Βασιλακάκης: «Τίποτα σίγουρο για το πρωτάθλημα, μου λείπει η Ανόρθωση…»

Για την κατάσταση στην Κύπρο, τον κορωνοϊό και τις οδηγίες που πήρε από την Ανόρθωση μίλησε στο Novasports, ο Θοδωρής Βασιλακάκης.

Ο Ελλαδίτης άσος της Ανόρθωσης είπε πως βρίσκεται στην Κύπρο μαζί με την γυναίκα του και έχει την υποστήριξη της διοίκησης της «Μεγάλης Κυρίας» σε οτιδήποτε χρειαστεί. Αναφορικά με τη συνέχεια του πρωταθλήματος, τόνισε πως τίποτα δεν μπορεί να θεωρείτε δεδομένο, καθότι αυτή τη στιγμή έχουν άλλα πράγματα προτεραιότητα.

Ακολουθεί αυτούσιο το δημοσίευμα:

«Ο Θοδωρής Βασιλακάκης αγωνίζεται στην Κύπρο για λογαριασμό της Ανόρθωσης και ζει στο νησί της Αφροδίτης την εποχή του κορωνοϊού. Τα κρούσματα αυξάνονται κι εκεί, ωστόσο όπως στην Ελλάδα σχετικά γρήγορα εφαρμόστηκαν δραστικά μέτρα πρόληψης. Τί λέει για όλα αυτά ο Έλληνας μέσος;

“Είμαστε κι εδώ σε καραντίνα όπως στην Ελλάδα  και προσαρμοζόμαστε με βάση τους νόμους και τους κανόνες που υπάρχουν. Με sms παίρνουμε άδεια για να κινηθούμε για οποιοδήποτε λόγο. Ωστόσο νομίζω πως είμαστε σε πολύ καλό δρόμο αυτή τη στιγμή και σιγά σιγά θα τελειώσουμε με τα κρούσματα.

Εύχομαι να τελειώσει σε όλο τον κόσμο όσο το δυνατόν γρηγορότερα αυτός ο εφιάλτης. Φυσικά υπάρχει ανησυχία αλλά ευτυχώς και εδώ στη Κύπρο τα μέτρα παρθήκαν γρήγορα και είμαστε αισιόδοξοι”.

Είσαι με τη σύντροφό σου στην Κύπρο; Σκεφτήκατε να επιστρέψετε Ελλάδα;

“Ναι, ευτυχώς είμαι με τη γυναίκα μου, αυτό το διάστημα δε γίνεται να επιστρέψουμε Ελλάδα λόγω της γενικής απαγόρευσης αλλά και να γινόταν δε θα ρισκάραμε την υγεία τη δική μας και των συμπολιτών μας”.

Τί ενημέρωση υπάρχει από την ομάδα;

“Από την ομάδα μας έχουν δώσει τις απαραίτητες οδηγίες και είναι δίπλα μας σε ό,τι χρειαζόμαστε, ωστόσο ο καθένας ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα που έχουν βγάλει για εμάς οι γυμναστές και οι προπονητές μας. Για το πρωτάθλημα τίποτα δεν είναι σίγουρο ακόμα και χρειάζεται υπομονή γιατί υπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα αυτή τη στιγμή. Φυσικά μου λείπει το ποδόσφαιρο και η ομάδα μου”.

Ποιο είναι το μήνυμά σου στον κόσμο;

“Στον κόσμο θα ήθελα να πω υπομονή, αισιοδοξία και ότι ο καλύτερος τρόπος για να δείξουμε την αγάπη μας αυτή τη στιγμή είναι η απόσταση γι αυτό μένουμε σπίτι».

Author: gavriel

Pubdate: 2020-03-29 12:55:55
Source: Source link
Attachment:

Κατσαράβα: «Πολλοί προπονητές δεν παίρνουν το ρίσκο, ο Κετσπάγια το πήρε…»

«Έσταξε μέλι» για τον Τιμούρ Κετσπάγια ο πατέρας του Νίκα Κατσαράβα, Κάχα Κατσαράβα. Ο Γεωργιανός προπονητής (προπονεί την ομάδα της Σαμτρέντια) παραχώρησε δηλώσεις σε ιστοσελίδα της χώρας του και μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στην Κύπρο και τα ρίσκα που παίρνει ο τεχνικός της «Μεγάλης Κυρίας».

«Είναι ανεξάρτητος άνθρωπος, αλλά πέρα από αυτό, εξακολουθώ να ανησυχώ γιατί στην Κύπρο δεν είναι εύκολη η κατάσταση», ανέφερε αρχικά για τον γιό του και την κατάσταση που επικρατεί στην Κύπρο.

Στη συνέχεια και αναφορικά με την Ανόρθωση και τον Τιμούρ Κετσπάγια είπε: «Ο Τιμούρ κάνει πολύ σημαντική δουλειά. Τώρα υπάρχουν πέντε διεθνείς Γεωργιανοί παίκτες μαζί του… Η πανδημία θα τελειώσει σύντομα και ελπίζω αυτοί οι παίκτες να παίζουν περισσότερο μέχρι τον Ιούνιο. Αλλά από την άλλη πλευρά, φέρνοντας τόσους πολλούς παίκτες από μια χώρα ήταν μεγάλο ρίσκο και ευθύνη. Όσο καλό όσο και κακό είναι το φταίξιμο, πολλοί προπονητές δεν θα έπαιρναν αυτό το ρίσκο, αλλά ο Τιμούρ το πήρε γιατί ζει ερωτευμένος με την Γεωργία».

Κληθείς να σχολιάσει  την επιμονή του Κετσπάγια στους Γεωργιανούς ποδοσφαιριστές: «Στην Κύπρο ξέρουν πολύ καλά ότι ο Τιμούρ είναι ένας αξιοπρεπής άνθρωπος και δεν θα έπαιρνε μια κακή απόφαση για την ομάδα. Πάντα κάνει την δουλειά του επαγγελματικά. Έφερε παίκτες που δικαιολόγησαν τις ελπίδες του κόσμου, όλοι τους έχουν γίνει πιο ισχυροί. Πέρσι η Ανόρθωση τερμάτισε 6η αλλά φέτος είναι στις πρώτες θέσεις και έχει ελπίδες να κερδίσει τον τίτλο».

Author: gavriel

Pubdate: 2020-03-29 11:17:19
Source: Source link
Attachment:

Ανόρθωση: Πλάνο οικονομικής επιβίωσης από Πουλλαΐδη – Χαμπουλλά

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει σταματήσει κάθε αθλητική δραστηριότητα σε ολόκληρο τον πλανήτη, οι αθλητές βιώνουν πρωτόγνωρες καταστάσεις, αφού δεν μπορούν ούτε να προπονηθούν, αλλά ο μεγαλύτερος βραχνάς μεταφέρθηκε στους ώμους των διοικήσεων.

Κι αυτό διότι προκύπτουν συνεχώς νέα ζητήματα και οι διοικήσεις των συλλόγων και των ομοσπονδιών πρέπει να βρουν τρόπους να αντεπεξέλθουν και να ανταποκριθούν στα νέα δεδομένα. Στην Ανόρθωση, σύμφωνα με τον Ευγένιο Χαμπουλλά, εκτίμησαν νωρίς τους κινδύνους, προέβλεψαν σωστά τη διάσταση που θα πάρει το θέμα της πανδημίας και μετρούν προσεκτικά τα βήματά τους.

Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι πρώτος ο πρόεδρος της εταιρείας της «Κυρίας», απευθύνθηκε στον υπουργό Οικονομικών, τονίζοντας ότι όλες οι ομάδες αντιμετωπίζουν έκτακτες, απρόσμενες και ανυπέρβλητες οικονομικές δυσκολίες.

Όπως αποκάλυψε στη συνέντευξή του στον Active 107,4 & 102,5, o Ευγένιος Χαμπουλλάς, ήρθαν σε επαφή μαζί του ανώτερα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών τα οποία και ενημέρωσε, ενώ μετά τις επαφές με τον πρόεδρο της ΚΟΠ και τα υπόλοιπα σωματεία, αποφασίστηκε τα αιτήματα να τεθούν συλλογικά.

Ο πρόεδρος της Ανόρθωσης αποκάλυψε, επίσης, ότι η ζημιά των σωματείων της Α’ κατηγορίας λόγω της διακοπής των πρωταθλημάτων θα ξεπεράσει τα 6 εκατ. ευρώ. Κι επειδή η ομάδα της Αμμοχώστου είναι ανάμεσα στα μεγάλα καράβια του ποδοσφαίρου μας, έχει και τις αντίστοιχες μεγάλες φουρτούνες. Έχει χαραχθεί η γραμμή πλεύσης για τα οικονομικά ζητήματα και ακολουθείται πιστά. Γι’ αυτό άλλωστε και η επικοινωνία με τον μεγαλομέτοχο Χρίστο Πουλλαΐδη είναι καθημερινή και πολλά «πρότζεκτ» είναι σε εξέλιξη και στο στάδιο της επεξεργασίας.

Παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν, με μηδενικά έσοδα αυτήν την περίοδο, έγινε κατορθωτή η καταβολή του μισθού Φεβρουαρίου για τους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι βρίσκονται αδρανείς στα σπίτια τους. Σύμφωνα με τους διοικούντες την «Κυρία», οι πληρωμές ήταν ένα ξεχωριστό μήνυμα προς τους κυανόλευκους, ότι η ζωή συνεχίζεται κι ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για να συνεχιστεί η εξαιρετική συνεργασία τους από την αρχή της σεζόν.

Author: theoxarous

Pubdate: 2020-03-29 04:40:29
Source: Source link
Attachment:

Λες και γνώριζαν πως θα έλθουμε σε αυτή την κατάσταση, καλή η προσπάθεια αλλά…

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Πάντως, το προσπαθούν τα γραφεία Τύπου εν καιρώ πανδημίας με τον κορωνοϊό που κτύπησε για τα καλά και την πόρτα της Κύπρου μας. Δεν λέμε… Λες και γνώριζαν πως θα έλθουμε σε αυτή την κατάσταση και έπρεπε να εξευρεθεί τρόπος να κρατάνε ζωντανό το ενδιαφέρον του κόσμου έστω λίγο.

Αυτά των μεγάλων θεωρητικά ομάδων κυρίως, σε αρκετά εύθυμο βαθμό, προσπαθούν να είναι ενεργά (λογικό, αφού αποτελούνται από έμμισθο προσωπικό) και να δημιουργούν διάφορες αναρτήσεις. Κάνοντας έτσι παρέα στον κόσμο που κλείστηκε σπίτι και ενίοτε βάζοντάς του να λύσει διάφορους γρίφους ή σπαζοκεφαλιές, ή καλώντας τον να θυμηθεί στιγμές από το παρελθόν. Ενίοτε, αναρτούν και θεματολογία ρετρό. Ωραίο πράγμα…

Μία φιλική ή και συναδελφική συμβουλή (αν μπορείτε να τη χαρακτηρίσετε έτσι), όμως, μαζί με ένα ερώτημα: Καμία διαδικτυακή συνεντευξούλα στις επίσημες σελίδες των ομάδων από ποδοσφαιριστές μέσα-μέσα, παρόμοιες με αυτές που έκανε η ΑΕΛ, ή με οποιοδήποτε άλλο τρόπο παίζει; Θα ήταν όμορφο εκ μέρους των γραφείων Τύπου πάντως, εφόσον το επιτρέψουν και οι διοικήσεις. Αφού δεν επιτρέπεται στους παίκτες να μιλάνε στα ΜΜΕ (πλην σπανίων περιπτώσεων και μόνο στην Κύπρο συμβαίνει αυτό), ας μιλήσουν στα επίσημα κανάλια των ομάδων, όπως γινόταν πριν από τις αναμετρήσεις όσο είχαμε αωνιστική δράση ή και μετά σε μικτές ζώνες.

Σίγουρα, σε τέτοιες δύσκολες στιγμές οι ποδοσφαιριστές έχουν αρκετά να πουν (ειδικά οι ξένοι), μέσω μίας «κατάθεσης ψυχής» και να στείλουν σημαντικά μηνύματα προς όλο τον κόσμο και να επηρεάσουν θετικά τους Κύπριους, σε αυτήν την προσπάθεια που άρχισε από την Κυβέρνηση για να σπάσει η αλυσίδα εξάπλωσης του κορωνοϊού. Eιναι μακριά από οικογένειες και στενά τους άτομα και συγγενείς, θα ήταν και γι’ αυτούς ένα βάλσαμο η επικοινωνία με άλλους ανθρώπους, έστω διαδικτυακά

Ειδικά οι λαοφιλείς ομάδες, αν προβούν σε μία τέτοια κίνηση είναι κάτι που θα το δει θετικά ο κόσμος, αλλά και οι αθλητικοί συντάκτες οι οποίοι πλήγηκαν κι αυτοί σε μεγάλο βαθμό (αρκετοί μάλιστα οδηγήθηκαν στο ταμείο ανεργίας) από όλη αυτή την κατάσταση με την πανδημία του κορωνοϊού και ψάχνουν θέματα με τον… ανιχνευτή.

Author: theoxarous

Pubdate: 2020-03-28 20:21:48
Source: Source link
Attachment:

Κετσπάγια για Οκριασβίλι: «Αν βρεθεί ομάδα στην οποία μπορεί να παίξει…»

Μέσω live στο Instagram, η ιστοσελίδα «Adjarasport» στη Γεωργία, φιλοξένησε για λίγο τον τεχνικό της Ανόρθωσης Τιμούρ Κετσπάγια, ο οποίος μίλησε για αρκετά θέματα, τα οποία λίγο πολύ είναι γνωστά εδώ στην Κύπρο, γιατί κατά τον τελευταίο καιρό ο Γεωργιανός κόουτς μίλησε συχνά.

Ο τεχνικός της «Κυρίας» αναφέρθηκε στην πιθανότητα ο Τορνίκε Οκριασβίλι, παρόλο που έχει συμβόλαιο με την Ανόρθωση και για του χρόνου να αποχωρήσει μέσα στο ερχόμενο Καλοκαίρι, καθότι αξιολογείται από μεγαλύτερους συλλόγους στο εξωτερικό, ή από ομάδες οι οποίες… φυσάνε το χρήμα.

Υπενθυμίζουμε ότι αυτό είναι που επιθυμεί κι ο Οκριασβίλι: Να κατακτήσει τίτλο με την Ανόρθωση και να φύγει για κάποια μεγαλύτερη ομάδα, ή πιο προηγμένο πρωτάθλημα, το ανέφερε αυτό άλλωστε πρόσφατα στη Γεωργία, χωρίς ωστόσο να ζητήσει να αποχωρήσει.

Μακάρι να παίζει τόσο καλά όπως το κάνει μέχρι τώρα κοντά μας και αν βρεθεί ομάδα και μπορεί να πάει, από εμάς θα είναι OK», είπε ο Κετσπάγια, αφήνοντας να νοηθεί πως αν ικανοποιηθεί και η Ανόρθωση οικονομικά, δεν θα υπάρχει κανένα εμπόδιο.

Author: theoxarous

Pubdate: 2020-03-28 20:03:33
Source: Source link
Attachment:

Την Πέμπτη η κρίσιμη τηλεδιάσκεψη για το κυπριακό ποδόσφαιρο

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Για το απόγευμα της Πέμπτης ορίστηκε η τηλεδιάσκεψη των σωματείων με την ηγεσία της ΚΟΠ, εκπρόσωπους του ΠΑΣΠ και τον πρόεδρο του συνδέσμου προπονητών. Στο επίκεντρο της συζήτησης της τηλεδιάσκεψης, η οποία θα είναι η συνέχιση διάσκεψης που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη, θα βρίσκεται εκ νέου το οικονομικό σκέλος των συνεπειών από την αναβολή των πρωταθλημάτων λόγω του κορωνοϊού.

Η συζήτηση επικεντρώνεται, όπως και διεθνώς, στις περικοπές στους μισθούς των ποδοσφαιριστών λόγω της διακοπής των πρωταθλημάτων, ώστε να πάρουν οικονομική ανάσα τα σωματεία, καθώς και στην ανάγκη για επέκταση των συμβολαίων τους για την περίοδο της επέκτασης της σεζόν. Την περασμένη Τρίτη, σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση όλων των εμπλεκομένων, επικράτησε θετικό κλίμα για αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν προκύψει. Στόχος των διαβουλεύσεων είναι το κοινό συμφέρον σωματείων και ποδοσφαιριστών.

Με χθεσινή ανακοίνωσή της η ΚΟΠ τόνισε μεταξύ άλλων πως «βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με την UEFA και τη FIFA, με τα Σωματεία μέλη της, καθώς και με όλα τα υπόλοιπα εμπλεκόμενα μέρη, σε μια προσπάθεια να καταλήξει στις καλύτερες δυνατές λύσεις για τη διαχείριση της παρούσας κατάστασης, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί λόγω της Πανδημίας του ιού COVID19, καθώς και τη διαχείριση της επόμενης μέρας στο ποδόσφαιρο μας».

Όσον αφορά την κατάληξη του πρωταθλήματος επαναλαμβάνεται η επιθυμία της ΟΥΕΦΑ για ολοκλήρωση των εγχώριων πρωταθλημάτων και επεξεργάζονται διάφορα σενάρια, κάτι που δήλωσε και ο πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ, Αλεξάντερ Τσεφέριν, σε συνέντευξη που δημοσιεύθηκε σήμερα (28/3) στην «La Reppublica». Στην ίδια γραμμή πλεύσης και η ένωση ευρωπαϊκών Λιγκών, αφού μετά από  τηλεδιάσκεψη την Παρασκευή (27/3) τονίστηκε πως η κατάσταση θα παρακολουθείται και θα αξιολογείται καθημερινά, τόσο σε ηπειρωτικό (ευρωπαϊκό) όσο και σε εθνικό επίπεδο και διατρανώθηκε η επιθυμία της συνέχισης κι ομαλής ολοκλήρωσης των εθνικών πρωταθλημάτων, από τη στιγμή που οι συνθήκες θα το επιτρέψουν.

Author: simos

Pubdate: 2020-03-28 18:13:21
Source: Source link
Attachment:

Ανόρθωση: Πληρωμένοι και τον Φεβρουάριο οι παίκτες με ξεκάθαρο μήνυμα

Παρά τις δυσκολίες με μηδενικά έσοδα αυτήν την περίοδο έγινε κατορθωτή η καταβολή του μισθού στους ο μισθός Φεβρουαρίου για τους ποδοσφαιριστές της Ανόρθωσης οι οποίοι βρίσκονται αδρανείς στα σπίτια τους.

Σύμφωνα με τους διοικούντες την «Κυρία», οι πληρωμές ήταν ένα ξεχωριστό μήνυμα προς τους κυανόλευκους, ότι η ζωή συνεχίζεται κι ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για να συνεχιστεί η εξαιρετική συνεργασία τους από την αρχή της σεζόν.

Οι Ανόρθωση καλείται να βγει ζωντανή οικονομικά μέσα από… θαλασσοταραχές διαρκείας, ωστόσο οι άνθρωποι οι οποίοι στελεχώνουν τη διοίκηση και την ιδιοκτησία, είναι έξυπνοι «καραβοκύρηδες» με εμπειρία σε θέματα που αφορούν στον οικονομικό τομέα και ακολουθείται πιστά οικονομικό πλάνο σχετικά με αυτά τα ζητήματα. Αυτά την ίδια στιγμή που στην Ανόρθωση υπάρχουν διάφορα «πρότζεκτ» επιβίωσης υπό επεξεργασία και κατασκευή, ενώ και οι προσπάθειες – επικοινωνίες είναι καθημερινές.

Author: theoxarous

Pubdate: 2020-03-28 17:39:28
Source: Source link
Attachment:

Ορτέγα: «Είμαστε κλειδωμένοι στα σπίτια μας. Στέλνουμε μήνυμα για να βγούμε»

Πρωτοστάτης σε μία ανθρωπιστική κίνηση που έχει σκοπό να βοηθήσει Κολομβιανούς που πληγήκαν από την πανδημία του κορωνοϊού είναι ο Μίκαελ Ορτέγα. Ο Κολομβιανός επιτελικός μέσος της Ομόνοιας παραχώρησε συνέντευξη στο «Blu Radio» (δείτε εδώ) και περιέγραψε τα δεδομένα στην Κύπρο, αλλά κυρίως για την εκστρατεία που άρχισε στην πατρίδα του.

«Είναι δύσκολη η κατάσταση. Μας έχει επηρεάσει πάρα πολύ γιατί είμαστε κλειδωμένοι στα σπίτια μας. Τα μέτρα της Κυβέρνησης στην Κύπρο ήταν δραστικά. Για να βγούμε έξω από το σπίτι πρέπει να στείλουμε μήνυμα στην Κυβέρνηση και να μας δώσει εξουσιοδότηση. Είμαι μόνος μου εδώ στο νησί, Θα προτιμούσα να ήμουν με την οικογένειά μου. Ελπίζω ότι όλο αυτό που βιώνουμε θα μας βοηθήσει να εκτιμήσουμε αυτό που έχουμε», ανέφερε ο Ορτέγα, ενώ ερωτηθείς για την εκστρατεία που άρχισε στην Κολομβία εξήγησε τους λόγους που δημοσιοποίησε την ενέργειά του.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: H (σχεδόν) δεδομένη αποχώρηση από το ρόστερ και ο αντικαταστάτης

«Το έκανα πάντα, εδώ και πολλά χρόνια, το θέμα είναι ότι πάντα το κάνω με προσοχή και σιωπή, γιατί κάποιος προσπαθεί να βοηθήσει τους ανθρώπους που το χρειάζονται, αλλά αυτή τη φορά έπρεπε να το κάνω δημόσια», υπογράμμισε και στη συνέχεια αποκάλυψε ότι ήρθε σε επικοινωνία με τον συμπατριώτη του επιθετικό της Βιγιαρεάλ, Κάρλος Μπάκα. «Είχα μια συνομιλία με τον Μπάκα γιατί θέλει να βοηθήσει τον κόσμο της Πουέρτο Κολόμπια και ήταν ένας από τους λίγους που με πλησίασαν και ήθελαν να μάθουν για τα παντοπωλεία. Βίωσε δύσκολες εποχές και δεν ξεχνά».

Author: simos

Pubdate: 2020-03-28 17:08:57
Source: Source link
Attachment:

UEFA: Τρία σχέδια για τα πρωταθλήματα στην Ευρώπη

Ο Αλεξάντερ Τσέφεριν έκανε στροφή 360° στο δράμα του κορωνοϊού. Σε συνέντευξή του στην ιταλική Repubblica ο πρόεδρος της UEFA μίλησε για τη διακοπή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, τις επιλογές που έχουν ήδη γίνει και τα σενάρια για το μέλλον.

«Σε αυτή τη δραματική στιγμή το πιο σημαντικό πράγμα είναι η υγεία, να βγούμε από αυτή την κρίση. Φυσικά, η διακοπή του ποδοσφαίρου συμβολίζει ότι η Ευρώπη και ο κόσμος έχουν σταματήσει. Υπάρχουν τουλάχιστον τρεις επιλογές: να ξεκινήσει και πάλι στα μέσα Μαΐου, τον Ιούνιο ή τέλος Ιουνίου. Αν το καταφέρουμε, η αγωνιστική περίοδος κατά πάσα πιθανότητα θα χαθεί. Υπάρχει και η επιλογή να ξαναρχίσει στις αρχές της επόμενης σεζόν, που με τη σειρά της θα ξεκινήσει αργότερα. θα δούμε ποια είναι η καλύτερη λύση για τα πρωταθλήματα και τους συλλόγους», υπογράμμισε ο Σλοβένος αξιωματούχος.

Και πρόσθεσε: «Κανείς δεν ξέρει πότε θα σταματήσει η πανδημία. Έχουμε σχέδιο Α, Β ή Γ: είμαστε σε επαφή με τα πρωταθλήματα, με τους συλλόγους, υπάρχει μια ομάδα εργασίας… Πρέπει να περιμένουμε, όπως και κάθε άλλος τομέας».

Author: simos

Pubdate: 2020-03-28 11:53:58
Source: Source link
Attachment:

Ανησυχία για τις μονομερείς περικοπών μισθών και απολύσεις παικτών

H Παγκόσμια Ένωση Ποδοσφαιριστών (FIFPRO) ανησυχεί ιδιαίτερα για τον αριθμό των συλλόγων που επέβαλαν απολύσεις και περικοπές μισθών, μετά την παύση αγωνιστικής δραστηριότητας που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού και οδήγησε σε αναστολή των εθνικών πρωταθλημάτων και αναβολή διεθνών διοργανώσεων, όπως το Euro 2020 και το Copa America.

Η FIFPRO και οι συνδεδεμένες εθνικές συνδικαλιστικές οργανώσεις είχαν ήδη λάβει «μεγάλο όγκο προσκλήσεων για βοήθεια από επαγγελματίες ποδοσφαιριστές», ανέφερε η Ένωση σήμερα (27/3).

Αν και ενθαρρύνθηκε από τη συνεργασία σε διεθνές επίπεδο, η FIFPRO εξέφρασε την ανησυχία ότι «ένας σημαντικός αριθμός συλλόγων … έχουν αρχίσει να απολύουν άμεσα τους παίκτες ή να μειώνουν μονομερώς τους μισθούς τους».

«Καλούμε τους συλλόγους με βραχυπρόθεσμες οικονομικές δυσκολίες να συναντηθούν με εθνικά συνδικάτα παικτών για να διαπραγματευτούν δίκαιες και αναλογικές συμφωνίες, που σέβονται τις νομικές τους υποχρεώσεις», πρόσθεσε η FIFPRO.

«Μόνο μια μικρή μειοψηφία ποδοσφαιριστών απολάμβανε πολυτελείς τρόπους ζωής», υπογράμμισε η Ένωση. «Οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές, εκτός των μεγαλύτερων πρωταθλημάτων του κόσμου, κερδίζουν το ίδιο ή κάτω από το μέσο όρο εγχώριο εισόδημα και θα επηρεαστούν σοβαρά από μειώσεις μισθών», πρόσθεσε.

Author: simos

Pubdate: 2020-03-28 11:40:42
Source: Source link
Attachment: