“Κυρία” και με ήθος

H πιο σημαντική διάκριση για μας φέτος είναι το βραβείο ήθους», δήλωσε ο πρόεδρος της Ανόρθωσης Κίκης Κωνσταντίνου, κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, στην οποία η Ελληνική Τράπεζα, μετά από πρωτοβουλία της εφημερίδας “Αθλητική της Κυριακής”, βράβευσε το σωματείο της Αμμοχώστου με επιταγή δύο χιλιάδων λιρών, για την ανάδειξή της σε ομάδα ήθους για την ποδοσφαιρική περίοδο 2001-2002.
Η Ελληνική Τράπεζα παρέδωσε την τιμητική πλακέτα και την επιταγή στον Πρόεδρο του σωματείου, ο οποίος ευχαρίστησε την εφημερίδα για την πρωτοβουλία και τον οργανισμό για την ενέργειά του, ενώ ευχήθηκε την επόμενη φορά να είναι μεγαλύτερο το ποσό. Άλλες δύο πλακέτες απονεμήθηκαν στον Χριστάκη Κασιανό που εκπροσώπησε την τεχνική ηγεσία και τον Πέτρο Κονναφή που εκπροσώπησε τους ποδοσφαιριστές.

Συγχαρητήρια στην Ανόρθωση έδωσαν, ο πρόεδρος της επιτροπής κατά της βίας του ΚΟΑ Κώστας Χατζηκακού και ο Βάσος Σταύρου, πρόεδρος της επιτροπής φέαρ πλέι της ΚΟΠ.

“Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η Ανόρθωση τιμήθηκε δύο φορές, στα τέσσερα χρόνια ζωής του θεσμού και μάλιστα και στις δύο περιπτώσεις έκανε πρωταθλητισμό. Αυτό το σωματείο έχει πιστέψει και έχει εφαρμόσει τις αρχές του φέαρ πλέι και το ήθος εντός του αγωνιστικού χώρου.

Η βράβευσή μας είναι αποτέλεσμα μιας συνολικής διεργασίας η οποία χρειάζεται συνέπεια και συνέχεια”, πρόσθεσε ο πρόεδρος της Ανόρθωσης.

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις παραγόντων της Νέας Σαλαμίνας για το θέμα του Νίκου Νικολάου, ο κ. Κωνσταντίνου είπε ότι οι δηλώσεις του προέδρου των “ερυθρολεύκων” Διόφαντου Χρυσοστόμου, κάνουν κακό στις σχέσεις μεταξύ δύο προσφυγικών σωματείων από την Αμμόχωστο. “Καθυστερήσαμε μια δόση, κάτι που συμβαίνει και στις εμπορικές συναλλαγές εκτός ποδοσφαίρου και η Νέα Σαλαμίνα ζητά να πάρει και τα λεφτά και το εμπόρευμα που έχει πουλήσει” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κωνσταντίνου.

Όσον αφορά τη λύση στο γηπεδικό πρόβλημα λόγω των έργων στο στάδιο “Αντώνης Παπαδόπουλος”, ο Πρόεδρος της Ανόρθωσης ανακοίνωσε ότι θα χρησιμοποιηθούν δύο γήπεδα ως έδρες. Στο Δημοτικό στάδιο Παραλιμνίου η ομάδα θα δίνει τους αγώνες των εγχώριων διοργανώσεων (πρωτάθλημα-κύπελλο), ενώ για την Ευρώπη θα χρησιμοποιεί το ΓΣΠ.

Τέλος, ερωτηθείς για τους ξένους που θα έχει η ομάδα για τη νέα περίοδο, είπε ότι οι τρεις θα είναι οι Πολωνοί που αγωνίστηκαν και στην περσινή περίοδο (Κόβαλτσικ, Μιχάλσκι, Μάγιακ), ενώ οι προσπάθειες εξεύρεσης ακόμα δύο ξένων άρχισαν μετά την έγκριση από την ΚΟΠ της πρότασης για χρησιμοποίηση πέντε ξένων, δηλαδή, από το βράδυ της Τετάρτης.

Θυμίζουμε ότι ο Πολωνός φορ Μάρεκ Σαγκανόβσκι είναι η βασική μετεγγραφική επιθυμία των «κυανολεύκων», οι οποίοι μελετούν και άλλα ονόματα, όπως του Έλληνα κυνηγού Γιάννη Χλωρού από το Αιγάλεω.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *