Ξεκινούν οι έμπειροι

Οσο πλησιάζει η ώρα για τον μεγάλο τελικό, τόσο πληθαίνουν οι ενδείξεις από τις τάξεις της Ανόρθωσης για στελέχωση της αρχικής ενδεκάδας με εμπειρία παρά ταλέντο. Ο λόγος βέβαια για τις προθέσεις του Νικολάι Κοστόφ σχετικά με την πλήρωση κάποιων θέσεων που θεωρητικά διεκδικούνται από πέραν του ενός παίκτη. Τα εναπομείναντα… διλήμματα του Βούλγαρου τεχνικού είναι ουσιαστικά δύο και αφορούν τον κόφτη και τον δεύτερο επιθετικό.

Ο προπονητής της «κυρίας» αφήνει να νοηθεί ότι στη σκέψη του ο Πανίκος Ξιούρουππας έχει ελαφρύ προβάδισμα έναντι της… υποψηφιότητας Μάριου Νεοφύτου για τη γραμμή κρούσης, καθώς κι ότι οι Λουκάς Λουκά και Πανίκος Πούνας έχουν μοιράσει τις πιθανότητες για τον ανασταλτικό ρόλο στα χαφ.

Για τις υπόλοιπες θέσεις, το σκηνικό άρχισε να ξεκαθαρίζει και να προβάλλει, τον Νίκο Παναγιώτου κάτω από τα δοκάρια, τους Πέτρο Κονναφή, Νίκο Νικολάου, Σταύρο Φουκαρή στην άμυνα, τους Χρήστο Βελή, Χρήστο Κοτσώνη στα δύο άκρα, τους κεντρώους Ράντοσλαβ Μιχάλσκι, Σλαβομίρ Μάγιακ και τον στράικερ Βόιτσεχ Κόβαλτσικ.

Μετά την προπόνηση της Τετάρτης, ο Νικολάι Κοστόφ ανακοίνωσε την αποστολή η οποία επρόκειτο να αποσυρθεί χθες βράδυ σε ξενοδοχείο της Λάρνακας, αμέσως μετά την προπόνηση της ομάδας του στο στάδιο ΓΣΠ (20:00). Στην αποστολή περιλαμβάνονται συνολικά είκοσι παίκτες.

Εκτός έμεινε ο τραυματίας Άρσεν Μιχαΐλοβιτς, αλλά και οι Αντώνης Κέζος, Δημήτρης Σιαήλης. Ο αποκλεισμός των δύο τελευταίων, φαίνεται ότι συνεπάγεται και την έξοδό τους από τα μελλοντικά πλάνα του Κοστόφ για την «κυανόλευκη» ομάδα, άρα και την επιστροφή τους στο Παραλίμνι και τη Δερύνεια, αντίστοιχα.

Οι οπαδοί της αμμοχωστιανής ομάδας ετοιμάζονται να δώσουν το παρών τους στο στάδιο της πρωτεύουσας για να βοηθήσουν οικονομικά τον σύλλογό τους και ηθικά την προσπάθεια των παικτών τους για κατάκτηση του όγδοου κυπέλλου στην ιστορία της Ανόρθωσης.

Ο προγραμματισμός δεν σταματά για τους ιθύνοντες της «κυρίας», οι ενέργειες των οποίων θα εντατικοποιηθούν μετά τον αυριανό τελικό κυπέλλου. Μετά τη δεδηλωμένη τους θέση για παραμονή των τριών Πολωνών στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», η προσοχή τους πέφτει στην αξιολόγηση ονομάτων για τις άλλες δύο θέσεις ξένων που φαίνεται πως ανοίγουν για τις κυπριακές ομάδες. Από τα ονόματα που ξεχωρίζουν στη λίστα παραμένει αυτό του Μάριους Πιεκάρσκι της Λέγκια Βαρσοβίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *