Ξεκίνημα χωρίς τον Ανδρέα Σάντη

Χωρίς τον Ανδρέα Σάντη στο διοικητικό της σχήμα θα βρει την Ανόρθωση η επικείμενη αγωνιστική περίοδος. Ο οικονομικός σύμβουλος των “κυανολεύκων” υπέβαλε από το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου την παραίτησή του από τη διοίκηση, η οποία κοινοποιήθηκε αρχικά στους συναδέλφους του και στη συνέχεια σε μερίδα του Τύπου επιλεκτικά (η σχετική ανακοίνωση δεν στάλθηκε στο “Γήπεδο”).

Η απόφαση του παράγοντα της αμμοχωστιανής ομάδας για αποχώρηση δείχνει αμετάκλητη. Κρίνοντας από την ως τώρα προσφορά και το εκτόπισμά του ως παράγοντας, η απουσία του από εδώ και πέρα θα αποτελεί πλήγμα για την “κυρία”, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν άλλα αξιόλογα στελέχη στο υφιστάμενο συμβούλιο υπό τον Κίκη Κωνσταντίνου.

Ζητήσαμε χθες από τον Ανδρέα Σάντη να μας σχολιάσει τις δημοσιογραφικές πληροφορίες που φέρουν τους λόγους παραίτησής του να είναι βαθύτεροι από αυτούς που γνωστοποίησε μέσω της ανακοίνωσής του, όμως, δεν θέλησε να προβεί σε κανένα σχόλιο επί του θέματος.

Συγκεκριμένα, η γραπτή δήλωση του Ανδρέα Σάντη αναφέρει: “Το χειρισμό της απόκτησης των ξένων παικτών της ομάδας, μετά από ομόφωνη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου, ανέλαβαν ο Πρόεδρος και ο εκτελεστικός σύμβουλος του συλλόγου, με υποχρέωση να ενημερώσουν το συμβούλιο όταν υπήρχε αποτέλεσμα. Αυτή η διαδικασία τηρήθηκε κατά γράμμα και το διοικητικό συμβούλιο ενημερώθηκε όταν πράγματι είχαμε αποτέλεσμα.

Τον τελευταίο καιρό είδαν το φως της δημοσιότητας διάφορα υπονοούμενα, είτε εναντίον μου, είτε εναντίον του εκτελεστικού συμβούλου, με αποκορύφωμα κάποιο δημοσίευμα που άφηνε να νοηθεί ύπαρξη διαφοράς μεταξύ εμένα και του Χριστάκη Πίττα, κάτι που προκαλεί ζημιά στο σωματείο μας και έχει καταντήσει πρόβλημα, χωρίς να υπάρχει εκ μέρους μου τέτοια πρόθεση. Οι καλοθελητές το μετέτρεψαν σε γάγγραινα και δεν υπάρχει άλλη επιλογή από την άμεση απόφαση για τερματισμό της κατάστασης.

Ο άνθρωπος, που για τόσα χρόνια στήριζε και στηρίζει τον Πρόεδρο και όπως ο ίδιος τονίζει είναι το δεξί του χέρι, πρέπει να συνεχίσει το έργο του μαζί με τον Πρόεδρο για υλοποίηση των στόχων και οραμάτων της Ανόρθωσης. Όσο αφορά το άτομό μου, αποφάσισα όπως παραιτηθώ από το διοικητικό συμβούλιο, όχι για οποιεσδήποτε διαφορές με τον εκτελεστικό σύμβουλο, αλλά αποκλειστικά και μόνο για το καλό του σωματείου, για να πάψουν οι καλοθελητές να βρίσκουν διαφορές και διαφωνίες”.

Η ώρα της Κυρίας

Oι φίλοι της Ανόρθωσης έχουν σήμερα την ευκαιρία να πάρουν πρώτη γεύση των ξένων παικτών, αλλά και των υπόλοιπων νέων προσώπων (συνολικά 16) που απέκτησε η διοίκηση της ομάδας τους στην πρεμιέρα των προπονήσεων των «κυανολεύκων».
Η συγκέντρωση της Ανόρθωσης είναι προγραμματισμένη για τις 17:00 στο «Αντ. Παπαδόπουλος» και σύμφωνα με την ενημέρωση της διοίκησης, μετά τον καθιερωμένο αγιασμό, θα μιλήσει στους ποδοσφαιριστές αλλά και στους φίλους της ομάδας που θα παρευρεθούν στο γήπεδο (θα υπάρχει εισιτήριο εισόδου £5) και ακολούθως θα κάνει την παρουσιάση όλων των νέων και παλιών παικτών της ομάδας.

Ακόμη, είναι προγραμματισμένο να μιλήσει και ο νέος προπονητής της ομάδας Γιάνους Βούιτσικ και ακολούθως θα αρχίσει η πρώτη προπόνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βούιτσικ προγραμματίζει να κάνει και διπλό ώστε να δοθεί η ευκαιρία στους παίκτες και ιδιαίτερα στους ξένους να δείξουν δείγματα των δυνατοτήτων τους, αλλά και για να «ανταμείψουν» τους φίλους της ομάδας που θα πληρώσουν εισιτήριο.

Για πρώτη φορά η έναρξη των προπονήσεων θα γίνει στο κεντρικό γήπεδο της Ανόρθωσης, ενώ προβλέπεται να δώσουν έντονο το παρόν τους οι φίλοι της ομάδας προκειμένου να δείξουν τη στήριξή τους στους ποδοσφαιριστές, αλλά και στη διοίκηση για τις μεγάλες αλλαγές που έκανε φέτος στο έμψυχο υλικό σε μια προσπάθεια φυσικά να επαναφέρει την Ανόρθωση στην κορυφή του κυπριακού ποδοσφαίρου.

Άλλωστε και στην επίσημη παρουσίαση που έκανε η Ανόρθωση στα νέα της αποκτήματα, ο Πρόεδρος του σωματείου ήταν σαφής: «Η Ανόρθωση ανανεώθηκε με στόχο να συνεχίσει την πρωταγωνιστική της πορεία και ασφαλώς θα κυνηγήσει τον τίτλο στο νέο πρωτάθλημα», είπε ο κ. Κωνσταντίνου και έκανε ξεκάθαρο ότι το όραμα της Ανόρθωσης παραμένει σταθερό και αναλλοίωτο και δεν είναι άλλο, από τον πρωταγωνιστικό της ρόλο εντός και εκτός γηπέδου και η άξια εκπροσώπηση της Αμμοχώστου και της Κύπρου στο εσωτερικό και εξωτερικό.

ΟΙ 16 ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ ΤΗΣ «ΚΥΡΙΑΣ»!
Όλοι 16 νέοι παίκτες της Ανόρθωσης, οι οποίοι φυσικά θα παρουσιαστούν στη σημερινή πρεμιέρα των προπονήσεων, είναι:
Ράτοσλαβ Μιχάλσκι 1.88 32 Μ
Σλαβομίρ Μάγιακ 1.85 32 Μ
Τόνι Χέι 1.80 31 Ε
Χρίστος Βελής 1.72 26 Μ
Νίκος Νικολάου 1.84 28 Α
Πανίκος Ξιούρουππας 1.78 33 Ε
Μάριος Πασιαλής 1.82 1.82 Α
Αντώνης Κέζος 1.91 Α
Δημήτρης Σιαήλης 1.71 26 Μ
Ιάκωβος Τσολακίδης 1.81 18 Μ
Σάββας Παρμάκης 1.81 18 Μ
Ηλίας Μιχαήλ 1.77 22 Μ
Πέτρος Πέτρου 1.73 17 Μ
Χρίστος Παύλου 1.76 20 Ε
Σάββας Χριστοφόρου 1.78 20 Μ
Γιάννος Λυμπουρής 1.75 22 Ε