Ας δώσουμε τέλος στα παλιά…, 24Sports & News


Στην περσινή «κουτσουρεμένη» σεζόν, ο συνολικός απολογισμός του ενός ήταν τα έξι γκολ και του έτερου τα πέντε, αντίστοιχα. Τέτοια νούμερα, στην σεζόν που μπαίνει, θα μοιάζουν απαγορευτικά, εάν θέλει η Ανόρθωση να πετύχει τους μεγαλεπήβολους της στόχους, εντός και εκτός κυπριακών συνόρων.

Ο πρώτος που το γνωρίζει πολύ καλά αυτό το σενάριο είναι ο τεχνικός τους. Ο Τιμούρ Κετσπάγια ευελπιστεί πως οι Νίκα Κατσιαράβα και Μίχαλ Ντούρις θα βρουν ξανά την στενή τους σχέση με τα αντίπαλα δίκτυα και θα αποδείξουν την (πολύ μεγάλη) αξία τους.

Το σίγουρο είναι πως και ο Γεωργιανός, αλλά και ο Σλοβάκος δεν έχουν ξεχάσει την «τέχνη» του γκολ. Είναι κάτι έμφυτο αυτό, δεν φεύγει τόσο απλά. Κάποιες συγκυρίες και κάποια γεγονότα δεν τους έχουν αφήσει να δείξουν αυτά που θέλουν και μπορούν, μέχρι στιγμής. Οι δύο τους είναι διαφορετικού τύπου επιθετικοί και σε θεωρητικό επίπεδο, φαίνεται πως ταιριάζουν. Στις φορές που έπαιζαν μαζί στην αρχική ενδεκάδα, ο ένας αγωνιζόταν στο αριστερό άκρο της επίθεσης και ο άλλος στην κορυφή.

Πρακτικά αυτό το γεγονός, δεν φάνηκε να λειτουργεί προς όφελος της ομάδας, αν και ο Νίκα μπορεί να ανταποκριθεί με επάρκεια στον ρόλο του εξτρέμ. Από την άλλη, ο Μίχαλ, είναι επιθετικός κορυφής και με τις προσθήκες που έγιναν τη φετινή σεζόν, μάλλον εκεί θα τον βλέπουμε, σχεδόν μόνιμα.

Τα μεταγραφικά σενάρια και για τους δύο υπάρχουν, εδώ και καιρό. Προς το παρόν, αυτά, είναι σε μορφή φημολογίας και οι δύο παραμένουν κανονικά, κάτοικοι «Αντώνης Παπαδόπουλος». Ο Τιμούρ τους περιβάλλει με εμπιστοσύνη και στα πόδια τους είναι να θυμήσουν σε όλους την ποιότητά τους και να δικαιώσουν αυτούς που τους επέλεξαν…Source link