψουμε στις 12 ομάδες την ποδοσφαιρική περίοδο 2021-2022, σύμφωνα και με τις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας.

Η ποδοσφαιρική χρονιά 2020-2021 θα ολοκληρωθεί για την Κύπρο μας με τη διεξαγωγή μιας μεγάλης διοργάνωσης η οποία μας ανατέθηκε από την UEFA. Όπως όλοι γνωρίζεται, το Μάιο του 2021 θα φιλοξενήσουμε την τελική φάση του UEFA EURO κάτω των 17 ετών.

Είναι μεγάλη τιμή για την ΚΟΠ που η UEFA της εμπιστεύτηκε αυτή τη διοργάνωση, η οποία θα καταστήσει τη χώρα μας ποδοσφαιρικό επίκεντρο της Ευρώπης από τις 6 μέχρι τις 22 Μαΐου.

Με τη συνεργασία όλων, είμαι βέβαιος πως θα καταφέρουμε να διοργανώσουμε την τελική φάση βάσει των απαιτητικών προδιαγραφών που θέτει η UEFA σε όλα τα επίπεδα.

Λόγω της διοργάνωσης αυτής, είμαστε αναγκασμένοι να ολοκληρώσουμε το πρωτάθλημα μας τέλη Απριλίου και περισσότερες λεπτομέρειες για τον προγραμματισμό καθώς και για όλα τα διαδικαστικά, θα σας πει ο Γενικός Διευθυντής της ΚΟΠ Ανθούλης Μυλωνάς.

Εύχομαι καλή επιτυχία στις τέσσερις ομάδες μας που θα μας εκπροσωπήσουν στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, την Ομόνοια, την Ανόρθωση, το ΑΠΟΕΛ και το Απόλλωνα.

Ενδεχόμενη, δική τους επιτυχία, αντανακλά γενικότερα στο ποδόσφαιρο  μας, το οποίο εύχομαι πως θα συνεχίσει και στην επόμενη χρονιά να εκπροσωπείται στους ομίλους των Ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Καλωσορίζουμε στην πρώτη κατηγορία τον Ερμή Αραδίππου και την Καρμιώτισσα και  είμαι σίγουρος πως, με την αγωνιστική τους παρουσία τους, θα συντελέσουν στη διεξαγωγή ενός ανταγωνιστικού πρωταθλήματος.

Εύχομαι σε όλους μας να έχουμε υγεία για να απολαύσουμε ένα καλό Πρωτάθλημα, γεμάτο συγκινήσεις και σύντομα, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, με γεμάτα γήπεδα».

Author: ShootandGoal Team

Pubdate: 2020-07-07 09:52:32
Source: Source link
Attachment: https://shootandgoal.cyprustimes.com/wp-content/uploads/2020/07/Screenshot-2020-07-07-at-12.12.15-PM.jpg

Πρώτα το Βαρωσιώτικο

Την 7η αγωνιστική θα γίνει το ντέρμπι της Αμμοχώστου ανάμεσα στην Νέα Σαλαμίνα και την Ανόρθωση στην έδρα των ερυθρόλευκων.

Ακολουθεί το λεμεσιανό ντέρμπι την 12η αγωνιστική με τυπικά γηπεδούχο τον Απόλλωνα.

Το ντέρμπι των “αιωνίων” για άλλη μια φορά θα διεξαχθεί την τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου με το ΑΠΟΕΛ να είναι γηπεδούχο.

Author: ShootandGoal Team

Pubdate: 2020-07-07 09:51:35
Source: Source link
Attachment: https://shootandgoal.cyprustimes.com/wp-content/uploads/2020/02/ANORTHOSI-SALAMINA1.jpg

ΟΛΑ τα ντέρμπι του πρωταθλήματος

Χωρίς ντέρμπι η πρεμιέρα, αφού από την 2η αγωνιστική θα ξεκινήσουν τα ντέρμπι στο πρωτάθλημα με την ΑΕΚ να υποδέχεται την ΑΠΟΕΛ.

Αναλυτικά τα ντέρμπι:

2η αγωνιστική: ΑΕΚ – ΑΠΟΕΛ

3η αγωνιστική: Ανόρθωση – Ομόνοια, ΑΠΟΕΛ – ΑΕΛ

4η αγωνιστική: Ανόρθωση – Απόλλων, Ομόνοια – ΑΕΚ

5η αγωνιστική: Απόλλων – Ομόνοια, ΑΕΚ – ΑΕΛ

6η αγωνιστική: Ομόνοια – ΑΕΛ

8η αγωνιστική: Ανόρθωση – ΑΠΟΕΛ

9η αγωνιστική: ΑΠΟΕΛ – Απόλλων

10η αγωνιστική: Ανόρθωση – ΑΕΚ

11η αγωνιστική: AEK – Απόλλων, ΑΕΛ – Ανόρθωση

12η αγωνιστική: Απόλλων – ΑΕΛ

13η αγωνιστική: ΑΠΟΕΛ – Ομόνοια

Author: ShootandGoal Team

Pubdate: 2020-07-07 09:36:06
Source: Source link
Attachment: https://shootandgoal.cyprustimes.com/wp-content/uploads/2020/07/protathlima-cyta.jpg

ΚΛΗΡΩΣΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ / Τα ντέρμπι και οι αγωνιστικές της νέας σεζόν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Αμφιθέατρο της Cyta, στα Κεντρικά Γραφεία στη Λευκωσία, η κλήρωση του Πρωταθλήματος Cyta 2020-2021, που θα αρχίσει το Σαββατοκύριακο 22-23 Αυγούστου 2020.

Το S&G ήταν παρών και σας μετέφερε τα πάντα γύρω από την κλήρωση:

Αναλυτικά το πρόγραμμα της πρώτης φάσης:

Α ΓΥΡΟΣ
1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(22.08.2020 – 23.08.2020)
ΠΑΦΟΣ FC vs ΟΜΟΝΟΙΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ
ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ vs ΕΡΜΗΣ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΛΕΜΕΣΟΥ vs ΔΟΞΑ
ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣ vs ΕΝΠ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ vs ΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥ
ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ vs ΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣ
ΑΠΟΕΛ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ vs ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ

2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(29.08.2020 – 30.08.2020)

ΠΑΦΟΣ FC vs ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ
ΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣ vs ΑΠΟΕΛ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ
ΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥ vs ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ
ΕΝΠ vs ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ
ΔΟΞΑ vs ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣ
ΕΡΜΗΣ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ vs ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΛΕΜΕΣΟΥ
ΟΜΟΝΟΙΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ vs ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ

3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(12.09.2020 – 13.09.2020)

ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ vs ΟΜΟΝΟΙΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΛΕΜΕΣΟΥ vs ΠΑΦΟΣ FC
ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣ vs ΕΡΜΗΣ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ vs ΔΟΞΑ
ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ vs ΕΝΠ
ΑΠΟΕΛ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ vs ΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥ
ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ vs ΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣ

4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(19.09.2020 – 20.09.2020)

ΠΑΦΟΣ FC vs ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣ
ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ vs ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΛΕΜΕΣΟΥ
ΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥ vs ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ
ΕΝΠ vs ΑΠΟΕΛ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ
ΔΟΞΑ vs ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ
ΕΡΜΗΣ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ vs ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ
ΟΜΟΝΟΙΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ vs ΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣ

5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(26.09.2020 – 27.09.2020)

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΛΕΜΕΣΟΥ vs ΟΜΟΝΟΙΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ
ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣ vs ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ vs ΠΑΦΟΣ FC
ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ vs ΕΡΜΗΣ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ
ΑΠΟΕΛ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ vs ΔΟΞΑ
ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ vs ΕΝΠ
ΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣ vs ΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥ

6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(03.10.2020 – 04.10.2020)

ΠΑΦΟΣ FC vs ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ
ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ vs ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΛΕΜΕΣΟΥ vs ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣ
ΕΝΠ vs ΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣ
ΔΟΞΑ vs ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ
ΕΡΜΗΣ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ vs ΑΠΟΕΛ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ
ΟΜΟΝΟΙΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ vs ΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥ

7η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(17.10.2020 – 18.10.2020)

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣ vs ΟΜΟΝΟΙΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ vs ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΛΕΜΕΣΟΥ
ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ vs ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ
ΑΠΟΕΛ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ vs ΠΑΦΟΣ FC
ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ vs ΕΡΜΗΣ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ
ΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣ vs ΔΟΞΑ
ΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥ vs ΕΝΠ

8η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(24.10.2020 – 25.10.2020)

ΠΑΦΟΣ FC vs ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ
ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ vs ΑΠΟΕΛ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΛΕΜΕΣΟΥ vs ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ
ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣ vs ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ
ΔΟΞΑ vs ΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥ
ΕΡΜΗΣ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ vs ΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣ
ΟΜΟΝΟΙΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ vs ΕΝΠ

9η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(31.10.2020 – 01.11.2020)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ vs ΟΜΟΝΟΙΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ
ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ vs ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣ
ΑΠΟΕΛ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ vs ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΛΕΜΕΣΟΥ
ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ vs ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ
ΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣ vs ΠΑΦΟΣ FC
ΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥ vs ΕΡΜΗΣ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ
ΕΝΠ vs ΔΟΞΑ

10η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(07.11.2020 – 08.11.2020)

ΠΑΦΟΣ FC vs ΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥ
ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ vs ΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣ
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΛΕΜΕΣΟΥ vs ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ
ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣ vs ΑΠΟΕΛ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ vs ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ
ΕΡΜΗΣ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ vs ΕΝΠ
ΟΜΟΝΟΙΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ vs ΔΟΞΑ

11η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(21.11.2020 – 22.11.2020)

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ vs ΟΜΟΝΟΙΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ
ΑΠΟΕΛ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ vs ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ
ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ vs ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣ
ΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣ vs ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΛΕΜΕΣΟΥ
ΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥ vs ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ
ΕΝΠ vs ΠΑΦΟΣ FC
ΔΟΞΑ vs ΕΡΜΗΣ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ

12η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(28.11.2020 – 29.11.2020)

ΠΑΦΟΣ FC vs ΔΟΞΑ
ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ vs ΕΝΠ
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΛΕΜΕΣΟΥ vs ΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥ
ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣ vs ΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ vs ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ
ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ vs ΑΠΟΕΛ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ
ΟΜΟΝΟΙΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ vs ΕΡΜΗΣ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ

13η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(05.12.2020 – 06.12.2020)
ΑΠΟΕΛ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ vs ΟΜΟΝΟΙΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ
ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ vs ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ
ΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣ vs ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ
ΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥ vs ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣ
ΕΝΠ vs ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΛΕΜΕΣΟΥ
ΔΟΞΑ vs ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ
ΕΡΜΗΣ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ vs ΠΑΦΟΣ FC

Β ΓΥΡΟΣ
14η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(12.12.2020 – 13.12.2020)

ΟΜΟΝΟΙΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ vs ΠΑΦΟΣ FC
ΕΡΜΗΣ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ vs ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ
ΔΟΞΑ vs ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΛΕΜΕΣΟΥ
ΕΝΠ vs ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣ
ΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥ vs ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ
ΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣ vs ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ
ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ vs ΑΠΟΕΛ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

15η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(19.12.2020 – 20.12.2020)

ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ vs ΠΑΦΟΣ FC
ΑΠΟΕΛ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ vs ΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣ
ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ vs ΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ vs ΕΝΠ
ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣ vs ΔΟΞΑ
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΛΕΜΕΣΟΥ vs ΕΡΜΗΣ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ
ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ vs ΟΜΟΝΟΙΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

16η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(22.12.2020 – 23.12.2020)

ΟΜΟΝΟΙΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ vs ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ
ΠΑΦΟΣ FC vs ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΛΕΜΕΣΟΥ
ΕΡΜΗΣ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ vs ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣ
ΔΟΞΑ vs ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ
ΕΝΠ vs ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ
ΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥ vs ΑΠΟΕΛ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ
ΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣ vs ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ

17η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(02.01.2020 – 03.01.2021)

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣ vs ΠΑΦΟΣ FC
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΛΕΜΕΣΟΥ vs ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ
ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ vs ΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥ
ΑΠΟΕΛ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ vs ΕΝΠ
ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ vs ΔΟΞΑ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ vs ΕΡΜΗΣ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ
ΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣ vs ΟΜΟΝΟΙΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

18η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(05.01.2021 – 06.01.2021)

ΟΜΟΝΟΙΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ vs ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΛΕΜΕΣΟΥ
ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ vs ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣ
ΠΑΦΟΣ FC vs ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ
ΕΡΜΗΣ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ vs ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ
ΔΟΞΑ vs ΑΠΟΕΛ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ
ΕΝΠ vs ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ
ΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥ vs ΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣ

19η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(09.01.2021 – 10.01.2021)

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ vs ΠΑΦΟΣ FC
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ vs ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ
ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣ vs ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΛΕΜΕΣΟΥ
ΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣ vs ΕΝΠ
ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ vs ΔΟΞΑ
ΑΠΟΕΛ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ vs ΕΡΜΗΣ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ
ΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥ vs ΟΜΟΝΟΙΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

20η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(16.01.2021 – 17.01.2021)

ΟΜΟΝΟΙΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ vs ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣ
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΛΕΜΕΣΟΥ vs ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ
ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ vs ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ
ΠΑΦΟΣ FC vs ΑΠΟΕΛ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ
ΕΡΜΗΣ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ vs ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ
ΔΟΞΑ vs ΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣ
ΕΝΠ vs ΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥ

21η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(23.01.2021 – 24.01.2021)

ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ vs ΠΑΦΟΣ FC
ΑΠΟΕΛ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ vs ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ
ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ vs ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΛΕΜΕΣΟΥ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ vs ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣ
ΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥ vs ΔΟΞΑ
ΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣ vs ΕΡΜΗΣ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ
ΕΝΠ vs ΟΜΟΝΟΙΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

22η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(26.01.2021 – 27.01.2021)

ΟΜΟΝΟΙΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ vs ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ
ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣ vs ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΛΕΜΕΣΟΥ vs ΑΠΟΕΛ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ
ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ vs ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ
ΠΑΦΟΣ FC vs ΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣ
ΕΡΜΗΣ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ vs ΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥ
ΔΟΞΑ vs ΕΝΠ

23η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(30.01.2021 – 31.01.2021)

ΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥ vs ΠΑΦΟΣ FC
ΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣ vs ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ
ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ vs ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΛΕΜΕΣΟΥ
ΑΠΟΕΛ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ vs ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣ
ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ vs ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ
ΕΝΠ vs ΕΡΜΗΣ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ
ΔΟΞΑ vs ΟΜΟΝΟΙΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

24η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(06.02.2021 – 07.02.2021)

ΟΜΟΝΟΙΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ vs ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ vs ΑΠΟΕΛ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ
ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣ vs ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΛΕΜΕΣΟΥ vs ΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣ
ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ vs ΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥ
ΠΑΦΟΣ FC vs ΕΝΠ
ΕΡΜΗΣ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ vs ΔΟΞΑ

25η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(09.02.2021 – 10.02.2021)

ΔΟΞΑ vs ΠΑΦΟΣ FC
ΕΝΠ vs ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ
ΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥ vs ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΛΕΜΕΣΟΥ
ΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣ vs ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣ
ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ vs ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ
ΑΠΟΕΛ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ vs ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ
ΕΡΜΗΣ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ vs ΟΜΟΝΟΙΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

26η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(13.02.2021 – 14.02.2021)

ΟΜΟΝΟΙΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ vs ΑΠΟΕΛ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ
ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ vs ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ vs ΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣ
ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣ vs ΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥ
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΛΕΜΕΣΟΥ vs ΕΝΠ
ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ vs ΔΟΞΑ
ΠΑΦΟΣ FC vs ΕΡΜΗΣ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ

Το ημερολογιακό πρόγραμμα της δεύτερης φάσης:

1η αγωνιστική: 20-21 Φεβρουαρίου
2η αγωνιστική: 27-28 Φεβρουαρίου
3η αγωνιστική: 6-7 Μαρτίου
4η αγωνιστική: 13-14 Μαρτίου
5η αγωνιστική: 20-21 Μαρτίου
6η αγωνιστική: 3-4 Απριλίου
7η αγωνιστική: 10-11 Απριλίου
8η αγωνιστική: 17-18 Απριλίου
9η αγωνιστική: 24-25 Απριλίου
10η αγωνιστική: 27-28-29 Απριλίου

 

 

 

 

Η κλήρωση μεταδίδεται ζωντανά:

Λεπτομέριες διεξαγωγής:

Το Πρωτάθλημα Cyta 2020 – 2021 θα αρχίσει το Σαββατοκύριακο 22-23 Αυγούστου 2020 και σε αυτό θα συμμετάσχουν οι ακόλουθες 14 ομάδες:

ΑΕΚ, ΑΕΛ, Ανόρθωση, ΑΠΟΕΛ, Απόλλων, Δόξα, Εθνικός, Ερμής, Ε.Ν. Παραλιμνίου, Καρμιώτισσα, Νέα Σαλαμίνα, Ολυμπιακός, Ομόνοια και Πάφος F.C.

Το Πρωτάθλημα Cyta θα διεξαχθεί και φέτος σε δύο φάσεις. Στην πρώτη φάση θα διεξαχθούν δύο γύροι σε 26 αγωνιστικές και με την ολοκλήρωση της 26ης αγωνιστικής, οι δύο τελευταίες ομάδες της βαθμολογίας θα διαβαθμιστούν στη Β’ Κατηγορία.  Οι υπόλοιπες 12 ομάδες θα συνεχίσουν στη δεύτερη φάση, αγωνιζόμενες σε δύο ομίλους και θα διεξαχθούν δέκα επιπρόσθετες αγωνιστικές.

Στον πρώτο όμιλο θα λάβουν μέρος οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 1-6 της πρώτης φάσης και οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 7-12 θα αγωνιστούν στο δεύτερο όμιλο. Οι 12 ομάδες θα μεταφέρουν στη δεύτερη φάση τους βαθμούς που θα έχουν εξασφαλίσει με το τέλος της πρώτης φάσης.

Η ομάδα που θα τερματίσει πρώτη στον πρώτο όμιλο θα αναδειχτεί πρωταθλήτρια. Μετά την ολοκλήρωση και της δεύτερης φάσης, οι 2 τελευταίες ομάδες της βαθμολογίας από το δεύτερο όμιλο θα διαβαθμιστούν επίσης στη Β’ Κατηγορία.

Author: ShootandGoal Team

Pubdate: 2020-07-07 09:20:52
Source: Source link
Attachment: https://shootandgoal.cyprustimes.com/wp-content/uploads/2020/07/106743632_950207322090145_3161342921656857305_n.jpg

“Μιλάμε για το 33% της χωρητικότητας των γηπέδων”

O Γιώργος Κούμας αναφέρθηκε και στο μεγάλο θέμα παρουσίας των φιλάθλων στο νέο πρωτάθλημα. Είπε ο πρόεδρος της ΚΟΠ:

“Το πρωτόκολλο της ΚΟΠ είναι έτοιμο από τους τεχνοκράτες και την ιατρική ομάδα της ΚΟΠ, έχει αποσταλεί σε δύο μεγάλα πανεπιστήμια του εξωτερικού, και θα το παρουσιάσουμε στο Υπουργείο Υγείας.

Μιλάμε για 33% ανάλογα με την χωρητικότητα των γηπέδων, εφόσον οι ομάδες εφαρμόσουν όλους τους κανόνες υγιεινής”.

Author: ShootandGoal Team

Pubdate: 2020-07-07 09:15:50
Source: Source link
Attachment: https://shootandgoal.cyprustimes.com/wp-content/uploads/2020/07/koumas-1.jpg

ΚΟΥΜΑΣ: «To VAR θα εφαρμοστεί από τον Δεκέμβριο»

Ο Γιώργος Κούμας στην ομιλία του αποκάλυψε ότι το VAR δεν μπορεί να εφαρμοστεί από το ξεκίνημα της σεζόν.

Αναλυτικά η σχετική τοποθέτηση:

Τη νέα χρονιά θα εφαρμοστεί το VAR, έγινε εκπαίδευση για να μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε αυτό το εργαλείο. Η πανδημία μας πήρε πίσω όσον αφορά την προσπάθεια για χρήση από το ξεκίνημα της νέας σεζόν, θα το χρησιμοποιήσουμε από τον ερχόμενο Δεκέμβριο με το ξεκίνημα του δεύτερου γύρου του πρωταθλήματος.

Δημιουργήσαμε μια ιατρική ομάδα και έχει δημιουργήσει ένα πρωτόκολλο που θα παρουσιάσουμε στο Υπουργείο Υγείας. Θα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια για να διεξαχθεί το πρωτάθλημα με την παρουσία φιλάθλων. Οι οικονομικές συνέπειες ήταν ιδιαίτερα εμφανής, η ΚΟΠ στηρίζει τα σωματεία ενώ και τα σωματεία θα προσαρμοστούν στις ανάγκες. Εκφράζω τις θερμές ευχαριστίες στην Cyta που παραμένει βασικός αιμοδότης. Έχουμε καταλήξει σε συμφωνία με αλλαγές για τα τηλεοπτικά δικαώματα των ομάδων που έχουν συμβόλαιο με την Cyta για την περίοδο που υπήρχε διακοπή.

Author: ShootandGoal Team

Pubdate: 2020-07-07 09:08:12
Source: Source link
Attachment: https://shootandgoal.cyprustimes.com/wp-content/uploads/2020/07/koumas.jpg

Δήλωση Καραγιάννη για φιλάθλους στα γήπεδα: «Δεν βλέπω πρόβλημα»

Για όλα τα θέματα που αφορούν την πορεία της πανδημίας στο νησί μας γενικότερα και στα όσα επηρεάζουν τον χώρο του ποδοσφαίρου ειδικότερα μίλησε στην εκπομπή «Κάνε Παιχνίδι» στον ΣΠΟΡ FM 95,0 ο καθηγητής μοριακής βιολογίας δρ. Πέτρος Καραγιάννης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την εικόνα της πανδημίας στην Κύπρο: «Η εικόνα που παρουσιάζουμε είναι πολύ θετική. Οι μεταδόσεις εγχώρια είναι σε μηδενικά επίπεδα, αν εξαιρέσουμε δύο κρούσματα, σε πλατφόρμα που ήταν απομονωμένη. Δεν έχουμε πρόβλημα, όλα μας τα κρούσματα είναι εισαγόμενα. Τώρα που θα ανοίξουμε για τους τουρίστες πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Είχαμε και το κρούσμα στον ποδοσφαιριστή του Απόλλωνα από τη Σερβία, όπου παρουσιάζεται αύξηση κρουσμάτων».

Για την κατάσταση στη Σερβία και το πώς το χειρίζεται η Κύπρος: «Είχαμε βάλει τη Σερβία στην κατηγορία Α. όταν αυξάνονταν τα κρούσματα την υποβιβάσαμε στη Β, ίσως αυτή την εβδομάδα υποβιβαστεί στη Γ. Έχουν ιδιαίτερο πρόβλημα το οποίο οι αρχές είχαν αποκρύψει, η αίσθηση είναι ότι είχαν δώσει ψευδή δεδομένα. Πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι τα δεδομένα που δίνουν κάποιες χώρες ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Για το πώς μπορεί να διαπιστωθεί αν τα δεδομένα που παρουσιάζονται είναι αληθή: «Δεν μπορούμε να είμαστε απόλυτα σίγουροι, υπάρχουν δεδομένα. Γίνονται συγκρίσεις με θανάτους της προηγούμενες χρονιάς».

Για τη διαχείριση του κρούσματος που βρέθηκε στον Απόλλωνα: «Το θέμα της καραντίνας το συζητήσαμε στο Προεδρικό την περασμένη εβδομάδα. Θεωρήθηκε ότι δεν πρέπει να έχουμε δύο μέτρα και δύο σταθμά. Δεν μπορούμε να κάνουμε εκπτώσεις στις περιπτώσεις των ποδοσφαιριστών, μετά δημιουργούνται άλλες ανομοιότητες. Παραμένουμε στο 14ήμερο της απομόνωσης για να είμαστε σίγουροι ότι ο ιός δεν έχει μεταδοθεί. Πρέπει να βρεθούν οι στενές επαφές για να μην μπει σε απομόνωση όλη η ομάδα».

Για το τι γίνεται αν συμμετάσχει σε προπόνηση και αν αντιμετωπίζονται οι συμπαίκτες του ως στενές επαφές: «Εξαρτάται τι έγινε κατά τη διάρκεια της προπόνησης. Η ιχνηλάτηση θα προσδιορίσει ποιοι θεωρούνται στενές επαφές».

Για το παράδειγμα της Γερμανίας, όπου απομονωνόταν το κρούσμα: «Αν δοκιμάστηκε αλλού και απέδωσε, θα το λάβουμε υπόψη. Δεν είχαν ιδιαίτερα ψηλό αριθμό κρουσμάτων. Πολλές κυπριακές ομάδες έχουν παίκτες που προέρχονται από το εξωτερικό. Αν κάνουν τεστ και μπουν οικειοθελώς σε αυτοπεριορισμό, είμαστε σίγουροι ότι δεν θα το μεταδώσουν. Αν μείνουν στην Κύπρο είμαστε βέβαιοι ότι το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί ομαλά. Το πρόβλημα θα είναι αν μας έρθουν από το εξωτερικό, ή αν παίξει δική μας ομάδα με κάποια του εξωτερικού και βρεθεί κρούσμα».

Για το θέμα παρουσίας κόσμου στο γήπεδο και το ποσοστό: «Δεν βλέπω πρόβλημα να υπάρχουν φίλαθλοι στις κερκίδες αν διατηρούν αποστάσεις. Όταν μπει γκολ ίσως αγκαλιαστούν και να μην τηρηθούν τα δύο μέτρα. Αυτό είναι ένα ρίσκο που πρέπει να αποφύγουμε. Εναπόκειται στις ομάδες πώς θα το διαχειριστούν. Ειπώθηκε κάτι για ποσοστό περιστασιακά, περιμένουμε κάτι πιο επίσημο να συζητήσουμε».

Για τη διαχείριση κρούσματος μετά από μια πτήση, για τους υπόλοιπους επιβαίνοντες: «Έχουμε εμπειρία με τον επαναπατρισμό συμπατριωτών μας. Από όλες αυτές τις πτήσεις υπήρξαν 40-45 κρούσματα, αλλά κανείς δεν κόλλησε τον ιό. Αυτό οφείλεται σε πολλά πράγματα, όλοι πρέπει να φορούν μάσκα και αν είναι δυνατόν να αποφεύγουν τα πολλά μπλα-μπλα. Εντός αεροσκάφους η ατμόσφαιρα είναι ιδιαίτερα ασφαλής».

Για την ενημέρωση περί αερογενούς μετάδοσης του ιού: «Το είδαμε αυτό και με τη χλωροκίνη, είδαμε αντιφατικές μελέτες. Το γεγονός ότι ο ιός μεταφέρεται αερογενώς το ξέραμε από πριν. Το υποψιαζόμαστε, το ξέραμε μερικώς, αυτοί λένε ότι μεταφέρεται έτσι πέραν πάσης αμφιβολίας».

Για την Ελλάδα και κατά πόσον μπορεί να πέσει κατηγορία: «Μέχρι στιγμής όχι».

Author: ShootandGoal Team

Pubdate: 2020-07-07 08:51:23
Source: Source link
Attachment: https://shootandgoal.cyprustimes.com/wp-content/uploads/2020/07/petros-karagiannis.jpg

ΚΛΗΡΩΣΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ / LIVE

Πραγματοποιείται στις 12:00 το μεσημέρι, στο αμφιθέατρο της Cyta στη Λευκωσία η κλήρωση του Πρωταθλήματος Cyta 2020-2021.

Το S&G είναι παρών και θα σας μεταφέρει τα πάντα γύρω από την κλήρωση:

Η κλήρωση μεταδίδεται ζωντανά:

Λεπτομέριες διεξαγωγής:

Το Πρωτάθλημα Cyta 2020 – 2021 θα αρχίσει το Σαββατοκύριακο 22-23 Αυγούστου 2020 και σε αυτό θα συμμετάσχουν οι ακόλουθες 14 ομάδες:

ΑΕΚ, ΑΕΛ, Ανόρθωση, ΑΠΟΕΛ, Απόλλων, Δόξα, Εθνικός, Ερμής, Ε.Ν. Παραλιμνίου, Καρμιώτισσα, Νέα Σαλαμίνα, Ολυμπιακός, Ομόνοια και Πάφος F.C.

Το Πρωτάθλημα Cyta θα διεξαχθεί και φέτος σε δύο φάσεις. Στην πρώτη φάση θα διεξαχθούν δύο γύροι σε 26 αγωνιστικές και με την ολοκλήρωση της 26ης αγωνιστικής, οι δύο τελευταίες ομάδες της βαθμολογίας θα διαβαθμιστούν στη Β’ Κατηγορία.  Οι υπόλοιπες 12 ομάδες θα συνεχίσουν στη δεύτερη φάση, αγωνιζόμενες σε δύο ομίλους και θα διεξαχθούν δέκα επιπρόσθετες αγωνιστικές.

Στον πρώτο όμιλο θα λάβουν μέρος οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 1-6 της πρώτης φάσης και οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 7-12 θα αγωνιστούν στο δεύτερο όμιλο. Οι 12 ομάδες θα μεταφέρουν στη δεύτερη φάση τους βαθμούς που θα έχουν εξασφαλίσει με το τέλος της πρώτης φάσης.

Η ομάδα που θα τερματίσει πρώτη στον πρώτο όμιλο θα αναδειχτεί πρωταθλήτρια. Μετά την ολοκλήρωση και της δεύτερης φάσης, οι 2 τελευταίες ομάδες της βαθμολογίας από το δεύτερο όμιλο θα διαβαθμιστούν επίσης στη Β’ Κατηγορία.

Author: ShootandGoal Team

Pubdate: 2020-07-07 08:35:52
Source: Source link
Attachment: https://shootandgoal.cyprustimes.com/wp-content/uploads/2020/07/106743632_950207322090145_3161342921656857305_n.jpg

Τιμούρ και πρόεδρος / Χαμογελούν γιατί το πιστεύουν

Λίγα λόγια και πολλή δουλειά είναι το σλόγκαν στην Ανόρθωση. Ο Χρίστος Πουλλαΐδης και ο Τιμούρ Κετσπάγια πιστεύουν στις δυνατότητες της ομάδας.

Χαμογελούν γιατί νιώθουν ότι η Ανόρθωση θα είναι τη νέα σεζόν πιο δυνατή και θα μπορέσει να υλοποιήσει τους στόχους της, που είναι είσοδος σε ευρωπαϊκό όμιλο, και διεκδίκηση του πρωταθλήματος και του κυπέλλου.

Author: ShootandGoal Team

Pubdate: 2020-07-07 07:41:02
Source: Source link
Attachment: https://shootandgoal.cyprustimes.com/wp-content/uploads/2020/07/timour-poullaidis.jpg

Κληρώνει σήμερα για το νέο πρωτάθλημα 2020-2021

Πραγματοποιείται στις 12:00 το μεσημέρι, στο αμφιθέατρο της Cyta στη Λευκωσία η κλήρωση του Πρωταθλήματος Cyta 2020-2021.

Η κλήρωση θα είναι διαθέσιμη σε αυτό το σύνδεσμο: https://youtu.be/MAtccb3OWYw

Το Πρωτάθλημα Cyta 2020 – 2021 θα αρχίσει το Σαββατοκύριακο 22-23 Αυγούστου 2020 και σε αυτό θα συμμετάσχουν οι ακόλουθες 14 ομάδες:

ΑΕΚ, ΑΕΛ, Ανόρθωση, ΑΠΟΕΛ, Απόλλων, Δόξα, Εθνικός, Ερμής, Ε.Ν. Παραλιμνίου, Καρμιώτισσα, Νέα Σαλαμίνα, Ολυμπιακός, Ομόνοια και Πάφος F.C.

Το Πρωτάθλημα Cyta θα διεξαχθεί και φέτος σε δύο φάσεις. Στην πρώτη φάση θα διεξαχθούν δύο γύροι σε 26 αγωνιστικές και με την ολοκλήρωση της 26ης αγωνιστικής, οι δύο τελευταίες ομάδες της βαθμολογίας θα διαβαθμιστούν στη Β’ Κατηγορία.  Οι υπόλοιπες 12 ομάδες θα συνεχίσουν στη δεύτερη φάση, αγωνιζόμενες σε δύο ομίλους και θα διεξαχθούν δέκα επιπρόσθετες αγωνιστικές.

Στον πρώτο όμιλο θα λάβουν μέρος οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 1-6 της πρώτης φάσης και οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 7-12 θα αγωνιστούν στο δεύτερο όμιλο. Οι 12 ομάδες θα μεταφέρουν στη δεύτερη φάση τους βαθμούς που θα έχουν εξασφαλίσει με το τέλος της πρώτης φάσης.

Η ομάδα που θα τερματίσει πρώτη στον πρώτο όμιλο θα αναδειχτεί πρωταθλήτρια. Μετά την ολοκλήρωση και της δεύτερης φάσης, οι 2 τελευταίες ομάδες της βαθμολογίας από το δεύτερο όμιλο θα διαβαθμιστούν επίσης στη Β’ Κατηγορία.

Author: ShootandGoal Team

Pubdate: 2020-07-07 05:02:55
Source: Source link
Attachment: https://shootandgoal.cyprustimes.com/wp-content/uploads/2019/11/klirosi3.jpg

Ο νέος τρόπος διεξαγωγής του Κυπέλλου της νέας σεζόν

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΠ στη σημερινή του συνεδρία, αποφάσισε τον τρόπο διεξαγωγής του Κυπέλλου Coca – Cola Α’ και Β’ Κατηγορίας περιόδου 2020-2021.

Για το λόγο ότι οι εκπρόσωποι μας στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις θα αγωνιστούν σε προκριματικές φάσεις εντός Σεπτεμβρίου και επειδή, το Πρωτάθλημα Cyta, θα πρέπει να ολοκληρωθεί τέλη Απριλίου 2021, με επιπλέον αγωνιστικές λόγω της αύξησης των ομάδων, αποφασίστηκε ότι:

-Οι ομάδες μας που θα αγωνιστούν στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, δηλαδή, η Ομόνοια, η Ανόρθωση, το ΑΠΟΕΛ και ο Απόλλων δεν θα συμμετάσχουν στον Α’ γύρο του Κυπέλλου Coca – Cola.

-Ομάδες που θα εξασφαλίσουν συμμετοχή σε όμιλο Ευρωπαϊκής διοργάνωσης, δεν θα συμμετάσχουν ούτε στο Β’ γύρο της διοργάνωσης.

-Οι αγώνες στον Α’ και στο Β’ γύρο θα είμαι μονοί. Διπλοί θα είναι οι αγώνες στην προημιτελική και στην ημιτελική φάση.

Author: ShootandGoal Team

Pubdate: 2020-07-06 16:27:54
Source: Source link
Attachment: https://shootandgoal.cyprustimes.com/wp-content/uploads/2020/07/107009897_2667272023591423_8963666733014531608_o.jpg

Ανακοινώθηκαν οι έδρες των ομάδων του πρωταθλήματος

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΠ ενέκρινε τα Στάδια που θα χρησιμοποιούν ως έδρας τους τα Σωματεία που θα συμμετάσχουν στο Πρωτάθλημα Cyta 2020-2021.

Οι αγώνες του Πρωταθλήματος Cyta θα διεξαχθούν σε εννέα διαφορετικά Στάδια.

Πρόκειται για τα Στάδια ΓΣΠ, Τσίρειο, «Αντώνης Παπαδόπουλος», ΑΕΚ Αρένα, Μακάρειο, «Στέλιος Κυρακίδης», N. Papas Group / Αμμόχωστος – Επιστροφή , «Τάσος Μάρκου» και Στάδιο Εθνικού Άχνας.

Αναλυτικά οι έδρες των ομάδων: 

ΑΕΚ Λάρνακας: Στάδιο ΑΕΚ Αρένα
ΑΕΛ Λεμεσού: Τσίρειο Στάδιο
Ανόρθωση Αμμοχώστου: Στάδιο «Αντώνης Παπαδόπουλος»
ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας: Στάδιο ΓΣΠ
Απόλλων Λεμεσού: Τσίρειο Στάδιο
Δόξα Κατωκοπιάς: Μακάρειο Στάδιο
Εθνικός Άχνας: Στάδιο Εθνικός Άχνας
Ερμής Αραδίππου: N. Papas Group / Αμμόχωστος – Επιστροφή
Ε.Ν. Παραλιμνίου: Δημοτικό Στάδιο Παραλιμνίου «Τάσος Μάρκου»
Καρμιώτισσα Πολεμιδιών: Στάδιο «Στέλιος Κυριακίδης»
Νέα Σαλαμίνα: «N. Papas Group / Αμμόχωστος – Επιστροφή»
Ολυμπιακός Λευκωσίας: Μακάρειο Στάδιο
Ομόνοια Λευκωσίας: Στάδιο ΓΣΠ
Πάφος F.C.: Στάδιο «Στέλιος Κυριακίδης»

Author: ShootandGoal Team

Pubdate: 2020-07-06 16:02:44
Source: Source link
Attachment: https://shootandgoal.cyprustimes.com/wp-content/uploads/2020/03/balla.jpg

ΠΕΔΡΙΝΙΟ / Αρέσει στον Τιμούρ αλλά δεν θα κάνουν παζάρια

Οι τελευταίες εμφανίσεις του Πεδρίνιο με την Πάσος Φερέιρα επιβεβαιώνουν ότι είναι αξιόλογος παίκτης, όμως το γεγονός ότι το συμβόλαιο λήγει στο τέλος της τρέχουσας σεζόν, τον βάζει στην μεταγραφική λίστα αρκετών ομάδων.

Ο αρχηγός της Πάσος έχει αξιολογηθεί θετικά από τον Τιμούρ Κετσπάγια και βρίσκεται στην μεταγραφική λίστα, όμως υπάρχει ταβάνι στο ποσό που θα δαπανηθεί για την απόκτηση του, και το κυριότερο στην Ανόρθωση δεν υπάρχει διάθεση να μπουν στη διαδικασία παζαριών.

Πολλά όμως θα εξαρτηθούν και από τις υπόλοιπες περιπτώσεις επιτελικών μέσων που αξιολογούνται από την τεχνική ηγεσία. Κάτι παρόμοιο ισχύει και για τον Γιασμίν Σουκ που είναι υποψήφιος για τη θέση του «8αριού».

Author: ShootandGoal Team

Pubdate: 2020-07-06 13:00:42
Source: Source link
Attachment: https://shootandgoal.cyprustimes.com/wp-content/uploads/2020/06/pedrinho.jpg

Ζωντανά 8 φιλικά από την Cablenet (πρόγραμμα)

Οκτώ φιλικά θα μεταδώσει η Cablenet κατά την προετοιμασία των ομάδων στην Κύπρο.

Το πρόγραμμα έχει ως ακολούθως:

18 Ιουλίου: Ανόρθωση-Απόλλων
25 Ιουλίου: ΑΠΟΕΛ-Ερμής
1η Αυγούστου: Ερμής-ΕΝΠ
2 Αυγούστου: Ανόρθωση-ΑΠΟΕΛ
7 Αυγούστου: ΑΠΟΕΛ-ΑΕΚ, Ερμής-Καρμιώτισσα
14 Αυγούστου: ΑΠΟΕΛ-Απόλλων, Ανόρθωση-Πάφος

Author: ShootandGoal Team

Pubdate: 2020-07-06 10:42:06
Source: Source link
Attachment: https://shootandgoal.cyprustimes.com/wp-content/uploads/2020/07/Cable-Logo.jpg

«Mας ενόχλησαν αυτά που έχουν γραφτεί ότι ζητάμε πολλά χρήματα»

O Δημήτρης Θεοδώρου είναι «καυτό» όνομα στο μεταγραφικό παζάρι και στην Ένωση θεωρούν ότι ζητούν ένα λογικό ποσό σε περίπτωση πώλησης του ποδοσφαιριστή.

Σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις, ο εκπρόσωπος τύπου της ΕΝΠ Κωνσταντίνος Φάνου είπε:

«Επίσημα όχι δεν τον έχουν ζητήσει, μας ενόχλησαν αυτά που έχουν γραφτεί ότι ζητάμε πολλά χρήματα, ότι είναι υπερβολικές οι απαιτήσεις για τον παίκτη, η ομάδα μας έκανε μια επένδυση της βγήκε και θέλουμε να διασφαλίσουμε τα δικαιώματα μας. Πόσα χρήματα θα χρειαστεί η ΕΝΠ για να τον αντικαταστήσει;»

 

Author: ShootandGoal Team

Pubdate: 2020-07-06 07:39:30
Source: Source link
Attachment: https://shootandgoal.cyprustimes.com/wp-content/uploads/2019/12/THEODOROU.jpg

«Παραξενεύτηκα με Χαμπουλλα/Δεν ανακατωνόμαστε εκεί που δεν μας σπέρνουν»

Στον Super Sport FM 104,0 μίλησε το πρωί της Δευτέρας ο πρόεδρος του ΚΟΑ Αντρέας Μιχαηλίδης.

Αναλυτικά:

Μια εκτίμηση για την κατάσταση με τον κορωνοϊό σε σχέση με τον αθλητισμό: «Όλοι έχουν γυρίσει πίσω στις προπονήσεις και σε ανοικτούς και κλειστούς χώρους, οπόταν αισθάνομαι ότι όλα πάνε καλά. Ο ΚΟΑ έπαιξε σημαντικό ρόλο σε αυτή την επιστροφή, παίξαμε και παίζουμε σημαντικό ρόλο στα πρωτόκολλα. Αισθανόμαστε σχετικά ικανοποιημένοι»

Για τον ρόλο του ΚΟΑ: «Θα έπρεπε να συνεχίσουμε το πρωτάθλημα γιατί θα βλέπαμε όλες τις κακοτοπιές για να μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε στο νέο πρωτάθλημα. Τώρα θα δυσκολευτούμε. Η ΚΟΠ όρισε επιτροπή για την δημιουργία πρωτοκόλλου, δεν συμμετέχουμε, αλλά θα το δούμε όταν ετοιμαστεί. Δεν ρωτηθήκαμε για την παρουσία κόσμου, για το 1/3 και παραξενεύτηκα από τις δηλώσεις του πολύ αγαπητού κ. Χαμπουλλά, όταν εξέφρασε κάποια παράπονα για τον Οργανισμό, αλλά ο ΚΟΑ δεν έχει κανένα ρόλο γι’ αυτό. Ευχόμαστε να πηγαίνει κόσμος στο γήπεδο, γιατί διαφορετικά είναι φαΐ χωρίς αλάτι…Δεν ανακατωνόμαστε εκεί που δεν μας σπέρνουν, αν μας ρωτήσουν θα τοποθετηθούμε».

Για διάφορα έργα: «Στην αρχή είχαμε οδηγίες να σταματήσουν όλα τα έργα, τώρα έχουμε οδηγίες ότι όλα τα έργα που έχουν εγκριθεί και είναι κάτω από 100,000 και είναι στον προϋπολογισμό του ΚΟΑ μπορούν να προχωρήσουν. Θα τεθούν προτεραιότητες. Σε αυτές είναι το ταρτάν στο Εθνικό στάδιο στίβου. Προσπαθούμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις της Αρχής αδειοδότησης για το Μακάρειο, είναι πολύ παλιό γήπεδο, αλλά δεν μπορούμε να το κλείσουμε, γίνονται… πατσιαρίσματα. Προχωρούν οι διεργασίες στο νέο γήπεδο Λεμεσού. Για το Τσίρειο δόθηκε έγκριση για ένα ποσό πάνω από 3 εκ. για να μην υπάρχουν προβλήματα ασφαλείας και τώρα ανοίγουμε τις προσφορές για να προχωρήσουμε ανάλογα. Ανταποκριθήκαμε αμέσως στο θέμα με το στέγαστρο στο «Αμμόχωστος» και θα υπάρξει βοήθεια».

Author: ShootandGoal Team

Pubdate: 2020-07-06 06:40:46
Source: Source link
Attachment: https://shootandgoal.cyprustimes.com/wp-content/uploads/2020/03/KOA.jpg

Ζωντανά μέσω live stream η κλήρωση του Πρωταθλήματος Cyta

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου δίνει την ευκαιρία στους φιλάθλους να παρακολουθήσουν ζωντανά, μέσω διαδιχτύου την κλήρωση του Πρωταθλήματος Cyta 2020-2021.  Η κλήρωση θα είναι διαθέσιμη σε αυτό το σύνδεσμο: https://youtu.be/MAtccb3OWYw

Η διαδικασία της κλήρωσης  θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 7 Ιουλίου, στις 12:00 το μεσημέρι στο Αμφιθέατρο της Cyta, στα Κεντικά Γραφεία της Cyta στη Λευκωσία.

Το Πρωτάθλημα Cyta 2020 – 2021 θα αρχίσει το Σαββατοκύριακο 22-23 Αυγούστου 2020 και σε αυτό θα συμμετάσχουν οι ακόλουθες 14 ομάδες:

ΑΕΚ Λάρνακας, ΑΕΛ Λεμεσού, Ανόρθωσις Αμμοχώστου, ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας, Απόλλων Λεμεσού, Δόξα Κατωκοπιάς, Εθνικός Άχνας, Ερμής Αραδίππου, Ε.Ν. Παραλιμνίου, Καρμιώτισσα Πολεμιδιών, Νέα Σαλαμίνα Αμμοχώστου, Ολυμπιακός Λευκωσίας, Ομόνοια Λευκωσίας και Πάφος F.C.

Το Πρωτάθλημα Cyta θα διεξαχθεί και φέτος σε δύο φάσεις. Στην πρώτη φάση θα διεξαχθούν δύο γύροι σε 26 αγωνιστικές και με την ολοκλήρωση της 26ης αγωνιστικής, οι δύο τελευταίες ομάδες της βαθμολογίας θα διαβαθμιστούν στη Β’ Κατηγορία.  Οι υπόλοιπες 12 ομάδες θα συνεχίσουν στη δεύτερη φάση, αγωνιζόμενες σε δύο ομίλους και θα διεξαχθούν δέκα επιπρόσθετες αγωνιστικές.

Στον πρώτο όμιλο θα λάβουν μέρος οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 1-6 της πρώτης φάσης και οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 7-12 θα αγωνιστούν στο δεύτερο όμιλο. Οι 12 ομάδες θα μεταφέρουν στη δεύτερη φάση τους βαθμούς που θα έχουν εξασφαλίσει με το τέλος της πρώτης φάσης.

Η ομάδα που θα τερματίσει πρώτη στον πρώτο όμιλο θα αναδειχτεί πρωταθλήτρια. Μετά την ολοκλήρωση και της δεύτερης φάσης, οι 2 τελευταίες ομάδες της βαθμολογίας από το δεύτερο όμιλο θα διαβαθμιστούν επίσης στη Β’ Κατηγορία.

Author: ShootandGoal Team

Pubdate: 2020-07-06 05:49:48
Source: Source link
Attachment: https://shootandgoal.cyprustimes.com/wp-content/uploads/2019/11/klirosi3.jpg

Μία φωτογραφία, χίλιες λέξεις!

Στη σημερινή προπόνηση της Ανόρθωσης στην Κακοπετριά βρέθηκε ο μεγαλομέτοχος της ομάδας της Αμμοχώστου Χρίστος Πουλλαίδης.

Η ακόλουθη φωτογραφία του μαζί με τον Τιμούρ Κετσπάγια μιλάει από μόνη της!

Author: ShootandGoal Team

Pubdate: 2020-07-05 18:00:15
Source: Source link
Attachment: https://shootandgoal.cyprustimes.com/wp-content/uploads/2020/07/POULLAIDIS-TIMOUR.jpg