Αενάως αναγεννάται

Μαύρη επέτειος για την Κύπρο, την Αμμόχωστο και την Ανόρθωση η αυριανή. Ωστόσο, η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια δηλώνει ζωντανή και θα παίξει και φιλικό αγώνα.

Αυτό άλλωστε είναι και το καλύτερο μήνυμα-απάντηση στον Τούρκο εισβολέα που σαν αύριο 14 Αυγούστου 1974 εισέβαλε παράνομα στην πόλη του Ευαγόρα και ολοκλήρωνε το δίδυμο έγκλημα της προδοσίας της Κύπρου.

Ότι ο Φοίνικας αενάως αναγεννάται, είναι εδώ, είναι ζωντανός και με την παρουσία του στις ελεύθερες περιοχές διατηρεί έστω και δύσκολα, έστω και με ένα ρομαντικό τρόπο, άσβεστη την ιδέα και τη φλόγα της επιστροφής. Είτε κάποιος συμφωνεί με τη βάση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας είτε όχι, η αποστολή της Ανόρθωσης όλα αυτά τα χρόνια παραμένει η ίδια και έχει μόνο μία κατεύθυνση. Την επιστροφή.

Αντίπαλος στον αυριανό φιλικό αγώνα η Αναγέννηση Δερύνειας. Ομάδα επίσης από την επαρχία Αμμοχώστου και της περιοχής όπου το 1996 έλαβαν χώρα τα γνωστά θλιβερά γεγονότα που είχαν ως αποτέλεσμα την θυσία των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού.

Θύματα τόσο της ανοργανωσιάς του κυπριακού κράτους, της λύσσας και του μίσους των Αττίλων, όσο και της συναισθηματικής φόρτισης των ανθρώπων που έλαβαν μέρος στα επεισόδια στη γραμμή αντιπαράταξης, αλλά και όλων των άλλων παραγόντων που μπορεί κανείς σήμερα ψύχραιμα και με καθαρό μυαλό να σκεφτεί.

Νέα συμπεράσματα

Εν πάση περιπτώσει, όλη αυτή η εισαγωγική επιβαλόταν να γίνει έτσι για να μην ξεχνούμε κάποια πράγματα και να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους και με εντιμότητα. Πάμε τώρα πίσω ξανά στο αγωνιστικό κομμάτι.

Στις 19:00 στο Στάδιο «Αναγέννησης Δερύνειας» ο Τιμούρ Κετσπάγια έχει άλλη μια δυνατή ευκαιρία για να δοκιμάσει πλάνα και σχεδιασμούς ενόψει της έναρξης του νέου πρωταθλήματος.

Ο Γεωργιανός τεχνικός σαφώς και δεν έμεινε ευχαριστημένος από το 0-0 με την Ομόνοια στο ΓΣΠ, αλλά η κριτική είναι αυτή τη στιγμή ανούσια και ατελέσφορη καθώς στα φιλικά παιχνίδια η κάθε τεχνική ηγεσία οριοθετεί τις δικές της προτεραιότητες.

Οι αμφίβολοι

Τέλος, σε ό,τι αφορά στα αγωνιστικά προβλήματα που έχουν προκύψει, ο Γκιόργκι Λόρια δεν υπολογίζεται για το αυριανό φιλικό καθώς δίνει αγώνα δρόμου για να προλάβει την πρεμιέρα με την ΑΕΛ. Από την άλλη ο Μάριος Στυλιανού δεν έχει ξεπεράσει ακόμα το μυικό πρόβλημα που αντιμετπίζει, ενώ ο Σελίν επίσης είναι αμφίβολος μέχρι το ξεκαθάρισμα των ιατρικών εξετάσεων στις οποίες έχει υποβληθεί.

Τάσος Θεοδώρου

The post Αενάως αναγεννάται appeared first on Balla.com.cy.

Author: Τάσος Θεοδώρου

Pubdate: 2019-08-13 17:03:56
Source: Source link
Attachment: